Teh trolckov se pa se spomnim, haha.

Rože
Posted 24 September 2014 - 04:23 PM
Posted 03 October 2014 - 09:53 AM
Dobra. Te rastline, ki izgledajo kot mini aloa, so mi ful všeč.
Moja aloa arborescens mi pa tudi ni crknila. Sem lani mislila, da se suši, ampak sem potem prebrala, da je normalno, da se spodnji listi sušijo. Je zdaj že kar precej večja. Naj bi se jo na vsaka 3 leta presadilo, če se prav spomnim. Letos je nisem, ampak drugo leto jo bom pa spet.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 09 October 2014 - 04:36 PM
Katera so kakšne rastline, ki so resnično lahke za vzdrževanje pa da niso kaktusi?
Ker meni gre skoraj vse v franže... Ravno danes sem eno, ki je izgledala na zunaj ok, malo prijela in jo celo ven "spulila" ponesreči. Kar sama je šla ven, ker je bila, sem potem videla, po sredini malo zgnita.
Posted 09 October 2014 - 04:56 PM
A za notranjost? Natreski so izi pizi, pa imaš jih veliko različnih sort, pa kalanhoje - da so cvetoče eno obdobje, potem pa je večino leta samo zelenje. Monstere so za interier tudi hvaležne, ampak potrebujejo nevtralno ozadje, drugače ne pridejo do izraza.
Kalanhoja:
Sempervirum (natresk) (to zame ni kaktus )
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 October 2014 - 05:17 PM
Za v sobo, ja. Pa problem je morda pri meni tudi v tem, da je precej temno.
Prve so mi sprejemljive, ampak se mi zdi, da smo jih meli včasih cel kup doma in sem jih naveličana, druga mi ne bi preveč pasala v sobo, tretjo pa smatram za kaktus .
Ne, saj so mi luštni, ampak bi večjo rastlino.
Posted 09 October 2014 - 05:44 PM
Monstera?
Glede kalanhoje te popolnoma razumem, sva na istem, ampak jo dobim za vsak rojstni dan, pa se nekako navadiš. Lepo izgleda, če jih posadiš več (narediš potaknjence) v podolgovat teglc/korito. Se hitro razrastejo, pa res je neobčutljiva.
Lahko pa poskušaš vzgojit kakšno outdoor rastlino na polici - bršljan, ali pa hijacinte lepo uspevajo notri.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 October 2014 - 05:51 PM
Netreski so super nezahtevne rastline. Manj kot skrbiš zanje, lepše rastejo. Le preveč zalivat jih ne smeš, ker sicer radi hitro zgnijejo. Jaz jih imam na balkonu in ful dobro uspevajo.
Enostavna za nego je tudi dracena marginata. Meni uspeva podobno dobro kot netreski - manj skrbim zanjo, lepše raste.
Posted 09 October 2014 - 06:18 PM
Ali pa ta čupasta roža. Je tudi low maintainence, pa poganja nove rastline sproti:
Posted 09 October 2014 - 06:26 PM

Posted 09 October 2014 - 08:23 PM
Zamija, marginata in monstera so mi prevelike za nadomestit današnjo izgubo, so mi pa za vnaprej v poduk .
Ta čupasta roža mi je fajn, smo jih včasih imeli (ne vem, kako so nam lahko vse šle preč :/) in poganjke na novo sadili, ampak ne vem imena.. Ve katera?
Posted 15 October 2014 - 03:01 PM
Posted 14 February 2015 - 11:47 PM
Posted 14 July 2016 - 10:43 AM
Posted 26 July 2016 - 09:52 AM
Posted 27 October 2020 - 04:36 PM
Ali pa ta čupasta roža. Je tudi low maintainence, pa poganja nove rastline sproti:
V stanovanju sta dve tile čopasti zelenčici, kot ju uspela identificirat. Mislim da bi bile potrebne presaditve, sploh ena, ker se je precej ven iz lonca nagnila. To bom morala najverjetneje počakat do spomladi, ali? Kaj pa obrezovanje lahko zdaj, pa kar prosto po prešernu? Na netu sem videla, da piše da ne škodi, če jo vsake toliko čisto dol porežeš. Kakšne izkušnje iz prve roke?
[Napoleon]
Posted 27 October 2020 - 06:08 PM
Posted 27 October 2020 - 07:07 PM

Pablo Picasso
Posted 27 October 2020 - 09:02 PM
Posted 28 October 2020 - 08:00 AM
Ok, hvala. Kaj pa zemlja za presajat je navadna za rože?
[Napoleon]
Posted 29 October 2020 - 07:01 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users