Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#121 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 23 May 2007 - 10:04 PM

Meni piškotov in muffinov ni brez čokolade. Zame potem taka slaščica sploh nima smisla, za mojega fotra isto. laugh.gif Drugače je seveda pri zavitkih, ruladah in podobnih zadevah. Pa seveda pri takih stvareh, kot so tile muffini, ki so polni jogurta in skute in pač čokolada ne paše zraven.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#122 makeupgirl

makeupgirl

sramežljivec

• Člani
  • 37 posts

Posted 24 May 2007 - 05:46 AM

DiLeMa ovsene otrobe dobiš v Mullerju, tam pri zdravi prehrani, jih imaš od različnih firm, piše pa po nemško haferfleks. aja pa mislim, da je bilo tam v unem receptu mišljeno sladilo v prahu tko kot si ti najprej predvidevala natreen samo, da je v posipu.

• 0

#123 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 May 2007 - 06:52 AM

Ja, jaz tudi mislim, da je bilo mišljeno ono umetno sladilo, torej Natreen. Ampak jaz bom dala pač rjavi sladkor, je sicer bolj redilen, je pa vseeno dosti bolj zdrav kot beli sladkor. =) Ko jih bom naslednjič delala, bom pa poiskala tole fake sladilo in ovsene otrobe, da bo res tko, kot je treba.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#124 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 May 2007 - 11:34 AM

Evo, sem jih nardila, priprava je res ultra enostavna (v max 10 minutah je gotovo) pečejo pa se tudi samo slabe pol urce. Jaz sem nardila malo večje, ker nimam pekača za mini muffine, ampak za navadne, drugače pa so moji tudi malo bolj temni, ker je notr zmleti rjavi sladkor. Okus je nekaj srednjega, meni so dobri, niso pa mi odlični - predvsem ne bi rekla, da se da z njimi ful posladkat, ker niso kej preveč sladki, skuto se pa precej čuti (na dober način) in jaz nisem zadeve miksala, tko da so ponekod še taki manjši koščki. Bom verjetno še naredila, če bodo domačim všeč. Aja pa izgledajo nič kaj preveč ugledno, ampak mene niti ne moti.

IPB Image
  • 0

#125 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 24 May 2007 - 11:49 AM

QUOTE(_M_ @ 2. 4. 2006 - 10:53) View Post

Jst sm pa danes že spekla eno hudo enostavno in okusno
Skutino pecivo
(ker smo ravno dibili večje zaloge domače skute, je bilo potrebno nekaj ukreniti)
Sestavine:
1/2 kg skute
3-5 žlic sladkorja
1 kisla smetana (dala sm en lonček in pol, ker je ostajala)
1 vanilin sladkor
7 žlic ostre moke (dala sm pšenični zdrob - gres - namesto moke, je super)
1/2 pecilnega praška
3 jajca
1-2 jabolki
Vse sestavine zmešamo v mikserju.
Pred pečenjem po vrhu mase potresemo naribano jabolko ali drugo sadje, po želji.
Pečemo 35 minut na 180°C.
Pecivo je ful okusno, samo jaz sem ga pekla malo dlje, ker se mi je videlo nepečeno..
Pekla sm na peki papirju.

Tole sem pa jaz delala v soboto in je res full dobro in lahko.
Sem pa dala polnozrnato moko in rjavi sladkor. Po vrhu pa sem naribala jabka, posula cimet in malo sladkorja in vmešala v sneg iz 2 jajc. Pride full fajn, ker se tako puhasto napihne.
Res super slastno in nenasitno pecivo.

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#126 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 May 2007 - 11:54 AM

DiLeMa,
meni pa še kar okusno zgleda. Da je pa tudi okusnega okusa, pa ne dvomim. ;p
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#127 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 24 May 2007 - 07:53 PM

Niso slabi, ampak delat ti jih pa ni več treba biggrin.gif , bi raje une bananino-čokoladne piškote. wink.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#128 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 May 2007 - 07:54 PM

Tih bot, ati jih freza, kot da je plačan. Ampak res tudi meni niso glih najljubša slaščica.
  • 0

#129 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 May 2007 - 02:25 PM

Js sm tudi danes nardila to, kar opevata _M_ in Miss*69, pa je enkratno, res odlično. Zelo sočno pecivo, zelo enostavna priprava (samo skupaj zmečeš vse in zmiksaš), jaz sem edino malo priredila recept in sem spustila jabolka, sem pa notri vmešala rozine in domačo figovo marmelado - res je full dobro, takoj je šlo pol protfana. Pa na splošno se mi zdi, da v sočna skutasta peciva krasno pašejo marmelade, moram poskusit naslednjič še z marelično.
  • 0

