Jump to content

Photo

Kje kupiti?

• Please log in to reply
369 replies to this topic

#121 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 March 2017 - 11:44 AM

Harvey Norman, Lesnina, pa morda Rutar.

In Jysk ima občasno kakšne lepe, imajo en nabor z nekoliko višjimi cenami, kvaliteten bombaž. Mislim, da so naše dimenzije. 

V skrajnem primeru pa svet metraže, mi gremo tja poiskat blago, ki ustreza, pa damo delat posteljnino. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#122 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 March 2017 - 11:49 AM

Hvala!
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#123 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 March 2017 - 12:03 PM

Kje naj pogledam za res lepe in kvalitetne posteljnine po nasih standardnih merah? IKEA ipd. skandinavske odpadejo, ker imajo cudne mere.
V postev pridejo pa preproste in elegantne tkanine v temnejsih zamolklih odtenkih, mogoce s kaksnim subtilnim vzorcem ali pa se raje cisto enobarvne. Razne Vitapur in Odeja odpadejo, to nama je vse grdo.

Ne obstaja. :D

Jaz sem vzela v Ikeji, za kojter je ok (jaz imam itak njihovega, fantov pa je mičkeno drugih mer, ampak je ok!), za vzglavnik pa sva vzela dva njihova + fant ima svojega, jaz spim brez.

Preveri še ZARA Home in H&M Home! Zara nima naših mer, H&M ima. Ampak so pa cene ful visoke, predvsem Zara.

• 0
Viens, reste ici!

#124 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 March 2017 - 12:07 PM

Pri H&M sem gledala ze lani pa ni bilo ustreznih mer, lahko pa da so jih samo razprodali. Bom pogledala se enkrat. :)
Cena mi ni toliko pomembna, sploh glede na to, da je res prakticno nemogoce dobiti kaj po najinih zeljah. Jaz bi imela tudi belo, ampak on noce. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#125 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 March 2017 - 12:22 PM

Glej recimo HM imaš za tole posteljnino ful enih mer. Ampak ni pa bog ve kaj. :) Se pa najdejo vmes tudi nice posteljnine.

Recimo ZARA Home - tale posteljnina mi je fajn. Bombaž, malo teksture, simple. Nima gumbov/zadrge, kar mi je malo minus. Za to kar jaz rabim (rjuha za jogi, 2x kojter, 2x vzglavnik) je cena 190eur. Meni se zdi to precej drago. Sploh ker posteljnina ni nič grozno posebnega.

• 0
Viens, reste ici!

#126 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 March 2017 - 12:42 PM

Zarina cena je res pretirana. Pri H&M imajo pa samo za dvojni kovter, enojni je 140 x 200.
  • 0

― V. Van Gogh

#127 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32258 posts

Posted 13 March 2017 - 12:47 PM

Jaz sicer kupujem v italijanski Ikei, ampak so v redu mere, 150x200, imava vsak svoj komplet.

To ti ne ustreza?

• 0

#128 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 March 2017 - 12:52 PM

10 cm viska je kar precej, ampak pri Ikei so vecji problem dimenzije prevlek za povstre.
  • 0

― V. Van Gogh

#129 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32258 posts

Posted 13 March 2017 - 12:56 PM

Ja, mal ožje so, ampak midva imava take. Pa kovtre sva tud v Ikei kupila,  150x200, tako d ane morem pri nas kupiti prevlek 140x200 :P

• 0

#130 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 13 March 2017 - 01:03 PM

A da bi dala zozat pa ni varianta? Meni so nestandardne dimenzije tudi nocna mora, ampak 200x200 (kolikor imava midva) oz. 200x220 (NIzozemci imajo radi podaljsane prevleke, ki jih potem zatlacijo pod vznozje jogija) se kar dobi. Vzglavnike imava pa precej manjse od standardnih, tako da jih ponavadi notri dam z 90° zamikom, potem pa preostanek ali zapognem, se raje pa preostanek prevleke nekako notri zatlacim in poravnam. Ne vem, ce si predstavljas, kako to izpade.

