Jump to content

Photo

Talne obloge

• Please log in to reply
142 replies to this topic

#121 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 10 May 2024 - 01:27 PM

Brez. :/ Polaganje je bilo še okrog 30e/kvm pa midva sva rabila še ful izravnalne mase, ker nismo menjali estrihov in so bila zelo neravna tla, to je bilo še 20e/kvm. So pa to vse lanske cene.

Sem pa želela tut francosko kost najprej, ta je bila pa dost dražja. Tole je bila ponudba skupaj s polaganjem (na koncu nama niso oni polagali, ampak da maš predstavo glede cen).

Screenshot-2024-05-10-at-14-30-32.png

IMG-5417.jpg

• 0

After all this time?

Always.

#122 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 May 2024 - 01:39 PM

Hvala! 

• 0

#123 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 10 May 2024 - 01:45 PM

Jaz samo vem, da ne bi nič beljenega, tasci in tastu se je na enem delu grozno obrabil v smislu, da je sla ta belkasta plast dol in je spodaj navadna barva lesa, res je grdo videti. Bi pa zdaj jaz tudi najbrz z manj grcami, ampak tak brez je spet drazji :D.

Se pozna, polno je vdolbin od padcev predmetov na tla, ampak nama ni nič takega to, se ne opazi.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#124 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 10 May 2024 - 01:58 PM

Barbarina, to na tvojih slikah meni izgleda kot ploščice? 🤔 Ali jaz čudno vidim ali gledaš samo barvo?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#125 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 May 2024 - 06:08 PM

Mi imamo istega kot Neytiri. Bil je nekje 45 na meter (s polaganjem). Pri nas se nic kaj ne pozna. Kaksna luknjica kje, ampak tezko opazis. Meni je se vedno lep. Naoljili smo ga 1x 1,5 leta nazaj.

Attached Files

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#126 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 12 May 2024 - 04:31 PM

Ful ugodno! In lep! Hello, duhec! (:

Najin ma precej vec grc, cena je bila 37eur+ddv, pa sami smo polagali. Spodaj je prisla se pluta, okoli letve, tisto je bilo nekih dodatnih 250eur za 45m2.

Kolegica ima na novi hisi takega, kot si prilepila, Barbarina, tud 70eur/m2 brez polaganja.

Najbolje dat povprasevanje po razlicnih trgovinah. Polaganje je pa ja, cca 20eur/m2.

Meni je zadnjic po tleh padel plasticen pladenj in naredil ful globoko luknjo :/ praske se tudi poznajo - enkrat je pod nogo stola za otroka prislo zrno peska, ocitno.. sem potegnila in naredila ris. Pa enkrat je macka bruhala ocitno, flek je, ki sem ga opazula sele suhega - ni slo stran. Ceprav imamo mat lak. Verjetno, ce bi se se enkrat odlocala, bi raje vseeno vzela oljen parket. Mene je pritegnilo pri lakiranem to, da je vseeno malo bolj odporen na fleke. Ampak saj sproti vse pobrisem, kar polijemo/se napacka.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#127 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 16 November 2024 - 12:23 PM

Midva sva šla danes parket izbrat in sva se odločila za Admonter elegance v Alpodu. https://www.alpod.si...cen-mat-lak-5g/
Z ddvjem in polaganjem bo nekje 100€ na kv m.
  • 0

#128 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 16 November 2024 - 12:27 PM

Ta je tudi meni ful lep. S pa hoče brez pobranih robov ... To je že težko dobit dandanes...
  • 0

#129 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 November 2024 - 03:36 PM

Meni je tudi lep.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#130 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 18 November 2024 - 09:07 AM

Ta je tudi meni ful lep. S pa hoče brez pobranih robov ... To je že težko dobit dandanes...

Kakšen poseben razlog za to? Ker zdaj so smernice vedno bolj v tem, da so robovi pobrani. V čem je prednost tega pa ne vem točno :D

• 0

#131 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 18 November 2024 - 09:31 AM

Jaz sploh ne vem o kakšnih nepobranih, pobranih robovih je govora.

Se bom mogla za vse stvari zelo hitro učiti.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#132 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 18 November 2024 - 09:36 AM

Frčica, kdaj prevzameta hišo? Talne obloge bosta verjetno vse menjala?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#133 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 18 November 2024 - 09:38 AM

Jaz tut ne razumem tega trenda pobranih robov, zdaj jih mava, prej pa nisva mela in mi je blo tisto ful bolje. Samo umazanija, prah in dlake se bolj nabirajo not pa težje je sčistit. 

Barbarina, parket je zelo lep. :)

• 0

After all this time?

Always.

#134 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 18 November 2024 - 09:57 AM

Frčica, kdaj prevzameta hišo? Talne obloge bosta verjetno vse menjala?

