Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1401 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 24 November 2013 - 01:10 PM

Hehe ja no, je ko en mali razvajen otroček :)

hval za nasvete, bom pa se javila kaj so pri vetu rekli.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1402 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 24 November 2013 - 01:19 PM

Midva sva bila z dihurkama v petek pri veterinarju in, kot se nama je zdelo, Sissi mora shujšati :(  In to ne malo.

Težko bova to dosegla, brez da ju ločujeva in nama je ful hudo. Včeraj sva začela in tako žalostno okoli hodi in išče hrano, pa k nama hodi pa naju gleda z žalostnimi učki :( Ne vem kako bova čez teden, ko naju ni doma cel dan. zdaj ji lahko odmeriva hrano in poje, ko sva zraven, potem pa ne bo šlo. Bi bilo pa hudo, da jo zapreva v kletko, Zofijo pa pustiva spuščeno v sobi, kjer je kletka. Nočem, da misli, da je naredila kaj narobe in je zato ločena in zaprta.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1403 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 24 November 2013 - 03:07 PM

Ta bela mrena je tretja veka in je čist normalna z mačke.

• 0

#1404 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 November 2013 - 12:06 AM

Fiona, tretja veka je cist normalen pojav pri mucah. Moja Lili npr. dobi tretjo veko ko podvrzena stresu. Ce je Minnie prej ni imela, sedaj pa se je pojavila omeni to veterinarju. Mogoce je res znak da je nekaj narobe.
  • 0

#1405 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 25 November 2013 - 12:16 AM

Midva sva bila z dihurkama v petek pri veterinarju in, kot se nama je zdelo, Sissi mora shujšati :(  In to ne malo.

Težko bova to dosegla, brez da ju ločujeva in nama je ful hudo. Včeraj sva začela in tako žalostno okoli hodi in išče hrano, pa k nama hodi pa naju gleda z žalostnimi učki :( Ne vem kako bova čez teden, ko naju ni doma cel dan. zdaj ji lahko odmeriva hrano in poje, ko sva zraven, potem pa ne bo šlo. Bi bilo pa hudo, da jo zapreva v kletko, Zofijo pa pustiva spuščeno v sobi, kjer je kletka. Nočem, da misli, da je naredila kaj narobe in je zato ločena in zaprta.

Zoprna situacija :/ Ampak a ne bi raje Sissi spustila, ce mora shujsat? Tako lahko vec miga cez dan. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1406 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 25 November 2013 - 09:19 AM

Zaenkrat sva rešila tako, da sva Zofiji dala hrano na mizo, kamor Sissi ne more zlesti in upava, da Zofi ne bo pojedla hrano Sissi.

Zofija bo izjemno zamerila, če jo bova zaprla v kletko in se nama zna še kako maščevati, ko prideva domov.

Kdo bi si mislil, da pišem o žvaleh, imata  ok. 1 kg.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1407 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 November 2013 - 12:37 PM

Jaz sem isto pomislila, da ji povecas dnevno dozo gibanja, pa mogoce da dobiva taksno hrano, ki je manj kaloricna in jo bolj nasiti?

Pa naj te njene zalostne ucke in sestradan pogled ne omajata, ker ji itak NIC ne manjka in zivi kot kraljicna. Da bi obe pristali na istem rezimu hranjenja tudi ne pride v upostev? Mislim, za koliko pa mora shujsat? A ni tako, da se na jesen/zimo itak malo odebelijo zivalice, ker si delajo zimsko zalogo tolsce ipd? Mislim, Liu je tudi ena taka mala klobasica postala, ponavadi je res suha in aktivna, zdaj je pac bolj hladno in se manj giblje zunaj, vec spi, je isto kot prej, mogoce se malo vec poje, ne vem.

Katere brikete pa dobivata? V eni trgovini za zivali sem kupovala brikete in je prodajalka ful navijala za neko firno Orien or something, da je ful kvalitetna (visok delez mesa) in da hrani svojega dihurja s to hrano.

Mi imamo Applaws za Liu, ki ne vsebuje zitaric, in ima 80% delez piscancjega mesa. Ker da so macke v osnovi mesojeda bitja in da te zitarice iz briketov sploh niso dobre zanje. Ne vem pa kaksna je situacija pri dihurjih in kaj (radi) jesta tvoji dve dihurki.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1408 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 November 2013 - 01:08 PM

V bistvu naj bi bila žita v macji prehrani en izmed najpogostejsih vzrokov za alergije.

