Jump to content

Photo

Avtošola in inštruktorji

• Please log in to reply
542 replies to this topic

#121 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 13 July 2007 - 09:16 AM

Jst sm mela najprej pri amzsju en paket - 20 ur, cpp,društveni, vse skupaj 100 jurjev. Potem je bil zdravstveni tam ene 7000, prva pomoč se ne spomnem, potem sm mogla pa za vsako extra uro plačat še cca 4000. pol moreš delat glavno teorijo, ki je tam nekje 5 jurjev se mi zdi, glavna vožnja pa je 15 evrov in 44 centov pri nas.
ampak jst sm mela 60 ur in sm vse delala po 3x, tko da sm porabla vse svoje prihranke in so mi na koncu mogli plačevat še starši.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#122 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 July 2007 - 05:35 PM

QUOTE(Zlobica @ 8. 7. 2007 - 20:21) View Post

eve, ZS-jaj me wink.gif

dilema, si ti dobila odkupnino? sam preverjam, ce je ni ksn postar prestregel ... laugh.gif

Dobila čokolado. oops.gif Sem skor celo pohamsala že prvi dan, obožujem te čokolade, malo bolj temne. eat.gif

Hvala. wub.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#123 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 July 2007 - 07:12 PM

A ni to tema o avtošolah, pa vožnji pa to? biggrin.gif

Anywho; pr nas je blo tko, da je bil društveni izipizi, jst sem ga peljala v največjem nalivom, na robu živčnega, s kup napakami (ne pomnim, da bi še kdaj tko porazno peljala...), pa sem naredila, čeprav me je pol lastni inštruktor okaral oops.gif . En moj (zdaj že bivši) sošolec iz srednje je na društvenem celo prevozil rdečo luč (pa samo en semafor imajo v njegovih "rovtah") in je naredil.

Nekdo je na prejšnji strani spraševal koliko stane "izpit" (vse skupaj torej); nekje od minimalno 500€ naprej, največkrat tam okoli 600€ (kolikor sem se imela priliko pogovarjat z ostalimi). Je pa vedno več nekih stroškov, se mi zdi da rabiš vsako leto več ur da narediš, oz. da se meje št. ur, pri katerem greš na društveni, oz. pri katerem greš na pravi izpit stalno zvišujejo. Mogoče zato, ker je vedno več (kaotičnega?!) prometa...
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#124 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 July 2007 - 07:19 PM

Mene stane 15 ur v kompletu s popustom natanko 250€, torej že same ure te recimo (če jih imaš rečmo 45) stanejo 750€, potem pa še zdravniški pregled, rdeči križ, CPP, občinske pole, predizpit, izpit itd. Jaz mislim, da je bolš rečt 1000€, sploh če še kej padeš, če rabiš mal več ur ... če prideš skos s 500€, si car. Je pa tud odvisno od cen avtošol, so menda dost različne.

In ja, ure se skos zvišujejo, ful radi nabijajo in tko, pa vedno več zahtevajo. Meni so recimo predizpit ocenjevali enako kot izpit in sem šele v drugo nardila, marsikdo pa šele v tretje. To je spet odvisno od avtošole sicer ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#125 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 July 2007 - 07:27 PM

Ja, jst sem začela samo z najnižjo ceno, ker je naprej že ful odvisno.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#126 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 15 July 2007 - 08:21 PM

Ojej, še bo treba služt keš ohmy.gif laugh.gif
  • 0

#127 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 03 August 2007 - 12:40 PM

Ej men pa ful ni jasno, mešam vse, kaj je CPP in republiški in kdaj morašto delat, pred vožnjami al kako? Mi lahko prosim ena vse to podrobno razloži? oops.gif
  • 0

#128 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 August 2007 - 12:48 PM

CPP izpiti so izpiti, ki jih delaš pri avtošoli. Pač maš vprašanja, kjer obkrožaš pravilne odgovore. Ti moraš nardit preden greš vozit, šele potem se prijaviš k enemu inštruktorju za vožnjo. Ni pa obvezno, da delaš pri eni šoli vse, torej in cpp teste in vožnjo. Lahko potem voziš pri drugi avtošoli. Teh testov ti ni treba vsakič , če padeš ponovno plačat. Plačaš enkrat in to je to (vsaj pri moji avtošoli je tko).
Pri republiških testih maš podobna vprašanja, samo, da jih je več (vsaj mislim, kakor sem vidla). Te teste lahko opravljaš, ko začneš vozit, ker moraš prinesti ob prijavi tudi karton voženj (kaomr ti inštriuktor vpisuje vožnje) in pogoj je, da imaš 18 let. Ta izpit pa moraš plačat ponovno, če padeš huh.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#129 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 03 August 2007 - 12:50 PM

jeeeeeeeee woot.gif w00t2.gif hooray.gif yahoo.gif učeri sm nardila republiške teste!!! z vsemi pikami! pa še novi so...(kar pomeni, da sm js mela tastare doma, ampk sm se še iz knjige učila pa po netu pole rešvala wink.gif ) thumbup.gif končno!!! sam še glavna... ohmy.gif wink.gif
Freya_: CPP pišeš najprej pč pr avtošoli (maš tud predavanja prej itd.) in ga delaš pred vožnjo (se mi zdi, da prej sploh ne moreš vozit) in tako tudi prvo pomoč. in to vse lahko nardiš predn si 18. ko si 18 pa greš na Izpitni center (v Lj. pč na Roško 25 wink.gif --> zdj vem že na pamet laugh.gif ) z evidenčnim kartonom vožnje in osebnim dokumentom ter se prjaviš za republiške teste, ki so pa na podoben način, kot tisti ki jih pišeš že prej v avtošoli. zdj sploh k so nove pole. isto maš znake za povezvat, oddaljenost napisat, križišča in pa vprašanja (pr katerih je po novem možen sam en pravilni odgovor wink.gif ). amm...upam, da sm kokr tok razločn napisala wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#130 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 August 2007 - 12:54 PM

