Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3504 replies to this topic

#1381 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 06 April 2010 - 07:36 PM

;)

Kinky, razumljivo, ampak prvo, kar mi je ta forum vcepil v glavo je to, da ne obstajajo kreme za staro in mlado kozo. Vazno, da svojo kozo dobro poznas in ves, cesa ji primanjkuje ter jo s tem vsakodnevno razveseljujes. : D Je pa res, da imam sama mastno/mesano kozo, ki ima to dobro lastnost, da se pocasneje stara. Najbrz je suho kozo smiselno negovati s kaksno bogato (hranilno) nocno kremo in tudi tovrstnimi maskami.

Edit: se necesa sem se spomnila, za obdobja, ko se vec gibljes na prostem (ponavadi so to prevdsem poletja) ni slabo imeti dnevne kreme za obraz z UV zascito. Jaz je sicer nimam, ker sem sploh v poletnih mesecih podnevi zelo malo na prostem oz. sem vecinoma pod pokrivalom, laneno srajco z dolgimi rokavi, za soncnimi ocali ipd.. : ) Ce se pa ze izpostavljam soncu: krema za soncenje z visokim faktorjem.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1382 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29895 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 April 2010 - 08:45 PM

_Planet_, a tebi aloe vera gel nič 'skupaj ne vleče' kože? Jaz sem našla še od Aloe Pura malo aloe vera gela in ga tudi uporabljam občasno za pod kremo, zvečer pa samostojno, pa mam najprej, takoj, ko namažem, super občutek, prav čuti se, kako koža srka to dobroto laugh.gif, potem pa nastopi par minut zategovanja (kot da bi se mi maska sušila na obrazu, recimo) in potem je spet ok. In me full moti ta občutek zategovanja, ker sem navajena pri maski sprati zadevo dol, ko začne zategovat.

Jaz mam zdej tri kreme za obraz, od tega eno s SPFjem, Vichyjeva je na počitku, ker je koža občutno manj suha, in en kup mini količin in testerjev in mal eksperimentiram.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1383 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 06 April 2010 - 08:49 PM

Sem se odločila, da probam eucerinovo kremo. Sicer ni eucerin nič posebnega, a mi je njihov losjon z 10% ureo edini v parih dnevih dol spravil fleke po trebuhu.

Samo tole me zanima. Pri tej kao obrazni piše, da je nekomedogena, sončika pa je ocenila, da je malo K, da ta druga "neobrazna" pa ni K. In ta druga je še dosti cenejša. Naj vzamem to drugo (a je sestavisnko še tko ok za to, čemur je namenjena, kot prva?)?

http://www.eucerin.s..._face_cream.asp

http://www.eucerin.s...omega_creme.asp
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1384 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17437 posts

Posted 06 April 2010 - 09:30 PM

Tadruga ti bo pomojem pretežka. Ta parafin se namreč ne vpija v kožo, to je res bolj primerno za roke. Maš zelo suho kožo? Drugače bi na tvojem mestu vzela Eucerinovo q10 dnevno za občutljivo kožo (jo zelo hvalijo).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1385 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 06 April 2010 - 10:02 PM

QUOTE(Špela @ 6. 4. 2010 - 21:45) View Post

_Planet_, a tebi aloe vera gel nič 'skupaj ne vleče' kože? Jaz sem našla še od Aloe Pura malo aloe vera gela in ga tudi uporabljam občasno za pod kremo, zvečer pa samostojno, pa mam najprej, takoj, ko namažem, super občutek, prav čuti se, kako koža srka to dobroto laugh.gif, potem pa nastopi par minut zategovanja (kot da bi se mi maska sušila na obrazu, recimo) in potem je spet ok. In me full moti ta občutek zategovanja, ker sem navajena pri maski sprati zadevo dol, ko začne zategovat.

Tole sem zadnjic zasledila na temo zategovanja aloe vera gela:

http://www.sanofarm....e_vera_gel.aspx

Jaz ga sicer za na obraz ne uporabljam samostojno, niti ne pustim, da se kaj zelo vpije/posusi, ampak kar takoj nanesem se kremo za obraz cez. V glavnem - nisem se obcutila posebnega zategovanja.

