Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1381 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 08 March 2010 - 09:20 PM

Pri nas gre pa (pričakovano) polovica razreda na FDV (komunikologija al pa kadrovski menedžment), druga polovica pa na ekonomsko biggrin.gif Pa tut na filofaks jih gre dost, se mi zdi. Pa pravno hmm.gif Ampak to na splošno, ne samo iz mojega razreda.
  • 0

After all this time?

Always.

#1382 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 March 2010 - 09:24 PM

QUOTE(Jeannette @ 8. 3. 2010 - 21:14) View Post

Pri nas gre pol šole na pedagoško na razredni pouk. biggrin.gif Ne razumem zakaj tak naval... :/

Aja pa ta logopodeja ne vem zakaj jih tako malo sprejmejo. Mam sorodnike, ki delojo v vrtcu in v OŠ pa pravijo da je ogromno otrok, ki bi potrebovali logopodenjo.

Ja, na logopedijo sprejmejo le 20 študentov in še to na 2 leti, tako da j služba zazihrana. Je pa problem z organizacijo študija glede na to, da se kregajo, kam nas sploh uvrstiti-na zdravstveno ali na pedagoško plus da imamo itak skoraj vse prof. s tujih fakultet-z medicine, filofaksa, zdravstvene in pa še iz zagreba ene par. Ful je zmeda s to organizacijo, ker primanjkuje strokovnjakov.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1383 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 08 March 2010 - 10:02 PM

QUOTE(Jinadaze @ 8. 3. 2010 - 19:24) View Post

To se tut jaz sprašujem. laugh.gif Mene zvije, če samo pomislim nanjo, najsrečnejši človek na svetu sem bla, ko sem se je znebila. xx)

Tko no. Jz sm bla noro navdušena, mela skoz 5 (pa smo mel 95% za 5), sam fora je v tem, da folk k pride na ta faks še zmer misle, da bojo sam mal poglobil srednješolsko matematiko, v resnici je pa to precej drug svet. Sama konkretno razmišlam, da bi vpisala finančni magisterij, smer je fina, možnosti velik, ampak z levo roko se pa tega ne da nardit. Poznam jih ful k že prvi letnik ponavljajo, pa majo večino ta res težkih izpitov komi v 2. al pa 3. letniku. Kljub temu, da so finančniki jim topologija ni prihranjena, in ta stvar ni lahka za razumet. pač - al dojameš al pa se učiš 2 leti in nardiš, če se te slučajno kdo usmil. niso take stvari k lohk nardiš 48768356832564532432965 vaj, pa pol znaš, ampak je res čist vsaka naloga razred zase. Poleg tega nam je g. Polanec letos pri Makroekonomiji povedu, da je makroekonomija na našmu faksu težja od starega magisterija na ekonomski. Tolk o tem, sam povem.

Drugač pa bl na Jinin post - sama sem bla zalublena od glave do pet v to reč, na faksu so mi pa prov priskutl. Preveč matranja je treba za vse skup, če si že lohk kak dan res frej od faksa vzameš, maš pa slabo vest. Pa treba je vzet v zakup, da ta faks ni tak, da prešpricaš 3/4 predavanj in vaj - hudičevo rabš bit tam, pa še pol ti ni jasn, tud če doma pogledaš. Ni nobenga tazga predmeta, da bi si lohk na konc semestra mal pogledu pa šu in naredu izpit, ampak je treba zlo konkretno garat že za 6ke, 10ke so pa v večini rezervirane za genije. Dobit 10ko na našmu faksu ni kr tko na lepe oči. Sama sm skoz na faksu, skoz kej delam doma, učim se vsaj 10 dni pred izpitom, pa mam povprečje mal nad 8. Ostala dva, ki sta še ostala (ja, mal je velik osip), mata prbližn isto, vsi smo tam tam.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#1384 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 08 March 2010 - 10:11 PM

QUOTE(Ana @ 8. 3. 2010 - 20:48) View Post

Ja DiLeMa tudi jaz sem takega mnenja, čeprav se vedno bolj pojavljajo mnenja, da bo delo prevajalca izumrlo zaradi računalniškega prevajanja. Ampak ok, jaz se na to seveda ne oziram. smile.gif

Mnja, tudi to vem, ampak mislim, da leposlovja nkoli ne bodo prevajali računalniki, kvečjemu kakšne bolj suhoparne zadeve.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1385 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 08 March 2010 - 10:48 PM

Buggy, kaj me strašiš cry.gif Kera smer pa si ti? A v 3. letniku ste res samo 3 ostali al kaj? blink.gif ohmy.gif

cry.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1386 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 March 2010 - 11:06 PM

