Italija
Posted 07 December 2010 - 02:37 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 10 December 2010 - 10:36 PM
Posted 12 February 2011 - 10:16 AM

Da bi si rezervirala prenoščišče na dveh ali več lokacijah mi ni, ker pol se morš skoz neki pakirat, BZ.
Zdej če ima kdo še kakršenkoli nasvet iz prve roke, bo pa seveda ful dobrodošlo

Posted 24 February 2011 - 07:12 PM
Zdej imam pa 2 meseca časa, da vse prečekiram in mal splaniram

Posted 25 February 2011 - 03:45 PM
No, izlet v Toskano je potrjen, prenočišče rezervirano, tako da sem zdaj zadovoljna in pomirjena...
Zdej imam pa 2 meseca časa, da vse prečekiram in mal splaniram

_M_ kakšno pa si vzela prenočišče to? Bed&breakfast, hostel, kamp?

Koliko časa pa nameravaš bit v Toskani? (Pa oprosti za toliko vprašanj

Sem že bila v Toskani in je bilo nepozabno. Sploh Firence in šoping... Hehe

Res, na Toskano pa imam res lepe lepe spomine

Drugače pa ja, se strinjam s Kalypso, ko sem bila jaz v Rimu, so me najbolj zmotile predvsem smeti in umazanija na ulici... Ampak drugače je bilo pa lepo

in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.
(V. Bajac - Knjiga o bambusu)
Posted 25 February 2011 - 03:59 PM
Se spomnite, ko je bilo povsod po poročilih, da imajo v Neaplju neznanske težave pri odvozu smeti, ker ima bojda prste vmes mafija?
Jaz sem imela to priliko videt in zavohat na lastne oči in nos.
Mislim, česa takega še nikjer drugeja nisem vidla, pa sem velikokrat videla ogromno umazanije in podrtije, ampak tole pa ... Na vsakem vogalu ulice po 3m visoki kupi smetja, vrečk, vsega živega. Tako nekak kot ko pri nas peljejo kosovni odpad. Samo, da je bilo kosovnega tu ful malo. Pa pri tistih daljših ulicah tudi na sredi ulice, po vsaj en tak kup.

Tako, da se mi je v primerjavi s tem preostala Italija zdela zelo čista.

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 25 February 2011 - 05:24 PM
_M_ kakšno pa si vzela prenočišče to? Bed&breakfast, hostel, kamp?

Koliko časa pa nameravaš bit v Toskani? (Pa oprosti za toliko vprašanj

Mislim, da pride cca. 300€ za dva.
Cene so tam okrog 70-80 € (navzgor seveda ni omejitve) za sobo z zajtrkom za 2 osebi, ceneje po netu že težko dobiš (vsaj jaz nisem zasledila)
Posted 27 February 2011 - 10:01 PM
_M_ najlepša hvala za poročilo, se mi je nekako zdelo, da so cene v tem rangu

to, kar si - si ti.
Posted 28 February 2011 - 05:04 PM

pa men to nikol ni blo ravno privlačno. Eno sobo si pa že lahko privščiva.

Posted 28 February 2011 - 05:14 PM

fouš. jaz bi takoj spet šla.

to, kar si - si ti.
Posted 01 March 2011 - 07:24 AM

Mislim, da pride cca. 300€ za dva.
Cene so tam okrog 70-80 € (navzgor seveda ni omejitve) za sobo z zajtrkom za 2 osebi, ceneje po netu že težko dobiš (vsaj jaz nisem zasledila)
Dobiš ceneje, je pa res da je San gimignano mogoče res med dražjimi.
Jaz osebno se ša raje selim, spakirano maš v 5 minutah, z vožnjami do destinacije in potem nazaj pa zgubljaš čas.S sestro sva se selili na 2-3 dni. En izlet do Firenc pač ni dovolj

_M_ obvezno sprobaj sladoled v San Gimignanu, saj boš videla kje so vrste, posebej priporočam malino-rožmarin.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 01 March 2011 - 09:07 PM

a prenočišča sta imeli rezervirana al sta iskali na slepo na licu mesta? Sta šli sami z avtom?
V katerem letnem času sta pa bili tam?
ej za ta sladoled sm pa že brala ja, da je top

Posted 01 March 2011 - 10:18 PM
obvezno sprobaj sladoled v San Gimignanu, saj boš videla kje so vrste, posebej priporočam malino-rožmarin.
Jaaa! Točno ta okus mi je žal da nisem poskusila. Ta tip je svetovni prvak v sladoledih. Zasluženo. Jaz sem jedla mandelj/ne spomnim se več in je bil

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 March 2011 - 07:31 AM
O, super, da vem za enga, k je bil tam, hehe, zdej te bom skoz kej sprašvala

a prenočišča sta imeli rezervirana al sta iskali na slepo na licu mesta? Sta šli sami z avtom?
V katerem letnem času sta pa bili tam?
ej za ta sladoled sm pa že brala ja, da je top

_M_, prenočišča sva imeli vnaprej rezervirani-zlo simple-Firence, Siena, Pisa

Meni je bilo sanjsko potovanje, res. Šli sva z avtom-en nasvet- v Firencah pusti avto zunaj mesta in pojdi z javnim prometom, ker je obupen promet+polno skuterjev.
V firencah si poleg spomenikov res poglej torbice okoli San lorenza. se ful splača, fanta pa pošlji kam

Če greš v Lucco, najemita kolo in pejta s kolesom na điro okoli obzidja. Res super!
bom kasnej še kej dopisala.
aja, velik minus v san gimignanu je parkiranje. Imaš parkirno mesto zraven? Pa tam je kar gužva.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 March 2011 - 05:30 PM
drugače pa je ta najin penzion malo ven iz S. Gimignana, nisva hotela bit prav v centru, kjer sem tud imela eno opcijo, sam je pol ta zmagala, je bolj na mirni lokaciji in ima privat parking.
Posted 08 April 2011 - 10:38 AM
Posted 08 April 2011 - 12:35 PM
Nekaj slikic mam na FB, sej te mam gor ne? Te kaj posebej zanima?
Posted 08 April 2011 - 12:47 PM
V bistvu me ful zanima kok je za hodit za na etno

Posted 08 April 2011 - 12:53 PM

Na etno te skorajda do vrha pripelje gondola

Posted 08 April 2011 - 12:58 PM

ok, kul, pol mi ni treba nekih pohodnih šolnov kupvat, hb.
kok pa stane gondola? verjetn ni glih ful pocen? a greš lah en del z gondolo, en del pa peš?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users