#130 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 28 May 2007 - 09:12 AM

Hladna čokoladna torta

200 g keksov (petit beure...)
110 g pecan orehov (lahko mandljev, indijskih...po želji)
110 g neslanih pistacij
10 kandiranih češenj
150 g masla
1 žlička zlatega ali sladkornega sirupa
200 g dobre kvalitetne temne čokolade

Piškote in oreščke najprej grobo nasekljate. V posodi nad paro stopite čokolado, maslo in sirup in zamešate not oreščke in piškote. Pekač za potico (ali kaj podobnega) obložite s celofanom in nadevate maso. Potem se to za par uric postavi v hladilnik, da se lepo strdi in narežete. njam.gif
  • 0

#131 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 28 May 2007 - 09:56 AM

Frida kakšni orehi so to pecan???
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#132 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 28 May 2007 - 10:14 AM

Včasih piše v slovenskih kuharicah pekani. Zgledajo pa tkole:IPB Image

Meni so ful okusni, ampak to je res za posladkat, ker so dragi (vsaj zame no).
  • 0

#133 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 28 May 2007 - 10:19 AM

Sem jih že videla ja, hvala za pojasnilo! wink.gif
  • 0

#134 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 30 May 2007 - 01:36 PM

Sorbet iz bazilike

Dva kozarca vode in dva kozarca sladkorja daš v posodo, počakaš, da nekako zavre, potem pa kuhaš kakšnih 5 minut na rahlem ognju, da se vse lepo stopi. Naribaš lupino 5 limet (ali limon), jih ožameš in dodaš. Preveriti moraš pravo kislost/sladkost in popraviti, če je treba. Par pesti bazilike sreš v možnarju, da spusti barvo in dodaš v ohlajeno tekočino in pustiš nekaj minut, da bazilika naredi svoje kar se tiče barve in okusa. Zliješ v posodo in daš v zmrzovalnik, medtem ko zmrzuje, moraš nekajkrat vso maso z vilico preflintat, zato, da pride zraven zrak. To je zelo pomembno, drugače dobiš eno sladko kislo zeleno kepo ledu.

Serviraš in njammm. Se ful prileže, ko je zunaj vroče, je zelo osvežilno.

Pozabila napisat: preden daš zmrznit, je treba precedit!!
  • 0

#135 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 30 May 2007 - 05:16 PM

sem ze iskala po internetu, pa nisem nasla - mogoce pa od tukej kdo ve:

iscem namrec recept za jogurtove žličnike (ena taka zmrznjena zadeva pride, v Vodnikovem hramu so nam jo postregli z enim sadnim prelivom).

pomoje je notr poleg jogurta skuta, sladoled, kej v tem stilu.

ksni predlogi?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#136 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 May 2007 - 08:05 PM

QUOTE(DiLeMa @ 25. 5. 2007 - 15:25) View Post

Js sm tudi danes nardila to, kar opevata _M_ in Miss*69, pa je enkratno, res odlično. Zelo sočno pecivo, zelo enostavna priprava (samo skupaj zmečeš vse in zmiksaš), jaz sem edino malo priredila recept in sem spustila jabolka, sem pa notri vmešala rozine in domačo figovo marmelado - res je full dobro, takoj je šlo pol protfana. Pa na splošno se mi zdi, da v sočna skutasta peciva krasno pašejo marmelade, moram poskusit naslednjič še z marelično.

Tole pecivo si glede na okusnost in enostavnost priprave zasluži tudi slikovno gradivo, sem ga danes še enkrat naredila, tokrat z marelično marmelado in brez rozin, je pa spet zeeelo okusno. happy.gif

IPB Image
  • 0

#137 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 31 May 2007 - 09:26 PM

ste me premamle, sm ga js tud spekla danes (na polovico sm naribala se jabuk). dobr je (to pomen, da se ne more ponesrecit, celo meni ne laugh.gif).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#138 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 May 2007 - 09:28 PM

Na, lepa reč. Tak ste me narajcale (sploh tista slika zgoraj je tak mamljiva, da je le kaj!), da ga bom po vsej verjetnosti tudi jaz jutri pekla.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#139 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 June 2007 - 06:59 PM

Ok, to pecivo mi pa dans ni uspelo. Vse se mi je prilimalo na protfan (čeprav sem ga prej naoljila) in ko hočem vzet ven, vse razpade, totalno zdrizasto je. Si moram kar z žlico na koncu ven jemat. cry.gif A date spodaj oni peko papir?
Okusno je pa še kar precej. :-)
  • 0

#140 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 01 June 2007 - 08:07 PM

peki papir das spodej, ja. ne rabis nc olja (usaj js ga nism dala zravn).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users