Jump to content

Photo

Informativni dan

• Please log in to reply
329 replies to this topic

#121 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 09 February 2007 - 05:12 PM

waaa, jst sm pa čist navdušena nad evropskimi študijami in politologijo na FDVju. hudo thumbup.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#122 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 09 February 2007 - 07:06 PM

jst sm pa res en čudn primer...niham med kemijsko tehnologijo k je naravoslovna pa varnost in policijsko delo vsš k je družboslovn...svašta biggrin.gif glede na to da sm začela s sredno že na naravoslovje mert bi najrajš tle ostala torej kemija (sam fizka in mata sta mi pa....adijo pamet biggrin.gif... po en stran bi bla pa kriminalistka sam če bi mi ratal, ker ne bi rada pol bla brez službe al pa delala na ministrstvu pa fascikle prekladala dry.gif)
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#123 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 09 February 2007 - 07:32 PM

Brokoli - 30 jih sprejmejo.
Ampak se soočam z dejstvom, da pač v modi ni kruha. cry.gif Grem jutri še na Grafično in medijsko tehniko (ista šola).
Glede ALU-ja pa niti ne vem, kaj bi izbrala - industrijsko oblikovanje ali vizualne komunikacije, oboje me zanima.
Še vedno lahko kakšno cunjico skreiram, če ne drugega, zase. cry1.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#124 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 09 February 2007 - 07:44 PM

to je ful malo ohmy.gif .ponavadi pridejo gor sam uni iz oblikovne. majo več znanja se mi zdi. dobro nekaj velja tudi pač talent, a vseeno. ermm.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#125 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 February 2007 - 08:26 PM

Ravno sm se vrnla domov (vsa izmučena...). Bla sm na japonologiji in angleščini, oboje je ok in bo za študirat.
Fant se je pa nadvušu za gozdarstvo smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#126 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 February 2007 - 01:38 AM

Jina: Ma meni je rekla mama od ene, ki je bla v srednji na oblikovni, da njena hčerka ni mogla it direktno študirat pol oblikovanja, ampak je mogla it na gimnazijo delat maturo or smthng in je komaj pol lahko se vpisala naprej. huh.gif Kaj zdej s tem? Ajm konfjuzd. huh.gif

Razmišljam če bi šla študirat tuki al v Beograd (muahaha, mišn imposibl, ni šans da me sprejmejo.) laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#127 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 February 2007 - 11:36 AM

bla sem na živilstvu in na kemiji.
na živilstvu niso povedali nič posebnega. zvedla sem samo, da bomo(do) imeli drugačen način predavanj. nakaj tednov bodo predavanja iz recimo dveh predmetov in pol izpit, pol pa predavanja še iz dveh in izpit itd. a se vam zdi OK?!
na kemiji je blo smeh, ker je tip mešal neke kemikalije in zlival tekoči dušik po mizi biggrin.gif
mislim, da bo še vedno ostalo: 1. živilstvo in prehrana 2. kemija 3. nič?!
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#128 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 10 February 2007 - 11:43 AM

Redkvica, tak način je super. Samo 2 predmeta naenkrat. Ker če imaš na koncu leta za narediti 10 izpitov, je kar križ.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#129 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 10 February 2007 - 01:25 PM

Včeri sm bla na informativnih na FF(ang in zgo) in sm bila precej razočarana. Angleščina je bla predstavitev čist zanič. Skoz je bluzo neki o univerzi o študijo samem pa zlo malo. Dokaj nezanimivo.
Zgodovina ja bla še kr fajn, prijetni profesor, mal na hece. O prospektih ali letakih ali čem podobnem ni bilo ne duha ne sluha. Večina študentov je delovala navoleno.

Potem pa pridem dans na Filozofsko v MB-ju pa čist druga pesem. Komaj si stopa skoz vrata že si dobo cel kup map, letakov... Povsod študenti, ki si jih lahko kaj vprašal ali pa so sami prišli do tebe pa če še kaj rabiš. Izredno prijetni profesorji. Všeč mi je bila fakulteta kot taka. V glavnem zlo navdušena nad Mariborskim FF.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#130 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 10 February 2007 - 01:51 PM

V LJ imajo že itak dovolj študentov in eden manj ni krize. MB se pa mora malo bolj potruditi, da vsi študentje ne uidejo v LJ.

