Jump to content

Photo

Kuhinje & kuhinjska oprema

• Please log in to reply
654 replies to this topic

#121 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 12 January 2010 - 10:07 AM

QUOTE(DiLeMa @ 11. 1. 2010 - 23:42) View Post

Jaz pa starinskega ne maram, mi je moreče. Čeprav mi je menda hladno pohištvo (kovina/steklo) še hujše, ko bi bila v zaporu.
Uglavnem, jaz močno preferiram les, ker da stanovanju toplino, samo ne sme bit pretemen les in morajo bit modernejše oblike.

IPB Image

OMG - GORĐS!!! w00t2.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

• Guests

Posted 12 January 2010 - 11:21 AM

Une temne od Dileme so mi groza in strah. Tale zgornja, ki jo Dragica citira, mi je pa ok, ce bi se zamenjala vrata omar in predalov. Pa mogoce bi se malo svetlejso. Ugotavljam pa, da mi je ful vsec v kuhinji tak pod - al velik podolgovat parket, alpa konkretno, recimo hrastov pod. Mi mamo doma v kuhinji topel pod, pa mi ni tk fajn.
  • 0

#123 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 12 January 2010 - 11:59 AM

QUOTE(DiLeMa @ 12. 1. 2010 - 0:35) View Post

Meni vseeno ne bi bilo nevem kaj, ker mi je odtenek lesa ful grd, imam raje drugačne odtenke.
Lahko so temni, samo tile so mi pa res grdi, je pa res, da pripomore tudi grda oblika pohištva, itd.
Mora bit lep spoj barve in izvedbe, afkors - tle za moj okus ni ne enega, ne drugega.

Jaz nisem občutljiva na barvo lesa, če je le dobro skombinirana. Imam sicer svoje najljubše barve (npr. tikov les mi ima ful dobro barvo), ampak vsega lesa tud ne morš kombinirat z vsem pohištvom. Meni tiste tvoje prej prilepljene niti niso tako grozno grdo pohištvo (izjema je prva v drugem postu - to pohištvo je tud meni grdo grdo). Mene bolj moti kako je postavljeno v prostoru - preveč nabasano, pikica na i je pa oprema, ki je res grozljiva. Tud slike so kmečko posnete in ne delajo usluge tako da prostor res izpade temačen in grd. No, saj je temačen in grd. laugh.gif Sicer pa jaz bi ful imela tako ultra moderno kuhinjo a la tiste, ki sem jih prej lepila ali pa starinsko.. starinsko z pridihom modernega... grem iskat slikice, če najdem kaj po svojem okusu. smile.gif

edit:
IPB Image
To pohištvo mi je ni slabo, ampak delovna plošča je pa grda. Jaz jo namesto tega imela narejeno iz ujemajočih se ploščic, po možnosti mozaik ploščic. Korito, ki ne bi bil navadno aluminijasto, ampak bolj a la imitacija kamnitega korita in ujemajočo se starinsko pipo.

No pa kaj takega pohištvo mi je še bolj všeč od zgornjega,...
IPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB Image
s tem, da jaz ne bi imela lesene stene.

Kaj podobnega temu ali pa tisto ultra moderno. Saj na koncu tudi te moderne kuhinje, vsaj meni, izpadejo veliko bolj domače, ko so postavljene v prostor in uporabo.
  • 0

#124 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 07 February 2010 - 08:09 PM

IPB Image

IPB Image

Ta zadnja mi je sploh zloo lepa - samo napa pa tepihi naredijo mal preveč starinsko vse skup.. jst bi to monotonost še mal s kkšno nežno rumeno ali oranžno barvo skombinirala, pa bi blo prfektno!

