Frida, hvala, bom naredial tako

Svetovalnica
Posted 22 August 2013 - 07:13 AM
Posted 22 August 2013 - 10:43 AM
Ne spiraj s kamilicami.. Kamilice niso sterilne in že dooolgo ne veljajo več za najboljšo ozbiro, z njimi boš v oko zanesla samo še večjo okužbo. Spiraj s fiziološko + sterilnimi gazicami, oboje dobiš v lekarni za drobiž.
Če pa je izcedek moten (in ne bister) moraš v vsakem primeru k veterinarju, ker to pomeni, da je bakterijsko in s spiranjem ne boš pozdravila.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 August 2013 - 11:06 AM
Izcedek je prozoren, samo potem ob učku čez noč spremeni barvo, drugače pa tako izgleda, kot da bi imela steklen uček..okej, pol bom šla pa po fiziološko danes.a to samo na vatko dam pa ji spucam okrog, nič notri, ane
Posted 22 August 2013 - 11:45 AM
Je imela pa taksna vnetja do sedaj res redkokdaj, tako da mogoce nisem ravno ekspert.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 29 August 2013 - 11:33 AM
Punce, ne vem kaj naredim in upam, da nisem nevede eno muco potisnila v smrt
Eno od muc, ki jo hranim in sem lani dosegla, da jo je občina na svoje stroške sterilizirala, ker je brezdomna je pred dnevi izginila. Soseda je rekla, da dan preden je izginila, je bila bolna. Pustila se je božati, kar se sicer niti slučajno ni. Po treh dneh iskanja jo je našla v kurilnici v eni luknji. Muca sem morala vzeti ven in je izpuščala tiste grozne zvoke, ko z mačko nekaj ni ok.
Klicala sem zavetišče in so prišli ponjo. Zmenila sem se, da jo vrnejo nazaj.
Danes sem klicala in so rekli, da je muca ok in da bo šla na kmetijo fanta od veterinarke. Da se bo dotikov navadila.
Ful me skrbi, da sem jo poslala v smrt in da so se mi zlagali.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 August 2013 - 12:29 PM
Frčica, katero zavetišče?
Posted 29 August 2013 - 12:40 PM
Meli
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 14 November 2013 - 05:27 PM
Frčica, a si izvedela kakšna usoda je doletela muco?
Torej jaz imam problem. Lili se je na zgornji ustnici naredila ranica podobna tele. Ni velika, niti ne zgleda da bi jo motila, se pa bojim,da se utegne razširit.
Je imela katera podoben problem? Kako ste ga odpravili? Pri veterinarju sva že naročeni, ampak komaj čez nekaj dni, pa me zanima če je imela katera podoben problem, da vem kaj lahko pričakujem...
Posted 14 November 2013 - 11:03 PM
meni zgleda kot odrgnina. Mogoče bi bilo fajn, če ji parkrat na dan razkužiš?
Posted 19 November 2013 - 10:38 AM
Bea, hvala za nasvet!
Če se bo katera še kdaj srečala s podobnim problemom. Takšna ranica je lahko posledica alergije, lahko je posledica imunske bolezni ali je preprosto bakterijska okužba. Lili je dobila injekcijo in antibiotik, poleg tega moramo rano dnevno čistiti, potem pa bomo videli ali bo predpisana kura učinkovala. V večini primerov naj bi, če ne bo pa bodo potrebni dodatni testi, ki bodo pokazali kaj natanko povzroča probleme.
Posted 19 November 2013 - 11:15 AM
Uh, joj! Drzim pesti, da bo delovalo in se bo hitro zacelilo.
S cim pa cistis? Razkuzilo, fiziolosko tekocino ali z vodo?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 19 November 2013 - 11:37 AM
Pri veterinarju sem dobila razkužilo. Hvala Olivija, tudi jaz upam, da bo delovalo in da se čimprej zaceli.
Imam pa zdaj problem, ker sva čez vikend odsotna, Lili pa ne dovoli, da bi se je mačja varuška dotikala, kaj šele, da bi ji dala tableto. Če bi jo podtaknila v hrano pa se bojim, je bi jo namesto nje pojedla zdrava Živa. Ahhhh! S sabo pa ju ne morma vzet...
Posted 24 November 2013 - 10:03 AM
Eno vprašanje. Minnie bom jutri prijavila na sterilizacijo in omenila še tale "problem" me pa zanima če se je katera že srečaal s čim podobnim.
Zadnje dni sem opazila tole:
Če se zbudi, zapre oči in jih spet odpre, se ji vidi ta bela mrena. Tudi ko je čisto budna in skače naokrog je vidne nekaj milimetrov te mrene na obeh očesih. A je katera to že videla in kaj bi lahko bilo?Načeloma sem si že vse prebrala, pa me zanimajo še kakšne first hand izkušnje...
Drugače je živahna, taka kot vedno nič ne izgleda da bi bilo kaj narobe...
Posted 24 November 2013 - 10:15 AM
To je normalno in ima vsaka mačka.
Posted 24 November 2013 - 10:26 AM
Meni se pa to ne zdi normalno? Ker tega prej ni bilo.
Pa saj se ne vidi ta mrena tudi ko hodi okrog ali premika oko, ali karkoli?
Tablete prot zajedalcem je že dvakrat dobila v zadnjem mesecu, zadnja je bila tudi proti srčnemu črvu, trakulji, vsemu.
Tko da ne vem no.
Bom jutri klicala veta.
Kalypso, luci?
Posted 24 November 2013 - 10:43 AM
Je normalno, poglej še po netu če ne verjameš. Včasih se vidi med spanjem, ko spi z napol odprtimi očmi. Dobro se pa vidi tudi, ko mački kej ful paše, ko jo jaz čoham kar gleda s "ta belim".
Posted 24 November 2013 - 11:04 AM
Posted 24 November 2013 - 11:10 AM

Posted 24 November 2013 - 12:08 PM
ma ja vem da jo imajo, sam nisem pa vedla da je nomralno pač da se SKOZ vidi. Jaz sem potem klicala to v zavetišču pa je rekla da je to še vedno lahko zaradi parazitov, in da naj ji 10 dni po drugi tabletki dam še tretjo.
Tko da bom dala no...Pa vidla kaj bo še veterinar rekel.
Ma ful jo mam rada pa nočem da jo kej boli al pa je kej narobe. Sej drugače zgleda zlo zrelaksirana in prijazna muca pa tko polna energije. Mal več se moram ukvarjat z njo...zadnje čase jo samo še čoham, nič več ji ne mečem žogice. Moram lasar kupit
Posted 24 November 2013 - 12:27 PM
Ful lepo, da si tko skrbna. No sej tko je prav
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users