Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1457 replies to this topic

#1381 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 11 November 2025 - 02:36 PM

Komot. Jaz si pa tudi lahko svoje mislim. Za nas bi bile to sanjske cene.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1382 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19886 posts

Posted 11 November 2025 - 02:42 PM

Sanjske cene ja, a za tebe je to vukojebina, tako da... 6 7 al kak že. 

Malo širše poglej... ne samo s svojega zornega kota. 

• 0

#1383 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27828 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 November 2025 - 02:43 PM

Zadnjič je fant iz Zasavja spraševal, koliko so parcele na Obali, 'sigurno so drage, tam nekje do 100k'. I wish. :cry: :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1384 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19886 posts

Posted 11 November 2025 - 02:46 PM

Pa Jina, zakaj sploh gledaš cene nepremičnin drugje, če se ne nameravaš preseliti? A zato, da se lahko nam rogaš, kako smo bogi, da jamramo pri teh cenah, če bi si vi lahko to komot brez kredita privoščili? 

• 1

#1385 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26268 posts

Posted 11 November 2025 - 02:46 PM

Ja ... Pa na vasi, da uporabim prijaznejšo v-besedo, so tudi plače in ponudba služb temu primerni, če bi se vozili v mesto delat in se v prometnih konicah po vaših cestih vozili, je pa spet problem :P Vsak ima svoje probleme in svoje rešitve, res bv tako preko palca nekaj primerjat izven konteksta.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1386 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 11 November 2025 - 02:51 PM

Pa Jina, zakaj sploh gledaš cene nepremičnin drugje, če se ne nameravaš preseliti? A zato, da se lahko nam rogaš, kako smo bogi, da jamramo pri teh cenah, če bi si vi lahko to komot brez kredita privoščili? 

Ne gledam jih namenoma, zasledim vse mogoče oglase, pa kar tukaj preberem. 

Od kdaj je npr. MB vukojevina, pa tudi ne vem. Če je zame, je irelevantno, dejstvo je, da je 2. največje mesto v Slo, cene pa svetlobna leta od primerljivega. 

Mogoče če bi drugi malo širše gledali, se ne bi pritoževali nad cenami.

• 0

― V. Van Gogh

#1387 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19886 posts

Posted 11 November 2025 - 02:52 PM

Primerjaš s cenami v preteklosti, ne s cenami v Ljubljani. 

• 0

#1388 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 11 November 2025 - 02:53 PM

Meni se pa to ne zdi smiselno. Gleda se aktualne cene po regijah za primerjavo, ne pa tistih izpred xy let.

Mislim pa tudi, da če si navajen živeti v manjšem kraju in imaš vse tam, je lahko kvaliteta življenja veliko boljša kot pri nas.

• 0

― V. Van Gogh

#1389 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5872 posts

Posted 11 November 2025 - 02:55 PM

Nekaj statisticnih informacij v zvezi s to debato (navezuje se na Zasavje): Zasavska regija dosega 55% povprecne slovenske razvitosti po BDPju (osrednjealovenska 148%). 42% delovno aktivnega previvalstva se dnevno iz zasavja vozi v osrednjeslovensko regijo na delo. Da ne govorim o zdravju in teh statisticnih podatkih. In potem se naj ljudje ne pritizujejo.
  • 0

#1390 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19886 posts

Posted 11 November 2025 - 02:57 PM

Ma boli mene, primerjaj s čim želiš. 

Moti me pa to, da na vsak način želiš omalovaževati težave drugih v primerjavi s tvojimi. Vedno. In to na tak podli način, da človeka sram postane, ker si je moral kredit vzet za stanovanje. 

• 1

#1391 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28168 posts

Posted 11 November 2025 - 03:01 PM

Ja jaz se tudi včasih tako počutim, na drugi strani mi je z ostalega povedanega jasno, da imata enako kreditno sposobnost kot midva in da je verjetno to nek moj občutek, ker si projeciran verjetno skozi neke svoje občutljivosti 😁
  • 0

#1392 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 11 November 2025 - 03:06 PM

Jaz dejansko ne vem, kakšna je najina kreditna sposobnost, razen tega, da jo imava in da je želja obeh, da obrok ne bi bil previsok. Po zadnjem izračunu bi pri 375k rabila ok. 158k kredita. Kako ne bi primerjala in pomislila, da bi lahko kje drugje živela brez kredita, če bi se imeli željo preselit?

Barbarina, mogoče se je za vprašat, zakaj te tako trigirajo taki komentarji, ker niti slučajno niso mišljeni tako in mi je žal, če si tako razumela. Samo gola dejstva sem navedla.

• 0

― V. Van Gogh

#1393 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28168 posts

Posted 11 November 2025 - 03:09 PM

Ker se nimaš želje preselit? Ker se zavedaš, da selitev na obrobje pomeni slabša izbira službe, oddaljenost od staršev itd.
  • 0

#1394 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18826 posts

Posted 11 November 2025 - 03:09 PM

Mene tut trigirajo, pa se niti mal ne najdem v njih. :D Ampak res pa nismo Lj edini, ki si lahko dovolimo jamrat. Konc koncev si vsak lahko najde remote sluzbo za amerisko podjetje, pa pol tut za Lj nimas kej za jamrat. Al pa se pac preselis v Zasavje in uzivas v njihovih nizkih cenah, sej je tut to vedno opcija. :D Pa situacija na Obali je se velik slabsa.
  • 0

After all this time?

Always.

#1395 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 11 November 2025 - 03:10 PM

Ora, saj vem, da je ogromno če-jev in čisto hipotetično razmišljam, ampak ne morem, da ne bi.

Pomoje sta moj cinizem in sarkazem velikokrat čisto narobe razumljena. Niti nikakor nisem pomislila, da se kdo ne bi imel pravice pritoževat, sem samo primerjala s cenami pri nas.

Nincha, ja, kaj takega bi pri meni šlo, ampak nisem svoboden človek. Že če bi bila sama z možem, bi bila situacija popolnoma drugačna.

• 0

― V. Van Gogh

#1396 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 11 November 2025 - 03:37 PM

Ora, mi pa res ni jasno, kako bi bila naša kreditna sposobnost primerljiva? Že število otrok pa višina plač, glede na to, da nista oba za PDČ zaposlena?

• 0

― V. Van Gogh

#1397 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17913 posts

Posted 11 November 2025 - 03:38 PM

365k za tole ... Pri nas je dnevna s kuhinjo večja. :wacko:
https://www.nepremic...ovanje_7087756/

Drugače imajo kar lepo opremljeno in izkoriščeno. Stanovanje je pa seveda (vsaj) 100k predrago za to.
Jp, Ljubljana z okolico, Obala...je drago da boli. Ugodne cene drugod so pa velikokrat tudi z razlogom, ker ja, vukojebina, pomanjkanje infrastrukture ...vse ima svojo ceno na koncu.
Mi je kul, da imam LJ blizu ampak ne bi pa več živela tam nikoli.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1398 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18034 posts

Posted 11 November 2025 - 03:42 PM

Jaz sem pa mnenja, da bi se morali cist vsi na glas pritozevat, ker cene nikjer niso vec normalne in streha nad glavo bo pocasi opcija in ne dejstvo od taki rasti cen lukenj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1399 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88452 posts

Posted 11 November 2025 - 04:36 PM

Nima smisla se pritoževat, treba je garat, nikamor it in ne zapravljat za łuksuS. :butl: :lol:

• 0

― V. Van Gogh

#1400 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46403 posts

Posted 11 November 2025 - 05:00 PM

Saj ni pritozevanje problem, nacin kako se pritozujes je problem.
  • 1

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users