Potem mi je pred cca enim mesecem prišla v roke neka knjiga z naslovom HRANA JE VAŠE NAJBOLJŠE ZDRAVILO in tam piše tudi o kvasu. In sicer. Na kratko povzamem. Dolgo let so priporočali kvas za problematično, aknasto, mozoljasto kožo. Najboljši kvas je PEKOVSKI KVAS (npr.FALA v kocki, prahu...),ker je ta kvas ŽIV. Pivski je tudi boljši kot nič, a je MRTEV KVAS(kruh ne more vstat). Kasneje so pekovski kvas obtožili, češ da ta fermentira v želodcu in pride do alkoholne reakcije itd...Problem je v tem ker so kvas priporočali, da se ga pije skupaj s sokom oz. se ga potrese po kruhu. To je bil problem. Tudi sama sem ga mešala z drugo hrano. Kvas je potrebno piti samega in to na prazen želodec (lahko se ga raztopi v mleku ali vodi)!!!! Jaz ga sedaj pijem vedno pred spanjem in povem vam drage moje, rezulati so pa res dobri!!! Koža se mi lepo čisti, nič navalov mozoljev. Je res, da uporabljam tudi himaljsko sol za izpiranje, a ta le pomaga zdraviti mozolje, ne pa preprečuje nastajanje novih.
Kvas deluje na jetra(neznam strokovno opisat kako in zakaj) in zato pomaga koži! Po tradicionalni kitajski medicini pa so problemi kožo povezani z jetri, vranico in žolčem.
Torej vse tiste, ki imate problematično kožo provajte! Pojdite v trgovino po pekovski kvas in ga vsak večer oz. jutro pojejte za 1 velik oreh.
Meni je pomagalo, mogoče bo tudi vam. Pa kaj sporočite.
To sol ma moja babi, sam se mi zdi da jo ma za ... ne vem za kaj no. Kako to izpereš al samo namočiš vato notr pa obrišeš kožo?
Ker moja babi ma to kao kamne sam da je sol ... pa jih ma v vodi v enem kozarčku zaprtem ...