Jump to content

Photo

Zoisova štipendija

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#121 Ewa

Ewa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1866 posts

Posted 24 October 2007 - 09:16 PM

OOOOOooo, uau.

Kaj vse se upošteva pri štipendiji? Priznanja... še kaj?
  • 0

#122 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 25 October 2007 - 11:27 AM

Pri izračunu štipendije se upošteva:

najprej imaš osnovo...recimo 100€
kot dodatek pa dobiš:

oddaljenost od doma - torej cena avtobusne karte ali pa nadomestek za bivanje (če si doma v Nm, študiraš pa v Lj, dobiš kot dodatek še eno osnovno štipendijo - torej 200€)
uspeh (od 1. letnika naprej) - v 1. letniku SŠ ali faxa imamo vsi isto osnovo

priznanja ne zvišujejo štipendije.

Za dobit štipendijo pa moraš met ful priznanj in dobr pisat teste ali pa bit med prvih 5% pri tistem testiranju v OŠ.
  • 0

#123 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 25 October 2007 - 11:33 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 25. 10. 2007 - 12:27) View Post

Pri izračunu štipendije se upošteva:

najprej imaš osnovo...recimo 100€
kot dodatek pa dobiš:

oddaljenost od doma - torej cena avtobusne karte ali pa nadomestek za bivanje (če si doma v Nm, študiraš pa v Lj, dobiš kot dodatek še eno osnovno štipendijo - torej 200€)
uspeh (od 1. letnika naprej) - v 1. letniku SŠ ali faxa imamo vsi isto osnovo

priznanja ne zvišujejo štipendije.
Za dobit štipendijo pa moraš met ful priznanj in dobr pisat teste ali pa bit med prvih 5% pri tistem testiranju v OŠ.

Ja pa tud to ni nujno. Jaz je nisem dobila pa sem bla isto med prvih 5% pa še 2 priznanja sem mela. So mi takrat na šoli rekl, da jo bom zihr dobla, no pa ni blo nič iz tega. Hinje. mad.gif
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#124 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 26 October 2007 - 06:38 AM

Ej ne vem...meni so tako razložili in pri meni se je tako zgodilo. Pisala sem res ful dobr...bla med zgornjimi 3%, imela 2 bronasta priznanja (al pa če ne bi) in sem jo dobila. To bi ti lahko znal na šoli več povedat....
  • 0

#125 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 28 October 2007 - 08:56 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 26. 10. 2007 - 8:38) View Post

Ej ne vem...meni so tako razložili in pri meni se je tako zgodilo. Pisala sem res ful dobr...bla med zgornjimi 3%, imela 2 bronasta priznanja (al pa če ne bi) in sem jo dobila. To bi ti lahko znal na šoli več povedat....

Meni so rekli, kakor se spomnim, da je zlo velka verjetnost, da jo dobim. Glede na to, da je nisem, potem te kriteriji ne veljalo čist 100%. Ampak sej nima veze več, je že mimo. Sam lih spomnla sm se, ko si omenila.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#126 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4256 posts

Posted 28 October 2007 - 02:35 PM

Jaz sem bila med 5% na testu, pa so me še enkrat poslali testirat in tam ni šlo. Vse kar je pod 3% ni nujno da dobiš.
  • 0

#127 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 28 October 2007 - 02:41 PM

zgleda da sem bila jaz v zgornjih 3%.
  • 0

#128 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 27 January 2008 - 04:53 PM

Ojla. Rada bi dobila Krkino štipendijo. Šla sm na njihovo stran pa tam sam piše, da naj pošljem prijavo na en email nalsov. Zdej pa ne vem kako naj to napišem... A naj napišem čist enostavno v smislu:

Pozdravljeni!

Ime mi je XXXX XXXXXXXXX in sem študentka 2. letnika fakultete za farmacijo. Rada bi se prijavila na razpis za Krkino štipendijo.

Al moram napisat še kakšen življenjepis oz. kakšen uspeh sm imela v gimnaziji in kakšno povprečje na faksu? Fora je v tem, da nič ne zahtevajo kaj naj napišem. Mogoče mi bojo potem na dom poslali vse stvari za izpolnit...

Kaj menite?
  • 0

#129 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4256 posts

Posted 27 January 2008 - 05:08 PM

Jaz mislim, da najbolje napišeš tak kot si zdaj mislila s tem da dodaš še vprašanje, kaj vse jim moraš poslat (življenjepis, potrdila itd)
  • 0

#130 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 27 January 2008 - 05:34 PM

Tudi jaz se strinjam s tem, kar je napisala bellini...sicer pa ananas...a si pripravljena potem delat v Krki v Novem mestu (v Lj imajo samo marketing)? Ker oni dajo štipendijo bodočemu kadru ane smile.gif
  • 0

#131 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 27 January 2008 - 06:30 PM

Sm razmišljala o tem in sm pripravljena delat v nm. Če bi blo tko bi se preselila npr. v Grosuplje in bi bila med lj in nm...