Talne obloge menjava ja, vse inštalacije, tudi določene stene gredo ven, sploh v 1. nadstropju. Tudi streha,ker nimanobene izloacije, samo opečni strešniki, brez sekundarne izolacije.

Prevzem ja....najinega Vidka je nekdo pretepel in zdaj 1mesec kao ne sme nič delati, voziti,... V soboto sva šla v hišo, da vidiva kako svetloba zjutrja pade v kuhinjo, je revež še spal(je pa vedel da prideva). Sva srečala bodočo sosedo, se nama je predstavila in z veliko dvoma v glasu vprašala če bo šel ven do konca leta. Sva tudi midva vedno bolj skeptična, d abo to do konca tega leta. Se pa ne sekirava pretirano, ker je v pogodbi zapisano koliko plačuje, če hiše ne preda. Tam okoli 2500€ na mesec. Glede na to da ne bova z obnovo začela takoj ponovem letu, nama to še odgovarja.

Ga pa noben od sosedov ne mara. Kar ni čudno.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#135 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 18 November 2024 - 11:09 AM

Jaz tut ne razumem tega trenda pobranih robov, zdaj jih mava, prej pa nisva mela in mi je blo tisto ful bolje. Samo umazanija, prah in dlake se bolj nabirajo not pa težje je sčistit. 

Evo, točno zato jih noče.
  • 0

#136 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 18 November 2024 - 11:27 AM

Ok sem se šla pozanimat.

"Vsak deščica parketa ima lahko različno obdelan rob deščice. Ta je lahko običajno odrezana, lahko pa so robovi pobrani. Pobrani so lahko na vseh straneh – 4V ali na dveh straneh – 2V. Pri parketih s pobranimi robovi je med spojem dveh deščic tako imenovana “fuga”. Številni polagalci svetujejo izbiro parketa s pobranimi robovi, saj v primeru gibanja parketa (krčenja in širjenja) težko pride do ostrih robov na spoju dveh deščic. Pri večjih deščicah naj bi bila ta gibanja dokaj velika."

"Pri pobranih robovih je bistveno zmanjšana verjetnost da se utrga iver."

Midva imava v trenutnih otroških sobah ta klasično rezan parket in se nama je na nekaterih delih res naredil rob, ki ga čutiš če greš z nogo čez. Je bil sicer plavajoče položen in ne lepljen. Mogoče je bila tudi v tem težava. V novem stanovanju bo parket lepljen na podlago. Me pa ne moti, da je potreben večji trud pri čiščenju, če le robovi ostanejo tako kot morajo bit, sploh ko je še talno gretje spodaj, predvidevam da so zaradi razlik v temperaturi parketi bolj občutljivi na krčenje/širjenje.

• 0

#137 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 18 November 2024 - 11:42 AM

Pomoje je tut polaganje malo bolj forgiving, če so pobrani robovi. Pa mislim še, da je razlika tudi pri dimenziji - pri večjih dimenzijah desk delajo skoraj vedno pobrane, pri manjših pa je lahko tudi brez. Najin prejšnji je bil dimenzije cca 120x8cm, ampak so te manjše dimenzije tut čist šle iz mode zgleda, ker nisva našla nič podobnega. Sori k skos delam to primerjavo, ampak tut prejšnji parket je bil relativno nov (12 let), ampak ga žal nikakor ne bi mogli lepo zaflikat in je moral ven, čeprav je bil tut ful lep. Je pa bil lepljen in to ful, 3 dni so štemali ven cca 40 kvadratov in ni bilo nobenih luknjic ali trsk ali dvignjenih spojev. Jaz tut ob nakupu nisem bila pozorna na to oz. si nisem predstavljala, kaj pomeni, drugače bi mogoče bila bolj pozorna. Saj ni grozno moteče, ampak ker lahko primerjam mi je bilo uno ziher ljubše. Bomo rešili po prvem brušenju. :D

• 0

After all this time?

Always.

#138 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 15 January 2025 - 08:58 PM

A ima katera ploščice v kuhinji pa nima talnega gretja? Jaz se ne morem odločiti, mož navija za parket, jaz pa bi imela ploščice, samo se bojim, da bi me zeblo v noge, v kujinji sem res veliko časa.

Pa pol bi mela pol prostora ploščice, pol pa parket (kuhinja-jedilnica).
  • 0

#139 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 15 January 2025 - 09:02 PM

Ja, mi. Je isto povezan prostor pa je v kuhinji obcutno bolj mraz, me pogosto zebe v noge. Navijam za parket v vasem primeru.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#140 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 15 January 2025 - 09:08 PM

Mi imamo ploščice samo v kopalnicah; v spodnji, kjer je samo WC, ni talnega gretja. Pozimi v 90% uporabljamo zgornji WC 😅 Navijam za talno ali parket.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users