Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#1381 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 June 2024 - 07:47 AM

D&P solutions v Ljubljani
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1382 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4260 posts

Posted 19 June 2024 - 09:43 AM

^sem jim poslala povpraševanje in bom videla kaj bodo rekli.

• 0

#1383 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 19 June 2024 - 10:34 AM

Vogart na Brezovici. Ful ful prijazni!

• 0

After all this time?

Always.

#1384 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 26 June 2024 - 03:19 PM

Nam so danes vlili tlake. Je pa tako, da nama bo žal zmanjkalo denarja. 430k sva imela namenjenih, pa bova imela samo še za mizarja, torej nekako za dokončati notri, za fasado bova zagotovo potrebovala že dodatni kredit, za zunaj pa bo zmanjkalo in ne vem, kdaj bo prišlo na vrsto. Tako da kar smotano :/.

Sva se pa odločila vso pohištvo v hišo, razen mansarde, ki jo bomo malo uredili kdaj v prihodnje, če bova želela, delati mizarju, predračun je bil 60k.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1385 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19331 posts

Posted 26 June 2024 - 08:09 PM

60k za koliko prostorov?
A je šlo sicer vse po planu ali sta morala kje ful več plačat kot sta sprva računala?
  • 0

#1386 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4260 posts

Posted 26 June 2024 - 09:53 PM

Uf Neytiri, meni so to nepredstavljivi zneski. Tudi mene zanima kje se vama je zalomilo pri proračunu, ki je res zajeten. 60k za pohištvo ni malo, ali je tu vključeno še stavbno pohištvo? Nič sedanjega pohištva ne boste selili iz stanovanja?
  • 0

#1387 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 27 June 2024 - 06:01 AM

Ne vem zdajle iz glave, ampak ze za pohistvo sva manj racunala, mogoce od tu razlika. Za dve nadstropji je to pohistva, vse, kar je za opremiti, veža, spalnice, kopalnici, shramba, kuhinja, dnevna, kabinet, jedilna miza, klop, utility, omarice ob bodocem pianinu, .. pri prodaji stanovanja je bilo dogovorjeno, da cisto vse not ostane, tudi vse naprave, tako da je treba vse na novo kupit.
  • 0

#1388 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 27 June 2024 - 06:14 AM

Pa ne bi raje razmislila o tem, da ne bi bilo vse po meri? 60k se mi zdi res ogromno.
  • 0

#1389 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 27 June 2024 - 06:34 AM

Ali pa vsaj najprej tisto kar je nujno?

Mogoče sem jaz taka, ampak raje opremljam postopoma, da začutim prostor.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1390 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 27 June 2024 - 06:49 AM

Ali pa vsaj najprej tisto kar je nujno?

Mogoče sem jaz taka, ampak raje opremljam postopoma, da začutim prostor.

se strinjam.

Jaz bi znala za prvo silo na Bolhi poiskat rabljene stvari, ki so mi nujne; potem jih pa prodat in kupit/izdelat kot bi dejansko želela.... ko bi videla kako prostor diha in kaj dejansko rabimo.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1391 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17418 posts

Posted 27 June 2024 - 06:51 AM

Jaz si tudi ne predstavljam kako pri taki kolicini izberes detajle, barve in stile vse naenkrat. Tasca je tako dala delati, ampak je vse po istem kopitu. Pa so zanesljivi in lepo delajo? Pred leti mi nihce niti ene postelje ni znal narediti.
Moram pa rect, da mi tak znesek samo potrdi, da ni vse v "ful se je podrazilo vse", ampak je bolj to, da imamo razlicne predstave kaj je drago, pomembno in koliko smo pripravljeni dati.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1392 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19331 posts

Posted 27 June 2024 - 06:54 AM

Jaz se definitivno ne bi do konca zakreditirala samo zato, da bi imela vse po meri, sploh pri tako majhnih otrocih, ki niso sposobni paziti. Saj je fajn in lepo, ampak, a si pa bolj srečen potem zaradi tega? Dvomim no. 

Instagram video by FINELINE Interior • Mar 4, 2024 at 3:36 PM

Tole je od kolegov stanovanje, onadva pa sta za celo stanovanje z vrati vred, 2 spalnici, 1 kopalnica, plačala 30 k. Tako da se mi potem 60 za celo hišo sploh ne zdi toliko. 

