Nizozemska
Posted 16 March 2013 - 08:38 AM

Posted 16 March 2013 - 08:44 AM
Tu vsake toliko se pade kaj dol, ampak se ne obdrzi (na sreco). Je pa zadnje dni veckrat sonce in je pocutje cist drugo. Si imela ti kake tezave z dolgotrajnim zimskim vremenom v Londonu?
Posted 16 March 2013 - 10:33 AM
Posted 16 March 2013 - 10:50 AM
Aha, potem je precej podobno. Meni so sicer zoprne dolge zime (ne toliko zaradi mraza in vetra, ceprav tudi to ni najbolj prijetno), ampak zaradi res dolgih noci in sivega neba - pac nikakvo vreme, precej depresivno. Je pa zato pomlad toliko lepsa. Poletja pa se nisem prezivela tukaj, tako da ostaja misterij
Posted 09 April 2013 - 05:25 PM
Amsterdam
Posted 10 April 2013 - 10:44 AM
oooo, tole pa vem kje je.
Posted 10 April 2013 - 11:05 AM
Še dobra dva tedna.
After all this time?
Always.
Posted 10 April 2013 - 11:06 AM
Greš Anouk obiskat?
Posted 10 April 2013 - 11:21 AM
Lahko tut. Pa Padme.
After all this time?
Always.
Posted 10 April 2013 - 11:23 AM
Ej, ja, cudovita meeting! Vceraj me je ena profesorica vprasala, ce ji lahko dobim en izdelek, ki se menda dobi samo v Sloveniji in na Ceskem : D Mi bo menda poslala email, haha. Kam tocno pa gres in za koliko casa? Nujno prinesi sonce sabo .
Posted 10 April 2013 - 12:13 PM
Nincha, uživaj. Jaz imam že letalsko karto za konec junija. moram še dopust dobit.
Posted 14 April 2013 - 01:47 PM
Rijkmuseum - otvoritev po nekaj letih prenove (prodanih ze preko 70.000 vstopnic)
http://nos.nl/artike...ijksmuseum.html
(ne videa ugasnit, preden ste prisle do barvastega 'ognjemeta' v barvah zastave - in seveda, oranzne)
+ nekaj vtisov z danasnjega izleta na temo nizozemske obsesije s kravami v vseh mogocih oblikah:
Posted 14 April 2013 - 02:02 PM
Tale reklama za Rijksmuseum mi je fenomenalna:
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 April 2013 - 02:58 PM
U pi..a, res je dobra.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 03 July 2013 - 02:26 PM
evo, nazaj iz amsterdama in nizozemske.
ker potujem z majhnim otrokom, je bil ves program namenjen njemu.
en dan smo šli v dolfinarium: http://www.dolfinarium.nl/en, ki pa me je pustil relativno hladno. edina zanimiva stvar je to, da lahko v bazenu pobožaš skate oz. neke ploščate ribice. predstava z delfini je impresivna, sploh iz vidika kako lahko divjo žival natreniraš. Mestece v katerem je dolfinarium pa je krasno. pristaniško mesto, z obzidjem in velikim trgom kjer smo popili kavo.
drugi dan smo šli na otok texel, to je najjužnejši frizijski otok. Iz mesta Den Helder vozi trajetkt na otok, tam pa smo najeli kolesa in cel dan kolesarili. (trajekt stane 2,5€ povratna, najem kolesa pa je okoli 8 €) šli smo na plažo, ki je najbolj nora plaža. žal je za nas južnoevropejce, ki smo navajeni toplega jadrana, premrzlo, ampak vseeno noro. sama mivka, visoki valovi in veliko prostora. http://en.wikipedia.org/wiki/Texel
otok je krasno zelen in poln ovc.
zadnji dan pa smo šli še v amsterdamski gozd (Amsterdamse bos) na kozjo farmo http://www.iamsterda...j Ridammerhoeve tale farma je super, hraniš kozice, jih lahko božaš, okoli tebe tekajo kokoši,... noro. naslednjič grem spet. spiješ lahko kavo, poješ kakšen sendvič (samooskrba), imajo pa tudi odličen sladoled iz kozjega mleka.
(slike še sledijo)
Posted 08 October 2013 - 02:52 PM
Jooj Nizozemska je meni ena najlepših držav ever <3 Pa ful mi je všeč kak majo vse zrihtano tam.. Najbolj me je navdušil Maastricht, kjer smo sicer pristale po nekem sick naključju, sem se pa čist zaljubila v mesto. Queen's day mi je tut ful všeč, sicer je gužva za pop*, ampak sem si nabrala dosti knjig za 1eu pa vsi so tak sproščeni takrat.. Res zakon..
Posted 04 December 2013 - 09:57 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 10 January 2014 - 06:16 PM
Amsterdam
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 10 January 2014 - 06:30 PM
Haag
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users