Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#121 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 11 September 2007 - 08:24 AM

Obstaja tista v kosu, errol, ki je bolj delikatesna in mehka in tista v krogalcah ki je pakirana v vodi v kakšni vrečki al pa drugi embalaži.
Uporabi to, drugo, ki je bolj trda in kompaktna!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#122 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 11 September 2007 - 08:33 AM

Če misliš tele slovenske, pol ti močno odsvetujem. To sploh ni mozzarella ampak balistični projetil.

• 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#123 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 11 September 2007 - 08:39 AM

Errolu al meni?
Vsekakor je glede kompaktnosti boljša v vrečki pa naj bo še tako slovenska.Ker je bolj trda in se ne razcufa tko k una mehka k stopljen plastelin!
  • 0

#124 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 11 September 2007 - 08:43 AM

Obema! Rea, razumem kaj hočeš povedat. In če nameravaš tako pašto delat, da mozarela ostane v kockah, oz. kakor jo pač narežeš, je tako bolje. Res da sploh NIMA OKUSA, a ne postane taka ko praviš - stopljeni plastelin. Točno to sem mislil v svojem postu. Če pa hočeš da je se tako lepo stopi in porazdeli po pašti, pa svetujem kako kvalitetno italijansko mozzarello, po možnosti bivoljo.
  • 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#125 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 11 September 2007 - 08:49 AM

Aha, ok. Upam, errol, da jo boš najdu, jaz ponavadi vidim samo 2 vrsti v našm merkatorju!
  • 0

#126 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 11 September 2007 - 08:56 AM

Jeah. Hvala za odgovore. Upam, da bom imel šanso jet mimo trgovine, ki ima italijansko bivoljo. Itak. Santa Lucia/bufala je v SLO direkt barvna televizija, na Opčinah se pa dobi real stuff. Pa sploh ni draga.

P.S. Priporočam nabavo hrane in drugih reči pri Gigiju (Opčine/center, ena gasa nasproti cerkve), pa na začetku naselja je na levi (gledano od meje) trgovina CONAD (isto kot Gigi). Cene so konkurenčne ljubljanskim, prehrambeni artikli ziher boljši. Tudi kvaliteta ostalih proizvodov se mi zdi boljša, ker niso delani za vzhodni trg. V obeh govorijo slovensko, plačevanje tudi z bančno kartico in Euro/Mastercard. V Gigiju je definitivno dobro sadje in zelenjava, boljše kot v Conadu.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#127 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 11 September 2007 - 09:24 AM

Jaz ti verjamem Errol, samo za špecerijo se mi ne da vozit v Italijo.
  • 0

#128 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 September 2007 - 02:54 PM

sade me je prosila, da naj napišem recept, je čisto preprost:

Marele v smetanovi omaki ala Jenna

Na Becelu prepražim na čist dobro narezano čebulo. Med praženjem jo solim. Ko porumeni, dodam narezane (pa ne preveč na drobno) marele. Potem to pražim tam ene 10 minut, jih solim in popopram. Med tem časom v kozarec nalijem nekaj vode (količina je čisto po filingu oz. odvisno, koliko imaš marel oz. koliko želiš imeti omake), eno malo žlico moke, to fajn premešam (da ni grudic). Potem pa še dam v to eno veliko žlico kisle smetane in dobro premešam. Prelijem marele in še to dušim ene par minutk. Na koncu še dodam malo bazilike.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#129 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 19 September 2007 - 09:00 PM

Me je Jennin recept spomnil, da vam dam en nasvet. Ko hočete zgostiti jed z moko, pa jed že itak uporablja kislo smetano (ali pa mala količina kisle smetane ne bi motila), bi uporabil malo drugačno zaporedje kot Jenna. Najprej zmešaš kislo smetano in moko, ker se veliko lažje zmeša brez grudic, predvsem zaradi dejstva, da smetana vsebuje maščobe in je bolj gosta. Šele ko dobiš gladko zmes dodaš vodo, in sicer lepo postopoma.
  • 0

#130 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 20 September 2007 - 11:40 AM

hvala! smile.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#131 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 20 September 2007 - 01:40 PM

Jaz sicer izredno malo gostim z moko, ampak če že, uporabim čičerikino moko. Mi je bolj všeč, pa zdi se mi, da ne dela takih grudic. Pa z riževo moko se da tudi fajn.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 20 September 2007 - 09:08 PM

A mi lahko poveste, kk pripravljate spinaco? Ker nimam rada tiste, kjer je zraven smetana, pa sem jo zadnjic naredla po receptu: na olju preprazis mal drobtin, da mal potemnijo, das not zmrznjeno spinaco, pokrijes, pocakas da se odtali, pol pa das sol poper, muskatni orescek pa mal cesna v prahu. Pa sploh ni blo dobro sad.gif
  • 0

#133 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 21 September 2007 - 08:47 AM

Jaz špinačo najraje jem samo svežo kupljeno, popraženo na olivnem olju in česnu. Lahko pa ti povem kako jo dela moja mama.

