Jump to content

Photo

Posoda in kuhinjski pripomočki

• Please log in to reply
350 replies to this topic

#121 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 15 May 2012 - 10:29 PM

Pa všeč so mi tudi tiste posodice za olje, kis, ki imajo tist tulec na koncu, kaj veste kje se to dobi za ne preveč velik denar?

V večjih trgovinah (Mercator, Spar), pa 1001 dar..
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 15 May 2012 - 10:50 PM

Res? Super! Sploh nisem še opazila.

Kar se kavomata tiče - 5 eur se mi zdi kar dosti za 8 kav; jaz spijem kavo ali celo dve na dan, pa še fant eno (ne vedno ampak mislim, da bi se znalo zgodit, da bi jo pil vsakodnevno glede na raznolike okuse in enostavno pripravo), pa še obiski... Torej recimo da štejem 2 kavi na dan (to je res minimum), 30 dni, kar znese okoli 100 eur mesečno (enkrat več, enkrat manj). A so pri vseh kavomatih polnila tako draga?
  • 0

#123 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 May 2012 - 10:55 PM

Ja vem ja, to si je treba malo preračunat. Dolce Gusto je ful drag, je pa najbolj scenski, imajo od kakava, do ledene kave, chai latte, pač res ogromno stvari + v vsaki trgovini dobiš polnila (večji). Če bi jaz spet kupovala, bi kupila tega.

Jaz imam Tchibo, Cafissimo. Sam aparat stane okoli 100eur, včasih je tut v akciji za 80 se mi zdi. Pri nas dobiš samo dve (mogoče tri) vrste kapsul. Cafe Creme, Expresso in še nekaj se mi zdi.

Posted Image

Kapsule so ceneje kot od DG, mislim da je 10 kapsul okoli 3eur, nisem pa prepričana, ker nisem že dolgo kupovala. Posebej imaš nastavek za penit mleko, medtem ko ti ga DG samo speni, ne rabiš ti posebej tega delat. To je lahko minus in plus..
  • 0
Viens, reste ici!

• Guests

Posted 15 May 2012 - 11:04 PM

Sliši se super, sam kaj ko ima samo 3 okuse, to me odbija. Morala bom nekje poiskati kavomat z malo več okusi in s cenejšimi polnili.

Hvala za info in nasvete - če vam še kaj pade na pamet kar z idejo na plan. Jaz sem namreč old school, do sedaj sem kavo sama kuhala in ne vem kaj dosti katere firme kavomatov sploh obstajajo, kakšni so, kako delujejo....

Baje ima Hofer neko podobno različico DG, le da ima kapsule cenejše. Bom prečekirala in lahko sporočim, če slučajno še katero zanima.
  • 0

#125 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 May 2012 - 11:10 PM

Felicia, mislim da ima Tchibo v Avstriji dosti večjo ponudbo kapsul, pri nas je pač samo osnovno za dobit, ker ni tako razširjen kot DG.
Poglej še v Mullerju, imajo kar nekaj teh aparatov in kapsul.

Meni je zelo zelo všeč Illy kava in njihov aparat. :) Pa pa zelo old school in sprecej drag.
  • 0
Viens, reste ici!

#126 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 16 May 2012 - 06:33 AM

Tchibo kava je zanič, razen če imaš rada takšno kavo kot jo v avstriji dobiš. Ne vem, meni je preveč pražena in kisla.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#127 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 16 May 2012 - 07:19 AM

jaz priporočam klasičen esspreso avtomat s penilcem mleka. pač klasična kava. cene so od 50 € naprej, koliko kava tane p itak vš. dolce gusto je sicer mja velika želja, ampak racionlen izračun pokaže, da je absolutno predraga kava iz tega avtomata.
jaz pijem kavo iz kafetjere (ker doma samo jaz pijem kavo, če sem v slubi pa še to ne in bi mi kavni avtomt mo zasedal mesto n pultu) in imam penilec mleka. mleko segrejem v mikrovlovki, naredim peo, čez kavo in je capuccino tukaj.
  • 0

• Guests

Posted 16 May 2012 - 07:48 AM

Men ta navadna kava ni preveč dobra. Jaz imam rada belo kavo, ledeno kavo, kapučino, latte machiato (ne da se mi preverjati če sem prav napisala), ipd. :)
  • 0

#129 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 16 May 2012 - 07:54 AM

osnova pri vseh je kava in to esspreso, detajli so pa v mleku. bela kava je kava z veliko mleka in peno, ledena kava je hladna kava, kapučino je kava s mlečno peno in mleko, latte machiatto je več mleka kot kave,....
v glavnem to je samo vrsta kavnega napitka, do katerega prideš, če imaš kvalitetno osnovo, torej kavo. je pa res, da če v džezvi skuhaš trško kavo, to ni to.
  • 0

#130 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 16 May 2012 - 08:04 AM

meni je najboljš....1/3 šalce turške kave in 2/3 mleka.... nesladkano, seveda.
teh raznih "umetnih" ful ne maram - me misel na vse dodatke odvrača.
  • 0

#131 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 16 May 2012 - 02:32 PM

če ti kozarci niso všeč,lepo zglumi in se zahvali(zaradi šenkanega konja) in jih potisni nekam nazaj v omaro...pa pač kupi, take kot so ti všeč :P
ko pa pridejo na obisk, pa spet zglumi, pa jim postreži pijačo v teh kozarcih, ...to je to :D

točno to sem jaz naredila!

Posted Image
Posted Image
Posted Image
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#132 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 June 2012 - 07:21 AM

Ima katera idejo kje nabaviti tisto mašinico za delanje testenin pa koliko bi bile pripravljene odšteti zanjo? Hvala.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#133 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 01 June 2012 - 07:25 AM

Pred kratkim sem jo videla v eni reklami, se mi zdi da Interspar. bila je pa okrog 30 evrov.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#134 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 June 2012 - 07:29 AM

Lidl je imel baje akcijo, so mi rekli, ampak sem itak zamudila. Aha, 30, nekako sem računala okoli 50. Bom malo pogledala še, hvala.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#135 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 01 June 2012 - 07:44 AM

Mislim, da boš za višjo ceno zlahka dobila :D
Lesnina na Brdu ima veliko kuhinjskih pripomočkov.
  • 0

#136 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 08 June 2012 - 06:31 PM

Ful bi mela te kozarce za k nama, pa so čisto predragi:
Posted Image

Posted Image

Posted Image
Posted Image
  • 0

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 08 June 2012 - 09:51 PM

Ja, jaz sem jih tudi že gledala (te, dvojne), so mi lepi. :-)
  • 0

#138 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 June 2012 - 10:08 PM

Res so lepi, vsi, tudi tej taprvi, barvni. Čigavi pa so?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#139 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 08 June 2012 - 10:50 PM

Barvni so Stelton (Simply Glass), pri nas se dobijo v Kubus Interierju, dvojni pa Bodum (Pavina glass).
  • 0

― V. Van Gogh

#140 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 09 June 2012 - 06:49 PM

Bodum je res fuuul drag. Imajo pa fancy šmensi stvari.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users