Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#1381 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 August 2011 - 06:55 PM

Ja. laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1382 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 01 August 2011 - 06:57 PM

^Se strinjam! laugh.gif Meni zgleda nikakvo, sori. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#1383 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27432 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 August 2011 - 07:09 PM

Meni pa se bolj kot videz sladice zdi pomemben okus, čeprav je res, da na internetu lahko presojaš zgolj na podlagi videza. Mi sploh ni problem, če sem kje na obisku in kako pecivo ne izgleda kot iz slaščičarne, pa je zato ful dobro.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1384 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 01 August 2011 - 07:51 PM

Podpis.
Men zgleda ful dobr, pri domačih pecivih mi je glih to najbolj všeč, da ni vse perfektno kt iz slaščičarne.
  • 0

#1385 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 01 August 2011 - 07:54 PM

Meni zgleda tvoja še boljša kot tista z linka biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1386 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 01 August 2011 - 08:19 PM

QUOTE(Frida @ 1. 8. 2011 - 20:51) View Post

Podpis.
Men zgleda ful dobr, pri domačih pecivih mi je glih to najbolj všeč, da ni vse perfektno kt iz slaščičarne.

ja!
Baby, upam, da boš še kdaj kaj objavila, lep videz in komentarjigor ali dol. Važno, da je dobro in tvoje zgleda res super smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1387 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 01 August 2011 - 08:26 PM

meni tudi fuul dobro izgleda!
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1388 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27432 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 August 2011 - 08:29 PM

V slaščičarnah itak uporabljajo samo smeti - je šla mamina prijateljica, ki je v Jugoslaviji 20 let delala kot slaščičarka v BG, na razgovor v eno najbolj priljubljenih obalnih slaščičarn, in je rekel šef, da njega to ne zanima, on hoče, da je vse ful poceni, a dobičkonosno (konec koncev so torte precej drage), zato vse mešajo iz praškov; je rekla, da je po tistem niti ni mikalo, da bi sploh delala tam. down.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1389 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 01 August 2011 - 08:44 PM

aha, podobno mi je od fanta mama pravila, ko je šla na razgovor v eno gostilno za kuharico in so mimo nje nesli čisto prežgano olje, da je bilo kar rjavo. Jih je vprašala kaj bodo z njim, v smislu na kakšen način ga zavržejo. In so ji rekli, da ne, da ga precedijo in porabijo za solate cry.gif jo je kar odneslo ven laugh.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1390 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 August 2011 - 08:47 PM

QUOTE(Baby @ 1. 8. 2011 - 19:32) View Post

Včeraj sem si za rojstni dan naredila torto po tem receptu - KLIK

Jst sem tudi včeraj imela RD in torto sem si prav tako sama naredila. laugh.gif

Fajn zgleda. thumbup.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1391 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 August 2011 - 08:49 PM

Potem pa vse naj naj za obe. thumbup.gif Tudi torta mi je všeč. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1392 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 01 August 2011 - 09:03 PM

Hvala. Zdej mam pa že dve trojki. smile.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1393 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 02 August 2011 - 12:19 PM

Hvala punce. wink.gif
  • 0

#1394 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 August 2011 - 09:37 AM

IPB Image

Sanjsko fina jogurtovo - malinina torta.

Sestavine:

Biskvit:

3 jajca
90 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
90 g moke
1/2 žličke pecilnega praška
maslo, moka za tortni model
malinova/pomarancna/breskvova marmelada

Krema:

250 g polnomastnega jogurta
250 g vanilijevega jogurta
100 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
sok pol limone
6 lističev želatine
6 žlic ruma
250 g smetane

Preliv:

500 g malin
vrecka sadnega tortnega preliva

Dekoracija:

1/2 vrecke mandljevih listicev, preprazenih, dodamo cisto na koncu, ko se torta finishira in postreze. (mandlji se scasoma zmehcajo)

vir:kulinarika, klik

Jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor zmešamo zelo penasto. Vmešamo moko in vlijemo maso v pomaščen in pomokan model (26 cm premera). Pečemo v pekaču ogretem na 180 stopinj 12 - 15 minut.

Jogurt zmešamo s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem ter limoninim sokom. Lističe želatine namočimo v hladni vodi, nato jih ožmemo in raztopimo v vročem rumu ter primešamo k jogurtovi masi. Želatina, jasno, ne sme zavreti. Smetano stepemo v trden sneg in jo primešamo k jogurtovi masi. Po mojem receptu je smetane manj, dam pa vec jogurta. Na kompaktnost kreme to nima nobenega vpliva, ker torta itak odsedi noc v hladilniku in je naslednji dan super strjena.

Biskvit, ki se je medtem spekel, razpolovimo, da dobimo 2 oblata. Namažem z malinovo/pomarancno marmelado in odcejenim sokom malin (ce uporabimo zmrznjene maline jih na zacetku peke vzamemo iz zmrzovalnika in damo odtalit. Potresemo s sladkorjem v prahu, da spustijo vodo, to porabimo na namocit biskvit.

Se pravi. Plast biskvita, kaksna malina tu pa tam-da je bolj socno in izgleda v prerezu bolj fino, krema, druga plast biskvita (glej sliko) obložimo z malinami (vse skupaj ostane v tortnem modelu) in prelijemo s tortnim prelivom/jagodnim zelejem, etwas, gornji del je iz malin in zeleja, da se ne izsusijo.

Torto cez noc pustim v hladilniku - priprave se lotim vecer preden jo potrebujem. Naslednji dan jo vzamem iz oboda, preprazim mandljeve listice, pocakam, da se ohladijo in jih oblozim na strani torte.

IPB Image IPB Image

Celoten fotoshooting (na zalost samo torte, ne pa tudi postopka) je pa tukaj - klik.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1395 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 August 2011 - 09:39 AM

Uh, to pa res deluje ... slastno za umret.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1396 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 August 2011 - 10:34 AM

Pečem danes woot.gif .

Aja še nekaj - jaz ful nočem da je dno pekača zraven (rada bi jo postregla na steklenem krožniku) in zato bi biskvit dala ven iz njega in potem samo zgornji del pekača položila na ta stekleni krožnik in nadaljevala. Razumeš kak mislim? Najbrž bo šlo skozi ne?
  • 0
Viens, reste ici!

#1397 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 August 2011 - 10:36 AM

Jaz verjetno čez vikend. saj verjetno bi bilo z robidami isto dobro?
  • 0

#1398 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 August 2011 - 10:49 AM

Z robidami bo pomoje isto, ja.
Ana, komot naredis brez dna pekaca. Obod postavis na kroznik in zacnes noter nalagat - biskvit, kremo, biskvit itd. Meni se ni nikoli krema skoz tekla, ponavadi jo po mesanju sestavin pustim v skledi in hladilniku kaksno uro, da se minimalno ze prej strdi, ni pa nujno.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1399 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 August 2011 - 11:11 AM

Joj kak to dobro izgleda. cry.gif Zdaj pa ne vem ali se lotit prvo te, ali tiste citrusne od Jine.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1400 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 August 2011 - 11:12 AM

Itak pride noter tisti jogurt v lončku, ki je ful kompakten ne?
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users