Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1401 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 09 May 2020 - 08:48 PM

Jaz ga ne bom dala samo zaradi teh idiotskih pravil.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1402 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86885 posts

Posted 09 May 2020 - 08:53 PM

A mi lahko ena kopira del besedila, kjer pise, da se ne bodo smeli igrati oz. si deliti igrac? Jaz sem samo preletela in tega ne vidim. Sicer pa O. gre v vrtec.

No, sem prebrala in nikjer tega ne pise. Se mi zdi, da se spet neka panika dela za brezveze, najboljse da imate naslednjih par let otroke doma v vati.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1403 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4323 posts

Posted 09 May 2020 - 09:20 PM

Jaz se zaenkrat vračam na delo enkrat na teden (upam, da nas kmalj spustijo v pisarne nazaj)in ne vem kako bo s tem glede vrtca, če bodo delali selekcijo med starši, ki delajo in ne. Sicer pa svojih ne bi dajala pod pogojem, da mi ne bi bilo treba plačevat polne cene. Bi bili pri tašči. Starejšo sem s koncem junija želela tako izpisat, ker gre jeseni v šolo. Verjetno jim bo tudi mini maturant odpadel v juniju. Škoda.
  • 0

#1404 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 09 May 2020 - 09:24 PM

Jaz sem absolutno za to, da se stvari čimprej vrnejo v neke približno normalne tirnice, zato bo K.šla v vrtec. Midva bova od 18.5.dalje oba delala, čeprav najprej ni kazalo tako. Starim staršem je jaz ne bom dajala, tako da bo tudi čez poletje v vrtcu.
  • 0

#1405 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27543 posts

Posted 09 May 2020 - 09:26 PM

Jaz jo bom tudi dala ce bo sprejeta. Zdaj ali septembra,vseeno mi je, sla bo. Se mi zdi,da res prav rabi svoj ritem. V pon.moram itak varusko poklicat kdaj jo lahko pripeljem.
  • 0

#1406 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23511 posts

Posted 09 May 2020 - 10:35 PM

A mi lahko ena kopira del besedila, kjer pise, da se ne bodo smeli igrati oz. si deliti igrac? Jaz sem samo preletela in tega ne vidim. Sicer pa O. gre v vrtec.

No, sem prebrala in nikjer tega ne pise. Se mi zdi, da se spet neka panika dela za brezveze, najboljse da imate naslednjih par let otroke doma v vati.

Jina, tole sem jaz prebrala v higienskih priporočilih za vrtce:

Za otroke v vrtcu, kjer je težko doseči vzdrževanje primerne razdalje za preprečevanje prenosa okužbe, bo pomemben ukrep za zmanjševanje tveganja oblikovanje majhnih stalnih vzgojnih skupin istih otrok in zaposlenih. Na ta način dosežemo zmanjševanje pogostosti tesnih stikov. V okviru skupine lahko otroci in zaposleni komunicirajo tako kot doma. Na ta način je poskrbljeno za otrokovo potrebe, hkrati pa je manjša možnost širjenja okužbe. Priporočamo, da so vzgojne skupine manjše (v prvi starostni skupini do 8 otrok in v drugi do 10 otrok). V primeru, da se odločite za večje skupine, se je potrebno zavedati, da bo v primeru okužbe število obolelih lahko bistveno večje. Vzgojne skupine naj se nahajajo v ločenih prostorih. Kolikor je možno, je potrebno tudi med otroki iz iste vzgojne skupine vzdrževati razdaljo 1,5 - 2m.

Tole pa piše v tabeli na strani 4: Ni uporabe zunanjih igral, otroci si ne delijo igrač, ne igrajo se z igračami, ki se jih ne da čistiti, osebje ne nosi nakita.

Pa meni se ne gre za to, da bi jo hotela imeti doma v vati, ampak za to, kaj bodo iz vrtca sporočili, glede na to, da še niti uvajanja ni imela, in pa, kaj bo meni zdravnica svetovala.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1407 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28101 posts

Posted 10 May 2020 - 12:36 AM

Tudi podaljšano bo

Hvala. 👍
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1408 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 10 May 2020 - 04:44 AM

B ne gre do 1.6 pol bom pa videla. Morda ga dam za tri tedne, cez poletje bo pa najbrz doma....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1409 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 10 May 2020 - 05:05 AM

Ma cimvec bi jih moralo bit v vrtcu, pa bi hitro videli, da se ne morejo ravno it nekih ekstremov.
Pa še enkrat ponavljam- zapisano so "samo" neke smernice, jaz upam, da bodo imeli ravnatelji in vzg. dovolj zdrave pameti pri končni ureditvi.
Najbolj trapasto je pa to, da naj bi ministrica šele v četrtek dokončno potrdila odprtje vrtcev in šol. Kaj če jih ne bodo odprli?!
  • 0

#1410 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 10 May 2020 - 06:18 AM

Ne vem. Jaz ga v zmesnjavo na zacetku ne dam. Pa moram rect da jih bo kar nekaj tu vkljucilo otroke 1.6. sej ni panike, bodo pa po 14 dneh vidli da ne gre.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1411 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 10 May 2020 - 07:19 AM

Fiona, kaj pa 1.9., ga tudi ne boš dala v  šolo? Bistveno drugače  pomoje ne bo. Saj malo mu je pa najbrž že jasno glede korone in da se je življenje posledično malo spremenilo, verjetno se pogovarjate doma  o tem? Jaz nimam zadržkov, res ne, se bodo že znašli nekako. Mogoče bo pa res samo po pol skupine tam, če ne bo več kandidatov. Konec koncev pa so to  samo priporočila, še vedno. Dokončno ni še nič, jaz čakam, da iz našega vrtca kaj sporočijo. 

