Jump to content

Photo

Katera pasma je zame?!

• Please log in to reply
352 replies to this topic

#121 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 30 April 2007 - 09:56 AM

ma ja, sej bl k razmisljam o tej izposoji, bl se mi zdi to slaba ideja, sam nevem no, ful bi rada vidla kako to zgleda, ce se sploh obnese... zdej prepricujem fotra da mi kup tegale
Prodamo čistokrvne mladičke brez rodovnika pasme MALTEŽAN. To je pasma primerna za stanovanje, živahna in inteligentna,dolgodlaka, ter izredno zvest gospodarju in družini. Zraste do plečne višine prib. 20-25 cm in teže med 2kg in 4kg.
Mladički so se rodili 10.02.2007. Za oddajo bodo v mesecu Aprilu 2007. Cena 300 EUR.
Do takrat bodo cepljeni, razglisteni, in zelo dobro socializirani in navajeni hišne čistoče.

sam nevem ce bo iz te moke kej kruha, fotr prau da je to mucenje zivali, da ce bi mel hiso pa vrt, bi mi ga takoj kupu, ampak stanovanje je neki druzga. pa se brat je kao alergicen na pasjo dlako rolleyes.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#122 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 April 2007 - 10:00 AM

Ja, sranje je, da se je v familiji zmeri treba prilagajat, ker ne dobiš potem samo ti psa, ampak nekak avtomatsko tudi vsi drugi v družini. Js sm si ga vedno čist hudo želela, ampak tudi živim v bloku, pa so starši rekli, da ni šans. Ko bom pa enkrat v bajti, ko bo naša končana, bom pa vsekakor mela psa in to takšno ogrooooomno 'kravo'. laugh.gif Can't wait! oops.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#123 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 30 April 2007 - 10:03 AM

js bom umrla, sm zdej klicala Petra (to je ta iz oglasa), pa je reku da so ze prodal kuzije a ne nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo cry2.gif cry2.gif cry2.gif cry2.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#124 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 April 2007 - 10:05 AM

Tem "stanovanjskim" psom ni nič hudega noter, ker pač niso neki "dirkalni" oz. divji psi, ki bi potrebovali ne vem klko rekreacije. Zato sem si jaz kupla pekinezerko. Že od malega ni bla glih ljubiteljica dolgih pohodov, zgolj kakšni mini šprancirčiči. Pa ne sme se preveč zadihat, ker težko diha (mali nos). Drugače je pa najrajši notri, zunaj rata prav neka čemerna in sitna, zdolgočasena... v stanovanju pa kot da bi vse "obvladala", točno vedla, kje je kaj, na tak način. Tako da je bolj notri kot zunaj (zdaj pa sploh, ko je že stara dama). Pa tudi ful je občutljiva (se je hitro prehladila, ipd.)
Se mi zdi, da je to mišljenje za vse pse, da je mučenje, če je pretežno notri, tumarija.
Sicer ti pa polagam na srce :-), da dobro premisli, če res hočeš psa... ker pes ni igrača :-), je tudi odgovornost in pač živo bitje s svojimi potrebami in potrebo po pozornosti. Ker ni hujšega videt, kot to, da si folk nabavlja živali, katerih se kasneje naveliča. ;p Tak da bi jaz na tvojem mestu malo prespala to navdušenost. ;p
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#125 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 30 April 2007 - 10:12 AM

ja pa sej js to vem, maltezan je stanovanjski pes in mu ne bi blo nc hudga, ampak to razlozit mojmu fotru... sej sam izgovore isce, sej vem rolleyes.gif jo ma ej, sicer je men tut v karakterju da se hitr navelicam stvari, ampak glede pesa mam ful dobr obcutek, res si ga zelim, js sm ze use splanirala, kje bo spou, kje bo jedu, kaj bova delala, ime mam tut ze biggrin.gif nebom se navelicala, kvecjemu ful navezala. pika.
  • 0

#126 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 April 2007 - 10:18 AM

Sočustvujem s tabo glede fotra... vem, kak je to, ko iščejo vse mogoče izgovore. Moj bi lahko diplomiral iz tega. Ampak za zverino sem ga pa vseeno prepričala z mojimi krokodiljimi solzami. twisted.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#127 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 30 April 2007 - 10:19 AM

Psom na verigah, v boksih, s katerimi se premalo ukvarjajo, tem se hudo godi. In pa zdolgočaseni "vrnti" psi ki se zaganjajo v vse živo.

Psa imeti v hiši-takrat šele zares vidiš kaj je imeti psa. wink.gif Avtomatsko se z njim več ukvarjaš, bolj ga spoznaš, več naučiš in hitrej.
  • 0
IPB Image

#128 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 30 April 2007 - 10:22 AM

Jenna js tut jokam ze 2 dni, pa ne pomaga kej dost. ful sm zalostna, ker redkokdaj slism besedo NE, res bo trd oreh tole, ful nimam argumentov, sam "ociii kuzijaaa hoooocm wwee weee" haha, sej ga bom ze obrnla, slej ko prej twisted.gif
  • 0

#129 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 30 April 2007 - 10:37 AM

piko*biko, ne vem kako dolgo si želiš psa. Če le kratek čas ti predlagam, da malo nehaš gnjavit in se dobrikaš staršem ter vsake toliko očetu namigneš, glej tako bi bilo če bi imeli psa ipd. Ne vem če bo jok kaj pomagal.
Sicer pa, kot sem že v primeru Lune_13 rekla, pes ni igračka. Je odgovornost, ki ne traja samo par mesecev, temveč kar nekaj let. Poleg tega je tudi strošek: hrana, veterinar,... Tako da resno razmisli, če si pripravljena sprejeti to odgovornost.
  • 0