Ekaterina, mamin Kipu tud ne mara dežja in so takrat temu primerno kratki sprehodi, ampak on ne potrebuje ultra veliko gibanja. Kaj pa ce ga doma zmucis s kaksno igro? A to ne bi slo?

Frcica, kaj pa ce tudi Zofiji podvrzeta dieti, ampak da zraven dobi se dodatne prigrizke? Mogoce takrat ko sta doma in eden vaju zamoti Sissi?

Sicer pa lastnice psov, bojda (vsaj na mariborskem koncu) trenutno razhaja bolezen s simptomi podobnimi prehladu in je zelo kuzna. Tako da bodite pozorne, ce vas pes kaze pomanjkanje energije, kaslja oz. kiha, ima zmanjsan apetetit ipd. Bolezen se lahko zakomplicira, tako da ce opazite te znake cimorej k veterinarju.
  • 0

#1409 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 25 November 2013 - 05:19 PM

Olivija, dihurji ne smejo dobivati manj kvalitetne hrane, ker to ni dobro za njihovo zdravje in počutje.

Žal je bila vedno nagnjena k debelosti oz. zelo rada je in to vse. Pa je debela, nimaš kaj, pod pazduho ima kar maščobne kroglice ali kako se temu reče. SHujašti mora za okoli 200g, kar je precej, če veš da ima 1225g :(

Kalypso, Bojim se da če jima tehtava hrano za obe, da ji bo Sissi enostavno pojedla njeno. Zato imata dve šalci s hrnao, eno od teh Sissi en doseže. Tisto, ki jo Sissi doseže pa stehtava. Bova videla kaj bo, če bo učinke, sicer bova mogla pa kaj drugega pogruntati.

• 0

#1410 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 March 2014 - 02:56 PM

Bi mi lahko katera svetovala glede zaščite pred klopi? Sem že brskala po netu, pa mi večinoma najde nekaj let stare zadetke. Našega pikačuja letos nenormalno napadajo, vsak dan najdem na njemu po 15 novih klopov, sploh ne vem, od kod prihajajo. Nikoli ga niso napadali v taki meri - v vseh teh letih sem kaj takega doživela samo enkrat, pa še to pred kakimi 8 leti, potem je bil pa bolj ali manj mir. Dajali smo mu Frontline in je vedno zaleglo, zdaj pa sploh ni nobene reakcije, smo mu ga dali pred dvema tednoma in še kar vztrajajo. Sicer med krtačenjem tu in tam naletim na kakega mrtvega, ampak so res redki, teh drugih pa sploh ne zadane. :(

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1411 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 March 2014 - 02:58 PM

Advantix, je močnejši od Frontline. Mi smo zdaj šaltali iz F na A. Ne vem pa, koliko je kej učinkovito proti klopom, sploh za zunanje pse.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1412 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 March 2014 - 03:17 PM

Ja, sem brala na forumih o Advantixu, ampak so me nekateri komentarji kar malo prestrašili. :unsure:

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1413 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 March 2014 - 04:03 PM

Jaz ji dajem samo poleti oz v toplejših mesecih.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1414 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 26 May 2014 - 06:54 PM

Stvar je taka. Pri nas imamo v varstvu za obdobje približno enega leta dva mačka. Mačko in mačka(Dusty in Attiva) stara 2 in 3leta. Na novo okolje sta se hitro privadila,si izborila svoje prostorčke,...Že od majhnega sta navajena na življenje v bloku,torej sta popolnoma hišna mačka. Za zdaj ju imamo dva meseca in prvi mesec je bilo vse normalno,zdaj pa Dusty vedno bolj rine ven.Pouspenja se na vrata in zraven tako srceparajoče mjavka,da je res težko gledat.Pozoren je na vsako najmanjšo možnost,da bi se izmuznil skozi vrata stanovanja. Problem je ker je blizu cesta in to precej prometna.Nočem si niti predstavljat kaj bi lahko bilo,če bi ušel.Attive sploh ne gane,da bi šla ven,v Dustyju pa izgleda je nek močnejši nagon.Zato me zanima,če predlagate,da se Dustyju najde nek drug začasen dom,kjer bo lahko zunaj.Res je srceparajoče. Ne vem pa,če bi bilo pametno jih ločiti.

Aja pa zdaj se je tudi parkrat zgodilo, da se je kam polulal čeprav ima stranišče vedno na voljo in tega prej baje ni počel.Se mi zdi kot,da označuje teren.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1415 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 26 May 2014 - 06:57 PM

A je kastriran? 

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1416 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 May 2014 - 07:02 PM

Kastriraj ja in pelji ga ven na povodcu.

• 0
Viens, reste ici!

