Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#1381 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27619 posts

Posted 12 April 2012 - 11:51 PM

Se ga vsaj znebis za vedno. : ) Upam, no. :\
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

• Guests

Posted 13 April 2012 - 05:50 AM

Jaz imam na glavi zamašeno lojnico. Sam nič ne boli. Taka trda bula je. Moj brat je tudi imel, pa so mu odstranili. Sam morajo pač malo pobriti tam okoli...zaradi tega jaz ne grem. A pol bom mela lukno sredi las? :hmm:
Je pa res, da se mi še ni nikoli vnela.
  • 0

#1383 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6704 posts

Posted 13 April 2012 - 08:52 AM

Jaz sem jo imela na desni rami, sploh me ni bolela, ampak je bilo pač grdo videt :/ In so mi jo odstranili, tako da imam zdaj majhno brazgotino, v spomin. Ne vem pa, zakaj do tega pride.
  • 0

#1384 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 13 April 2012 - 10:03 AM

^ kako pa poteka to odstranjevanje?
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1385 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27619 posts

Posted 13 April 2012 - 11:40 AM

^^
Tudi mene zanima.

Skoraj en mesec ze jem Cerin, se pozna na koži. :woot:
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1386 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 13 April 2012 - 11:59 AM

Skoraj en mesec ze jem Cerin, se pozna na koži. :woot:

Mojemu fantu je tudi zelo pomagal! :)
  • 0

#1387 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6704 posts

Posted 13 April 2012 - 12:43 PM

^ kako pa poteka to odstranjevanje?

Meni so jo kirurško izrezali ven. Vem, da sem ležala na mizi in so mi dali lokalno, pa mi ni prijela in sem začutila nož in sem se kar zdrznila in malo zamijavkala, ker me je zabolelo. Potem so mi še malo počakali in nisem nič več čutila. Pa zašivali so mi in sem šla čez nekaj časa šive ven pobrat. Cel postopek, no. V bistvu je bila pa to zadeva velika 1,5 cm v premeru. Na obrazu oz. na vratu si predstavljam, da je manjše ...? Mi je pa takrat rekla zdravnica, da naj si ne drezam, da mogoče mi bo izginilo samo od sebe, ker večini ljudi izgine. In da nekateri si vse čisto razmesarijo in da je potem še grše. Ker mi pač po pol leta ni izginilo, sem potem se odločila za odstranitev.
  • 0

#1388 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 April 2012 - 01:22 PM

Ve mogoče katera na podlagi česa ta Cerin deluje? Kakšne sestavine vsebujejo kapsule, da vplivajo na kožo?
  • 0
Viens, reste ici!

#1389 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85850 posts

Posted 13 April 2012 - 01:25 PM

klik
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1390 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 April 2012 - 01:31 PM

Ok, logično.
Nekaj bi rada za fanta, ker ma ful problem z mozolji po hrbtu. No, pa po obrazu se mu tudi delajo (samo po čeljustih). Samo ne vem kako bo navdušen nad tabletami, ker jih sovraži.
  • 0
Viens, reste ici!

#1391 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 17 April 2012 - 09:12 AM

Ana: mojemu so se enkrat lani prvič v življenju naredili ogromni mozolji po obrazu, hrbtu, prsih... grozno je izgledalo. Prav tiste cistične akne.
Pa ni nič pomagalo in sem mu kupila Cerin. Ko je pojedel pol škatlice, se mi je stanje začelo občutno izboljševati, ko je bil na 3/4 pa so mu začeli izginjati. Po koncu se mu (na srečo) mozolji niso več pojavili.

Tako da vsekakor učinek je - poskusi.
Verjamem, da tvoj fant ne mara tablet, ampak verjetno bo vseeno raje jemal, kot da bi imel mozolje. ;)
  • 0

#1392 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 April 2012 - 09:36 AM

Hvala! :)
Mogoče ga prepričam, ampak je res sovraži tablete.
Bi pa blo treba nekaj ukrenit, ker če ne druga, ti ostanejo brazgotine za celo življenje.

Je pa tudi res da sem jaz malo skeptična glede teh tablet proti mozoljem, ker če pogledam nekak logično, na Jininem linku piše, da delujejo na principu laktoferina, ki je pač beljakovina, ki jo potem vnašaš v telo in popravi stanje. Dobro, logično, ampak kaj pa potem ko ti to nehaš vnašat v telo? Po moji logiki je stanje potem isto.. Tu je pa potem tisti dvom, itak nihče noče jemat tablet celo življenje.
  • 0
Viens, reste ici!

