Jump to content

Photo

LUSH

• Please log in to reply
2636 replies to this topic

#1381 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 06 May 2008 - 07:59 PM

klavdija 27, jaz sem imela šampon BIG in me je totalno razočaral. kupila se ga že ful časa nazaj. ne peni se, kot da bi se soljo umival, ne diši, izsuši lase in se po njem ne svetijo. meni je naredil mat in puste lase. imam pa tanke lase z občasno suhimi konicami. po nekaj umivanjih je romal v koš.
prodajalec me je prepričal, da ga vzamem, ker sem iskala takrat nekaj za volumen las. rekel je, da ga stranke, ko ga probajo, ne spustijo več iz rok smile.gif
po mojem lahko dobiš še kak njihov šampon, ki je kvalitetnejši in bolj dišeč od tega smile.gif če nisi že vse sprobala biggrin.gif
  • 0

#1382 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 06 May 2008 - 08:05 PM

A je ta krema Smitten boljša po učinku kot Helping hands? Rabim res eno fajn hranljivo in sedaj nevem kero bi.
  • 0
We must let go to live on.

#1383 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 May 2008 - 08:48 PM

DiLeMa,
kakšen se ti zdi sonic death monkey?
jaz si karma kremo ogledujem že lep čas, ziher kakšno leto, mi je vonj strašno všeč (imam tudi parfum, kot se ve), ampak trenutno mi je malo preveč visoka cena za "lepotilno" kremo, sploh glede na to, da je z mojo kožo katastrofalno stanje in rabim gore vichy lipidose2.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1384 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 06 May 2008 - 08:51 PM

QUOTE(DiLeMa @ 6. 5. 2008 - 20:53) View Post
Ja, pa vzela sem še dve kugli za kopanje (z njimi sem pa res obsedena), Sakuro in Butterball - zdej sm jih že ful sprobala, verjetno bi že vse, če ne me bi nekatere odvračale od nakupa zaradi kupa posušenih rožic in listov, ki jih vsebujejo, taki sta predvsem Romance In The Stone in Chelsea Garden. Ja, pa seveda Golden Slumber z goro zlatih bleščic, ki jih res nočem imet v banji. rolleyes.gif

Aja, za fanta sem še vzela kremo za roke Smitten, je nujno potreboval eno. Upam, da res diši po mandljih.

Zakaj pa ne daš takšne krogle v kos najlonk, in spustiš v vodo, pa vse ujame, če te motijo plavajoče reči thumbup.gif Glede na druge portale, jih veliko to dela. Meni sicer je všeč, če kaj plava okrog, če ne izgleda preveč nagraužno...

Ta krema pa meni diši po marcipanu, kot milo Snowcake...oziroma še bolj kot po marcipanu, po tistem belem lepilu v lončkih, ki smo jih imeli pri likovnem v OŠ. Ni najboljši vonj, a gotovo komu res paše...

morettina, hvala thumbup.gif Če ne bi tega napisala, bi me nakup zelo mikal. Izkušnje imam pa samo s trdimi šamponi, čeprav me noro mika Daddy O (uni vijolični, tak noro diši). Torej Big ne bom kupila...

• 0

#1385 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 06 May 2008 - 09:00 PM

jaz tudi razmišljam, da si po plači privoščim še kremo Karma... oops.gif
drugače pa še dobro, da nimamo banje pri nas doma, tako da so mi kopalne kugle že apriori neuporabne, hehe... biggrin.gif
zdejle sm se stuširala s Happy Hipy in moram rečt, da se za moj okus ne more primerjat z Olive Branch gelom, je slednji neprimerno bolj vreden svojega denarja
  • 0

#1386 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 06 May 2008 - 09:06 PM

Klavdija, meni tisto lepilo ful diši, verjetno misliš onega v rdečem lončku z belim pokrovom na navoj, pa tako malo žličko ima zraven. Moj fant ga je jedel, ko je bil mali. laugh.gif Aja, pa še to - kolikor sem seznanjena z Lushevimi šamponi (ob prebiranju domačih in tujih forumov) niso nič kaj negovalni in dvomim, da bodo za izsušene in svetljene lase. Sploh BIG je izjemno izsušujoč in baje tudi zdrave lase očisti in izsuši do skrajnega škripanja ter tudi popolnoma izsuši lasišče, pa še baje koščki soli lahko precej spraskajo lasišče. Jaz bi na tvojem mestu glede šampona raje poskusila kakšno Lavera vrtnico, če še nisi. Če pa že nujno rabiš od Lusha, potem pa Daddyo ali Silvija, sploh slednja je najbolj hvaljeni Lushev šampon. Ampak spet - jaz ne bi na tvojem mestu, ti potrebuješ bogatejše in nežnejše šampone. Kar pa se tiče kopalnih krogl, nekak me ne mika namakat najlonke v banji, sploh zato, ker jih nimam veliko, posebi pa glih ne bi kupovala. Itak mi ostane 13 primernih, tistim sedmim se bom pa že nekako odpovedala. tongue.gif