#130 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 30 April 2007 - 11:16 AM

ce ne bom velik gnjavla, bojo misll da si ga ne zelim tok. tko da morm res usake 5 min tezit biggrin.gif pa vem da je odgovornost pa strosek pa use, sej nism neumna, js bom najbolsa lastnica kar jih je
  • 0

#131 syringa

syringa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 137 posts
  • Interests:Vsak dan kaj novega

Posted 30 April 2007 - 11:18 AM

Piko Biko ne obupaj!! Poznam ful primerov, kjer so bili predvsem fotri ful proti, nakonc ko pa so psa dobili, je pa fotr postal najbolj navezan nanj in najbolj skrben laugh.gif thumbup.gif
  • 0
Everyone has a photographic memory, some just don`t have film... IPB Image IPB Image

#132 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 30 April 2007 - 11:18 AM

huh.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#133 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 30 April 2007 - 12:42 PM

QUOTE(syringa @ 30. 4. 2007 - 12:18) View Post

Piko Biko ne obupaj!! Poznam ful primerov, kjer so bili predvsem fotri ful proti, nakonc ko pa so psa dobili, je pa fotr postal najbolj navezan nanj in najbolj skrben laugh.gif thumbup.gif

Ja to je res, pri nas je bilo isto. Zdaj pa ne more začet dneva brez, da bi jo vsako jutro peljal ven. Piko ti kar vztrajaj! Če ne drugega, vsaj mamo naštimaj, da ga kupite al pač posvojite karkoli, ko bo enkrat že doma, ga bodo vsi vzljubili.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#134 Luna 13

Luna 13

sramežljivec

• Člani
  • 67 posts
  • Interests:Košarka,kolesarjenje,moje živali.

Posted 30 April 2007 - 01:46 PM

Upam da ti bo uspelo prepričat starše!Drugače pa se ti zdi 30 cm velik pes prevelik?(govorim o komentarju,da je Čapi prevelik) rolleyes.gif huh.gif butl.gif
Če bo kaj pomaagalo,razloži očetu,da ima veliko ljudi pse samo zaradi tega da bi jim krajšali čas,razvedrili,da bi imeli nekaj za delat! wink.gif Moj oče je bil sprva proti psu pa se je že takoj ko smo bili pri gospodu ki nam je prodal Čapija zaljubil vanj!!!Drugače pa ti priporočam enako kot drugi...VSO SREČO! excl.gif
  • 0
IPB Image

#135 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 30 April 2007 - 02:01 PM

kasn capi, kaj ti govoris biggrin.gif

hvala, js tut upam da se bo use dobr koncal biggrin.gif
  • 0

#136 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 30 April 2007 - 05:21 PM

ah boga Piko biko. No naj povem da ti mali peseki so direkt za v blok, ampak naj povem da ima moja kolegica zaletega prinašalca v bloku in je pes čist zmeden, vsega se boji, nič ne puslaša, ker tak velik pes res rabi naravo, al pa vsaj da se orng razlaufa, tud jaz nimam pojma o psih to pa vem, da tak cucek ni za v blok. Pa tud ona je rekla, da ga nikol več ne bi imela. Se mi kr smilijo. Vsi komplet laugh.gif

JAz sem tud mela željo imet kakšnega konkretnega psa, pa mi tud doma niso pustili, zaradi tega, ker na kncu bi ga mama vodla na sprehode in pospravljala za njim, ker ta začetna lepota hitro mine pravi, in potem je pes ena velika skrb. Sej je res, imam dve mačke v bajti, pa mam full dela, posprvaljanja , vedno kaj ušpičijo. gamat ena biggrin.gif pa še hišo mamo v maestu skoraj, in je full bajt okrog, pa sosedi stari dddd biggrin.gif pomoje bi se vsi pokregali z nami, da še cucka privlečemo smile.gif

Ja pikobiko če si ga full želiš vztrajaj. Držim pesti zate wink.gif
  • 0

#137 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 30 April 2007 - 06:42 PM

Ni fora v teženju. Ampak pokazat dgovornost, vzrajnost in znanje...Torej sprehajat pse v zavetišče, se izobraževat o psih, hodit na razstave, tečaje v različna društva, da si izbereš tapravo, ki ti je najbolj všeč, prebirat opise pasem, hodit na piknike pasje (obstajajo), si poiskat prijatelje s psi, jim pomagat, naj pridejo k vam na obisk, vi k njim...

Mogoče se splača začet s kako manjšo živaljo in za njo res 100% skrbet.

Jaz ne bi dobila kunca, če ne bi za svoje hrčke 100% sama poskrbela in tudi za kunca povsem sama skrbim. Od čiščenja, hranjenja, negovanja, učenja...
  • 0
IPB Image

#138 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 30 April 2007 - 07:03 PM

men so pa te razstave in to čist mim, kok keša gre za to , mam kolega ki ima polno dog, in hodi okrog, mislim peseka bi mela za svoj srček smile.gif lepo bi ga vzgajala , tud kaj naučila, ziher, brala literaturo se izobraževala na tem področju, ampak ene stvari da bi se 400 km vozila na razstave v druge države, ne tega pa nebi nikol delala. Ker psu tud ni fajn se tok daleč vozit. To je moje mnenje, čist preveč na hitrco, ne me napadat smile.gif
  • 0

#139 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 30 April 2007 - 07:48 PM

Js bi mladiča sigurnovodla na razstave, po Sloveniji sicer. Ker je te enkratna ocializacija. thumbup.gif Ali kot gledalca al pa bi tud sodelovala.
  • 0
IPB Image

#140 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 30 April 2007 - 08:20 PM

js se podpisem pod bsi (zadnja 2 posta biggrin.gif )

cmok
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users