Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1401 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 28 May 2010 - 04:32 PM

Ana, kaj si vpisala pod prvo željo?
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1402 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 May 2010 - 04:45 PM

QUOTE(Ana @ 7. 3. 2010 - 23:08) View Post

1. želja - MEDJEZIKOVNO POSREDOVANJE (SLO,ANG,FR)
2. želja - FRANCISTIKA Z ROMANISTIKO
3. želja - /

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1403 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 28 May 2010 - 04:48 PM

Tnx. Sem na FF MB iskalač, če bi meli kaj v zvezi s FR, a nisem nič našla.
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#1404 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 May 2010 - 04:50 PM

Ne ne, v LJ je to. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1405 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 28 May 2010 - 04:52 PM

Zabluzila. Mislila, da gre on v LJ, ona ostane v MB. biggrin.gif
Tnx

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#1406 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 May 2010 - 06:40 PM

Adriane v zvezi s FR ni ničesar v MB.
No saj tudi če bi blo, bi šla v LJ. smile.gif smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#1407 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 28 May 2010 - 07:57 PM

^^ thumbup.gif Žabe že regljajo v pričakovanju. biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1408 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16982 posts

Posted 04 October 2010 - 04:09 PM

Ravno me je prešinilo koliko kritik sem slišala na račun študija angleškega jezika, kako je mnoge minila vsa ljubezen do jezika zaradi študija. Jaz pa pravim ravno obratno. Meni se je angleščina še samo bolj priljubila, mislim, da sem v dveh letih faxa ogromno pridobila, predvsem tudi zaradi nekaterih odličnih profesorjev, in kar je še bolj pomembno, večina je native speakerjev.
Se mi je pa povsem nepričakovano malo zamerila moja druga velika ljubezen, zgodovina. Zaradi bolonjskega programa je vse skupaj preveč natrpano in preveč nasplošno, včasih sploh nimam nekega občutka, da sem dejansko pridobila kakšno globlje znanje, ki bi se spodobila za bodočega dipl. zgo. Vsekakor sem veliko kriva sama, ne zanikam. Ampak žalostna resnica je da 3/4 profesorjev ni sposobnih za svoje delo, ali pa so kratko malo že prestari in nimajo več interesa, in potem so tudi izpiti temu ustrezni, minimalno znanja. Sej se nam zdi super, da izpit nardiš z levo roko, in dobiš super oceno, ko pa pomisliš malo širše pa ugotoviš, da pravzaprav nimaš pojma o zadevah. Pa tut oddelek kot tak me je precej razočaral, vsi pokeregani med sabo, in precej nenaklonjeni ženskam, se mi zdi.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1409 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 October 2010 - 04:19 PM

Meni se sicer zgodovina ni zamerila, se mi je pa naš oddelek in to zaradi istih razlogov kot jih je naštela tašika. Da ne omenjam, da je študij žal usmerjen preveč ozko in kot uni. dipl. zg. nimaš veliko maneverskega prostora kaj početi s pridobljenim znanjem, ki je žal le teoretsko. down.gif
  • 0

#1410 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 05 October 2010 - 02:53 PM

Jaz sem z izbiro studija na istem kot lani. Oz. sem letos se na slabsem.
Letos sem pod prvo vpisala anglistiko, drugo to kot Ana, tretjo pa novinarstvo. Sem bila sprejeta na anglistiko, ampak se nisem vpisala smile.gif
Itak sem mislila, kako ful dobro znam anglescino, teste sem mel 4-5, pa filme sem od vedno gledala brez podnapisov (uuu cool.gif) itd. Zdaj sem pa tu in sem si totalno premislila, ni sans, da grem s tako anglescino studirat. Ko govorim s kom sploh ne mislim na to kaj govorim in vcasih pridejo od mene taki stavki, da me je kar sram- to zaradi casov, jao oops.gif Pa besedni zaklad, omg, prepogosto se mi dogaja, da kar pozabim dolocene besede, ki jih sicer znam, ampak mi takrat uidejo iz spomina. Ampak fora je, da pisem pa cisto lepo, z vsemi casi pravilnimi in uporabljam high-level vokabular.
VI, ki studirate anglescino (Kinky, Tasika, se kdo?), a se je vam to kdaj dogajalo, da ste cist zastekale, ko ste govorile s kom v anglescini? A so studenti anglescine sami strokovnjaki pa to?

