Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#1381 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 23 January 2020 - 08:47 AM

Sorry _M_, sem spregledala tvoje vprašanje. Zdaj tudi jaz ne najdem več, ampak po moje, da je nekaj takega kot je Olivija prilepila

Planet, kje si dobila te lističe ali kolute?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1382 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 23 January 2020 - 08:54 AM

Kami niso rebrasti, kot v receptu, kar običajni Barillini lističi za lasagno. : ) Na hitro skuhani, samo po trije naenkrat, kot je v sosednji temi predlagala Jina.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1383 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 January 2020 - 09:25 PM

Simpl jed, ampak par trikov, kako izboljšat okus. Mu verjamem, ker sem sama do sedaj delala res osnovno, dodajala po občutku sestavine, vse vrgla v blender in nikoli ni bil rezultat tak, kot bi si želela. Whyyyy, mother of chickpeas, whhhhy?

Poročam, ko se lotim tega recepta. 

Ideja je, da bi mi ratal vsaj okusen in kremast, kot je Hoferjev bio aktiv humus z rumenim pokrovčkom :lol:

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1384 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 24 January 2020 - 10:23 PM

:D

Njam, so se mi kar sline vmes cedile. Zanimivo tole z lupljenjem čičerike.

P.s.: mikser, v katerem ima čičeriko, je videti preprost, močan in ravno prav velik.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1385 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 22 March 2020 - 08:20 PM

Nisem se še lotila delanja humusa po tem receptu

- novega blenderja še nisem nabavila, (imam mali smoothie maker za delanje jutranjih smoothijev, še vedno dela, čeprav motorček malo pojamra vsake toliko - jaz mislim, glede na to, da je darilo od bivšega, bo delal do konca mojega življenja and then some more :lol:  + odkrila sem, da ima moj veliki blender močan motor, 650W, kar bi čisto zadoščalo, edino posoda je malo velika... za probat bi pa vseeno bilo, nekega lepega dne :) )

- suho čičeriko namakat in kuhat me je po prejšnji odisejadi totalno minilo

- kupovat kuhano v piksni se mi zdi narobe

ergo

še naprej kupujem narejen humus

zaenkrat :D

Ideje za kosila, prigrizke: 

klik

MB-ImmuneBoostingRoundUp-PageHeader-01.j

Danes sem si (neodvisno od te objave receptov in napitkov) naredila zelo okusen čaj iz ingverja, klinčkov in cimeta. Pije se kot indijski chai, pikanten je in vroč, pogreje. Pa noro barvo dobi. Uporabljam Sonnentorjeve začimbe - mlet cimet in cele klinčke, ingver sem kupila v hoferju, bio. 

Recept gre takole:

- 2cm ingverjeve koreninice (odrežeš en štrcelj in ga z žličko olupiš) - na tanko narezana na rezine

- pol žličke cimeta, cca

- 4 klinčki, celi

Vse skupaj preliješ s 1/2l vode, pustiš, da zavreje, daš malo na manj, da se kuhlja nad ognjem še 3-4 minute. 

Spiješ še vroče/toplo, po potrebi razrečiš z vodo, če preveč peče. 

Če dlje časa čaj stoji, je potrebno premešat, ker se naredi cimetova usedlina.

depositphotos_92170108-stock-photo-black

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1386 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 24 March 2020 - 12:00 PM

garlic naan

tega imam namen danes narest

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1387 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 24 March 2020 - 12:18 PM

*drool*

Če boš pri volji, objavi še kakšen (simpl) recept. Nisem si mislila, da mi bo začelo kdaj zmanjkovat idej za kosila. :D

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1388 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 24 March 2020 - 01:43 PM

Bom poskusila, ceprav vecinoma samo odprem hladilnik, potegnem ven tri stvari in improviziram. Sploh zdaj, ko bolj na zalogo hodimo v trgovino in ti vseeno vedno kaksna stvar zmanjka za recept. 

