Sorry _M_, sem spregledala tvoje vprašanje. Zdaj tudi jaz ne najdem več, ampak po moje, da je nekaj takega kot je Olivija prilepila
Planet, kje si dobila te lističe ali kolute?
Posted 23 January 2020 - 08:47 AM
Sorry _M_, sem spregledala tvoje vprašanje. Zdaj tudi jaz ne najdem več, ampak po moje, da je nekaj takega kot je Olivija prilepila
Planet, kje si dobila te lističe ali kolute?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 January 2020 - 08:54 AM
Posted 24 January 2020 - 09:25 PM
Simpl jed, ampak par trikov, kako izboljšat okus. Mu verjamem, ker sem sama do sedaj delala res osnovno, dodajala po občutku sestavine, vse vrgla v blender in nikoli ni bil rezultat tak, kot bi si želela. Whyyyy, mother of chickpeas, whhhhy?
Poročam, ko se lotim tega recepta.
Ideja je, da bi mi ratal vsaj okusen in kremast, kot je Hoferjev bio aktiv humus z rumenim pokrovčkom
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 January 2020 - 10:23 PM
Posted 22 March 2020 - 08:20 PM
Nisem se še lotila delanja humusa po tem receptu
- novega blenderja še nisem nabavila, (imam mali smoothie maker za delanje jutranjih smoothijev, še vedno dela, čeprav motorček malo pojamra vsake toliko - jaz mislim, glede na to, da je darilo od bivšega, bo delal do konca mojega življenja and then some more + odkrila sem, da ima moj veliki blender močan motor, 650W, kar bi čisto zadoščalo, edino posoda je malo velika... za probat bi pa vseeno bilo, nekega lepega dne
)
- suho čičeriko namakat in kuhat me je po prejšnji odisejadi totalno minilo
- kupovat kuhano v piksni se mi zdi narobe
ergo
še naprej kupujem narejen humus
zaenkrat
Ideje za kosila, prigrizke:
Danes sem si (neodvisno od te objave receptov in napitkov) naredila zelo okusen čaj iz ingverja, klinčkov in cimeta. Pije se kot indijski chai, pikanten je in vroč, pogreje. Pa noro barvo dobi. Uporabljam Sonnentorjeve začimbe - mlet cimet in cele klinčke, ingver sem kupila v hoferju, bio.
Recept gre takole:
- 2cm ingverjeve koreninice (odrežeš en štrcelj in ga z žličko olupiš) - na tanko narezana na rezine
- pol žličke cimeta, cca
- 4 klinčki, celi
Vse skupaj preliješ s 1/2l vode, pustiš, da zavreje, daš malo na manj, da se kuhlja nad ognjem še 3-4 minute.
Spiješ še vroče/toplo, po potrebi razrečiš z vodo, če preveč peče.
Če dlje časa čaj stoji, je potrebno premešat, ker se naredi cimetova usedlina.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 March 2020 - 12:00 PM
Posted 24 March 2020 - 12:18 PM
*drool*
Če boš pri volji, objavi še kakšen (simpl) recept. Nisem si mislila, da mi bo začelo kdaj zmanjkovat idej za kosila.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 March 2020 - 01:43 PM
Bom poskusila, ceprav vecinoma samo odprem hladilnik, potegnem ven tri stvari in improviziram. Sploh zdaj, ko bolj na zalogo hodimo v trgovino in ti vseeno vedno kaksna stvar zmanjka za recept.
Za ta zgornji recept je 2 cups malo veliko moke, jaz sem zacela (in koncala) z 1,5 in je bilo se ob tem kar cvrsto testo. Je lazje kasneje dodajat moko kot vodo.
Posted 19 April 2020 - 07:12 AM
Posted 19 April 2020 - 07:19 AM
Posted 21 April 2020 - 06:41 AM
Hvala, poskusim ob priliki lonca na pritisk pa nimam.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 April 2020 - 08:42 AM
Posted 21 April 2020 - 09:53 AM
Imajo, ampak si ne morem kar sposodit za več tednov.
Bill Bullard
Posted 21 April 2020 - 10:01 AM
Posted 15 July 2020 - 08:38 AM
Posted 15 July 2020 - 08:44 AM
Jaz naredimi z indijskimi oreščki. Ne vem natančno količin, od oka dam. Olivno olje, česen, bazilika, indijski oreški in parmezan.
Posted 15 July 2020 - 09:23 AM
Posted 21 December 2020 - 12:18 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 December 2020 - 12:42 PM
Kake gobe si pa dala? Šampinjone?
Posted 21 December 2020 - 12:59 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users