Nekaj let nazaj sem uporabljala za po soncenju en xy aloe vera gel in mi ni bil vsec, zategoval kozo po telesu, nic kaj ni navlazil, nekam pregost in prezelatinast se mi je zdel, ta od Esi mi je super, bolj tekoc.
  • 0

#1386 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29895 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 April 2010 - 10:07 PM

jup, meni je ESI tudi boljši od Aloe Pura, zaenkrat mam še eno vrečkico, ki je bila prijazno pospravljena v škatlico s šamponom/gelom za tuširanje, vsekakor si ga kupim, ko bo čas. pa tenks za nasvet/odgovor glede maziljenja.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1387 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 06 April 2010 - 10:11 PM

Np, upam, da bo kaj pomagalo. ;)
  • 0

#1388 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 April 2010 - 04:49 AM

QUOTE(Podgana @ 6. 4. 2010 - 22:30) View Post

Tadruga ti bo pomojem pretežka. Ta parafin se namreč ne vpija v kožo, to je res bolj primerno za roke. Maš zelo suho kožo? Drugače bi na tvojem mestu vzela Eucerinovo q10 dnevno za občutljivo kožo (jo zelo hvalijo).

Mešano imam. Spet ne vem, kaj naj vzamem down.gif
  • 0

#1389 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 April 2010 - 04:04 PM

Kakšne sta pa ti dve?

http://www.eucerin.s...de_tagespfl.asp

http://www.eucerin.s...g_day_fluid.asp
  • 0

#1390 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 07 April 2010 - 04:09 PM

js mam doma pomirjujočo kremo. ma zarat tega znamenja- nevem če mi kej prekrije (možno da bi komu prekrila kako rdečico, sam js nevem ker mam znamenje in tega normalno da ne bo prekrilo, ker je ful pigmentirano) je pa fina za mazat, pa dobra podlaga za puder. pa taka zelenkasta je biggrin.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#1391 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 April 2010 - 04:15 PM

A ta druga, kao neka bolj prekrivna, je kot puder, al je samo še bolj "zelenkasta" kot ta tvoja? hmm.gif

Jst mam pa tko mal rdečkasto kožo, rdečkasta lica pa to, zato sem tudi za to linijo pogledala. Ker vse kreme naj bi ble pa nekomedogene, tako da samo med učinkom izbiram. Ali ta proti rdečici, ali Q10 ali pa tista kao za alergije. Ne vem down.gif
  • 0

#1392 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 07 April 2010 - 04:17 PM

ej to pa nebi vedla. pomoje sta obe zeleni, ki delujeta kot nek zelo blag korektor. ampak boš mogla strokovnjakinje prašat, al pa nekoga k to uporabla. mal na youtubu polglej
  • 0

#1393 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 April 2010 - 04:27 PM

Bom šla danes v lekarno, ampak ne verjamem, da mi bodo ravno znale kaj dosti pomagat pri odločitvi. Tisto svetovanje je pa šele 16ega.
  • 0

#1394 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 April 2010 - 07:03 PM

Pozitivno presenečena smile.gif . Farmacevtka se je z mojimi favoriti strinjala, razen s Q10, je rekla, da je kljub vsemu linija malo bolj primerna za nekoliko starejše. In mi je dala testerje za vse redness kreme (nočna, dnevna zelena in dnevna nezelena-imata enake sestavine, razen te zelene stvari pri zeleni, ki naj bi nardila en sloj na koži in pač navtrilizirala rdečkasto. Samo če ne uporabljaš pudra, ne more biti za samostojno uporabo). Tako da danes začnem s to linijo.
Dala pa mi je še to 12%Omega (za alergike primerna), pa mi je rekla, da naj sicer probam s tersterjem, ampak bi mi znala mašiti pore, ker je precej mastna).

Komaj čakam, da začnem danes biggrin.gif
  • 0

#1395 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 08 April 2010 - 03:44 PM

uuu ka si tester za tole dobila? http://www.eucerin.s...g_day_fluid.asp k če si, prosim poroči kak prekrivna je, k pol bi js tut to mela, k mam zj uno drugo pa ni bogveka.
  • 0

#1396 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 08 April 2010 - 06:59 PM

Punce, rabim pomoc ..