Ampk ful pa pogrešam modernejše kuhinje, ki bi še vseeno imele topel, domač pridih in pa šank; če recimo pridejo gostje, pa ko pripravljaš večerjo ali pa samo narezek pa vse namečeš, da se to toliko ne vidi... smile.gif
Jst bom po moje dela kuhinjo po meri naredit, če bo dovolj penezov biggrin.gif Preveč kompliciram s to modernostjo in hkrati domačim udobjem... kr neki sm tongue.gif
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#125 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 11 April 2010 - 03:01 PM

IPB Image
  • 0

#126 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 11 April 2010 - 04:06 PM

QUOTE(izabela @ 11. 1. 2010 - 23:52) View Post

Men so pa te moderne minimalisticne kuhinje naravnost obupne. Se mi zdi, da je kuhinja tak prostor, v katerem se prezivi veliko casa in mora bit tak domac, topel prostor. Od teh nalimanih na tej strani so mi od Dragice se najbolj vsec. Sama bi pa mela belo ali svetlo leseno kuhinjo, po moznosti rustikalno.

IPB Image

štedilnik w00t2.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#127 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 24 April 2010 - 02:26 PM

Meni so Ikejine kuhinje res tako lepe wub.gif

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Tak les, ko sta te dve, jo imava midva.

IPB Image

IPB Image

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#128 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 18 June 2010 - 08:10 PM

IPB Image

IPB ImageIPB Image
  • 0

#129 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 10 August 2010 - 04:14 PM

IPB Image
IPB Image
  • 0

#130 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 30 August 2010 - 11:28 AM

IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#131 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 30 August 2010 - 11:36 AM

IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

• Guests

Posted 30 August 2010 - 11:38 AM

Razen tiste zelene stene na prvi so mi vse tri od fife všeč. Kaj takega bi imela, če bi šlo.

Aja, a mi kdo zna razložit kaj je fora, da sta pogosto po dve pečici v kuhinji zadnje čase (mislim ... na fotkah. V živo tega še nisem videla smile.gif)?
  • 0

#133 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 30 August 2010 - 04:55 PM

Mogoče pečica pa pomivalc? hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#134 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 15 September 2010 - 10:18 AM

Točno takšno kuhinjo hočem.
Samo da namesto roza ena druga barva (ne vem katera). Zadnje čase so mi linije od Gorenja popolne.

IPB Image
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#135 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 18 September 2010 - 08:28 AM

Men so pa grozne takšne kuhinje, ko ena galerija. Se mi zdi, da v tako kuhinjo sploh ne "paše" hrana.
  • 0

#136 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 18 September 2010 - 09:28 AM

Ta mi je prfektna:
IPB Image

Mi je pa tudi zelo všeč bolj starinski slog... Takšen kot ga ima rada monni wink.gif
Po moje bom imela velike težave pri odločitvi....
  • 0

#137 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 28 October 2010 - 01:49 PM

IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#138 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32258 posts

Posted 01 November 2010 - 11:08 AM

Ooo, kok je tole luštno smile.gif , tule notr se pa čist vidim, ne abim prav nič več od kuhinje thumbup.gif
OK, mogoče še eno veliko mizo v jedilnici / dnevnem prostoru

QUOTE(monni @ 28. 10. 2010 - 13:49) View Post

IPB Image

• 0

#139 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 01 November 2010 - 08:48 PM

IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#140 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 17 November 2010 - 11:08 AM

Pozdravljeni!

Nekateri ste že kupovali svoje kuhinje, nekateri ste samo sodelovali pri tem. Nekateri pa samo veliko časa preživite v njej.
Jaz sem do sedaj vedno prišla v opremljeno kuhinjo in nimam pojma kako in kaj.

Prosila bi vas za ideje, mnenja na kaj moram biti pozorna pri nakupu:

- kuhalne plošče (na kaj je potrebno biti pozoren pri indukciji in na kaj pri steklokeramični)
- pečice (bo pod štedilnikom)
- pomivalnega stroja
- korita

Kaj je resnično uporabno in kaj ni;
Kje se da privarčevat in kje ni dobro varčevat ... podobne zadeve.
Katere firme imajo kvalitetne proizvode in katere odsvetujete (samo ne mi izjavit Miele ali Blanco ali kaj podobnega - mi je jasno, da je kvalitetno, ampak tudi slučajno nimam denarja).
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users