Jump to content

Photo

Pasja hrana

• Please log in to reply
211 replies to this topic

#121 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 07 September 2008 - 04:55 PM

mi naši tudi ne dajemo samo briketov, dobi tudi take variante ala kruh namočen v mleko ali jajce, za lepšo dlako, potem kak meso, zelo rada ima mačjo hrano. Tega ji sicer ne dajemo, a si gospodična, če je ne mirkaš kar sama postreže.

Ji pa kupujemo tudi priboljške!

Eto Hill´s, ki je bojda najboljša hrana, ali pa ena izmed boljših, naša Pika recimo teh briketov ne mara!
  • 0

#122 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 07 September 2008 - 04:56 PM

Prosim preselite se v ustrezno temo o prehrani malih živali. OT ste. sleep.gif laugh.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#123 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 September 2008 - 04:58 PM

QUOTE(DiLeMa @ 7. 9. 2008 - 17:43) View Post

Pa kdo govori o človeški hrani? Sej mu ne bi kuhala mlečnega riža pa špagetov boloneze, joj no. Sem misla, da sem dosti jasno napisala vse skupaj. Jaz sem govorila o sveži hrani, to je razlika.

Ob samo še tole bi se obregnila, potem pa dam mir.
Vsa hrana, ki bi jo skuhala, je pač "človeška" (in obenem tudi sveža), mar ne? ;-) Četudi to niso čokoladne palačinke, ampak meso in ajdova kaša... hrana je še vedno "človeška". Najbrž ne boš šla zamesit po Hill's receptu briketov za psa? laugh.gif

Kalypso bo popizdla... oops.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#124 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 07 September 2008 - 05:02 PM

Nas bo moderatorka prenesla.

Da pristavim še svoj piskerček o kvalitetnih briketih:
IMO so nujno potrebni v vsakdanji prehrani, saj kužki na tak način čistijo zobni kamen, predvsem starejši, ki imajo preveč dotrajane zobe, da bi glodali kost.

Je treba najt eno sredino.
Kdor bo imel žival rad, bo itak o njej prebral ogromno, jo opazoval in takoj videl, kaj je dobro zanjo in kaj ne.

Naš je imel recimo tudi zelo rad ribe (v bistvu je bil nor nanje), kar je bilo super za njegovo dlako in kot vir Omega-3 maščobnih kislin.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#125 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 September 2008 - 05:02 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 7. 9. 2008 - 17:58) View Post

Ob samo še tole bi se obregnila, potem pa dam mir.
Vsa hrana, ki bi jo skuhala, je pač "človeška" (in obenem tudi sveža), mar ne? ;-) Četudi to niso čokoladne palačinke, ampak meso in ajdova kaša... hrana je še vedno "človeška". Najbrž ne boš šla zamesit po Hill's receptu briketov za psa? laugh.gif

Kalypso bo popizdla... oops.gif

Kake maš. laugh.gif Že mesim. cool.gif
Sveže meso pač ni človeška hrana, ampak univerzalna hrana. Jaz jo samo dam na taler in postrežem psu (sej brikete tudi dobi na enak način). Lev v divjini tudi je meso, razlika je samo ta, da ga on ulovi sam. Tudi z divjim psom je enako - zakaj potem dat mesu naziv človeškega? Meso ni človeška, ampak univerzalna hrana, enako primerna tako za človeka, kot za psa. Jaz kot človeško hrano pojmujem celotne obroke, ki jih konzumira človek, torej neko začinjeno in procesirano mešano jed, kot so palačinke s čokolado, ričet, pica, lazanja, sladoled, itd.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#126 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 September 2008 - 05:05 PM

QUOTE(Adriane @ 7. 9. 2008 - 18:02) View Post
Naš je imel recimo tudi zelo rad ribe (v bistvu je bil nor nanje), kar je bilo super za njegovo dlako in kot vir Omega-3 maščobnih kislin.

Naša obožuje losos, hehe.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#127 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 07 September 2008 - 05:08 PM

Tiste, ki jim pripravljate frišno meso/ribe - kako to pripravite? Začimb vem da ne date, ampak do kakšne stopnje to pokuhate/popečete?
Čisto do konca, ali pustite malenkost surovo oz. nekje medium done?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#128 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 September 2008 - 05:14 PM

Do konca vse... nič ne pustim/o surovo.
No, ko se kuha pri nas npr. goveja juha, se seveda začini - ampak spet ne preveč, ker itak doma jemo manj začinjeno (jaz si naknadno vse solim, mam rada bolj slano), zaradi prisotne bolezni enega izmed članov.
  • 0

#129 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 07 September 2008 - 05:19 PM

