Jump to content

Photo

Čaji

• Please log in to reply
932 replies to this topic

#121 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 08 January 2010 - 04:45 PM

A mi katera lako pove kaj več o teh yogi čajih? Sem zadnjič v mercatorju zasledila 2 okusa, ampak ni bilo gor slovenske nalepke in nikakor nisem mogla ugotoviti, kakšnega okusa sta.
Bi poskusila kakšnega z bolj nenavadnim okusom, pa me zanima, katere kaj pijete smile.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#122 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 09 January 2010 - 09:29 AM

Ingverjev je men božanski, ma u bistvu tak ne morš falit, ker so vsi noro dobri.

IPB Image

IPB Image
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#123 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 09 January 2010 - 10:03 AM

tega drugega sem videla. s cimetom ane? kaj je pa kot osnova čaju?
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#124 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 09 January 2010 - 12:25 PM

Yogi so kao ajurvedski čaji, mi imamo trenutno doma dva in sicer Echinacea in Ginger Lemon.
Nimam pojma kakšna sta, ker pijem bolj sadne čaje, mi pa drugi deluje, da bi znal bit okusen.

Imajo pa kar izbiro, ampak dovisno kje ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 09 January 2010 - 05:29 PM

Novica o bio čajih iz Mullerja: danes sem opazila, da imajo tudi ayurvedske čaje (klasičen, ingver in limona, s čilijem, choko ...), pod njihovo bio znamko BIO PRIMO. Sem kupila klasičnega (sladkast okus, dober z mlekom) in diši božansko! thumbup.gif Ena škatlica (s filter vrečkami) stane 1,59 €. Koliko so pa yoga čaji? Se mi zdi, da so dražji, a ne? No, okus teh mullerjevih je res čisto isti kot pri yoga čajih ...
  • 0

#126 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 26 January 2010 - 10:55 AM

A si kje dobi verbenin čaj (verbena)?

edit: baje da v leclercu

če pa kera ve, da še kje, bom vesela informacije!
  • 0

#127 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 26 January 2010 - 11:56 AM

Verbena (officinalis) je tuje ime, pri nas rastlini rečemo sporiš ali železnjak, mogoče boš imela več sreče, če boš iskala pod tem imenom.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#128 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 February 2010 - 03:53 PM

Pije katera od vas beli čaj? Jaz sem ga začela zdej pit, je zelo zdrav, podobno tudi zeleni čaj, samo da ima meni prijetnejši okus, predvsem nežnejši, ker meni je zeleni čaj preveč grenek, da bi ga pila (pa sem se že večkrat trudila). Mi je mati prinesla nekega iz kontrolirane biološke pridelave, v razsutem stanju (niso vrečke) in izgleda fajn ter je predvsem zelo piten, jaz mu še dodajam sveže stisnjen sok limone ali grenivke.

Ok, zdej pa da preidem k bistvu, zakaj sploh pišem tale post - ko sem prvič spila pol litra belega čaja, sem bila pred pitjem totalno zmatrana, res izmozgana, ker noč prej nisem nič spala, samo na spanje sem še čakala. Ene 15 minut po pitju pa kar naenkrat sploh nisem bila več zaspana, nič, pa še potem ko sem se vseeno prisilila it spat, nisem in nisem NIKAKOR mogla zaspat, zdelo se mi je, ko da bi lahko šla laufat okol bloka. Šele kasneje sem ugotovila, da beli čaj vsebuje kofein (jaz se namreč nič ne spoznam na čaje) in me zanima, če je možno, da ima res tako močan efekt? hmm.gif
  • 0

• Guests

Posted 04 February 2010 - 03:57 PM

Ravno zadnjič sem se pogovarjala s prodajalko v Palais des Thes in je govorila, da so ti beli čaji lahko zelo močni, da majo lahko precej več teina kot pa zeleni, recimo. Tako, da če si malo bolj občutljiva na to, je pomoje možno, da je tako močen efekt.
  • 0

#130 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 February 2010 - 04:12 PM

