Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#121 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 07 December 2010 - 02:37 PM

Se strinjam, da mestu manjka določene karizme, morda malo lih na račun teh množic turistov. Ampak po drugi strani je pa to preostra sodba, glede na to, da sem videla bore malo izven teh turističnih con.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#122 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 10 December 2010 - 10:36 PM

Ja, saj jaz sem bila tud premalo časa tam, da bi lahko mesto dodobra spoznala, ampak vseeno... ni bila ljubezen na prvi pogled, tako kot je bila pri Londonu.

• 0

#123 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 12 February 2011 - 10:16 AM

Jaz sem se pa odločila, da vzamem (no, oba ga bova vzela tongue.gif ) aprila en teden dopusta in greva z avtom v Toskano, thumbup.gif zdej sm pa prav zmešana od tako široke ponudbe nastanitev na spletu wink.gif ... Ampak najverjetneje bom rezervirala neki v Sam Gimignanu, kar se mi zdi dobra izbira glede na lokacijo, od tu bova pol šibala okrog na enodnevne izlete.
Da bi si rezervirala prenoščišče na dveh ali več lokacijah mi ni, ker pol se morš skoz neki pakirat, BZ.
Zdej če ima kdo še kakršenkoli nasvet iz prve roke, bo pa seveda ful dobrodošlo thumbup.gif

• 0

#124 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 24 February 2011 - 07:12 PM

No, izlet v Toskano je potrjen, prenočišče rezervirano, tako da sem zdaj zadovoljna in pomirjena...
Zdej imam pa 2 meseca časa, da vse prečekiram in mal splaniram thumbup.gif smile.gif
  • 0

#125 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 25 February 2011 - 03:45 PM

QUOTE(_M_ @ 24. 2. 2011 - 19:12) View Post

No, izlet v Toskano je potrjen, prenočišče rezervirano, tako da sem zdaj zadovoljna in pomirjena...
Zdej imam pa 2 meseca časa, da vse prečekiram in mal splaniram thumbup.gif smile.gif

_M_ kakšno pa si vzela prenočišče to? Bed&breakfast, hostel, kamp? smile.gif Kakšne so pa kaj cene za prenočišča?
Koliko časa pa nameravaš bit v Toskani? (Pa oprosti za toliko vprašanj oops.gif )

Sem že bila v Toskani in je bilo nepozabno. Sploh Firence in šoping... Hehe smile.gif San Giminano je blazno zanimiv, pa Pisa, kjer mi je celo ratalo it na stolp (kljub res oderuški ceni, ki jo za to imajo rolleyes.gif ). Mi smo šli tudi v Uffizi galerijo, za tiste ki jih to zanima je lepo smile.gif V Sienni smo celo ujeli eno poroko po italjansko in je bila res waaaauuu wub.gif Ženin in nevesta sta se pripeljala na kočiji bele barve, za njimi pa so hodili glasni svatje in peli in igrali na harmoniko smile.gif In potem so šli v gostilnico na pojedino smile.gif

Res, na Toskano pa imam res lepe lepe spomine smile.gif

Drugače pa ja, se strinjam s Kalypso, ko sem bila jaz v Rimu, so me najbolj zmotile predvsem smeti in umazanija na ulici... Ampak drugače je bilo pa lepo tongue.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#126 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 February 2011 - 03:59 PM

Uf ej. Smeti.
Se spomnite, ko je bilo povsod po poročilih, da imajo v Neaplju neznanske težave pri odvozu smeti, ker ima bojda prste vmes mafija?
Jaz sem imela to priliko videt in zavohat na lastne oči in nos.
Mislim, česa takega še nikjer drugeja nisem vidla, pa sem velikokrat videla ogromno umazanije in podrtije, ampak tole pa ... Na vsakem vogalu ulice po 3m visoki kupi smetja, vrečk, vsega živega. Tako nekak kot ko pri nas peljejo kosovni odpad. Samo, da je bilo kosovnega tu ful malo. Pa pri tistih daljših ulicah tudi na sredi ulice, po vsaj en tak kup. blink.gif

