Jump to content

Photo

Sladoledi

• Please log in to reply
1875 replies to this topic

#121 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 July 2009 - 01:27 PM

QUOTE(_Planet_ @ 31. 7. 2009 - 11:21) View Post

Brr je zakon ja! thumbup.gif

Agree! Meni je to daleč najboljši vodeni sladoled! Božanski!
  • 0

#122 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 31 July 2009 - 03:53 PM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 7. 2009 - 23:25) View Post

Za kvalitetno meso in BIO zelenjavo in sadje mi ni težko dat extra keš, sploh pri slednjem mi ni za žret tone škropiva, tako da skos kupujemo BIO limone, pomaranče, korenček in kar se še tega dobi (ni namreč vse na razpolago v BIO 'obliki'). No, sej mesa pa itak ne kupujem.
Eno vprašanje. Ali kupuješ BIO sadje in zelenjavo pri kakem kmetu ali v supermarketih a la InterSpar, Tuš, Mercator ipd.?

Se pa strinjam z vsemi, ki pravite, da imajo Italijani božanski sladoled. Njami.
  • 0

#123 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 31 July 2009 - 04:40 PM

QUOTE(Piquet @ 31. 7. 2009 - 14:20) View Post

Jup, vseskozi sam kuham. Vecina tistih eurov pa gre pri meni za meso [4.5kg na teden] tako da se da ceneje priti skozi.

Tnx god! sem se že ustrašila cifre. Js bom pa pri zelenjavi verjetno prišparala. Je doma vrt.

Hm, moja kolegica je pohvalila Hoferjev vanilijev sladoled, je rekla da njena mati samo še tega kupuje. Potem pa še tu najdem ene 3 pohvale, bo res treba it ponj laugh.gif

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#124 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 31 July 2009 - 05:01 PM

QUOTE(Kalypso @ 31. 7. 2009 - 16:53) View Post

Eno vprašanje. Ali kupuješ BIO sadje in zelenjavo pri kakem kmetu ali v supermarketih a la InterSpar, Tuš, Mercator ipd.?

Nekak mam tle deja vu, se mi zdi, da sva se o tem že enkrat pogovarjale. V Mercatorju kupujemo bio korenje, limone in pomaranče (zdej če je to res bio ne vem, ampak zaupam) in tudi bio tofu, pa kake bio zadeve kdaj kupim tudi v Biotopicu, nekaj nešpricanih zadev pa dobimo od sorodnikov (zelena solata, paradižnik, kumare, paprika, bučke). Vsega se seveda ne da dobit bio, ampak že če je samo par stvari, je bolje kot nič (vsaj pomoje).

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#125 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 31 July 2009 - 05:46 PM

Ne vem. Možno, da sva enkrat že govorili o tem. V glavnem, jaz sem pred časom delala promocije po teh trgovskih centrih in sem imela štant v bližini sadja in zelenjave. Tako sem imela možnost opazovat kako ljudje - vključno s trgovkami - delajo z sadjem in zelenjavo. Zgodilo se je, da je šla trgovka in iz kupa navadnih jabolk (niso bile bio!) vzela par jabolk in jih zavila ter na njih nalepila oznako bio ter jih dala med "bio izdelke". Malo v razmislek, če se res splača plačevat "bio", ki velikokrat sploh ni bio.
  • 0

#126 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27615 posts

Posted 31 July 2009 - 07:52 PM

^^

ohmy.gif

Pa a danes sploh se lahko prides kje skozi, ne da te prej 10x ne nategnejo! down.gif Zavidam vsem, ki imajo doma vrtove in sadovnjake! Vsaj priblizno ves, kaj jes. Priblizno zato, ker je vsemogoce v zemlji, zraku in vodi.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#127 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 31 July 2009 - 08:06 PM

QUOTE(Matilda @ 31. 7. 2009 - 17:40) View Post

Tnx god! sem se že ustrašila cifre. Js bom pa pri zelenjavi verjetno prišparala. Je doma vrt.