Buggy, glede tvoje smeri sem veliko podobnega slišala. Prijateljica je res zaljubljena v MAT pa si je tako želela postat prof. na gimnaziji, a ji ni ratalo narest, pa je ful pridna in pametna. Mam pa bivšega sošolca na fin. matematiki in je rekel, da ni tko hudo, čeprav ni mel matematike 5 in ni glih genij tko k je ona. Pa še dost ga je videt povsod-žurke itd. Tko da mogoče se smeri razlikujejo... ne vem, jst sm to tko rekla, kar sem slišala, ne morm pa sodit.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1387 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 08 March 2010 - 11:19 PM

Nincha, sej te nočem strašit, sam to ni tak faks da lohk greš vsak teden med tednom 3x vn. Drgač sm pa stara pedagoška smer, 4. letnik trenutno in ja, trije smo pršli od 1. do 4. letnika v 4ih letih. Pa nas je blo čez 40 vpisanih.
Finančna smer je sigurno mal lažja kar se tiče prov matematike, ampak vseen je par ta težkih predmetov, narjen morš met pa praktično vse, če hočeš v višji letnik.
Ne vem, sama nikol ne bi šla še enkrat tega študirat. Škoda živcev, pa na konc ne bom znala tolk kukr sm si želela, dvomm da bom obdržala kšnga kolega, ker je preveč grebatorstva pa vsak gleda sam da bo svojo rit čez spravu. Čeprov to je tud zato, k ns je tok mal, če bi blo 20 ljudi, bi bla zgodba čist drugačna najbrž.
  • 0

#1388 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 08 March 2010 - 11:23 PM

Mah dobr, žuranje 3x na teden itak nikol ni bila my thing, tko da glede tega ne bom preveč trpela, vem da težko je, bomo že probal nekak pridet čez. Veš kaj me še zanima, če kaj veš, kako je z zaposlitvijo? Sej vem da ni tvoja smer, ampak glede a to, da si na šoli mogoče vseen kej veš.. smile.gif

Aja, pa zakaj ne bi znala tolk, kokr si si želela? Pa kje misliš poučevati naprej?
  • 0

After all this time?

Always.

#1389 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 March 2010 - 11:27 PM

QUOTE(DiLeMa @ 8. 3. 2010 - 22:11) View Post

Mnja, tudi to vem, ampak mislim, da leposlovja nkoli ne bodo prevajali računalniki, kvečjemu kakšne bolj suhoparne zadeve.

Ma ja, saj. Pa preden te zadeve pridejo ven, bo še trajalo. Zraven tega pa tudi kakšnih novih zakonov v Bruslju in drugod v tujini ne bodo prevajali računalniki, ker gre tukaj za preveč resne stvari. Vsaj tako je moje mišljenje ...

• 0
Viens, reste ici!

#1390 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 09 March 2010 - 07:30 AM

QUOTE(Nincha @ 8. 3. 2010 - 19:12) View Post
Pa delo pol mi je kul, na kakšni banki/zavarovalnici, pri farmaciji al pa mikrobiologiji itd. me je vse mineval zato, ker sovražim laboratorije, tam pa cel študij in verjetno tut službo preživiš v laboratoriju. Bleh biggrin.gif

Jes sm v pisarni. Do najbližjega laboratorija imam 200m (znotraj fabrke). Veliko mojih sošolcev dela v registracijah, marketingu in podobnem - laboratorija ne vidijo ne od blizu, ne od daleč.

• 0

#1391 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 09 March 2010 - 12:59 PM

QUOTE(Nincha @ 8. 3. 2010 - 23:23) View Post

Mah dobr, žuranje 3x na teden itak nikol ni bila my thing, tko da glede tega ne bom preveč trpela, vem da težko je, bomo že probal nekak pridet čez. Veš kaj me še zanima, če kaj veš, kako je z zaposlitvijo? Sej vem da ni tvoja smer, ampak glede a to, da si na šoli mogoče vseen kej veš.. smile.gif

Aja, pa zakaj ne bi znala tolk, kokr si si želela? Pa kje misliš poučevati naprej?

Nincha, od brata punca je na finančni matematiki. Bo prva generacija diplomantov te smeri (zdaj je 3. letnik). Pa išče zdaj službo za med poletjem, pa so ji rekli na banki, da bi jo vzeli že zdaj med letom. Tko da problem zaposlitve niti ni se mi zdi. Sploh ker imaš znanje matematike in financ. Aja, samo npr. te službe že med letom je rekla, da ne more sprejeti zaradi predavanj, vaj ipd. Je pa prejšnja leta delala kakšno soboto v neki prodajalni, pa ni blo problemov. Pa tudi življenje ima zraven. biggrin.gif Hodi ven ob sobotah, z bratom se videvata tudi med tednom itd. Samo malo več organizacije je treba pa pridnosti. Pač delaš za faks takrat, ko je namenjeno da delaš, potem pa imaš frej. smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#1392 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 09 March 2010 - 01:47 PM