Fifa, čestitam. thumbup.gif Jst jih mam pa čez dober teden. Mi bo pa inštruktor prinesu pol, kolkr jih pa ma (te najnovejše :9 ). Upam, da nardim v prvo, ker mi je res škoda keša. Itak ga bo šlo zdej ful za te vožnje cry.gif , sam hočm to nardit, da bom pol frej s tem biggrin.gif
  • 0

#131 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 03 August 2007 - 01:00 PM

Ahaa tko je to. Kaj pa je vsebina vprašanj pri CPP in republiških ista?
No jaz sem zdaj nardila prvo pomoč, pregled bom menda imela v kratkem. Sem hotla čimprej opravit to kar lahko. Pa lahko potem vozim še preden sem 18 stara in potem po rojstnem dnevu naredim še republiške?
  • 0

#132 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 August 2007 - 01:02 PM

Ja, vsebina republiških in cpp-jev je ista. Kolkr vem, lahko voziš že pred 18, sam če ti fali velik do 18, bi jst počakala na tvojem mestu. Sej se ti ne mudi tako, al ja? smile.gif
  • 0

#133 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 03 August 2007 - 01:19 PM

Ne sej ne bi šla že zdej, junija mam RD pa sm misla ene 2 mesca al pa mesec pred tem nardit CPP pa začet z vožnjami. Ej kero avtošolo v NM pa je najbolš izbrat?
  • 0

#134 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 August 2007 - 01:30 PM

Jah, sej če boš šla 2 mesca prej delat to, boš itak en mesec sam na cpp hodila. Glede avtošole pa ti ne znam kej ful svetovat. Jst hodim k Dabi in mi je zlo fajn. Za cpp-je sem rabila 3 tedne (2x na teden po dve uri). Ne poznam ravno teh avtošol. Meni je do sedaj pri Dabi zlo fajn, drgač pa govorijo, da je tko dost težko pri Ribi (da jih dost pade na izpitu.. ), če je pa res pa ne bi vedla... smile.gif
  • 0

#135 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 03 August 2007 - 01:35 PM

Jaz sem bla pri Ribi (pri Urošu) in sva se mela ful fajn. V prvo sem nardila. Glih tako moja teta in sestrična - obe sta delali pri njemu. Men je bil on kr faca.
  • 0

#136 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 August 2007 - 01:39 PM

No, sej vrjetno je tud ful odvisno od inštuktorja pa od samga sebe, kolk se trudš pa to. smile.gif Jst sm kr eno šolo si izbrala, čist naključno sem rekl, mah grem pa k Dabi, se mi fino sliši ime laugh.gif
  • 0

#137 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 06 August 2007 - 10:44 AM

hehe...hvala, hvala eve wink.gif glede avtošole v NM ti ne bi znala zdle svetvat...je pa sošolc tm delov sam nvem kje (je naredu s 15-imi urami... ermm.gif ).
Freya_ tk kt ti je že eve rekla...ene 2 mesca prej se splača it delat...kj več prej pa že skor, da ne.
ja, ful je odvisn od samga sebe kolk se trudiš, tvoje živčnosti, strahu pred cesto (oz. drugimi vozniki laugh.gif ) itd. pa tud odnos inštruktor-kandidat se mi zdi, da dost pomen...js se s svojmu super razumem in je kr fajno. hehe...zadnč sm mu mogla 2 pivički prnest. smo šli stavt neki..pa sm zgubila laugh.gif
pa, da še povem kaj se mi je dones naredl (sj je z avtošolo povezano...da ne bo čist OT oops.gif ). no..mislna sm , da mam dones vožnjo..se lpo zju3 ob pol sedmih vstanem, grem na vlak, pridem v Lj. in tm pogruntam, da jo mam ju3...še inšturktorja sm klicala, da sm preverla in je biu še doma tk da..jp, zihr je ju3 laugh.gif ups ne...se zgodi laugh.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#138 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 12 September 2007 - 06:49 PM

js mam pa 26.-ga prvo vožnjo (verjetno na poligonu, tako da ne rabte še preplaha zganjat laugh.gif). pa še polna luna bo na moji strani slap.gif smile.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#139 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 12 September 2007 - 07:57 PM

hehe...zlobica, me je inštuktor že spraševal dones o tebi pa reku, da si ga klicala wink.gif hehe...js mam tud vožnjo takrat! tongue.gif sam šele zvečer enkrat...ti najbrž prej...
  • 0

(taoistična modrost)

#140 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 12 September 2007 - 08:06 PM

hahaha fifa ma ti si mi pojava tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Jst imam zdj pa v torek vožnjo... KOK bi že rada imela ta izpit ej smile.gif Čist konc smile.gif

Drgač pa ja, moj inštruktor je pa totalno druga zgodba. Tiste njegove razne pomanjševalnice in pokrajševalnice in izpeljanke iz mojega imena me že počas spavlajo ob živce smile.gif Kaj čem če je en velik kmet hahaha
Sicer pa kolkr se prerežimo njegovim foram je čist car... Samo upam RES upam da ga bom čimprej frej smile.gif smile.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users