Samo počakam, da se mladi krompir speče do konca pa bo domača večerja

Posted 04 June 2014 - 06:38 PM
Posted 05 June 2014 - 09:33 PM
Jaz sem pa rukolo posejala v ogrado za želvo in zaenkrat lepo raste. Je kakšen centimeter visoka . Ponesreči pa zraven prehiteva 5 fižolov, ker sem ponesreči zemljo z bivšega komposta vzela, za kjer se ni vedelo, da je mami pred časom tudi tja malo fižola stresla
.
Posted 05 June 2014 - 09:36 PM
Jaz pa vsak dan naberem skledico jagod. Sicer se borim s polži, pa gnijejo zaradi preveč dežja. Ful so velike, blazno se širijo in imam že seznam ljudi, ki hočejo sadike jeseni.
V nedeljo, če bo suho, moram pa pobrati česen, ki sem ga sadila lani jeseni. Solato pa že lep čas jeva domačo.
Še malo pa bo bob
Korenje in bazilika me pa jezita.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 June 2014 - 09:36 PM
Imamo pa mi kar nekaj vrta, pa zdele je veliko ribeza, maline začenjajo. Kmalu bodo tudi kosmulje dozorele, češenj je bilo zelo malo, kivija pa sploh ne bo. Imamo še jagode, veliko zelišč, solate, čebulo, korenje, peteršilj, fižol, paradižnik, papriko, ...
Moram priznat, da vsako leto bolj spoštujem vrt in to, kar pridelamo, sploh se je velik preobrat zgodil iz lanskega na letošnje leto in si v prihodnosti tudi sama zelo želim imeti čimvečji vrt.
Posted 05 June 2014 - 09:39 PM
Neytiri, jaz sem ista. Prvo leto, ko sva imela vrt, je bil precej zaraščen. Sem ga šla pleti in po 10 minutah izjavila, da to ni nič zabavno Tudi danes ni ravno brez plevela, ampak pa vse lepo raste,
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 June 2014 - 07:59 PM
Danes sem prvič videla, da imamo tudi te jagode (sorta Framberry). Noro dobre so, mix maline in jagode.
Noče mi slike prilepit!
Posted 16 July 2014 - 01:55 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 16 July 2014 - 02:07 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 16 July 2014 - 02:09 PM
Jaz sem letos kupila slovenska ekološka semena Amarant pa mi je fajn pognalo. Lahko si pogledaš njihovo spletno stran (klik), imajo tudi seznam trgovin pa tudi preko spleta jih lahko naročiš.
Edit: Aha vidim sedaj, da že poznaš.
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 16 July 2014 - 02:30 PM
jaz imam pa ene take bele pikice na balkonu. Najprej so bile na solati, ampak mi je šla med dopustom vsa v cvet in sem vso stran zmetala ... zdaj sem pa videla, da je tudi na korenju. Ma izgledajo, kot gnide, al kaj podobnega.
Kaj lahko naredim?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 16 July 2014 - 08:49 PM
Moji didl didl dajzi so zboleli. Sicer samo ena nasad (da, imam dva!), ampak vseeno. Ful sem žalostna
Tašča in mami sta sicer ostali skoraj brez, pa tudi na splošno ga je veliko ljudem bolezen pobrala.
Posted 05 August 2014 - 01:49 PM
Punce, ki imate na balkonu vrtiček... kako poskrbite zanj, ko vas ni doma? Vam hodi kdo zalivat rastline ali ste iznašle kak drug patent, ki dovaja rastlinam zadostno količino vode?
Posted 05 August 2014 - 02:08 PM
Ponavadi vse skupaj v dveh rundah odpeljeva k njegovim starsem, da potem zalivajo po potrebi. Prej sva enkrat to opravilo zaupala starejsemu sosedu, ampak dvomim, da jih je dejansko kaj zalival, ker je bilo vse zelenje v bolj klavrnem stanju, ko sva se vrnila.
Drugace pa pogooglaj self-watering containters/pots, mogoce kaj uporabnega najdes.
Posted 05 August 2014 - 03:09 PM
nas ni bilo doma 14 dni in je solata šla v cvet. Tašča je zalivala.
Bazilika, petršilj in korenje pa so ostali in včeraj sem obrala svoje prve korenje ... totalno sem bila ponosna na njih
Če ne zaupaš, da bi ti kdo hodil po stanovanju, mogoče lahko prosiš sosede, da k njim odneseš in tam zalivajo.
Brez zalivanja pa po moje ne bo šlo.
Put A Kilt On It!
Posted 05 August 2014 - 03:58 PM
Hvala punci!
Da bi hodil kdo zalivat ne pride v poštev.
Najverjetneje bom tik pred odhodom ful zalila vse rastline, jim nastavila tole in upala, da jih bo vmes zalival dež. Glede na to, da v preteklem mesecu ni minil teden brez dežja, upam, da jih bo zalival tudi medtem ko naju ne bo. Skrbi me samo za paradižnik in bučo, zelišča mislim, da niso tako problematična.
Posted 10 August 2014 - 02:52 PM
Si skalila kaj, Kami? : ) Jaz jih ponavadi pozimi pridelujem, ko ni druge sveže, domače zelenjave. Semena kupujem v Kalčku, kalilnik pa je podoben tistemu, ki ga je prilepila Kalypso. Poleg izbire semen so pomembni tudi pogoji kaljenja (svetloba/tema). Sem že pred časom v eni temi Bellini pisala o kaljenju. : )Slučajno kdo doma kali kalčke (alfa-alfa ali kaj podobnega).
Meni so full dobri in bi jih kar doma pridelala, če bi se dalo. Ima kdo kakšen nasvet oz. idejo
Posted 11 August 2014 - 09:56 AM
za enkrat mi je moj "prepovedal" kalilnik ... ampak glede na to, da sem se teme lotila skoraj poleti, ko je vsega dovolj, je menil, da bo samo še ena navlaka v stanovanju. Bom jeseni spet odprla to temo
hvala za nasvete!
Put A Kilt On It!
Posted 11 August 2014 - 04:02 PM
0 members, 1 guests, 0 anonymous users