Drugač sm pa slišala da tud v lj zaposljujejo.... se morm še o tem pozanimat... pa itak mi bojo še vse oni razložil preden podpišem papirje
  • 0

#132 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4256 posts

Posted 27 January 2008 - 10:38 PM

Saj vežejo te na sebe lahko samo tolko let, kolko si pač dobivala kadrovsko al ni tako pri vseh? Torej, če jo zdaj dobiš, potem pri njih delaš 3 leta po diplomi (štejem še absolventa), kar pa je super, saj dobiš delovne izkušnje katere vsi zahtevajo in potem ni problema dobit kje drugje službo, če ti tukaj nebi bilo všeč. Jaz bi takoj imela kadrovsko. Me vsaj strah nebi bilo borze, kar je pri pravu že redna praksa. verymad.gif
  • 0

#133 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 28 January 2008 - 09:20 AM

Hehe če že hočeš biti na pol poti med Nm in Lj si raje omisli Ivančno Gorico ali pa Trebnje. Grosuplje je samo 5 minut iz Lj (torej rabiš do Nm še cca 40 minut), Trebnje pa je 10 minut od Novega mesta. Sicer pa poznam folk, ki med tednom živi v Nm in se za vikende vrača domov v Lj smile.gif (skoraj tako kot študentska leta smile.gif ).

Upam, da dobiš! Jaz kot mikrobiologinja in bodoča Krkašica ne morem dobit te štipendije - dajejo jo samo farmacevtom in kemikom... damn
  • 0

#134 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 28 January 2008 - 10:30 AM

No potem pa Trebnje biggrin.gif

Ja baje so lani vsi farmacevti dobil štipendijo

Oba s fantom sva poslala prijavo, ker on pa kemijo študira in upam da jo bova dobila wink.gif
  • 0

#135 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26154 posts

Posted 29 January 2008 - 08:08 AM

držim pesti! smile.gif
  • 0

#136 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26017 posts

Posted 25 May 2008 - 08:56 PM

kakšni so kriteriji da obdržiš zoisovo štipendijo, ki si jo imel v sš? se gleda samo uspeh (da je nad 4,1) ali moraš imet zraven še kakšne posebne dosežke?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 25 May 2008 - 09:03 PM

Ko sem bila jaz še v srednji šoli (od tega je zdaj 3 leta), ni bilo treba nobenih posebnih dosežkov... in če se prav spomnim, je bila meja dober uspeh... al se motim?
Sem pa slišala, da naj bi po novem (nove pogodbe) na faksu zvišali mejo, da jo obdržiš, na 8.5. (kar se mi zdi kar hudo na nekaterih faksih)
  • 0

#138 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20003 posts

Posted 18 November 2008 - 08:15 PM

Meni se zdi zdajšnje podeljevanje štipendij tako neumno huh.gif . V našem razredu je letos ni noben dobil. Npr. ena sošolka je imela 2 šterki lani zaključeno, ostalo 5, ena od teh je bila zgodovina, kjer te prof. po domače rečeno zajebava v glavo. Npr. ti povsem pravilen test z 1 oceni, pišemo 5-10minutne teste, odbija ti npr tako, da če imaš v odgovoru, pri katerem si moral za 2 točki napisat 3 stvari in ti napišeš 2, odšteje vse točke. Hočem rečt pač, da zaradi njegovega brutalnega načina ni štipendije dobila. Ali pa drug primer. Ena zdaj v 1. letnik Bežigrada hodi, lani je imela vse predmete 5 zaključeno, a jo razrednik, prof. športne, ni predlagal za nadarjeno oz. jo ni poslal tistih testov pisat. Ampak ja, za športno je in ga to itak bolj malo boli. Pismo, kr neki je to. ermm.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#139 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 18 November 2008 - 08:31 PM

Punce, ste že dobile odločbe?
  • 0

#140 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4256 posts

Posted 18 November 2008 - 08:36 PM

Tudi mene je presenetil visok prag za dobitev štipendije. To je samo dokaz, da je denarja izredno malo. Se sploh ne bom čudila, če bo pri študentih enaka zadeva npr okol 9,9. Prav smešno mi je poslušat politike, ki so v eno govorili, da bodo uvedli boljšo štipendijsko politiko, da dijaki/študentje ne bodo rabli toliko delat prek servisa itd. Da ne govorim kako so v obraz plunili vsem prosilcem republiške štipendije, ko zaradi otroškega dodatka prekoračiš cenzus za par evrov. Katastrofa.

QUOTE(Kalypso @ 18. 11. 2008 - 20:31) View Post

Punce, ste že dobile odločbe?

Jaz imam občutek, da bodo študentje dobili enkart naslednji teden, ker prejšni teden so dobivali še zadnji dijaki.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users