Jup, zelenjava je se drazja kot meso! Jz za meso dam nekje 30€ od tisth 90.
  • 0

#128 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 July 2009 - 11:53 PM

U, ja, tukaj ne smem pozabit na naš vrt in še večji vrt od strica ... mi imamo vso domačo zelenjavo (pač, kako je čas za katero zelenjavo ... zdaj so na udaru padarajz, paprika, bučke, itd.), nič špricano. Kot da bi jedel nekaj čist drugega, kot če kupiš v trgovini.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#129 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 August 2009 - 07:10 AM

Slaaaaaaaadoleeeeeed! oops.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#130 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 01 August 2009 - 10:50 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 1. 8. 2009 - 0:53) View Post

U, ja, tukaj ne smem pozabit na naš vrt in še večji vrt od strica ... mi imamo vso domačo zelenjavo (pač, kako je čas za katero zelenjavo ... zdaj so na udaru padarajz, paprika, bučke, itd.), nič špricano. Kot da bi jedel nekaj čist drugega, kot če kupiš v trgovini.

Mi imamo tudi vrt. Domača zelenjava in sadje sta mi nekaj najboljšega. Pa še ziher je, da ni nič špricano itd. thumbup.gif

• 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#131 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32262 posts

Posted 01 August 2009 - 10:55 AM

Jaz sladoled za domačo uporabo vedno kupim v HOferju; pripročam, da enkrat probate okus oreh, ki je res božanski thumbup.gif
drugače pa je burbonska vanilija tud ful dobra!!!
  • 0

#132 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 01 August 2009 - 11:09 AM

Bleh, meni je bila pa burbonska vanilija čisto preveč sladka, tako ta iz Hoferja kot iz Lidla. So pa iz Lidla dobri tisti na palčkah, mnjami.
Še najboljši v posodi so mi od Mercatorja, tisti litrski, njihova blagovna znamka.
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#133 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 03 August 2009 - 09:53 PM

Sama imam najraje sladoled na kepice in pa zamrznjene variante snickersa, bountija in marsa. Carte d'or so mi tudi dobri. Danes sem poskusila njihov lešnik in moram reči da je res dober. Sicer pa imam sladoled najraje v ledeni kavi ali pa s palačinkami njam.gif
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#134 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 08 August 2009 - 10:42 PM

Sparov pistacija nougat je mnjammm
  • 0

#135 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5814 posts

Posted 10 August 2009 - 01:38 PM

QUOTE(DiLeMa @ 31. 7. 2009 - 0:18) View Post
Eh, js sem tudi okrnjena. Pravim gurmanom se nikol ne zalušta Mekdonalca in se niti dotaknal ne bi Lidlovga čipsa z okusom čebule, pa Ježek jim ni najljubša lučka ever. sleep.gif

Prava gurmana sta Niles in Frasier Crane, hoho.

IPB Image

to nista prava gurmana, ampak prava snoba.

biggrin.gif

• 0

#136 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17266 posts

Posted 10 August 2009 - 05:56 PM

w00t2.gif V Leclercu imajo Ben&Jerry's (VSAK Američan bo rekel, da je to najboljši sladoled pod soncem). 500 ml stane 6,5€, okusi so pa fakin' neverjetni. Npr. Baked Alaska - Vanilla ice cream with marshmallow swirls&white chocolatey polar bears; Dublin Mudslide - Irish Cream Liqueur Ice Cream with Chocolate Chocolate Chip Cookies and a Coffee Fudge Swirl biggrin.gif

Aja, imajo tudi Movenpick: 6€ za 500 ml
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#137 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 August 2009 - 06:04 PM

Jaaa, BJ's je res zakon! thumbup.gif
  • 0

#138 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 August 2009 - 06:14 PM

QUOTE(Podgana @ 10. 8. 2009 - 18:56) View Post

w00t2.gif V Leclercu imajo Ben&Jerry's (VSAK Američan bo rekel, da je to najboljši sladoled pod soncem)

Potem pa hitro v akcijo!!! woot.gif

Šalo na stran, že iz slik mi deluje skorajda ogabno (ja, je mogoče!) - na tak način, kot da bi bila po eni žlici tega sladoleda sita kak teden ni.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#139 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17266 posts

Posted 10 August 2009 - 06:19 PM

Kot Starbucks. Za probat je, vsak dan pa ne moreš tega sranja konzumirat.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#140 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 10 August 2009 - 07:02 PM

Men pa na slikah zgleda ful dobr sladoled, bi ga takoj jedla. njam.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users