Moja koza je ocitno totalno zmesana - ali je cist izsusena pa luskasta, potem se naslednji dan kar sveti, tko da sploh nevem ali imam suho ali mastno ali kaj? Edina krema, ki mi priblizno ustreza - od vseh, ki sem jih kdaj sprobala (kar je OGROMNO), je Garnier TC, ampak se ta ni bogve kaj - sploh nimam filinga kot da mi nahrani oz. navlazi kozo, zjutri je cisto pusta in taka izsusena, ceprav je ta krema za sicer suho kozo huh.gif - ampak je pa edina, ki mi ne povzroca mozoljev. To je tut najvecji problem pri meni - cisto VSE druge kreme mi masijo pore (tut ce niso komedogene!), da o gelih/cistilnih kremah sploh ne govorim, zato se sploh neupam sprobat nic novega .. Poleg TCja mi ustreza samo se Garnier roza tonik, to je pa tut vse kar uporabljam. Pudra si sploh neupam dat na faco! Drugace imam sorazmerno lepo kozo, ampak s temi kremami je pa vecni problem, jaz res nevem vec, kaj naj naredim, ker TC mi res ni prevec vsec, ampak ostale mi pa tut ne odgovarjajo! Ce ma katera se kaksen predlog se priporocam.

Aja, uporabljala sem pa ze Garnier TF, Alverde aloe vera, jojoba in wildrose, Bebe Day & night relaxing care, Clinique DDMG, Balea aqua serum, Vichy Essentielles za suho kozo .. Nasploh mi vse take ful lahke, gelaste kreme masijo pore .. Ampak bolj hranilne so mi pa pretezke, se mi sploh ne vpijejo in mam kozo navidez se zmeraj suho in pusto, ko jo pa zvecer sperem z vodo je pa cela mastna na otip. huh.gif
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1397 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 08 April 2010 - 07:04 PM

Cosmerba, vedno in povsod sleep.gif Jst sem mela točno tko, nekak mastno kožo, precej mozoljev, na nekaterih mestih se mi je pa luskala. Na začetku sem jo uporabljala samo pred spanjem, ker sem se po njej dost svetla, ampak zjutraj je bila pa koža popolna smile.gif Zdej se mi je stanje čiist popravilo, z njo se mažem zjutraj in zvečer in se po njej nič več ne svetim.. Ne vem no, men je ful fajn, jst jo kar vsem priporočam biggrin.gif . Mam jo pa za ene pol leta.
  • 0

After all this time?

Always.

#1398 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 08 April 2010 - 07:06 PM

meni je cosmerba tudi super,nič se ne svetim, pa res lahko rečem da mam lepo kožo biggrin.gif
  • 0

#1399 SaRcHiiQaa

SaRcHiiQaa

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 821 posts
  • Interests:...

Posted 08 April 2010 - 07:34 PM

Hm .. Sam jst rajs umrem kot da moram 1 mesec hodit okoli vsa mozoljasta, preden se koza navadi nanjo .. smile.gif Nevem s to Cosmerbo .. Ti si imela kaksen izbruh, Nincha?
  • 0

In veš da hočem te še bolj
ko gledam tvoj obraz
nikdar mi ni dovolj
sem to sploh še jaz?
Ko grizem tvoje dlani
ne čutiš bolečin
držim te med zobmi
nikdar te ne spustim.

#1400 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 08 April 2010 - 07:40 PM

Nevem, ne spomnim se, to je blo v 2. letniku hmm.gif Pomojem ni bilo nič hujše od tistega, kar sem takrat pač mela. Ni se spucal v enem tednu, itak, ampak res ne vem kok časa je trajal.. Tam kakšen mesec ali dva pomojem.. Ampak a ti ni boljš da pač tut če gre mal na slabše tisto potrpiš, pa maš pol popolno kožo, k pa da maš skos mal pa mal pa mal pa kr neki biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users