• 0

#1393 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 27 June 2024 - 06:58 AM

Pa jaz bi raje vložila v fasado. Tako se bosta znebila visokega stroška za ogrevanje in boste lažje našparala za vse kar vama bo ostalo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1394 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 27 June 2024 - 07:49 AM

Joj, saj sem pozabila povedati, da gre tukaj tudi za notranja vrata. Vglavnem, po mojem ni precej več kot bi bilo iz trgovine. Meni odtehta to, da ne potrebujeva letati po trgovinah, ker ob dveh tamalih, za katera vsakič potrebujeva varstvo, je to cel podvig. Tako da si ne predstavljam, da bom ne vem koliko začutila prostor in potem po navdihu kupovala, ker ne hodim kar tako malo po trgovinah in gledam, kaj me navdahne, ker se mi zdi izguba časa. Zdaj sem si poskušala čim bolj predstavljati, vse sem zapisala v word za vsak prostor posebej, dala nekaj slik, potem smo šli še na hiši z mizarjem čez, zdaj pa čakava renderje. Na podlagi tega se bova potem naprej odločala. Bo dovolj dela ostalo, da bo lahko moj kaj delal po tem, ko se bomo vselili. Pa zdi se mi, da ko bi imeli enkrat za silo opremljeno (z rabljenimi stvarmi na primer), bi pri tem ostalo, meni se ne bi dalo potem še enkrat s tem ukvarjati. Fasado bova v vsakem primeru najbrž v jeseni dala gor, tudi, če bo za to dodaten kredit, tako da ne bova zato nič več kurila čez zimo.

• 1

#1395 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 27 June 2024 - 07:50 AM

Je pa tako, da sem mizarja kar jaz izbrala, ne na podlagi priporočil, tako da upam, da nisva zadela v temo, hehe, ker za ostale stvari sva vse po priporočilih izbirala. Mojemu je všeč, da narišejo renderje, mu to veliko pomeni. Gre pa za Jolly-s mizarstvo.

• 1

#1396 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4260 posts

Posted 27 June 2024 - 07:54 AM

A se da mojstre zdaj tako hitro dobit? Recimo, da ze zdaj nimas izbranih fasaderjev pa racunas, da bos v jeseni lahko imela to narejeno? Se je gradbeni trg zdaj ze umiril glede tega? Ko sva midva iskala mojstre za stopnisce pred 2 letoma je bilo noro, noben ni mel casa ..
  • 0

#1397 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19331 posts

Posted 27 June 2024 - 07:59 AM

A ne naredijo izrisa povsod? 

Mogoče še data komu drugemu povpraševanje, se znajo cene zelo razlikovati... 

Kako so pa rekli glede roka izdelave? 

• 0

#1398 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 27 June 2024 - 08:03 AM

Ja, se da, za konec poletja se jih je 5 za fasado javilo tu v blizini, ko je en spraseval na FBju.

Rok pa imamo oktober.
  • 0

#1399 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4260 posts

Posted 27 June 2024 - 08:13 AM

Rok pa imamo oktober.

Takrat enkrat bova tudi midva z našo fasado zaključila 😂 pa jo je junija začel delat. Ful gre počasi, če sam delaš, pa čez poletje bo prekinil z deli, ker bo prevroče za zaključni sloj.
  • 0

#1400 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26020 posts

Posted 27 June 2024 - 09:37 AM

Pfff, vsaka cast, res. Jaz vsake toliko sanjarim o tem, da bi nekoc svojo hisko zgradila, ampak dejansko raje vidim, da imam enkrat tisti sok, ko das denar od sebe, in potem 'mir' oz. dela in stroskov za nenujne stvari, kolikor si ga sam naredis.

Bos pokazala renderje, ko boste tako dalec? Mene pri takih stvareh potem malo zaskrbi, da bi imela obcutek, kot da sem v kaksni hotelski sobi, kjer je vse pohistvo enako in (prevec) matchy matchy. Tako da mora biti res premisljeno in stilsko narejeno, da se potem kasneje ne tolces po glavi (sploh za take zneske). Za naso dnevno sobo tudi se kar iscem inspiracijo za eno steno in se kar cincam in premlevam. Mogoce pocakam sosede, ce bodo res prebili steno iz dnevne v garazo in tam ustvarili pisarno, da vidim, kako bo izpadlo. Razmisljam, da bi podobno kot oni potem dogradili garazo in iz enega dela naredili utility oz. kombinirano pralnico/shrambo, morda celo pisarno? Ker to bi bilo potem bolj zvocno izolirano od ostalih sob v hisi, tako da bi lahko prala/susila ponoci, cez dan pa bi bil tam mir za delat od doma. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users