Flafić, nisem še dobila paketa. Naročila sem včeraj (plačala danes popoldne) in predvidevam, da bodo zadeve pri meni v četrtek dopoldne. Karma kremo sem tudi jaz kupila s težkim srcem, ampak jo bom imela v hladilniku in bo res samo za občasno aromatično razvajanje - za konkretnejšo nego imam Balein kakavni butter, ki mi je tudi božanski.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1387 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 May 2008 - 10:21 PM

flafić laugh.gif
aha, no potem pa seveda čakam na report, me izredno zanima, kako ti bo vonj všeč.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1388 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 07 May 2008 - 09:13 AM

Jaz mam že tadrugo pakungo BIG-a, glede penjenja - prvi nanos se sploh ne speni, medtem ko drugi se peni normalno. Lasje so potem slični, kot da bi se pravkar namakal v morju. Volumen pa poveča, vsaj po mojih izkušnjah. Jaz bi ga priporočala resnično mastnim lasem, pa še to ne za redno uporabo, ampak le tu pa tam.
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#1389 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 07 May 2008 - 11:01 AM

Ja, Dilema, pri meni gre bolj za to, da moram čim več probat, kar se Lusha tiče biggrin.gif , pa če je moji koži/lasem primerno al pa ne hmm.gif Ampak Big-a res ne bom, bom probala prodajalko nafehtat za mini vzorček...Za lepilo pa ja, ne vem točno kako zdaj zgleda...je pa res bel namaz in ima lopatko notri...

Lavero vrtnica sem pa že imela. Saj imam vsaj 10 drugih hranilnih, vlažilnih šamponov doma, jaz imam Lush bolj za aromaterapijo laugh.gif in dušco. Sylvia mi ne diši, čist kot temno pivo pa zelišča. Daddy O mi je fantastičen, vijolice in sadje, samo me pa ta viola barva nervira, nekak imam strah pred uporabo (tako kot pred Keunejevim violatom, sem bila vedno med pranjem las vsa živčna in tak hitela, da so bile ploščice bolj poflekane s šamponom kot moji lasje)

Daj poročaj potem, kakšna je Sakura...

• 0

#1390 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 May 2008 - 11:03 AM

Ja, bom poročala o vsem. Kaj pa trdi šampon Reincarnate, si že imela? Ta bi naj bil najbolj hranljiv trdi šampon, zelo kremast. Mene že skos ful mika, ampak ne morem zaradi lasišča, ker imam tak obupno občutljivega.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1391 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 07 May 2008 - 11:17 AM

Nisem. Sem pa misla, da je Trichomania bolj bogat, ne vem. Reincarnate že zato nočem, ker ima kano noter.

• 0

#1392 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 May 2008 - 11:26 AM

O, jebemtiš. Zamenjala sem ju, mislila sem Trichomanio, torej tistega belega. oops.gif
  • 0

#1393 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 07 May 2008 - 11:49 AM

Se mi je zdelo biggrin.gif Tudi tega še nisem imela. Ampak ne vem, če bi bil tebi všeč, ker si napisala, da ti vonj Cooualina ni preveč všeč. Ta diši enako oz. zelo podobno.

Jaz bi se tudi bala, da je premasten za lasišče. Že sedaj popi...vam pri Godivi, ki je bila v začetku super, sedaj se pa šampon topi, a izbočeni ostajajo tisti masleni hribčki, sploh se nočejo topiti, in zdaj, ko imam šampon že čisto proti koncu, ful teh maslenih zaplat ven štrli, in mi potem pusti čudne zmaščene lase ob lasišču na določenih predelih...ravno včeraj sem si po tem mogla it še 1x lase prat, ko sem si jih vmes že posušila, a so bili nekam matasto lepljivi...Si predstavljam, da bi mi Trichomania dal zelo podoben efekt, kot tele maslene zaplate pri Godivi.