Tako, da se mi je v primerjavi s tem preostala Italija zdela zelo čista. smile.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#127 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 25 February 2011 - 05:24 PM

QUOTE(Hannah @ 25. 2. 2011 - 15:45) View Post

_M_ kakšno pa si vzela prenočišče to? Bed&breakfast, hostel, kamp? smile.gif Kakšne so pa kaj cene za prenočišča?
Koliko časa pa nameravaš bit v Toskani? (Pa oprosti za toliko vprašanj oops.gif )

smile.gif ma ene dva tedna skupi sem brskala za prenočiščem, pol sm imela pa kmal dost vsega in sm rekla, da nam nič komplicirala in sm na željeni lokaciji (San Gimignano) rezervirala 4 nočitve & zajtrkom v nekem B&B penzionu oz. hotelčku I Coppi http://www.bbicoppi....hotogallery.htm
Mislim, da pride cca. 300€ za dva.
Cene so tam okrog 70-80 € (navzgor seveda ni omejitve) za sobo z zajtrkom za 2 osebi, ceneje po netu že težko dobiš (vsaj jaz nisem zasledila)

• 0

#128 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 27 February 2011 - 10:01 PM

_M_ najlepša hvala za poročilo, se mi je nekako zdelo, da so cene v tem rangu rolleyes.gif San Giminano je res najboljša izbira wink.gif Krasna vasica je to smile.gif A kakšen kamp ti pa ni prišel v poštev?
  • 0
Vse, kar si že bil,
to, kar si - si ti.

#129 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 28 February 2011 - 05:04 PM

Ah ne, sva mal prestara za tak tip turizma, hahaha laugh.gif
pa men to nikol ni blo ravno privlačno. Eno sobo si pa že lahko privščiva. wink.gif
  • 0

#130 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 28 February 2011 - 05:14 PM

Super wink.gif. Uspešno potovanje želim, torej smile.gif
fouš. jaz bi takoj spet šla. tongue.gif
  • 0
Vse, kar si že bil,
to, kar si - si ti.

#131 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 01 March 2011 - 07:24 AM

QUOTE(_M_ @ 25. 2. 2011 - 17:24) View Post

smile.gif ma ene dva tedna skupi sem brskala za prenočiščem, pol sm imela pa kmal dost vsega in sm rekla, da nam nič komplicirala in sm na željeni lokaciji (San Gimignano) rezervirala 4 nočitve & zajtrkom v nekem B&B penzionu oz. hotelčku I Coppi http://www.bbicoppi....hotogallery.htm
Mislim, da pride cca. 300€ za dva.
Cene so tam okrog 70-80 € (navzgor seveda ni omejitve) za sobo z zajtrkom za 2 osebi, ceneje po netu že težko dobiš (vsaj jaz nisem zasledila)

Dobiš ceneje, je pa res da je San gimignano mogoče res med dražjimi.
Jaz osebno se ša raje selim, spakirano maš v 5 minutah, z vožnjami do destinacije in potem nazaj pa zgubljaš čas.S sestro sva se selili na 2-3 dni. En izlet do Firenc pač ni dovolj cool.gif in ja, torbice okoli San Lorenza w00t2.gif
_M_ obvezno sprobaj sladoled v San Gimignanu, saj boš videla kje so vrste, posebej priporočam malino-rožmarin.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#132 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 01 March 2011 - 09:07 PM

O, super, da vem za enga, k je bil tam, hehe, zdej te bom skoz kej sprašvala smile.gif
a prenočišča sta imeli rezervirana al sta iskali na slepo na licu mesta? Sta šli sami z avtom?
V katerem letnem času sta pa bili tam?
ej za ta sladoled sm pa že brala ja, da je top thumbup.gif
  • 0

#133 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 March 2011 - 10:18 PM

QUOTE(Frčica @ 1. 3. 2011 - 7:24) View Post

obvezno sprobaj sladoled v San Gimignanu, saj boš videla kje so vrste, posebej priporočam malino-rožmarin.