Če je bila velika riba v pečici, so s eosmukale kosti in glava, do koder niso prišle začimbe, ki ijh pri nas tak uporabljamo izredno malo.
Se je pol vse to zmešalo z biriketi in se mu dalo.
Enkrat bom uploadala posnetek, da pokažem, kak je bil zmešani, ko je dobil meso iz mesne juhe. laugh.gif
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#130 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 September 2008 - 05:21 PM

QUOTE(Adriane @ 7. 9. 2008 - 18:19) View Post
Enkrat bom uploadala posnetek, da pokažem, kak je bil zmešani, ko je dobil meso iz mesne juhe. laugh.gif

Naša od začetka do konca leži na ploščicah in pogleduje proti loncu, kjer se kuha župa.
Da ne omenjam, da ji treba zdaj že vsak dan dati malo paprike, čim ko potegneš iz predala desko in začneš kaj rezat gor, je že poleg tebe in živčno cepeta.
Uplodaj, ja. woot.gif
  • 0

#131 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 07 September 2008 - 05:30 PM

Jaz za večerjo večinoma vsak dan jem solato, in ko jo čistim se vsede za mano in čaka dokler ji ne vržen en list. (surovo, jasno) laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#132 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 September 2008 - 05:32 PM

Haha, tvoj pes je še bolj čuden, kot moj! laugh.gif
Pri nas na svoj račun pri sveži solati pride naš ftič.

• 0

#133 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 08 September 2008 - 02:04 PM

Joj, naša Mia pa tudi VSE je - razen česna in čebule in okisane solate. Ostalo pa popolnoma vse - kumare, paradajz, borovnice, ribez, češnje...je ni stvari, ob kateri ne bi cedila sline. Seveda so tudi negativne posledice - poje tudi vso hrano od mačke, če jo dobi, pa tudi kamne smo jo že zalotili, da je, eno vrv je pogoltnila... ful mormo pazit na svinjarijo po tleh ker ona vse stlači vase!

Medtem pa moj Nino sploh ne mara dugega kot mesa in briketov, pa ko jemo sladkarije se mu vidi, da bi to tudi jedel. Ampak mu ne dam, da se ne bo navadil in potem prosjačil.
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#134 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 September 2008 - 06:06 PM

QUOTE(Adriane @ 7. 9. 2008 - 18:19) View Post

Priprave:
Rajcanje 1:
Rajcanje 2: http://www.youtube.com/watch?v=hxPnAJaBDQ0
Dober tek!: http://www.youtube.com/watch?v=-K6uroj8LVc

p.s.: Ko sem se pogovarjala z njim, sem se vedno debilno pačila. Samo v opozorilo. oops.gif
Tukaj jih je štel 13.

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#135 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 September 2008 - 06:40 PM

Model. cool.gif
Komentiranje je super... "Znoro bom", LOL.
Pa zaključek tudi "Papam. Dober tek".

thumbup.gif

• 0

#136 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 September 2008 - 06:48 PM

Če je bil pa tak evforičen, da ga je iz kadra odneslo eno rundo, tak se je vrtel laugh.gif
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#137 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 14 September 2008 - 07:26 PM

Fuul je bil vitalen in energičen za svoja leta! cool.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#138 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 October 2008 - 03:31 PM

Danes ko sem jedla zunaj, me je ena zadeva strašno pogrela, sem kar pesti stiskala zraven od jeze. Neki tip je jedel zunaj kosilo in imel zraven psa. Jedel je ful mastne zadeve, neko marinirano in ocvrto meso, ocvrte kalamare, ocvrt krompir in neke (spet ocvrte) čebulne obročke al nekaj podobnega. Vse je ful posolil in popopral, celo neko pekočo omako je mel zraven (iz principa sem si fajn ogledala zadevo). Pojedel je dobro polovico, ostalo pa dal na prtiček in seveda postregel psu. Mene je srce bolelo, resno. Tak je blo vse pretirano začinjeno in mastno, da sem si prav predstavljala, kako to vse škodi kosmatincu, ki pa je sicer vse skupaj navdušeno mljaskal. Ko je pojedel, je postal v momentu tako žejen, da je takorekoč vlekel jezik po tleh in mu je potem tisti tip kar iz pol litrske flaše nekak zlival vodo v gobec.

Js ne vem, kaj folk razmišlja. Ok, daš psu kdaj kakšen priboljšek, košček čokolade, whatever. Ampak zgornja hrana pa vsekakor ni primerna za pasje telo in prebavila, ampak nekateri očitno mislijo, da so kosmatinci potujoča kanta za žretje ostankov. Res nadvse pohvalno.
  • 0

#139 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 October 2008 - 05:42 PM

Hja, tak to je, če je človek brez možganov in srca.
In takšnih je žal najveć.

• 0

#140 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 14 October 2008 - 08:27 PM

Zakaj brez srca, če ne ve, da psu s tem škodi, potem mu seveda da, ker pes z veseljem poje in misli, da mu s tem dela dobro.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users