• 0

#1394 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 May 2008 - 12:09 PM

Jaz pa mislim , da ne bi bilo podobno. Trichomania je cel bolj kremast, ni pa masten na način, kot recimo Godiva, ki ima cele zaplate kakavovega in karite masla. Sej tudi marsikateri drugi šampon vsebuje dost olj, pa ne naredi mastnih las, ker so lepo enakomerno razporejena v šamponu. Pomoje bi bil Trichomania super, jaz se že ene pol leta komaj zadržujem, da ga ne kupim. Pomoje ni premasten, vsebuje samo kokosovo kremo, brez kakšnih drugih mastnih zadev.
  • 0

#1395 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 07 May 2008 - 02:36 PM

Mogoče pa res smile.gif

Pa ga kupi, saj ga lahko uporabljaš samo po dolžini las, lasišče si pa s kakim drugim npr.

Mene bi drugače tudi mikal, ker mi vonj Cooualina ful lepo diši, eksotično hladen je. (kot kadilo mirta+kokos)

• 0

#1396 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 07 May 2008 - 03:00 PM

Jaz imam Trichomanio in se lepo peni, fajn lepo diši, ampak se vonj ne obdrži na laseh. Ko sem si prvič šamponirala sem imela občutek, da mi bo zmastil lasišče, kar tak kremen se mi je zdel na laseh, ampak to je sam občutek. Lasje so po tem čist normalno lepi, malenkost štrenasti, samo dam pol gor balzam pa je.
  • 0

#1397 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 May 2008 - 03:04 PM

Meni je Coolaulin najprej iz polne plastenke dišal po kokosu in fasadi, zdej ko ga pa že pol manjka in sem ga bolj lahko pretresla pred uporabo, se mi zdi pa vonj drugačen - kokos, malenkost fasade in precej čokolade, take malo bolj grenke, ne mlečne. hmm.gif Vonj je izredno zanimiv, ampak tudi ful specifičen in jaz se še vedno ne morem odločit če mi je všeč, ali ne. Mi je pa po efektu American Cream precej boljši, Coolaulin sicer tudi naredi mehke in dokaj gladke lase, ampak ob enem bremzajo. Ful ne znam razložit, ampak je tak bremzajoč občutek, ko da so fajn zmehčani in gladki, a on enem še vedno nekoliko suhi. Ravno zato mi je American Cream dosti ljubši, ker ni tega bremzajočega feelinga, pa še vonj mi je muchos bolj všeč.

Trichomanie kljub temu ne bom vzela, mi nekak ni do tega, da bi ob enem umivanju uporabljala dva različna šampona.
  • 0

#1398 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 07 May 2008 - 03:54 PM

Jaz pa tako pogosto počnem, mi najbolj ustreza. Po lasišču kak zares naraven nemasten šampon (iz Kalčka kak zeliščen recimo Urtekram ali Faith in nature, Lushev v tablici brez balzama..), po dolžini las pa bolj bogate- Lavera, Tigi O&H...se mi tak najbolj obnese, da ne dražim lasišča, ga ne mastim, hkrati pa dolžini las nudim boljšo nego..

Joj, joj, časje že, da spet kaj zavijem v Lush in kaj novga probam cry.gif biggrin.gif me že matra...

• 0

#1399 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 May 2008 - 04:07 PM

Klavdija, kakšni so pa kej Urtekram šamponi? To me pa res zanima, pa za balzame tudi, če maybe kaj veš.
  • 0

#1400 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 07 May 2008 - 05:10 PM

V Kalčku majo od njih ful zaloge, šamponov in balzamov, ene 5 vrst vsakega, pa mislim da še več. Jaz imam samo zeliščnega- šampon. Ful hud izgleda rhaoussoul, al neki tazga se napiše, izgleda kot blato+glina, tak gost, res neki special, čeprav ne vem kak bi se s tem umivala biggrin.gif

No, ne zdijo se mi hranilni. Kot sem rekla, jaz ga uporabim za lasišče, da mi ne zmasti, želim pa naravno. Tale zeliščen se zelo močno peni, pa ni agresiven, lase očisti squeacky clean, diši kot po čajčku tete pehte laugh.gif , no, pač zeliščarskem prostoru..ampak nujno potem rabiš balzam....nič ne nahrani. Za moje lasišče je super, za dolžino las bi pa kar naštrenal moje suhe lase. Pa malo ga porabiš, ker se zelo lepo peni. No, saj sem ga že nekje drugje ocenila...

EDIT: No, tole so sestavine mojega: aqua, aloe barbadensis gel*, cocamidopropyl betaine, coco-glucoside, sodium coco-sulfate, glycerin, sodium cocoyl glutamate, citric acid, melissa officinalis*, achillea milllefolium*, lavandula angustifolia extract*, pelargonium graveolens oil*, salvia officinalis oil*, amyris balsamifera oil*, thymus vulgaris oil*, citral**, citronellol**, linalool**, limonene**, geraniol**

*from organic farming
**from essential oil

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users