Jump to content

Photo

Poskusi na živalih

• Please log in to reply
235 replies to this topic

#121 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 April 2008 - 08:37 PM

A ni pri L'Occitanu fora ravno v tem, da vse teste namesto njih naredi L'Oreal, kamor L'Occitane pravzaprav spada? To je marketinška fora.

Ciara - P&G je Procter and Gamble.
  • 0

• Guests

Posted 02 April 2008 - 08:48 PM

Hvala Frida. smile.gif Nisem še slišala za to firmo. oops.gif
  • 0

#123 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 02 April 2008 - 08:58 PM

KLik za povezavo na stran o testiranju na živalih

Še ena stran o testiranju in alternativah

IPB Image

Procter & Gamble Co. - P&G (Alfred Dunhill, Alldays, Always, Anna Sui, Antikal, Ariel, Atkinsons, Attends, Bess, Blend-a-Dent, Blend-a-Gum, Blend-a-Med, Blendax Anti Belag, Bogner, Bold, Bruno Banani, Camay, Carrera, Certina, Certina Med, Charles Jourdan, Cheer, Chiemsee, Chlorhexamed, Cindy Crawford, Clearasil, Comet, Cover Girl make up, Crest, Dash, Daymed, Ellen Betrix, Escada, Extase, Fairy, Firmodent, Gabriela Sabatini, Gabriele Strehle, Galileo, Gerry Weber, Ghost, Gillette Series, Giorgio Beverly Hills, Globe, Gucci, Head & Shoulders, Henry M Betrix, Herbal Essences, Hervé Léger, Hugo Boss, Ivory, Jean Patou, Lacoste, Laura Biagiotti, Lenor, Luvs, Marc O'Polo, Max Factor make up, Max Mara, Medinait, Meister Proper, Mexx, Mont Blanc, Muelhens, Naomi Campbell, Oil of Olaz, Old Spice, Otto Kern, Pampers, Pantene, Pantene Pro-V, Pringles Chips, Priscilla Presley, Procter & Gamble, Puma, Rochas, Scannon, Secret Deodorant, Shulton, Sir, Spic & Span, Sumatra, Sure, Tempo, Tide, Tom Tailor, Tosca, Trussardi, Valentino, Vidal Sassoon, Wash & Go, The Wella Corporation-Sebastian, Wick, Wick Vaporub, Yardley, Yohji Yamamoto, Zest)

Animal testing
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#124 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 April 2008 - 09:10 PM

QUOTE(Immortelle @ 2. 4. 2008 - 21:08) View Post
Colgate ( se pa zelo trudijo za odpravo testiranja na živalih in uporabo alternativnih metod)

Bulšit.
Če bi se zelo trudili, bi zlahka že zdavnaj začeli z uporabo alternativnih metod, gnusobe.

KLIK - pa še link do teme, ki sem jo objavila nekaj časa nazaj... če je katera morda spregledala.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#125 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 02 April 2008 - 09:13 PM

Se strinjam. Ziher je tako ceneje. Zakaj bi drugače to delali?

QUOTE(Immortelle @ 2. 4. 2008 - 21:08) View Post

Tole sem dobila na mejl:

2.) SEZNAM PODJETIJ, KI NE TESTIRAJO NA ŽIVALIH
thumbup.gif
Maybelline,
Tole ne bo držalo, saj spada pod L'Oreal, ki testira.

Saj, več je teh seznanov. Vprašanje, kateri je pravi.

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#126 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 02 April 2008 - 09:45 PM

Obstaja še sivi seznam, to so firme ki ne testirajo končnih produktov, testirajo pa posamezne sestavine.
Kakor vem je Beiersdorf(nivea, eucerin,...) tam , pa baje tudi balea, elverde, yves rocher, .... v bistvu jih na belem ostane res zelo malo. mad.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#127 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 April 2008 - 11:00 PM

QUOTE(Frčica @ 2. 4. 2008 - 22:45) View Post
Obstaja še sivi seznam, to so firme ki ne testirajo končnih produktov, testirajo pa posamezne sestavine

To je za mene isto sranje, drugo pakovanje.
Sploh ne vem, zakaj so na nekem drugem, kao "bolj sprejemljivem" seznamu.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#128 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 02 April 2008 - 11:03 PM

Se strinjam
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#129 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 02 April 2008 - 11:18 PM

Tudi jaz, čeprav na Alverde in Balea npr. piše, da izdelek ni testiran in da ne uporabljajo sestavin živalskega izvora. ermm.gif

Iščem pralni prašek in mehčalec, ki ga ne testirajo. To mi je res res nujno!

Kako je z Muellerjevo znamko?
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#130 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 02 April 2008 - 11:23 PM

To ja, adriane, ampak posamezne sestavine testirajo.

Zihr pralni oreščki ne, mogoče Frosch. Kaj pa Dm-ovi? Če kozmetike ne, mogoč tudi praškov ne?

