Zgodbe in Poezije
Posted 20 February 2007 - 08:06 PM

Posted 23 February 2007 - 09:53 PM
A kaj ko bile so same laži
Nikoli resnice govoril nisi
In v srce zadal si mi bolečine
Ena beseda strla mi je srce
Ljubim te,beseda bila je laži…

Posted 23 February 2007 - 10:11 PM

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 23 February 2007 - 10:30 PM
Naslova ne mislim spreminjat, v tistem momentu sem ga čutila napisat tako in tak bo tudi ostal. That's it

Posted 23 February 2007 - 10:42 PM

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 23 February 2007 - 10:52 PM
Nas je učiteljca slovenščine vedno skoraj premlatla, ko se je našu kdo, ki je napisal bom bil.

Pablo Picasso
Posted 24 February 2007 - 11:23 AM

Posted 28 February 2007 - 08:10 PM
Debela laž.
Cilj? Neznan.
Kot kolaž,
sestavljen iz sanj.
Kruta Smrt.
Preveč pijan?
Zato sm potrt?
Najbrž zaspan.
Spet sem tu.
Kaj pa zdaj?
Brez sledu,
izginjam nazaj.
I miss you
I haven't seen you for too long,
that's why I'm writing now this song.
I miss the taste of your sweet kiss,
and your soft lips are what I miss.
Oblak
Velik, črn oblak.
Počasi leze čez polje temnega klasja,
počasi, leno se premika.
Ni mu videti konca, izgleda kot pošast.
Pošast, ki je nesmrtna.
Pod njem je vse zastalo, skoraj umrlo.
Mogoče pa je umrlo?
Pa se tega sploh ne zaveda...
Ta oblak, poln slabe volje, brezupa.
Ta oblak se podi po mojih mislih,
in je vso luč zastrl.
Bo kdaj šel stran?
Mogoče.
Vseeno mi je, na to sem nehal misliti.
Ovenel je še zadnji cvet upanja...
Posted 28 February 2007 - 08:12 PM

Pablo Picasso
Posted 01 March 2007 - 07:37 PM

Amm, men je pa tretja všeč, metaforičen pomen oblaka, dobr. V prvi pa ne najdem smisla, ne vem kaj jo skupaj sploh povezuje...
Posted 01 March 2007 - 10:58 PM
Druga in tretja mi nista tako všeč, priznam.
Posted 01 March 2007 - 11:59 PM

Posted 04 March 2007 - 11:45 AM
Posted 15 March 2007 - 06:41 PM

Gledam v staro sliko.
V majhno punčko ki je več ni.
Zdaj se zaradi želje po lepoti
za življenjem v bolnišnici bori.
Jedla ni več dan do dva,
zaradi želje po vitkosti je stradala!
Postala je suha in kaj naj zdaj?
Vsi se le sprašujejo zakaj.
Ni več normalna in lepa punca, ki je bila zdrava.
Neke noči je v bolnišnici za vedno zaspala.
Zato vse punce pamet v glavo
mladost izkoristite za zabavo.
Vsaka izmed nas je na svoj način lepa
in nobena naj se k anoreksiji ne zateka.
Mladost je življenje,in življenje je dar.
Živite ga in si bodite sveta vladar.
da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila
Posted 15 March 2007 - 06:50 PM

Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 15 March 2007 - 07:34 PM

da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila
Posted 15 March 2007 - 07:37 PM

Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 15 March 2007 - 07:42 PM

da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila
Posted 16 March 2007 - 06:17 PM
Glavni junakinji knjige sta Nina in Njuša, dekleti z žalostno usodo. Nina po smrti staršev živi pri zelo strogem stricu, Njuša pa je po maminem odhodu na zdravljenje zaradi mamil in alkohola spet prepuščena sama sebi. Njuša se potrebna tolažbe zateče k Nini in v trenutku pod mostom, ko je Njuša obupala nad življenjem obe prevali val spominov, in druga drugo začneta tolažiti kajti srečali sta se zopet prav na dan njunaega spoznanstva pred letom dni. In zgodba nas odnese leto nazaj, na dan njunega prvega srečenja. Njuša je spet prespala pod mostom, ker je bila njena mati tako pjana, in ji niti podrazno ni padlo na pamet, da bi ji pomagala. Pod mostom si je pogrnila spalno vrečo in gledala v nebo, ko je oddaleč zaslišala jok. Odšla je pogledat kaj se dogaja. Na sredi mostu je na tleh sedelo dekle in jokalo. Njušo je pritegnila njena pojava in ker ni imela kaj pametnega za početi se je začela pogovarjati z njo in ji želela pomagati. Nina je takrat iz samega obupa želela napraviti samomor, kajti starši so ji umrli v prometni nesreči, stric pri katerem je zdaj živela, pa je bil z njo zelo strog. Njuši je uspelo da je dekle opustilo to noro misel in razodela ji je tudi svoje težave. Odkrili sta, da sta si podobni in postali sta prijateljici, prijateljstvo pa je postalo nerazdružljivo. Bili sta si uteha in tolažba, ko sta potrebovali pomoč. Njušini prepiri z mamo so se nadaljevali in ta ji je poskušala preprečiti stike z očetom, ki je pred kratkim izvedel, da ima hčerko. Nina se je na vsak način želela odseliti od strica in dekleti sta se med počitnicami odločili, da skupaj pobegneta. Doma sta vzeli nekaj denarja, svoje prihranke pa dali na kup in se odpravili. Neka nenavadna stara žena jima je ponudila pomoč, ko ju je našla prenočevati na tleh v parku in dekletoma ponudila hrano in sobo za kak teden, pod pogojem da se doma javita. Punci sta sprejeli njene pogoje in po mestu sta skupaj opravljeli dela, ki sta jih lahko dobili in na tak način služili denar. Toda Ninin stric je na nek način izvedel kje je in prišel po Nino, in zaradi klofute na trgu mu je v obraz povedala vse kar si je mislila, na pomoč pa ji je prišla še Njuša. Ženička pa se je ponudila, da skrbi za punci če nimata kam iti in Ninin stric se je strinjal, sajs tako nehvaležno punco ni želel imeti opravka, bo pa še premislil, kaj se na socijalni da narediti, v tem primeru, da z nečakinjo ne bi mogla več živeti skupaj. Punci sta tako dobili zaslužene počitnice. K ženi je nek dan prišel na obisk njen sin in po daljšem času se je izkazalo, da je Njušin oče, in zahteval je skrbništvo za hčerko in za Nino, tako da bi dekleti lahko živeli skupaj.
da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila
Posted 16 March 2007 - 10:25 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users