Jump to content

Photo

Dispozicija in diploma

• Please log in to reply
256 replies to this topic

• Guests

Posted 18 October 2011 - 06:51 PM

Super, tako sem si tudi sama predstavljala.
  • 0

#122 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 October 2011 - 07:41 PM

yes.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#123 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 20 October 2011 - 09:44 AM

QUOTE(riddle @ 17. 10. 2011 - 10:37) View Post

A vam nikjer ne piše, kolko znakov mora met? pri nas je pisalo 60 strani oz. 120.000 znakov (mislim da s presledki). komplicirali pa niso nič, tudi če je bilo manj...

Zdaj sem preverila koliko znakov imam: 71 000 pa imam 45 strani, niti ene sličice ali kaj podobnega, strani so polne, ne vem kako naj bi človek spravil 120000 znakov na 60 strani ohmy.gif

Drugače pa počasi zaključujem, nekaj stvari bom še dopolnila, dopisala, spisala razpravo in izvleček. V ponedeljek planiram oddajo. Sem hotela že jutri, ampak imam službo, pa ne bi uhitela vsega stipkat smile.gif
  • 0

#124 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 20 October 2011 - 09:46 AM

mogoče, če je enojni razmik? ugibam....
  • 0

#125 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 20 October 2011 - 09:59 AM

Aja, sploh nisem pomislila, da bi lahko imeli enojni razmik biggrin.gif, ampak še vseeno, razlike bi bilo za ene 5 strani max.

A ste prvo verzijo oddale s spiralo ali kar tako v kaki mapi?
  • 0

#126 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 20 October 2011 - 10:01 AM

po mailu laugh.gif
  • 0

#127 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 20 October 2011 - 10:05 AM

spiralno vezano sem pošiljala prek pošte ker bi gospa mentorica porabila preveč barve na svojem printerju, če bi ji poslala prek e-maila.
  • 0

#128 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 20 October 2011 - 10:11 AM

Iz istega razloga ji ne smem poslati po mailu laugh.gif
  • 0

#129 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 20 October 2011 - 10:32 AM

moja sploh ni printala...vklopljeno je imela "sledi spremembam" v Wordu...pa mi popravila stvari.
  • 0

#130 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 20 October 2011 - 02:51 PM

QUOTE(ora @ 20. 10. 2011 - 10:44) View Post

Zdaj sem preverila koliko znakov imam: 71 000 pa imam 45 strani, niti ene sličice ali kaj podobnega, strani so polne, ne vem kako naj bi človek spravil 120000 znakov na 60 strani ohmy.gif

tako je pisalo v naših navodilih...je pa ta številka s presledki... sem šla prav gledat in na prvih 69 straneh sem imela skoraj 110.000 znakov, s tem, da sem imela 3 strani slik. ma ja, kar nekaj blink.gif
smo pa imeli tudi mi 1,5 razmik

jaz sem mojo prvo verzijo sprintala in dala v eno mapo, pa itak sva šle s profesorico skupaj skozi...
  • 0

#131 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 21 October 2011 - 07:41 AM

Sva se dogovorili, da pošljem po pošti. Priporočeno verjetno?
  • 0

#132 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 27 September 2012 - 07:26 PM

Imam vprašanje glede pisanja opomb v diplomi. Na našem faksu sicer imamo navodila za citiranje in pisanje opomb, ampak v diplomah svojih sošolcev, ki so nedavno diplomirali vidim, da je vsak pisal opombe drugače.

V navodilih piše, da ko povzemamo ali navajamo misel oziroma komentiramo in primerjamo ter ne navajamo besedila dobesedno, v opombo pod črto napišemo: Prim (primerjaj): avtorji knjige, naslov, založba, kraj in leto, stran.

V veliko diplomah pa imajo napisano tako: Povzeto po avtor, naslov knjige, založba, kraj in leto, stran.

A je to oboje enako? Se oba načina uporabljata, ko povzameš večji del besedila, ne samo kakšen stavek? Ali pri povzemanju večjega dela napišeš povzeto po, če pa gre za nekaj krajšega, napišeš primerjaj?

Kaj pa če v opombah piše npr.: Tako R. Bohinc, naslov knjige.... ali pa Vse to R. Bohinc, naslov knjige.... To dvoje je enako, kot če napišeš Povzeto po? Eni imajo v diplomah napisano namreč na tri različne načine: Tako, Vse to, Povzeto po.

Gledala sem tudi razna druga navodila za citiranje in pisanje opomb in kup različnih načinov, sem prav zmedena.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#133 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 September 2012 - 07:31 PM

Svetujem ti, da se ravnaš po navodilih in ne po diplomah ostalih ljudi. Jaz ti sicer ne znam nič konkretnega pomagat, ker mi smo imeli čisto drugačna navodila. Npr opombe pri nas niso smele biti za navajanje bibliografskih sklicev (nikakršnih) ampak zgolj v primeru, da je bilo treba kaj dodatno ali bolj detajlno pojasniti.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#134 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 27 September 2012 - 07:46 PM

Aha. Ja, saj pravim, se mi zdi, da ima vsak faks drugače. V naših navodilih piše samo en primer, kako napisat opombo, če dobesedno citiraš in en primer, če ne citiraš dobesedno. Potem pa še primeri, kako napišeš opombo pri vsakem naslednjem navajanju.
Prvič sem pa videla, da se pri nedobesednem navajanju v opombo napiše Primerjaj:....
Čudno mi je, da so skoraj vsi sošolci pisali čisto drugače. Mah, če tako piše v navodilih, bom pač pisala primerjaj in vprašala potem še mentorico, če je v redu, ali če naj raje uporabim Povzeto po ali kaj drugega.
  • 0

#135 čebelica-maja

čebelica-maja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 28 September 2012 - 09:14 AM

kakšna razlika je med predgovorom in uvodom? ko navodila berem se mi to zdi eno in isto? hvala
  • 0

#136 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 September 2012 - 10:03 AM

Ne vem, jaz sem v nalogi napisala oboje, s tem da je bil predgovor bolj osebno razmišljanje (tako mi je mentorica rekla), potem so mi pa na tehničnem pregledu rekli da predgovorov se ne piše v diplomske in sem ga morala črtat ven.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#137 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 16 November 2012 - 08:05 PM

Pri pisanju diplome imam ene 3, 4 knjige, v katerih je določena poglavja pisal isti avtor in je besedilo v vseh teh knjigah praktično isto. Ko povzemam to besedilo, moram v opombe napisat vse te knjige ali si izberem samo eno?
  • 0

#138 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 16 November 2012 - 08:08 PM

Samo eno.
  • 0

#139 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 16 November 2012 - 08:11 PM

Aha, hvala. Uf, bom morala zdaj vse popravljat. Sem mislila, da je kaj narobe, če katere knjige ne navedeš.
  • 0

#140 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 16 November 2012 - 08:15 PM

Nima bit kej narobe, ker boš pravilno citirala oz. povzemala pač iz ene knjige.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users