Za Mullerjevo znamko pa ne vem.
  • 0

#131 fabulous

fabulous

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 301 posts

Posted 03 April 2008 - 07:18 AM

Frosch ne testira. Za ostale ne vem.
  • 0
We have a hunger of the mind which asks for knowledge of all around us, and the more we gain, the more is our desire; the more we see, the more we are capable of seeing. (Maria Mitchell)

#132 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 03 April 2008 - 07:19 AM

Aubrey Organics ima tudi veliko čistil.
  • 0

#133 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 03 April 2008 - 11:24 AM

jz sploh ne vem kermu seznamu še vrjet. ene par sm jih že vidla na obeh seznamih npr. Maybelline, Nivea, gliss kurr - jz sm bla zih da ne testirajo!!!!ka pa tigi? pa kaj ne testira na živalih, kaj nej uporabljam namest Gilette, Allways?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#134 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 April 2008 - 11:36 AM

QUOTE(Frčica @ 3. 4. 2008 - 0:23) View Post

Kaj pa Dm-ovi?
Ne spomnem se, zakaj točno nisem tam ničesar kupila.
a) jih nimajo ali
B ) nisem vedela, kaj izbrat.
Kasneje sem na to malo pozabila, a se bom sedaj spet vrgla v malo raziskovanje.

QUOTE(sahara @ 3. 4. 2008 - 12:24) View Post

jz sploh ne vem kermu seznamu še vrjet. ene par sm jih že vidla na obeh seznamih npr. Maybelline, Nivea, gliss kurr - jz sm bla zih da ne testirajo!!!!ka pa tigi? pa kaj ne testira na živalih, kaj nej uporabljam namest Gilette, Allways?
Mislim, da je TIGI na belem. Na njihovi strani nič ne piše. Ponavadi se to prav pouidari!

Šla preverit in vidim, da so na sivem seznamu. down.gif

Gliss kurr je Schwarzkoph, kajne? Oni so bli prvi, za katere sem slišala, da to delajo.

Niti sama ne vem, kaj uporabiti namesto britvic Gilette, Wilkinson.
Meni so ćisto všeč DM-ovi vložki Jessa (se mi zdi hmm.gif). Prav tako tamponi (OB so črni).

Edit: Šele zdaj vidim, koliko proizvajalcev, za katere sem mislila, da so beli, je sivih sad.gif
AMWAY, BOURJOIS, ARTDECO, BAUCH&LOMB, Chanel, Clarins, Collistar, # Decleor, Dior Cosmetics, DM - Drogerie Markt (Alana, Alverde, Babylove, Balea, Dontodent, Ebelin, Jessa, Profissimo, Réell'e, S-he stylezone, Saugstark+sicher, Sundance)* ohmy.gif, Dr. Hauschka Skin Care, Dr. Scheller Cosmetics (Apotheker Scheller, Manhattan), Gosh Cosmetics, Krka, Müller Ltd. & Co., Revlon (Almay, Jean Naté), Tigi, Weleda...)

JAZ PA VSA SREČNA; DA SEM NAŠLA TAKO KOZMETIKO! Čisto sem šokirana in žalostna, ker sem bila resnično vesela, da sem našla alternativo mučeniškim korporacijam.

Kaj naj nardim? sad.gif
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#135 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 03 April 2008 - 11:40 AM

a so res ob črni? ajoj. men so pa sam te tamponi kul. res pa je da teh od dm-a še nism probala. ka pa vložki duchesse od muellerja?
  • 0

IPB Image

#136 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 April 2008 - 11:47 AM

Vse sivi seznam. cry.gif

Moj bog! Pri nas se dobi le peščica bele kozmetike!

* Avon
* Bioaromatica (Aromatica)
* BioMelissa
* Kozmetika Afrodita
* L'Occitane
* Lek Kozmetika (Amai, Green Line)
* Lush
* Montagne Jeunesse (1 Night Stand, Chantelle, Davinci, Model Secrets)
* Oriflame

Verjetno še kakšna, a jih ne poznam. Perfektno! Just made my day! mad.gif

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#137 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts

Posted 03 April 2008 - 11:50 AM

men nč od tega ni všeč. sucks. kje to preveriš?peta?

ka pa collistar? a je tut sivi? isadora? artdeco?
  • 0

IPB Image

#138 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 03 April 2008 - 11:54 AM

Kako sta na zadnjem seznamu od Adriane lahko Lek in L'Occitane??
  • 0

#139 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 April 2008 - 11:55 AM

Meni niti. ermm.gif

Tukaj sem jemala. KLIK
Bom preverila še PETO.

Edit: Tukaj so njeni seznami. http://caringconsume...s_companies.asp
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#140 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 03 April 2008 - 11:56 AM

artdeco je se mi zdi sivi, isadora pa tudi
Za Collistar pa ne vem.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users