Hiše & stanovanja
Posted 11 November 2025 - 06:17 PM
Dobila sva kar nekaj ponudb za kredite pri različnih bankah, tako da sama cena v naših koncih res ni neka ovira, mata pa recimo kolega zafrknjeno situacijo, ona dela v privat domu upokojencev kot sestra,on pa pri privatniku, pa jima banka ni dala kredita, kjub temu da imata v lasti nepremičnino, ker imata oba labilne službe, njen delodajalec je menda celo v rdečih številkah 🙈 ne znam si iskreno niti predstavljat kaj vse banke pridobijo o nas, da se potem odločijo da te kreditirajo ali ne.
Posted 11 November 2025 - 06:21 PM
To, ko napisem, da se bova zakreditirala do penzije, pa karikiram. Imava druge plane, ce se poklopi.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 11 November 2025 - 06:24 PM
Posted 11 November 2025 - 06:27 PM
Jaz ob maks. kreditu, kakrsnega bi si lahko privoscila, pomoje spat ne bi mogla. Niti noceva, da bi nama bistveno vplival na standard. Midva se zdalec nisva toliko sparovna kot vidva.
― V. Van Gogh
Posted 11 November 2025 - 06:33 PM
Posted 11 November 2025 - 07:07 PM
Midva sva v ta namen oba sparala leta, s tem da sem se jaz odpovedovala veliko bolj, zdaj sva pa nekako na istem mindsetu glede tega. Predvsem zato, ker imava ze poln K vsega in zakaj si ne bi privoscila in uzivala, ce si lahko, glede na to, kaj vse prenasava sploh zadnje (dobro) leto.
Mene najbolj boli, da ne obstaja nepremicnina, za katero bi mi bilo vredno toliko dat in se povrh se zakreditirat. Pa ce obdrzimo hiso ali pa gremo drugam. Kredit prvotno sploh ni bil v planu, ker je bil se dolg toliko nizji. On pa na to precej drugace gleda in se je ze veliko bolj sprijaznil kot sem se jaz.
― V. Van Gogh
Posted 11 November 2025 - 10:12 PM
Ma boli mene, primerjaj s čim želiš.
Moti me pa to, da na vsak način želiš omalovaževati težave drugih v primerjavi s tvojimi. Vedno. In to na tak podli način, da človeka sram postane, ker si je moral kredit vzet za stanovanje.
Jaz sem se zdaj tudi malo bogo počutila, ker si ne morem kupit hiše za 350k. ![]()
Meni se tudi cene recimo v Savinjski regiji ne zdijo poceni, niti približno. Hiše, ki zgledajo ok in vanje ne bi bilo treba veliko vlagat za obnovo, so od 300k naprej. Novogradnje v 3. (podaljšani) gradbeni fazi so pa tudi od 220k do 350k recimo. Svakinja je z bivšim možem dobrih 10 let nazaj kupila hišo za okrog 90.000 (pritličje, nadstropje, mansarda), v takem stanju, da je bila vseljiva. Sta jo pa potem v celoti obnovila. Zdaj se za tako ceno prodajajo podrtije. 100 let stare hiše, ki so najbrž samo še za porušit.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 12 November 2025 - 10:03 AM
― V. Van Gogh
Posted 12 November 2025 - 10:12 AM
After all this time?
Always.
Posted 12 November 2025 - 10:16 AM
― V. Van Gogh
Posted 12 November 2025 - 10:20 AM
After all this time?
Always.
Posted 12 November 2025 - 10:26 AM
― V. Van Gogh
Posted 12 November 2025 - 11:07 AM
Posted 12 November 2025 - 11:12 AM
Kako mislis, da bi vama dve placi ostali?
ora, mene tudi zanima, kaj si s tem mislila?
Midva pa imava še 6 obrokov, ne morem verjet, končno. Zdaj verjetno sploh ne bi dobila takega kredita, je pa postalo kar težko skupaj z rastjo vseh drugih stroškov.
Posted 12 November 2025 - 11:21 AM
Super, _M_!
Mogoče to, ker kredita imaš lahko toliko, da ti ostane minimalna plača ali nekaj takega.
Vsekakor vam privoščim, da jo obdržite po za vas kar se da najugodnejši opciji!
Hvala!
― V. Van Gogh
Posted 12 November 2025 - 12:04 PM
Posted 12 November 2025 - 12:17 PM
Posted 12 November 2025 - 12:24 PM
Posted 12 November 2025 - 12:56 PM
Meni je to zadnje čisto tuje.
Komot realno povem, da je otrok vsako leto večji strošek. Ampak midva prejemava zanemarljiv otroški dodatek (skoraj vsako leto se zniža) in nasploh imamo mesečne stroške visoke. Tako da razen dohodnine, dividend in regresov (ki na srečo nista min.), ni drugih ekstra prihodkov.
Jaz sem tudi pobuljila. Sem mislila, da S. ful malo zasluži, glede na to, da je za polovični, ti pa pribl. toliko kot jaz, kolikor si pisala.
Jaz bi tudi ciljala na to, da mi po poplačilu kredita ostane cca. povprečna plača. Njemu pa odvisno, nima vsak mesec isto. Imava itak ločene finance.
― V. Van Gogh
Posted 12 November 2025 - 01:13 PM
Ja sej, ker se dohodki delijo samo na 3. potem nismo upravičeni do nobenih subvencij in le do minimalnega OD, prehrano plačam polno ceno in mi res malo tema na oči pade, ko mi potem ena s tremi otroki reče, da niti ne ve, kakšen je strošek šolske prehrane, ker ima vse subvencionirano. Plus to, da so zneski za OD konkretni.
Jina, otroški načeloma ne nižajo iz leta v leto? Razen če si mislila, da napredujete v višje plačilne razrede?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users