• 0

#1412 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 10 May 2020 - 07:24 AM

Seveda ga bom dala v solo. Hocem samo da se stvari malo utecejo. Prijateljica je vodja enote vrtca kjer je B pa svojega sina prve 14 dni tudi ne bo dala, iz istih razlogov, sva o tem govorili. Mi bo iz prve roke povedala kako je in poten ga bom vkljucila.
Kaj dosti se ne pogovarjamo, ve kaj korona je, ve da lahko babice in dedki zbolijo in da si mora veliko umivati roke. Pa da so trgovine za otroke zaprte, to sem mu rekla. Zdaj mu moram predstaviti masko, ker v torek pri frizerju jo bo moral imeti.
  • 0

#1413 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 10 May 2020 - 07:37 AM

A  pa oni že vedo, kako točno bodo delali, se je ravnatelj/ica že odločil glede na ta navodila? Ker tu je vse neobvezujoče, kakor razumem... tako da čist komot, da ne bodo nič omejevali skupin, npr. 

• 0

#1414 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23511 posts

Posted 10 May 2020 - 07:47 AM

Jaz sem šele zdaj videla, da je naš vrtec objavil neke novice na to temo in piše samo, da je treba sporočit, kdo bi vključil otroka in da bo treba dosledno upoštevati protokole vrtca in priporočila NIJZ.
  • 0

#1415 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 10 May 2020 - 07:47 AM

Ne, pojma se nimajo. Saj zato pa. Ravnateljica je liberalna ful, samo se bo pomojem ful probala drzat priporocil ker eni starsi so katastrofa. Mi je S rekla da ne glede na to kaj ravnateljica misli se (opraviceno) boji tozb.
  • 0

#1416 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86885 posts

Posted 10 May 2020 - 08:05 AM

Se strinjam z _M_, tocno to sem mislila napisat. Verjetno bi imela kaksen pomislek edino ce moj otrok se ne bi bil uveden.
  • 0

― V. Van Gogh

#1417 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23511 posts

Posted 10 May 2020 - 09:02 AM

No saj to, če bi bila tamala že uvedena, pa če jaz ne bi imela omejitev, tudi ne bi razmišljala in bi jo dala v vrtec. Sem ravno brala sklep strokovnega kolegija, ki je priloga priporočil nijz, v katerih primerih je vključitev otroka v vrtec, šolo, odsvetovana, omejitve pa veljajo tudi za družinske člane in itak padem notri.
Je pa ena v naši FB skupini, ki tudi še ni uvedla otroka, delila, da ji je ravnateljica napisala, da če ima to možnost, naj ima otroka še vsaj do 1.6. doma, ker zdaj bodo kao sprejemali samo otroke, ki res nimajo drugega varstva, po 1.6. pa da se tudi pričakuje dodatno sproščanje ukrepov.

V objavi našega vrtca piše še, da bodo skupine oblikovali na podlagi prijav staršev, ki bodo tedenske, do torka za naslednji teden. Tako da očitno bodo vsak teden sproti ugotavljali in oblikovali skupine.
  • 0

#1418 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 10 May 2020 - 09:09 AM

Ja, za vsak teden sproti bo treba "prijaviti" otroka v vrtec. 

• 0

#1419 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86885 posts

Posted 10 May 2020 - 09:51 AM

Meni je sicer vseeno, ce gre par tednov kasneje v vrtec, ampak to za njih spet pomeni reorganizacijo dela, sploh ce tega nimajo v planu in se vec starsev prostovoljno odloci, da jih bodo dali kasneje. Dvomim, da bi se po dveh tednih prilagojenega programa lazje odlocila, niti nimam od koga dobit informacij, kako bo dejansko izgledalo. Glede na to, da je bil pred epidemijo v vrtcu samo 3,5m pa se mi tudi zanj zdi boljse, da bi sel cimprej. Do jeseni bi pozabil, da je sploh kdaj bil tam. :D Se tudi njemu vidi, da mu manjka socializacija, ko pride v stik z drugimi otroki je cist srecen.

https://www.vecer.co...znanja-10168155
  • 0

― V. Van Gogh

#1420 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19491 posts

Posted 10 May 2020 - 11:33 AM

Saj piše, da bo za vsak teden posebej treba sporočati, kdo bo v vrtcu. Jaz ne vem, če bi bilo še do konca maja plačano varstvo, tako ko do zdaj, bi ga imela še doma, da se vse ponovno uteče, ne bi ga dala v to paniko. Ker po moje bo potem vse kot prej, vsaj pri tamalih skupinah. Mogoče si nego zrihtam, če se bo dalo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users