Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#1381 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 11 December 2012 - 12:50 PM

Sem pogledala The Jane Austen Bookclub, ful mi je bil všeč, tak lahkoten, za sprostit. Pa rada imam filme s happy-endom  (spoiler!).

• 0

#1382 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11883 posts

Posted 13 December 2012 - 02:14 PM

Danes ob 20h je na Cinemax film Overjena kopija iranskega režiserja Kiarostamija,če katero znaima. Jaz tega filma še nisem gledala, lansko leto je bil na Liffu. Pravijo, da je ta film malo drugačen od njegovih prvih, ker se že pozna zahodni vpliv (zdaj živi v Parizu). Bomo videli.

• 0

• Guests

Posted 14 December 2012 - 11:45 AM

Je katera že gledala Moonrise Kingdom ?

Deluje zanimiv!

Moonrise Kingdom je super! :wink:

V sredo gledla Angel's Share. Zakon! Film za dobre volje bit. :)

• 0

#1384 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 December 2012 - 05:18 PM

In, kakšen je HOBIT???????? 

Ne vem zakaj sem pričakovala kakšno recenzijo. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1385 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 December 2012 - 05:42 PM

Jaz bi jo že napisala, pa sem se odločila, da jo bom po tem, ko ga grem gledat še enkrat.

• 0

#1386 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 December 2012 - 05:44 PM

Zakaj, a ga prvič nisi razumela? :D

(hecam se, pa welcome back) ;)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1387 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 December 2012 - 06:17 PM

Ful sem bila utrujena, vmes me je ene dvakrat kar zmanjkalo za par sekund, skratka rada bi ga še enkrat videla v spočitem stanju. Bom pa tako na hitro povedala, da sem pričakovala LOTR-a, ampak je (vsaj meni) precej drugačen. Kar je zanimivo, glede na to, da je nekaj glasbe enake, prav tako tudi igralci in cel Middle Earth (dočim so npr. določena bitja drugačna kot v LOTR-u, kar je - kolikor vem - omenjeno tudi v knjigah), ampak je atmosfera drugačna, heh.

Ne bom dolgovezila zdaj, bom spisala pesnitev po drugem ogledu, upam, da mi uspe že ta teden.

Lahko pa omenim, da moj brat ni bil navdušen, ampak on si je po mojem mnenju uničil film s precizno analitičnostjo, kaj in koliko se (ne) ujema s knjigo.

• 0

#1388 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 December 2012 - 06:39 PM

Hvala za mnenje, Sinnaia. :) Si ga bom seveda v tem tednu ogledala tudi sama, ampak me vseeno zanima še kakšno mnenje - zatorej so recenzije več kot dobrodošle. ;)

• 0

#1389 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17634 posts

Posted 16 December 2012 - 07:04 PM

Evo :P Jaz sem si ga ogledala v koloseju v 3D in moram reči, da priporočam 3D, menda je bil tudi sneman s 3D kamerami, kot recimo Avatar.

Film je bil kot po pričakovanjih prijetno doživetje, na približno enakem nivoju kot LOTR.

Nisem pa še prebrala knjige...pravzaprav niti še LOTR trilogije :oops: me je pa Hobbit vzpodbudil, da si ponovno ogledam trilogijo, sem že malo pozabila podrobnosti.

"True courage is not about knowing when to take a life, but when to spare one." -Gandalf :love:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1390 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 16 December 2012 - 07:40 PM

Meni je bil zelo zelo všeč :love: V bistvu sem pričakovala, da bom malo razočarana, ker sem vedela, da se ne bodo držali knjige in to mene ponavadi ful moti, ampak tu me res ni. Od zgodbe so sicer kar precej odstopali, ampak v veliki večini ni šlo za kakšne njihove izmišljotine, ampak so v zgodbo vpletli drobtinice iz Srednjega sveta iz drugih Tolkienovih del in so ful pasale. Všeč mi je bilo tudi, kako so se posvetili detajlom, pa goblini so mi bli zakon. Glavni igralec mi je pa tudi izvrstno hobitovski, v spomin pa se mi je vtisnil tudi Kili, ki je precej simpatičen :ninja: Je pa film seveda tudi prava poslastica za oči, vse je zeleno in magično itd. Aja, pa Thranduil :wub: Komaj čakam, da pridejo v Mirkwood, da se ga nagledam!

Ni baš recenzija, bolj vtis. Sem pa gledala 2D in me zdaj vabi še enkrat 3D, kdo gre z mano :lol:

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1391 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 December 2012 - 08:05 PM

Jaz, mogoče. :lol:

• 0

#1392 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23309 posts

Posted 18 December 2012 - 12:21 PM

Pol pravite, da se bolj splača it gledat 3D? S fantom greva danes v kino, ampak še ne vem, kaj greva gledat, Argo ali Hobita.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1393 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 18 December 2012 - 01:30 PM

Hja, sem tudi sama v dilemi. Sicer pri nas v Koloseju ne vem kako zelo pride sploh do izraza ta 3D, ker so stari projektorji in platna, iz prve ruske. Prav bedniki so,

ker toliko računajo, vlagajo pa ne popolnoma nič!

• 0

#1394 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25931 posts

Posted 18 December 2012 - 01:33 PM

Menda je bil Hobit posnet v tehniki 40 fps, ki ga omogocajo samo redke kinoteke (tudi tukaj v NL je omejen izbor). Jaz ga sicer nimam namena gledat, ker sta me LOTR in Hobit mrzlici zaobsli, poslusam pa par kolegov ze lep cas, kako bo to oh in sploh in must see ;).

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1395 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 18 December 2012 - 01:34 PM

Evo, računajo ti 3D,pa še en evro za očala, dobiš pa en drek. :D Pač ker pri nas tako je, in je že dobro, za kogar je. :D

• 0

#1396 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25931 posts

Posted 18 December 2012 - 01:37 PM

Mnja. Kolosej je res ena velika zalost, sem sla gledat poleti Ice age in mi je bilo kar malo nerodno, ko sem videla razcufane stole ipd. :/

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1397 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23309 posts

Posted 18 December 2012 - 01:39 PM

Jaz hodim v Planet Tuš, pojma nimam, kakšen je tam 3D. Sploh še nisem nobenega filma gledala v 3D tehniki, kjerkoli. Ampak najbrž nekega huuuudega efekta ni, v primerjavi z 2D. Sem pa videla zdaj, da je že navadna vstopnica za Hobita 60 centov dražja od redne cene vstopnic za ostale filme. Ne vem, ali je to zato, ker je toliko daljši film ali pač izkoristijo naval. 3D vstopnica pa je seveda še 1 € dražja. Sem zato predlagala fantu, da hodiva od zdaj ob torkih v kino, ker je pol ceneje.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1398 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18617 posts

Posted 18 December 2012 - 01:41 PM

Ja, to je zato, ker je dolg film, enkat sem v Koloseju gledala cenik in sem videla, da je posebna cena za filme nad X minut (ne spomnim se točno). Res smešno.

• 0

After all this time?

Always.

#1399 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17634 posts

Posted 18 December 2012 - 02:24 PM

Mislim, da je dodatek za filme dolge več kot 2 uri, ampak nisem sigurna. Meni je bil 3D kul, enako kul bi mi bil pa verjetno tudi 2D.

Pride pa karta res ful drago za 3D v Koloseju, 7-8€ :wacko:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1400 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17008 posts

Posted 18 December 2012 - 03:00 PM

Planet Tuš je 6.20e za 3D za Hobita :wacko:

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users