Mozolji
Posted 12 April 2012 - 11:51 PM
Posted 13 April 2012 - 05:50 AM

Je pa res, da se mi še ni nikoli vnela.
Posted 13 April 2012 - 08:52 AM
Posted 13 April 2012 - 10:03 AM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 13 April 2012 - 11:40 AM
Tudi mene zanima.
Skoraj en mesec ze jem Cerin, se pozna na koži.

Posted 13 April 2012 - 11:59 AM
Skoraj en mesec ze jem Cerin, se pozna na koži.
Mojemu fantu je tudi zelo pomagal!

Posted 13 April 2012 - 12:43 PM
Meni so jo kirurško izrezali ven. Vem, da sem ležala na mizi in so mi dali lokalno, pa mi ni prijela in sem začutila nož in sem se kar zdrznila in malo zamijavkala, ker me je zabolelo. Potem so mi še malo počakali in nisem nič več čutila. Pa zašivali so mi in sem šla čez nekaj časa šive ven pobrat. Cel postopek, no. V bistvu je bila pa to zadeva velika 1,5 cm v premeru. Na obrazu oz. na vratu si predstavljam, da je manjše ...? Mi je pa takrat rekla zdravnica, da naj si ne drezam, da mogoče mi bo izginilo samo od sebe, ker večini ljudi izgine. In da nekateri si vse čisto razmesarijo in da je potem še grše. Ker mi pač po pol leta ni izginilo, sem potem se odločila za odstranitev.^ kako pa poteka to odstranjevanje?
Posted 13 April 2012 - 01:22 PM
Posted 13 April 2012 - 01:31 PM
Nekaj bi rada za fanta, ker ma ful problem z mozolji po hrbtu. No, pa po obrazu se mu tudi delajo (samo po čeljustih). Samo ne vem kako bo navdušen nad tabletami, ker jih sovraži.
Posted 17 April 2012 - 09:12 AM
Pa ni nič pomagalo in sem mu kupila Cerin. Ko je pojedel pol škatlice, se mi je stanje začelo občutno izboljševati, ko je bil na 3/4 pa so mu začeli izginjati. Po koncu se mu (na srečo) mozolji niso več pojavili.
Tako da vsekakor učinek je - poskusi.
Verjamem, da tvoj fant ne mara tablet, ampak verjetno bo vseeno raje jemal, kot da bi imel mozolje.

Posted 17 April 2012 - 09:36 AM

Mogoče ga prepričam, ampak je res sovraži tablete.
Bi pa blo treba nekaj ukrenit, ker če ne druga, ti ostanejo brazgotine za celo življenje.
Je pa tudi res da sem jaz malo skeptična glede teh tablet proti mozoljem, ker če pogledam nekak logično, na Jininem linku piše, da delujejo na principu laktoferina, ki je pač beljakovina, ki jo potem vnašaš v telo in popravi stanje. Dobro, logično, ampak kaj pa potem ko ti to nehaš vnašat v telo? Po moji logiki je stanje potem isto.. Tu je pa potem tisti dvom, itak nihče noče jemat tablet celo življenje.
Posted 08 May 2012 - 04:01 PM

Samo še to, mogoče kdaj komu prav pride: ko sem pred časom imela hude izbruhe mozoljev, se je izkazalo, da je bila to posledica bakterije helicobacter pylori (ki je drugače značilna pri težaveh z želodcem, kislino, razjedo itd.). En mesec antibiotikov in težave so izginile. Torej, če se vam naenkrat delajo hudi mozolji, bi mogoče veljalo preveriti, če ne gre za to bakterijo. Ker sama nikoli nisem imela težav z želodcem, potem pa mi dermatologinja reče, naj naredim dihalni test, da preveriva, če nimam mogoče mozoljev zaradi te bakterije. In tako je bilo. Kdo bi si mislil.
Posted 08 May 2012 - 04:08 PM

Pablo Picasso
Posted 08 May 2012 - 04:16 PM

Posted 08 May 2012 - 04:18 PM
Samo še to, mogoče kdaj komu prav pride: ko sem pred časom imela hude izbruhe mozoljev, se je izkazalo, da je bila to posledica bakterije helicobacter pylori (ki je drugače značilna pri težaveh z želodcem, kislino, razjedo itd.). En mesec antibiotikov in težave so izginile. Torej, če se vam naenkrat delajo hudi mozolji, bi mogoče veljalo preveriti, če ne gre za to bakterijo. Ker sama nikoli nisem imela težav z želodcem, potem pa mi dermatologinja reče, naj naredim dihalni test, da preveriva, če nimam mogoče mozoljev zaradi te bakterije. In tako je bilo. Kdo bi si mislil.
O, zanimivo!

Dobrodošla!

Posted 08 May 2012 - 04:22 PM
Posted 08 May 2012 - 04:32 PM
Posted 08 May 2012 - 04:37 PM
Je pa tako, da teh dveh tekočin, ki sta notri, ne mešaš, ampak z vatirano palčko greš do roza tekočine in samo pomočiš, potegneš ven in naneseš na mozolj. Ne vem sicer, v čem je finta.

Jaz na srečo trenutno nimam težav z mozolji (tudi tisti velik podkožni je skoraj izginil), ko bom imela pa spet kako obdobje, pa zagotovo tole nabavim.
PJ: a, za ta gel še pa nisem slišala! Saj so baje vse stvari od MB ful dobre.

Posted 08 May 2012 - 04:39 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users