Jaaa! Točno ta okus mi je žal da nisem poskusila. Ta tip je svetovni prvak v sladoledih. Zasluženo. Jaz sem jedla mandelj/ne spomnim se več in je bil wub2.gif, tata pa je vzel gorgonzola/vino in je tudi blo fuul zanimivo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#134 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 02 March 2011 - 07:31 AM

QUOTE(_M_ @ 1. 3. 2011 - 21:07) View Post

O, super, da vem za enga, k je bil tam, hehe, zdej te bom skoz kej sprašvala smile.gif
a prenočišča sta imeli rezervirana al sta iskali na slepo na licu mesta? Sta šli sami z avtom?
V katerem letnem času sta pa bili tam?
ej za ta sladoled sm pa že brala ja, da je top thumbup.gif

_M_, prenočišča sva imeli vnaprej rezervirani-zlo simple-Firence, Siena, Pisa smile.gif
Meni je bilo sanjsko potovanje, res. Šli sva z avtom-en nasvet- v Firencah pusti avto zunaj mesta in pojdi z javnim prometom, ker je obupen promet+polno skuterjev.
V firencah si poleg spomenikov res poglej torbice okoli San lorenza. se ful splača, fanta pa pošlji kam biggrin.gif zelo zelo priporčam za kosilo da greš v tratorio Eric(vsa zdi se mi da se tako reče, bom doma pogledala), ker je res pristno italjansko. Odprti so le za kosilo, zunaj je meni, notri pa mize in se usedeš kjer je prostor. Sem hodijo domačini, bilo je zelo okusno in poceni. Sladic ni, greš pa na sladoled. Moj omiljeni je bil pri Galeria del academia, ti naknadno napišem ime. Je pa na isti ulici, le malo južneje če greš proti katedrali. Zelo priroročam tudi granite in canolli!
Če greš v Lucco, najemita kolo in pejta s kolesom na điro okoli obzidja. Res super!
bom kasnej še kej dopisala.

aja, velik minus v san gimignanu je parkiranje. Imaš parkirno mesto zraven? Pa tam je kar gužva.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#135 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 02 March 2011 - 05:30 PM

Super, ful bom vesela, če boš še kaj napisala, kar se ti zdi pomembno
drugače pa je ta najin penzion malo ven iz S. Gimignana, nisva hotela bit prav v centru, kjer sem tud imela eno opcijo, sam je pol ta zmagala, je bolj na mirni lokaciji in ima privat parking.
  • 0

#136 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 April 2011 - 10:38 AM

jaz šibam na sicilijo polet, je katera že bila?

• 0

#137 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 08 April 2011 - 12:35 PM

Io.

Nekaj slikic mam na FB, sej te mam gor ne? Te kaj posebej zanima?
  • 0

#138 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 April 2011 - 12:47 PM

IO je otok?
V bistvu me ful zanima kok je za hodit za na etno laugh.gif ostalo me ne skrbi. ne maram namreč hoje v hrib, sploh ne v kaki vročini
  • 0

#139 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 08 April 2011 - 12:53 PM

Io (ita. za jaz) laugh.gif

Na etno te skorajda do vrha pripelje gondola smile.gif pa ne skrbi glede vročine, na 3000 tud augusta ni lih toplo, tako, da se le fajn obleci laugh.gif
  • 0

#140 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 08 April 2011 - 12:58 PM

Aja, fail laugh.gif

ok, kul, pol mi ni treba nekih pohodnih šolnov kupvat, hb.
kok pa stane gondola? verjetn ni glih ful pocen? a greš lah en del z gondolo, en del pa peš?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users