Ok, saj ne vem zakaj sprasujem te stvari, ker sem ze skoraj prepricana, da ne bom sla tega studirat. Ampak nekje globoko v sebi bi rada sla, ker mi je ful lep jezik, koristen pa rada in lahko se ga ucim in je bil to biggrin.gif gimnaziji moj najljubsi predmet. Tasikin post me je ful navdal s ponovno voljo, da bi studirala anglescino smile.gif

• 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#1411 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 05 October 2010 - 04:44 PM

Joj, kok bi te tepla. biggrin.gif

Saj greš na fax ja zato, da se česa naučiš (tko naj bi vsaj bilo), nihče ne pričakuje, da moraš znat vse tipi topi. Še zlasti ne maram ljudi, ki se dnevno ven mečejo, kako razturajo ta ali oni jezik, ki ga študirajo; ja piz*a zakaj si pol šel to študirat, če že vse znaš ?

Na prevajalstvu je tako, da načeloma vsakemu kater od dveh jezikov, ki ju imamo v programu, leži bolje. Nekateri imajo bolj ali luknjasto znanje enega ali obeh, nihče pa ne obvlada obeh jezikov v nulo .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#1412 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 05 October 2010 - 04:50 PM

Saj vem, da se moram se OGROMNO naucit, ampak jaz sem imela 3 sosolce v gimnaziji, ki so sli na anglistiko in vsi FUL obvladajo. Dva sploh, njima ob bok se sploh ne upam postavit, tretja ima pa sicer malo manj znanja, ampak ko govori, pa raztura. In s samimi takimi biti na faksu cele dneve ti pomoje kar zbije moralo pa samozavest pa vse.
  • 0

#1413 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 05 October 2010 - 04:56 PM

Jah lej, nikoli nisi najpametnejši. Vedno nekdo obvlada bolj kot ti, pa seveda tudi obratno - vedno se najdejo ljudje, ki znajo manj.

Jaz tudi npr. poznam nekoga, ki angleščino obvlada, pa je pogorel na anglistiki, ker mu program "ni ležal" (zakaj točno ne vem, ziher je pa blo tudi nekaj lenobe vmes).

Čist odvisno no. Jaz pri nemščini občasno zamrznem, vsake tolko se mi pa odpre in bi lahko nakladala v tri krasne. biggrin.gif Se mi je pa tudi zgodilo, da mi je zaštrjkalo na enem ustnem izpitu pri angleščini in sem povedala dva stavka, pol pa tema. Preprosto nisem več vedla, kaj bi še govorila, pa kako točno povedat, itd.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#1414 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 05 October 2010 - 05:04 PM

Itak vsak kdaj zamrzne, ampak mene skrbi, ker se mi to velikokrat dogaja in pozabim na najbolj osnovne besede oz. besede, ki bi jih vsak znal, jaz pa v tistem trenutku nimam pojma. Ceprav zdaj ze mnogokrat manj kot na zacetku, tako da mogoce ce pol leta tega ne bo vec woot.gif

Hvala za tolazilne besede. Itak ne vem, kaj se s tem ze zdaj obremenjujem, mam se skoraj celo leto, da se odlocim. oops.gif

Btw, ti si studirala/studiras nemscino in anglescino dvopredmetno?
  • 0

#1415 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 05 October 2010 - 05:40 PM

Ne, prevajalstvo; an-nem-slo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#1416 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 October 2010 - 06:03 PM

Študiram, da bi vse erazmus študente po vrsti poslala iz slovenije, nimajo kaj tukaj za delat, če govorijo angleščino kot 5letni otroci in se blamirajo z najbolj preprostimi stavki!! Jesus christ, annoyed.