#1393 Dorina321

Dorina321

sramežljivec

• Člani
  • 46 posts

Posted 08 May 2012 - 04:01 PM

Pozdravljene! Vas sicer že dlje časa berem, zdaj pa sem se odločila, da še sama kaj zapišem. :turned: Težave s kožo imam že en lep čas, s koncem pubertete seveda niso izginile, so se le omilile. Še vedno imam občasne izbruhe mozoljev (dermatologinja jih je označila za acne papulosa) in mi predpisala antibiotike doxy. Zaenkrat jih niti ne pijem... ker so tej izbruhi le občasni (linija spodnjega obraza do ušes) in mi jih uspeva kontrolirati, tej antibiotiki pa mi ne zgledajo ravno nedolžni. Delam si ''parne kopeli'' z eteričnim oljem čajevca, na posamezen mozolj pa dam nerazredčeno olje čajevca in se potem hitro posušijo. Pri dermatologinji sem kulpila milo za obraz PH 6, ki je baje bolj primerno za mojo kožo, kot pa npr. ph 5,5. Kreme zaenkrat ne uporabljam nobene, ker nisem še dobila ene primerne :verymad:
Samo še to, mogoče kdaj komu prav pride: ko sem pred časom imela hude izbruhe mozoljev, se je izkazalo, da je bila to posledica bakterije helicobacter pylori (ki je drugače značilna pri težaveh z želodcem, kislino, razjedo itd.). En mesec antibiotikov in težave so izginile. Torej, če se vam naenkrat delajo hudi mozolji, bi mogoče veljalo preveriti, če ne gre za to bakterijo. Ker sama nikoli nisem imela težav z želodcem, potem pa mi dermatologinja reče, naj naredim dihalni test, da preveriva, če nimam mogoče mozoljev zaradi te bakterije. In tako je bilo. Kdo bi si mislil.
  • 0

#1394 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 May 2012 - 04:08 PM

Dobrodošla med nami! :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1395 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 May 2012 - 04:16 PM

Tale tekočina je zelo pohvaljena, da dobro izsuši in zmanjša mozolje, akne, tudi tiste podkožne:

Posted Image
  • 0

#1396 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 May 2012 - 04:18 PM

Samo še to, mogoče kdaj komu prav pride: ko sem pred časom imela hude izbruhe mozoljev, se je izkazalo, da je bila to posledica bakterije helicobacter pylori (ki je drugače značilna pri težaveh z želodcem, kislino, razjedo itd.). En mesec antibiotikov in težave so izginile. Torej, če se vam naenkrat delajo hudi mozolji, bi mogoče veljalo preveriti, če ne gre za to bakterijo. Ker sama nikoli nisem imela težav z želodcem, potem pa mi dermatologinja reče, naj naredim dihalni test, da preveriva, če nimam mogoče mozoljev zaradi te bakterije. In tako je bilo. Kdo bi si mislil.

O, zanimivo! :o
Dobrodošla! :)
  • 0

#1397 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 08 May 2012 - 04:22 PM

Jaz bi mela tisti gel za obraz z glikolno od MB. Ba tFS je ful pohvaljen.
  • 0

#1398 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 May 2012 - 04:32 PM

Immortelle, ta Drying lotion je pohvaljen na tujih forumih? Misliš da dejansko deluje?
  • 0
Viens, reste ici!

#1399 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 May 2012 - 04:37 PM

Ja. Baje dejansko čez noč posuši mozolje! Tiste podkožne pa vidno zmanjša.
Je pa tako, da teh dveh tekočin, ki sta notri, ne mešaš, ampak z vatirano palčko greš do roza tekočine in samo pomočiš, potegneš ven in naneseš na mozolj. Ne vem sicer, v čem je finta. :)

Jaz na srečo trenutno nimam težav z mozolji (tudi tisti velik podkožni je skoraj izginil), ko bom imela pa spet kako obdobje, pa zagotovo tole nabavim.

PJ: a, za ta gel še pa nisem slišala! Saj so baje vse stvari od MB ful dobre. :)

• 0

#1400 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 May 2012 - 04:39 PM

Sem pogledala na Ebay in je 30ml notri. To je ful malo, ker jaz bi to fantu kupila za hrbet.
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users