Jump to content

Photo

Kmetija

• Please log in to reply
367 replies to this topic

#121 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 26 November 2007 - 01:06 PM

QUOTE(Frida Kahlo @ 31. 5. 2007 - 18:04) View Post

Upam samo, da ne bo kakšna naloga ubijanje živali. Zarad mene naj kidajo gnoj, kosijo travo na roke in ne vem kaj še vse, briga me, samo da pustijo živali pri miru!!!!

In potem so bogi kuri glavo odrezal...

Pa še pujseka so... sad.gif

Sicer razumem da je tako življenje pač, pa nisem vegetarijanka sam ni pa lih kul to po tvju gledat.

Pa še to. Rastline pač nimajo čustev pa tudi če to ni bilo dokazano. Jaz si to predstavljam tako.
Če bi rasline imele čustva bi nam to verjetno uspelo dokazat. Mal obrnjena logika ampak meni zadošča.
  • 0
Hey girls I lost myself! Anyone found me?
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

#122 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 November 2007 - 01:12 PM

Brala sem en zanimiv članek o tem, zakaj se nam živali smilijo. Baje da zato, ker smo se skozi čas oddaljili od prvinskega življenja (ni prava beseda, samo ne najdem prave) in smo jih počlovečili. In zaradi tega sebe najdemo v položaju živali.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#123 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 26 November 2007 - 05:26 PM

Zanimivo...

• 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#124 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 27 November 2007 - 04:26 PM

Zakolapujska nisem gledala. Hvalabogu. Obglavljenje kokoši pa sem gledala in mi je žal, da sem. Pa ne zaradi zakola, ampak načina zakola in odnosa tekmovalcev: "Haha, kuri smo glavo odsekali, haha, joj kak plahuta s krili čeprav je brez glave, haha, joj kak je smešno, hahaha..." Ne vem no, če je to normalno. Meni se ne zdi, da bi obglavljenje kokoši lahko bilo smešno. Sploh barbiki (mimogrede wtf ju imenujejo barbiki, ko pa sta čisto nasprotje barbik) sta bili ogabni s svojimi izjavami in obnašanjem.
  • 0

#125 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 November 2007 - 05:36 PM

Jaz sem tudi vidla ko je ta boga kokoš naokrog frfotala brez glave. Ampak nisem gledala oddaje, ampak sem vidla v napovedniku/reklamah menda. To bi nam res lahko prišparali in vsaj v reklami ne kazali.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#126 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27341 posts

Posted 27 November 2007 - 06:05 PM

če kokoši odsekaš glavo pač laufa okrog brez nje, še vedno je tko blo in bo smile.gif meni je to res komičn za videt, pač nisem te sorte, da bi se mi to gravžalo al pa da bi se mi kura smilila. meni se smilijo tiste živali, s katerimi ljudje neustrzno ravnajo (jih ne hranijo, se nad njimi znašajo in podobno). V primeru ko kuri odsekajo glavo pa ni kura prov nič uboga ... sej itak ne ve, ne čuti, ker je takrat že mrtva, telo deluje samo od sebe.
  • 0

#127 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 27 November 2007 - 08:39 PM

QUOTE(Kalypso @ 27. 11. 2007 - 16:26) View Post

Sploh barbiki (mimogrede wtf ju imenujejo barbiki, ko pa sta čisto nasprotje barbik) sta bili ogabni s svojimi izjavami in obnašanjem.

Kdo sta barbiki? Una blond, Biljana, mogoče in še ...? A je to mal ironično mišljeno?
Pa Biljana niti pod razno ni podobna barbiki, prej je she-male. Brez žaljenja, takšna se mi pač zdi.

Pa jaz sem tud obglavljenje kure gledala. Ni mi bilo prijetno. Pač nisem navajena. če bi pa odraščala na kmetiji ali pa imela babico, dedka s kmetije, bi mi pa bilo to verjetno vsakdanje.

• 0

#128 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 27 November 2007 - 09:18 PM

QUOTE(Regratova Lučka @ 25. 11. 2007 - 19:36) View Post
Imam eno vprašanje: to Kmetijo so snemali poleti ali pa vsaj septembra, torej nekdo že ve, kdo je zmagal, pozna potek nadaljnjega dogajanja.
Kaj potem tista oseba, ki zmaga, mora biti še nekaj časa tiho? Pa normalno hodi v službo/šolo in je noben ne mori z vprašanji "ej, kdo je zmagal?"