QUOTE(Nincha @ 8. 3. 2010 - 23:23) View Post

Ja, tko nekak kot je fifa rekla. Mislm, da problemov s službo še ni, kako bo čez par let pa bogve, ti ne bi upala nč rečt. Kej se bo pa najbrž že najdl. Zdele je fora, da jih tok mal hoče it naprej na 2. stopnjo, da jih spuščajo, ker drugač ne bojo dobil dnara od ministrstva ... kar je pa tud bedna fora.
Drugač sm pa misnla v tem smislu, da mamo poln neuporabnih predmetov, pa vse preveč teoretično, kljub temu da smo pedagogi. Pač butast predmetnik je.
  • 0

#1393 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 09 March 2010 - 01:56 PM

QUOTE(Buggy @ 9. 3. 2010 - 13:47) View Post

Drugač sm pa misnla v tem smislu, da mamo poln neuporabnih predmetov, pa vse preveč teoretično, kljub temu da smo pedagogi. Pač butast predmetnik je.
Mislim, da je to problem pri večini študijev na slovenskih univerzah. Za moje pojme ti povprečen slovenski študijski program ne da dovolj praktičnega znanja. Ko se pogovarjaš z drugimi študenti vidiš, da tega pri večini programov primanjkuje. Premalo je povezave med univerzami in institucijami ter podjetji, v katerih se diplomanti kasneje zaposlujejo.
Seveda pa obstajajo izjeme.

• 0

#1394 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 09 March 2010 - 02:10 PM

Hehe, res je ja. biggrin.gif

Am, Buggy, potem ti si na finančni matematiki na FMF? Ali hodiš na pedagoško kakšno tako smer? Malo sem se zmedla... hmm.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#1395 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 09 March 2010 - 02:44 PM

QUOTE(fifa @ 9. 3. 2010 - 14:10) View Post

Hehe, res je ja. biggrin.gif

Am, Buggy, potem ti si na finančni matematiki na FMF? Ali hodiš na pedagoško kakšno tako smer? Malo sem se zmedla... hmm.gif

Fmf, smer pedagoška matematika smile.gif (mamo par izbirnih od finančnikov, pa mal razmišlam da bi šla naprej narest še 2. stopnjo finančne, k rabm sam 4 izpite da se lohk vpišem, pa še pol enih 10)
  • 0

#1396 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 March 2010 - 03:57 PM

QUOTE(DiLeMa @ 8. 3. 2010 - 22:11) View Post

Eh, računalniki ne bodo prevajali nikoli. Že pri internetnih prevajalnikih je veliko rezerve in tveganja, sploh ko gre za prevode v kake bolj zaj** jezike, ker računalnik pač težko "razume" oz. opredeli sklone, pa števila, da o kakih bolj zapletenih stavčnih in slovničnih konstrukcijah ne govorim; tu mislim predvsem kake gerundivne sklade, pa gerundije, pa besede, ki se isto napišejo, so pa v različnem sklonu, številu ali času - tega računalnik ne more razbrat, medtem ko pač prevajalec lahko, iz konteksta.

Pa itak so vsa ta prevajalska pomagala precej štorasta in jih mora uporabljat zgolj nekdo, ki že ima dobre osnove jezike, ker pravo prevajanje ni samo dobesedni prevod, ampak je treba prevod prilagajat glede na pomen besedila v enem in drugem jeziku, pa glede na ciljno publiko itd.

Pol so pa še specifike določenega področja - en izraz v pravem življenju ima lahko popolnoma drugačen pomen npr. na področju prava, pa tako naprej.

Največji rizik je mišljenje, da vsakdo, ki pozna oz. tekoče govori nek jezik, lahko tudi prevaja vanj oz. iz njega. Treba je upoštevat celo vrsto nekih fines, pa brat med vrsticami, besedilu kje kaj odvzet, premestit ali pa dodat, da je bolj razumljivo, oz. sploh smiselno.
Pa pač dobri prevajalci stanejo, zato se pa velikokrat plača poceni delovno silo, rezultat so pa crap prevodi. Sam jbg, folku se fučka, glavno da je tamo vamo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1397 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 March 2010 - 09:14 PM

Jaz razmišljam, da bi zdaj po magisteriju se čimprej zaposlila (oh, smo optimistični!), potem pa tekom tega
vpisala še na kak faks. Imam nekaj favoritov ... bomo videli. Piflar, ha ha.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1398 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27341 posts

Posted 09 March 2010 - 09:19 PM

Jaz sm šla danes prašat za prakso, pa bi me ženska kar zaposlila laugh.gif . Sicer realnost ni taka ampak upam, da se bo v tem času kej popravlo smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 10 March 2010 - 01:57 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 9. 3. 2010 - 21:14) View Post

Jaz razmišljam, da bi zdaj po magisteriju se čimprej zaposlila (oh, smo optimistični!), potem pa tekom tega
vpisala še na kak faks. Imam nekaj favoritov ... bomo videli. Piflar, ha ha.

Na faks misliš dodiplomski, ampak kakšna druga smer? Na katere pa ciljaš? hmm.gif

• 0

#1400 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 11 March 2010 - 11:23 AM

Fluffy, a ti zdaj že drugi faks končuješ?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users