(ko smo že lih pri znanju angleškega jezika, Parvinder, verjemi da znaš angleško veliko bolje, kot imaš sama pri sebi občutek. Nasploh se je meni veliiiko lažje pogovarjat z native angleško govorečimi, ker pogovori v pokrumpani angleščini z nekaterimi pa prav poneumljajo, stavke formiram take enostavne, da bo ja zakapču, pa še pol me gleda wtf she's saying (to pri sebi zamrmra v turščini, ker itak nima pojma kaj pomeni wtf iz angleščine)

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1417 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16982 posts

Posted 05 October 2010 - 06:22 PM

QUOTE(Parvinder @ 5. 10. 2010 - 15:53) View Post

VI, ki studirate anglescino (Kinky, Tasika, se kdo?), a se je vam to kdaj dogajalo, da ste cist zastekale, ko ste govorile s kom v anglescini? A so studenti anglescine sami strokovnjaki pa to?

Ohoooo veš koliko krat, pa še vedno se mi dogaja, sploh ko imam kake ustne predstavitve/natope/karkoli, ker imam ful tremo govoriti pred občinstvom, pa še faktor učitelja. To da študiraš jezik ne pomeni nič, še vedno včasih spraviš kako ful tumarijo ven, osnovnošolske napake, pa kaj, sej se tudi profesorji zmotijo.
Najboljši nasvet, ki ti ga lahko dam glede te zamrznitve je čim več govorit v angleščini. gre predvsem za tisti strah, da boš rekel kaj neumnega in se s tem osramotil. Čim manj se obremenjevat s takimi zadevami in samo govori, s časoma pozabiš na take zadeve, in govorjenje steče samo od sebe. Saj veš practice makes perfect ;)
  • 0

[Napoleon]

#1418 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 October 2010 - 06:31 PM

Brez strahu, Parvinder. Jaz sem šla študirati zaradi ljubezni do jezika, in verjemi, ko smo bili bruci, smo tam bili res vsi na kupu, tisti ki so se še med sabo pogovarjali izključno v angleščini, z british naglasom blink.gif , pa do takih, malo bolj 'življenjskih' ljudi.

Jaz sem bila v drugi skupini, na faxu sem tudi ugotovila, da znajo nekateri precej več od mene, oz. da se 'ven mečejo', jaz se pa nikoli nisem, ker sem bila ravno zaradi njih manj samozavestna. Ampak so tekom študija tudi mene kdaj pohvalili, in potem sem videla, da se približno na istem s temi 'piflarji'. In vsak od nas je kdaj padel izpit, in ga kdaj naredil z 10.

Če imaš ljubezen do jezika, potem le pogumno vpiši angleščino. smile.gif
  • 0

#1419 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16982 posts

Posted 05 October 2010 - 06:37 PM

Sem prej pozabila napisat. Marsikdo se samo ven meče kako obvlada, nato pa ugotoviš da nima kaj dosti več pojma od tebe. biggrin.gif

Se mi pa podobno dogaja zdaj s španščino. zavedam se pomanjkanja znanja jezika, in ko me kdo kaj vpraša ratam cela živčna, kr zablokiram in sploh ne vem kaj bi povedla. Ko imam pa pol litra sangrije v riti pa se neham s tem obremenjevat in se vse zmenim. Kakšna je struktura stavkov raje nebi, kr so mi mnoge slovnične prvine povsem neznane, ampak pač nekaj spocam skup, malo krilim z rokami in se vse zmenimo, sčasoma bo boljše biggrin.gif
  • 0

[Napoleon]

#1420 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 06 October 2010 - 04:16 AM

QUOTE(tašika @ 5. 10. 2010 - 19:37) View Post

Sem prej pozabila napisat. Marsikdo se samo ven meče kako obvlada, nato pa ugotoviš da nima kaj dosti več pojma od tebe. biggrin.gif

Oooh ja biggrin.gif Polno je takih.

Jaz sem tako, naceloma sem ful zgovorna, se mi pa zgodi, da totalno zablokiram in ne znam povedat priblizno nic, al pa recimo fulkrat se mi zgodi, da se ne spomnem kaksne reees osnovne besede, nevem, npr curtains al pa kej, ampak to se mi dogaja tudi v slovenscini laugh.gif Jaz naceloma ne obvladam glih ful, ampak sej smo vsi priblizno na istem, res, eden al pa dva mogoce da izstopata.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users