Sem bila pa včeraj zgrožena, ko sem gledala Odmeve. Kako se ljudje z Univerze sploh niso pogovarjali z ministrstvom. in obratno. To, da so se morali srečati na TV-ju, da so se dogovorili glede prostih mest na fakultetah, to je kriminal. Namesto da bi se že prej srečali, povedali svoje argumente in na ta način določili število vpisnih mest.
Ta država je čisto v ku*** in še bolj tone.
Danes sem zelo kritično razpoložena. Še sploh ko vidim te kekce, kako delajo z državo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#131 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 10 February 2007 - 02:28 PM

tašika al si bila na MB FF isto na angleščini in zgodovini? Kdo vam je predstavljal programe?
  • 0

#132 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 10 February 2007 - 03:22 PM

Jaz sem šla gledat biotehnologijo na bf, slovanske jezike na ff, faks za kemijo in kem. tehnologijo in danes še ekonomsko. Sm izkoristla vse šanse smile.gif
Ahja, vseen mi to še nč ne pove kaj sploh vpisat... down.gif
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#133 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 10 February 2007 - 03:25 PM

QUOTE(redkvica @ 10. 2. 2007 - 11:36) View Post

na kemiji je blo smeh, ker je tip mešal neke kemikalije in zlival tekoči dušik po mizi biggrin.gif

to je že lan delal... je kr vsak let isto očitn biggrin.gif
pa una ženska k ji je mikrofon zafrkavu popoldne laugh.gif
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#134 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 February 2007 - 03:38 PM

o ja, mikrofon je bil pa kriza za ušesa tongue.gif
@kalypsa: pri biotehnologiji naj bi ble ful male šanse za zaposlitev ...
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#135 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 February 2007 - 03:52 PM

QUOTE(tašika @ 7. 2. 2007 - 19:17) View Post

Jaz pa sm u dilemi če bi šla ang pedagoško al nepadagoško. Upam da bojo na informativcih kej pametnega povedla, da se bom lažje odločla

Ti kr vzami pedagoško, tudi če se v tem poklicu ne vidiš. Imela boš kaki izpit več za nardit, na koncu pa vendarle kako možnost več pri zaposlitvi. Da se ne boš na stara leta po glavi tolkla...
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#136 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 10 February 2007 - 05:12 PM

Ampak vsaj če gre študirat dvopredmetno angleščino na mariborskem faksu, bo morala še en predmet zraven vzet... Ravno zato sem jaz na enopredmetni smeri, ker se nisem ne videla v pedagoškem poklicu in ker nisem vedla kaj naj še zraven izberem. Pedagoške izpite pa bom še tudi lahko naredila. Če ne tekom šolanja pa si jih lahko kasneje plačaš in dodatno narediš.
  • 0

#137 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 February 2007 - 05:29 PM

QUOTE(Kalypso @ 10. 2. 2007 - 17:12) View Post

Ampak vsaj če gre študirat dvopredmetno angleščino na mariborskem faksu, bo morala še en predmet zraven vzet... Ravno zato sem jaz na enopredmetni smeri, ker se nisem ne videla v pedagoškem poklicu in ker nisem vedla kaj naj še zraven izberem. Pedagoške izpite pa bom še tudi lahko naredila. Če ne tekom šolanja pa si jih lahko kasneje plačaš in dodatno narediš.

Oba programa je mogoče študirati po enopredmetnem ali dvopredmetnem programu. Pri enopredmetnem študiju pedagoške smeri slušatelji poleg predmetov s področja anglistike vpisujejo še pedagoške predmete, ki jih usposabljajo za poučevanje. Pri enopredmetnem študiju nepedagoške smeri pa v 2. in 3. letniku vpisujejo še drugi tuji jezik.

vir: http://www.ff.uni-lj...ika/splosno.htm

Jaz to drugače razumem kot ti. Res pa je, da se nisem nekaj blazno poglabljala v to, tak da...
Kar se pa tiče tistih izpitov na stara leta... Se mi zdi, da jih je dosti lažje nardit takrat, ko si še v "švungu" po domače. Ko si v učnem obdobju svojega življenja. Poleg tega niti niso tak poceni se mi zdi...
Sama sem tudi razmišljala kot ti, pa sem si pol na prehodu v drugi letnik vendarle premislila in šla na pedagoško. Videla sem, kake težave je mela mama pri menjavi službe, zaradi pedagoške neusposobljenosti. Še zdaj je v isti...
To je seveda samo moje mnenje/nasvet. Odloča pa se itak vsak za sebe. A ne? smile.gif
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#138 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 10 February 2007 - 05:32 PM

To je citirano z Ljubljanske filozofske fakultete, jaz pa sem govorila za mariborsko filozofsko fakulteto. wink.gif Tašika ni nič konkretnega napisala kateri faks misli.
  • 0

#139 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 February 2007 - 05:34 PM

Ti šment. Sem pa res mimo vsekala. heh laugh.gif
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#140 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 February 2007 - 06:01 PM

QUOTE(Coco* @ 10. 2. 2007 - 3:38) View Post

Jina: Ma meni je rekla mama od ene, ki je bla v srednji na oblikovni, da njena hčerka ni mogla it direktno študirat pol oblikovanja, ampak je mogla it na gimnazijo delat maturo or smthng in je komaj pol lahko se vpisala naprej. huh.gif Kaj zdej s tem? Ajm konfjuzd. huh.gif

Razmišljam če bi šla študirat tuki al v Beograd (muahaha, mišn imposibl, ni šans da me sprejmejo.) laugh.gif

Jaz sem itak na Umetniški gimnaziji (likovna smer). Za vpis moraš met pa vsaj poklicno maturo in izpit iz enega od maturitetnih predmetov.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users