#1417 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 26 May 2014 - 07:42 PM

Je kastriran.Sicer nisem ravno veliko doma, ampak kolikor vem ga kar vozijo po vrtu na povodcu.Mogoče ne dovolj,da bi se bolj utrudil in "prezračil".Lastnici je sicer enkrat ušel in se baje tri dni potikal po Lj. potem pa prišel nazaj.Mogoče mora samo res dobro prevohati in spoznati okolico in ga bo s časoma minilo to odkrivanje zunanjega sveta. Poznam nekaj kastriranih mačkov,ki so navajani na življenje v stanovanju in jih nič pretirano ne gane,da bi šli ven.Dusty pa straži pred vrati in čaka na vsako najmanjšo nepozornost koga,ki bo vstopil ali izstopil. :?

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1418 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 26 May 2014 - 07:56 PM

Pri moji mački je podobno. Rine ven. In zdaj sem se odločila da ji ne bom več preprečevala. Naj gre, če želi. Nekaj časa je bilo okej, je čepela na terasi, zdaj pa je pogumna in se ne boji (kao) ničesar. Notri mi dela vedno večjo štalo. Danes mi je uničila steno (skočila je na polico nad wcjem, pa polila tisti mastni vanilijevi osveževalec s palčkami notri. Lahko samo brusiva in beliva na novo, ne gre ven z ničemer. ker je odkrila pred kratkim da ima noge zato da skoči in skače na take višine da samo gledam. Okenske police so itak piece of cake. Manjka ji da se zleta, hiperaktivna je in ja. Jaz sem se odločila da ji odprem vrata, kar bo pa bo, ker te njene hiperaktivne uničujoče narave ne bom več mogla dolgo trpet. Do zdaj je blo kul, zdaj gre pa strmo navzdol. Saj če sva doma je pridna, če naju ni je pa raztur. Skret papir mam v wcju lahko samo še v omarici, ker mi ga sicer iz najvišje police spravi na tla in zdemolira v nulo. Še teglci začnejo letet s polic bo pa polna kapa...

In ja, je sterilizirana.

Nimam pametnega nasveta zate, razen da se strinjam z drugim začasnim domom in možnostjo izpustov. Povodec ne bo naredil nič, ker mislim da jim manjka letanja, ne "okušanja okolice".

Seveda me je strah da bo odtavala in se ne več vrnila, samo kaj pa naj....Glavna prometna cesta je pa enih 300 m stran.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1419 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 26 May 2014 - 09:47 PM

Moj recept za nagajive mačke kot je Minnie je, da jih je potrebno zamotit in se ukvarjat z njimi, jih utrudit, jim ponudit nakaj kar jih bo zamotilo, da se ne bodo spravljale na wc papir. :wink: :)

Monni, mogoče ga res poskusite peljati ven na povodcu. Pa čim bolj animirat, zamotit. Je pa po mojih izkušnjah tako, da ko se enkrat navadi, da ima prost dostop do zunanjega okolja, ga je težko spet navaditi na življenje v stanovanju. 

• 0

#1420 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 27 May 2014 - 05:54 AM

Ja saj, ampak glede na to da sem v hiši in ne sredi mesta, ji bom ponudila naravo. Iskreno rečeno ima ves komfort na tem svetu, glih še cajta za animacijo pa tud nimam na pretek (in ga bo vedno manj....).

Kako to ti rešuješ Kalypso?Kaj se špilaš z njima, in koliko časa? Lahko sicer poskusim...Ampak se mi res ne da. Eno samo laufanje jo je drugače, res. Gor dol, gor , dol.... Saj jo čist štekam ja. Manjka ji šprinta in se ji pomojem meša zato. Ker prva stvar ki jo nardi ko jo recimo spustim ven, je ŠPRINT. Nazadnje sem jo komaj ujela, kaj vem kam bi šla...Sam zdej pa ne vem več...Mislim da ve kje je šla ven, ve kje gre vedno ven ko jo imam na terasi, ve da je hiša "safe place" in da je notri hrana....Tako da bi pričakovala da se vrne. Po drugi strani pa me je malo strah da bo nekam odjadrala in se ne več vrnila, ker se bo česa prestrašila ali pa jo bo avto kiksnil. Psov in drugih mačk v okolici mrgoli.

Aja in če imaš nasvet za kakšno tako igračo, al pa karkoli, kar bi jo zamotilo ko naju recimo ni, na dan z besedo....Meni manjka idej. Mora bit pa neki da se utrudi ne kakšna žogica al pa kaj, teh ima na pretek.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users