Za ta zgornji recept je 2 cups malo veliko moke, jaz sem zacela (in koncala) z 1,5 in je bilo se ob tem kar cvrsto testo. Je lazje kasneje dodajat moko kot vodo. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1389 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 19 April 2020 - 07:12 AM

SPINACH STRAWBERRY SALAD WITH POPPYSEED DRESSING

(Tega sem malo priredila v verzijo spodaj, pa količine dam ponavadi malo "od oka")

https://www.gimmesom...yseed-dressing/

salad:
6 cups fresh baby spinach
2 cups strawberries, sliced
(raspberries or mango work well as well)
1/4 cup pecan nuts, toasted
1/2 small red onion, thinly sliced or diced
1 can of chickpeas

dressing:
1/3 cup olive oil
3 TBSP apple cider vinegar
2 TBSP agave syrup
1 TBSP poppy seeds
1/2 tsp mustard (optional)
salt and pepper to taste

Toss all ingredients together with desired amount of dressing and mix until combined. Serve immediately.
  • 0

#1390 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 19 April 2020 - 07:19 AM

MLECNI RIZ

(za 3-4 osebe kot zajtrk, 5-6 kot sladica)
50 g veganskega masla
200 g arborio riza
850 ml nesladkanega mandljevega mleka (ali 2:1 mleko:voda)

(i)
zamrznjene cesnje (prepolovljene)
zavitek vanilijevega sladkorja
par zlic agavinega sirupa (po okusu)
kokosovi ostruzki
cokolada s solnim cvetom

(ii)
zamrznjen mango (v kosckih)
zavitek vanilijevega sladkorja
par zlic agavinega sirupa
cimet
ingver
rozine
nasekljani mandlji
kokos (toasted)

V loncu na pritisk razpusti maslo, dodaj riz, mleko in sadje z zacimbami ter pomesaj. Pokri in zavri do
zeljenega pritiska (setting 1, zeleni obrocek) in kuhaj 8 min, nato spusti pritisk z gumbom.
Notri vmesaj sladila (in rozine) in po potrebi se nekaj minut kuhljaj v odkriti posodi na nizkem ognju.

Kot pri rizoti se tudi tukaj vse skupaj scasoma se bolj poveze in ucvrsti, ko nekaj casa miruje.

Ti dve verziji sem si včeraj namislila, drugo sprobam danes ;)
  • 0

#1391 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 21 April 2020 - 06:41 AM

Hvala, poskusim ob priliki :) lonca na pritisk pa nimam.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1392 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 21 April 2020 - 08:42 AM

Potem računaj, da boš zaradi izparevanja potrebovala več tekočine (mogoče začneš z vodo, potem pa počasi preklopis na mleko?) in daljši čas kuhanja (na uc bi rekla 2-3x?). Ga imajo tvoji doma mogoče, da bi si ga izposodila? Meni je res super, da lahko vse vržem notri, zaprem in nastavim timer na telefonu, ne rabiš nič mešat, pa se hitro je fertik. Moram pa tudi sama se kake druge tipe receptov sprobat (imam posodi za 6l in 2,5l, ki sta kompatibilni z isto pokrovko, tako da je možnosti kar nekaj).
  • 0

#1393 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 21 April 2020 - 09:53 AM

Imajo, ampak si ne morem kar sposodit za več tednov.

• 0

Bill Bullard

#1394 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 21 April 2020 - 10:01 AM

A, ok, sem mislila, da mogoče ne uporabljajo (redno), pri nas doma gre vsake toliko za dlje časa v pozabo, potem ga pa spet kdo ven privleče za ciceriko skuhat (ponavadi sem to jaz, ko pridem na obisk ;)).
  • 0

#1395 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 July 2020 - 08:38 AM

Ima katera preverjeno dober recept za pesto (namesto pinjol bi uporabila orehe)? Bazilika se je razbohotila, pa bi spet naredila, ampak se mi ne da vec eksperimentirati, ker nikoli ne dobim takega okusa kot hocem, vedno je necesa prevec/premalo.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1396 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 15 July 2020 - 08:44 AM

Jaz naredimi z indijskimi oreščki. Ne vem natančno količin, od oka dam. Olivno olje, česen, bazilika, indijski oreški in parmezan.

• 0

#1397 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 July 2020 - 09:23 AM

Jah, to dam tudi jaz in od oka, ampak mi razmerje ni sanjsko. :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1398 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 21 December 2020 - 12:18 PM

https://www.delishkn...pkin-bolognese/

Takooo dobra veganska bolognese omaka z gobami in buco, da moz ne more nehat govort o tem :D
Namesto sojine sem uporabila vino pa nisem imela susenih paradiznikov. In naslednjic bom gobe nasekljala na roke, ker je posoda od palicnega prevec na drobno naredila. Ampak vseeno njaaaam. Se I. je jedla.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1399 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 21 December 2020 - 12:42 PM

Kake gobe si pa dala? Šampinjone?

• 0

#1400 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 21 December 2020 - 12:59 PM

Ja.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users