Edit: Vidim, da sem nanovo izumila kolo, ocitno obstajajo tutoriali tudi za to :D

Pillowcase6.png

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#131 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 March 2017 - 01:29 PM

10 cm viska je kar precej, ampak pri Ikei so vecji problem dimenzije prevlek za povstre.

Fant ima 140x200 kojter in je Ikejina prevleka vredu. 10cm je dejansko samo 5cm na vsaki strani in je vredu.

Pojšter pa je druga stvar, ja... :/ Midva sva si potem kr njihove kupila. Jaz ga imam samo zaradi lepšega, fant tut, tistega ki ga uporablja pa oblečem v prevleke, ki sem jim posebej kupila. 

@Anouk - zožat posteljnino je lahko velik problem, če imaš recimo belo s sivo obrobo... :D

• 0
Viens, reste ici!

#132 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 13 March 2017 - 01:52 PM

Ja, ok, ampak Jina je sprasevala predvsem za enobarvne posteljnine in take s subtilnim vzorcem. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#133 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 March 2017 - 03:14 PM

Meni se še vedno zdi zelo neelegantno ožat posteljnino...

• 0
Viens, reste ici!

#134 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 March 2017 - 04:44 PM

Meni tudi to ne diši preveč. Sploh če je zadrga, je nepraktično, ker jo je treba odstranit in novo prišit. Bi mi morala bit posteljnina res popolna, da bi jo bila prirpavljena dat zožat. :)

Od H&M Home so mi res všeč, pomoje bom kar eno izmed teh izbrala. Tistih 10 cm viška pri kovtru bom že preživela. Ni mi jasno, zakaj so lanene povsod tako drage, 3-4x več stanejo.

Pred meseci sem imela še ful večji povšter (60 x 80, zdaj imam klasičnega), za tistega se pa res zlepa ni dobilo.

Ana, tebi je fajn spat brez povštra? Fantu pa Ikein ni v redu? 

• 0

― V. Van Gogh

#135 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 March 2017 - 04:48 PM

Ja tako. Jaz že celo življenje spim brez - imam ga pa vseeno za branje. :D

Fant pa je izbirčen pač in mu je samo njegov pojšter ok (nek čisto mehek na pol prazen...).

H&M Home imaš zdaj še free shipping. Lahko pa greš na izlet v Graz, imajo v centru H&M Home na novo. :D

• 0
Viens, reste ici!

#136 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 March 2017 - 04:55 PM

Ga razumem, jaz sem imela sigurno 10 let en super povšter, od takrat mi pa noben ni preveč OK. :D Vsi so mi za silo dobri pa še to jih menjam na kakšno leto, ker ful izgubijo na volumnu. Jaz imam rada večje in mehke, da si ga tako zvijem pod glavo.

Sem videla, ja. Bi šla v Graz, samo ni časa, malo je predaleč. Če bi izbirala sama, bi izbrala to posteljnino. :oops:

• 0

― V. Van Gogh

#137 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 March 2017 - 05:01 PM

Jaz bi tut to. :P Ampak me fant ubije. :D

• 0
Viens, reste ici!

#138 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 13 March 2017 - 05:08 PM

Enako. :lol:

• 0

― V. Van Gogh

#139 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27302 posts

Posted 13 March 2017 - 05:12 PM

Zakaj?

• 0

#140 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 13 March 2017 - 05:12 PM

Je pa res ful kontraverzna posteljnina, lol :D :P

Mojemu je prakticno vseeno, kaksna je posteljnina, meni je pa v prvi vrsti pomembno, da je prijetna na otip in da jo lahko perem na 60° (po moznosti s podobnimi barvami). Enobarvne bele/svetle so mi zal neprakticne, ker se fant precej poti in se tocno vidi, kje on spi, ker se tam scasoma vse rumenkasto obarva - ne glede na to, s cim jih naspricam in perem. Isto s pizamami oz. spodnjimi majicami. Tako da po eni strani gledam, da so posteljnine lepe, po drugi strani bi imela pa tiste najlepse najbrz manjkrat v obtoku, ker bi mi jih bilo skoda :P.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users