Hvala za hiter odgovor, se mi je zdelo, da ni vse samo v moji glavi. smile.gif

Sicer pa mi je to super, ga bom pila zjutraj pred faxom, ko sem še napol v komi, pred spanjem pa raje katerega drugega, recimo Yogi pomirjevalnega.
  • 0

• Guests

Posted 04 February 2010 - 04:17 PM

No problem! smile.gif
  • 0

#132 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 04 February 2010 - 04:59 PM

Jaz redno pijem zelenega, predvsem zato, ker me nobena stvar ne zbudi bolje. Pa glava me neha bolet, resno. Mi pa navadni niso všeč, ponavadi pijem limoninega. Bel je tudi fajn, ampak se meni ne zdi tako močen, kot zelen.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#133 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 04 February 2010 - 07:02 PM

kolkor jaz vem te kao kava udari takoj, pri čaju pa doseže vrhunec 40 minut po pitju
kofein v kavi deluje na srce in krvni obtok, kofein v čaju pa pa neposredno vpliva na možgane in centralni živčni sistem. zaradi tega se poveča koncentracija in reakcijska sposobnost po pitju čaja
nekak tako naj bi blo....

ja in že od mnogih ljudi sem slišala da nimajo več stalnih glavobolov odkar pijejo zeleni čaj biggrin.gif
  • 0

#134 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 04 February 2010 - 09:17 PM

Ja, tako je to, pa učinek ful dlje traja, kot pri kavi.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#135 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 07 February 2010 - 08:40 PM

Jst tudi skos pijem zeleni čaj, meni je noro dober čist tak kot je, torej brez mleka, sladkorja.... Trenutno sem nora na zen chai, super okus.
Beli čaj sem enkrat res probala, a se ne spomnim niti več, če mi je bil všeč...ga pa zdaj nameravam spet probati.
Kar se pa tiče zelenega čaja, mene nič ne poživi (ali pa tega ne občutim več, kaj pa vem)...pijem ga tudi pred spanjem, pa spim brez težav.
  • 0

• Guests

Posted 07 February 2010 - 10:24 PM

Jaz sem na čaje že tako navajena, da brez težav pred spanjem stankam pol litra zelenega, pa se mi čisto nič ne pozna laugh.gif Hkrati to žal tudi pomeni, da se me čisto nobena stvar ne prime, če nočem zaspat.
  • 0

#137 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 07 February 2010 - 10:46 PM

QUOTE(PurePoison @ 7. 2. 2010 - 22:24) View Post

Jaz sem na čaje že tako navajena, da brez težav pred spanjem stankam pol litra zelenega, pa se mi čisto nič ne pozna laugh.gif Hkrati to žal tudi pomeni, da se me čisto nobena stvar ne prime, če nočem zaspat.

enako rolleyes.gif
  • 0

#138 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 10 February 2010 - 10:36 AM

QUOTE(celia @ 26. 1. 2010 - 10:55) View Post
A si kje dobi verbenin čaj (verbena)?

edit: baje da v leclercu

če pa kera ve, da še kje, bom vesela informacije!

jaz sem si v leclercu kupila čaj verbena/meta. odličen. pijem ga zjutraj in mi ful odgovarja. je osvežilen, hkrati pa mi pomiri želodec.

• 0

#139 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 17 March 2010 - 11:07 AM

Jaz sem si pred leti prinesla veliko verbeninega čaja (v vrečkah) iz Tunizije.
Je res dober - najboljši, kar sem ga kdaj pila.

Tako da, če bo katera šla v Tunizijo, se ga splača kupit, pa še pregrešno poceni je. smile.gif

Verbena drugače pomaga tudi pri napenjanju in prebavnih težavah.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#140 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 April 2010 - 10:01 PM

da nam v dogajalnih temah smetila - Sinnaia pa PJ, kater zeleni čaj to pijeta? no odgovarjajo lahko vse zelenočajopivke, seveda a kar običnega v filter vrečkah? jaz tudi razmišljam, da bi si začela miksat kak zeliščni zvarek z zelenim čajem, pa me zanimma, kateri zelenec je kaj dober?
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users