Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#1401 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 17 September 2018 - 04:50 PM

Zanimivo deluje. Me je kar pritegnilo.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1402 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 17 September 2018 - 05:03 PM

Tudi mene!
  • 0

#1403 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 17 September 2018 - 06:04 PM

Sama jih nisem brala, jih je pa kolega pred časom, dejal, da so 'močne' :)

Njemu so bile všeč.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1404 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 18 September 2018 - 06:47 AM

Tudi mene!

+1.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1405 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 20 September 2018 - 09:03 AM

Enako! Deluje zelo zanimivo.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1406 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 28 January 2019 - 07:14 AM

Je katera brala, je kaj na tem?

umetnost-pospravljanja-z.jpg

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1407 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 28 January 2019 - 07:55 AM

Sem si jo izposodila, ampak takooooo naklaaaaaada. Keep it simple? Right, pri pisanju ravno ne...V glavnem, ne zanima me kaj je počela v vrtcu, šoli...in sem jo neprebrano vrnila nazaj.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1408 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 28 January 2019 - 08:19 AM

Preberi raje Spark Joy od iste avtorice, če želiš bolj konkretne stvari.
  • 0

#1409 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 28 January 2019 - 08:30 AM

Jaz je sploh odprla nisem. Zdaj je pa res ne bom, ker me tak stil pisanja odbija. Kot blpgi, kjer je najprej zivljenska zgodba in skrolas kot kreten, da prides do recepta.
Poglej kaksno oddajo. Bo bolj preprosto :) Meni bi tako pospravljeno zdrzalo 5 minut, hehe.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1410 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 28 January 2019 - 08:43 AM

Joj, ja, zivljenjske zgodbe in puhlice o tem, kako ti je nezen pomladanski vetric v spomin priklical babico in njene kekse ... bla bla bla bla. 

Na kaksnem blogu si lahko povzetke poisces (google "marie kondo in a nutshell"), pa zadnje case jo vabijo na vse mozne ameriske talk show-e. Meni se njen nacin sicer ne zdi tako zelo revolucionaren, amapk pozdravljam karkoli pac pomaga ljudem, da se znebijo svoje navlake. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1411 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 January 2019 - 09:24 AM

Ja, show je sprozil kar bum, good for her. :lol: Jaz knjig nisem brala, le Netflixovo serijo pogledala na hitro. Meni je ona ful simpaticna kot pojava, deluje mi kot hihitava 13-letnica :lol:, ima par pametnih nasvetov, ne razumem pa te fame. Koliko denarja mlati z izobrazevanji in tecaji in licencami za Marie Kondo organizatorja, noro. :o
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1412 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 28 January 2019 - 12:17 PM

Ful zanimivo, meni je pa totalno antipatična in nisem zdržala niti ene epizode na Netfixu do konca. Res mi gre na živce pa tudi tak stil pospravljanja ne maram tako, da bom rajši kakšno drugo knjigo v roke vzela. :D Pa ja skoraj zagotovo služi mastne denarce. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1413 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 07 February 2019 - 09:45 AM

ogenj-rit-in-kace-niso-za-igrace-2-del.j

Je katera že brala drugi del?

Tudi v drugem delu knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače: Babice, hčere in vnukinje so zbrane resnične zgodbe žensk (tudi nekaterih moških). Pozoren bralec bo namreč hitro opazil, da se težave in stranpoti medsebojnih odnosov v zadnjih sto letih niso kaj prida spremenili. 

Knjigo toplo priporočamo tudi tistim, ki iščejo različne oblike psihoterapevtske pomoči, staršem ter učiteljem na vseh nivojih izobraževalnega procesa. V knjigi so zbrani, med drugim, tudi »vzorci«, ki nam otežujejo življenje in ki se prenašajo iz generacije v generacijo. Knjigo si zato lahko predstavljate tudi kot »priročnik«, da se iz zapisanih zgodb bralec nauči življenjskih modrosti.

• 0

#1414 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 30 April 2019 - 06:00 AM

Je brala katera?

skrivnostmaketa500.jpg

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1415 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 30 April 2019 - 06:50 AM

Ja,pred leti. Ni me prepričala.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1416 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 30 April 2019 - 07:31 AM

Enako.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1417 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 30 April 2019 - 09:12 AM

Jaz jo tudi nameravam prebrat. Me zanima, če je njena teorija takšna, kot imam približno v mislih, da deluje.

• 0

#1418 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 June 2019 - 11:02 AM

9789610137825-1_500.jpg

Sijajno napisana knjiga se ukvarja tudi s kakci in spahovanjem, njeno sporočilo pa je seveda veliko globlje in daleč od smešnega. Avtorica priročnika, mlada zdravnica Giulia Enders, ki je za predstavitev črevesja je leta 2012 osvojila prvo mesto na znanstvenem natečaju (objava tudi na youtubu), vabi bralca na potovanje po sledeh koščka torte od tistega puf!, ko se zaprejo za njim ustna vrata pa vse do »kakca«.
Med potovanjem slastne tortice pa avtorica znanstveno, vendar v razumljivem, sočnem in duhovitem jeziku, pojasni vse o spahovanju, prdenju, »uničevanju« tortinega smetanovega nadeva na vmesnih postajah, vojni med bakterijami, motnjah in boleznih od alergij do zaprtja. Razloži vse o antibiotikih, prebiotikih in probiotikih ter prinaša veliko praktičnih nasvetov: na katero stran se uleči, kadar vas tišči v želodcu, kako in kaj jesti , da bo prišlo ven v najboljši možni obliki ... 

Duhovite ilustracije v knjigi nazorno prikazujejo delovanje črevesja, raznolikost njegovih prebivalcev in še marsikaj ...

Priporočam! Super spisano poljudno-znanstveno branje o prebavilih, jaz se zraven vsake toliko krohotam :D 

Za vse včlanjene v svet knjige je malo ceneje (:

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1419 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 13 June 2019 - 11:04 AM

Hvala, zabeleženo na must read listi :)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1420 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 13 June 2019 - 11:24 AM

Tukaj pdf v anglescini. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users