Tkle je. Klemen kot kandidat (sedaj ne več) je bratranec od moje sošolke pa je rekla, da pač ko je prišel domov, sploh ni smel o kmetiji kej preveč povedat ker potem bi kazen plačal (neki tazga). Sicer ne vem, kak bi pogruntali če je kaj zinil, ma dobro.) Ve se pa, da ni/ne bo zmagovalec. Ker sem sicer zanjga navijala (pa ne zato ker je bratranec od sošolke biggrin.gif ) ampak zato, ker je eden redkih na kmetiji ki so mi v redu. Pa tak delaven je. Biljana pa... sux. biggrin.gif
Sej drgač redko gledam ker so mal preveč brezvezni za moj okus.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#129 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 27 November 2007 - 09:45 PM

QUOTE(Regratova Lučka @ 27. 11. 2007 - 20:39) View Post

Kdo sta barbiki? Una blond, Biljana, mogoče in še ...? A je to mal ironično mišljeno?
Pa Biljana niti pod razno ni podobna barbiki, prej je she-male. Brez žaljenja, takšna se mi pač zdi.
Tak pravijo Biljani in Daši.

• 0

#130 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 27 November 2007 - 10:00 PM

QUOTE(Regratova Lučka @ 27. 11. 2007 - 20:39) View Post

Pa jaz sem tud obglavljenje kure gledala. Ni mi bilo prijetno. Pač nisem navajena. če bi pa odraščala na kmetiji ali pa imela babico, dedka s kmetije, bi mi pa bilo to verjetno vsakdanje.

Jaz sem taužnt krat gledala poleg že kot froc mali kak babica kolje kure in zajce, pa mi to prav tako ni vsakdanje.

Obglavljenje kure pa sem slučajno ujela ob štrckanju po daljincu. Pomoje si kura, ki umre na plemeniti način za višje namene, zasluži vsaj malo spoštovanja, ne pa zolbe:"Praaaaaaaaasicaaaaaaaa, pošpriiiiiicaaalaaaaaa me jeeee!" Đizus krajst, kaj pričakuješ sploh drugega od pravkar brutalno umorjene kure brez glave rolleyes.gif

• 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#131 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 28 November 2007 - 02:14 PM

QUOTE(Blondi @ 27. 11. 2007 - 22:00) View Post

"Praaaaaaaaasicaaaaaaaa, pošpriiiiiicaaalaaaaaa me jeeee!" Đizus krajst, kaj pričakuješ sploh drugega od pravkar brutalno umorjene kure brez glave rolleyes.gif

laugh.gif
Pa se sprašuješ, katera je večja kura, una umorjena al tista pošpricana! biggrin.gif
  • 0

#132 integralee

integralee

sramežljivec

• Člani
  • 28 posts

Posted 28 November 2007 - 09:26 PM

TK da bi vsak gledu kr ne , u sob je zanimivo pac dvoboj , pa itak u sob pokaze vse kar je blo zanimivo cez tedn. A mogoc ve kdo kak je koncn rezplet?
  • 0
Feel the powah with integrale ... :) All i need is speed

#133 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 28 November 2007 - 09:53 PM

Končni razplet je, da zmagovalec pobere 50.000 €.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#134 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 28 November 2007 - 10:13 PM

QUOTE(Dragica @ 28. 11. 2007 - 23:53) View Post

Baje bo zmagovalec ženskega spola. hmm.gif Ne vem v kerem cajtngu sem to že zasledila. biggrin.gif
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#135 integralee

integralee

sramežljivec

• Člani
  • 28 posts

Posted 28 November 2007 - 10:24 PM

QUOTE(Dragica @ 28. 11. 2007 - 21:53) View Post

Proti temu kokr potegne od tega poptv je 50.000e drobiz.

Nism mislu denarno amapk kdo od igralcev pride v finale.
  • 0
Feel the powah with integrale ... :) All i need is speed

#136 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 10 December 2007 - 02:57 PM

Včeraj sem na 24 ur prebrala, da sta finalistki Daša in Biljana, tako imenovani "barbiki". Kot ste nekateri že napovedali.
Ampak ne vem, kaj bosta v finalu delali. Se dvobojevali?
  • 0

#137 kokoška

kokoška

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 458 posts

Posted 10 December 2007 - 03:35 PM

po mojem bodo gledalci telefonsko glasovali, 1 glas 1€, da pop še malo pobere smile.gif
  • 0

#138 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 10 December 2007 - 04:35 PM

Kokr sem jst nekje zasledila, se bosta finalistki pomerili v vseh treh disciplinah. Torej pas, žaga pa znanje.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#139 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 10 December 2007 - 05:32 PM

Navijam za Biljano. cool.gif
  • 0

#140 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 10 December 2007 - 06:20 PM

Novi frizuri imata:

http://24ur.com/nasl...210_3112291.php

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users