Na olju/maslu popražiš narahlo moko (nimam pojma koliko, verjetno pa vsaj eno žlico), nato pa dodaš takoj zmrznjeno špinačo ter zmanjšaš ogenj, da se špinača raztopi ter mešaš, in dodajaš še mleko. Mleka dodaš toliko, da se vse skupaj pokuha na tebi željeno gostoto, ne pregosto. Soliš, popraš, morebiti muškatni orešček ter česen v prahu.
  • 0

#134 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 21 September 2007 - 08:53 AM

Moja babi dela the most prefect špinačo ever. Edina, kjer jo jaz jem (drugače uradno ne maram špinače). Ona pravi, da je skrivnost v MASLU in česnu. Pa ne uporabljat česna v prahu ampak na drobno nasekljan oziroma nariban česen. Na hitro ga prepraži na maslu, doda moko, špinačo, mleko, sol, poper, muškatni orešek.
  • 0

#135 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 21 September 2007 - 08:58 AM

No saj skoraj identično kot od moje matke. Samo ona uporabi česen v prahu, ker bog ne daj, da bi naša bajta smrdela (meni dišala) po česnu smile.gif
  • 0

#136 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 21 September 2007 - 09:02 AM

Hehehe smile.gif Česen pa ja diši. Še posebej pražen na maslu smile.gif
  • 0

#137 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 21 September 2007 - 11:20 AM

Napisala bom recept od Jamieja, sicer se bo cela priprava slišala mogoče preveč zapletena, ampak hrana je pa tako okusna, to je ena izmed mojih najljubših jedi ever.

Kaneloni s špinačo in ricotto:

Za 4 ljudi:

nadev:

olivno olje
česen
origano
muškatni orešček
8 velikih pesti sveže špinače (jest je naberem za eno veliko posodo)
1 ricotta
velika pest parmezana
poper

Na olivnem olju prepražiš česen in začneš dodajat špinačo, da uvene. Medtem ji dodaš origano in nariban muškatni orešček. Vse to potem zmešaš s paličnim mešalnikom. Ko se ohladi, dodaš ricotto in nariban parmezan, malo popra, lahko pa tudi kakšne lističe mandljev, če želiš. Jaz osebno tega ne solim, ker je za moj okus dovolj slan že parmezan.

Omaka:

pelati in veliko bazilike ali pa že pripravljena bazilikina omaka

Na olivnem olju spet prepražiš malo česna in priliješ paradižnikovo omako, soliš, popraš, dodaš malo sladkorja, origano. Po 5, 10 minutah ugasneš in omako zliješ na velik pekač.
Sedaj se pa začne delo. Kupiš že pripravljene kanelone/testenine (jaz obožujem tiste od Barille). V vrečko za zmrzovanje daš nadev in koncu odrežeš vrh in začneš filat kanelone. Ko so vsi lepo zloženi, na njih položiš mozarello in veliko parmezana. Pečeš na 180 ali 200 stopinj, dokler ni vse zlatorumeno hrustljavo zapečeno.

Jamie sicer te kanelone polije z omako in inčunov in kisle smetane, ampak men to ne paše, jaz recimo dam ogromno mozarelle in je dovolj prekrito, da se kaneloni po vrhu tudi zmehčajo, namesto, da bi se samo zapekli in jih potem tudi pregriznit ne moreš.

Če se ti da tole narest, ti garantiram, da ti ne bo žal.

• 0

#138 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 21 September 2007 - 11:25 AM

Ja, lepo je imeti res svežo špinačo na voljo.
  • 0

#139 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 21 September 2007 - 11:30 AM

Seveda lahko daš tudi zmrznjeno, ampak jaz še nikoli nisem jedla kupljene špinače, zato ne vem, kako jo sploh prodajajo.
  • 0

#140 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 21 September 2007 - 11:36 AM

Zmrznjeno... ene par zelenih valjčkov že vnaprej skuhane špinače dobiš. Najhuje je čakat, da voda izpari...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users