Informativni dan
Posted 09 February 2007 - 05:12 PM

Posted 09 February 2007 - 07:06 PM

Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!
Posted 09 February 2007 - 07:32 PM
Ampak se soočam z dejstvom, da pač v modi ni kruha.

Glede ALU-ja pa niti ne vem, kaj bi izbrala - industrijsko oblikovanje ali vizualne komunikacije, oboje me zanima.
Še vedno lahko kakšno cunjico skreiram, če ne drugega, zase.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 February 2007 - 07:44 PM

Posted 09 February 2007 - 08:26 PM
Fant se je pa nadvušu za gozdarstvo

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 10 February 2007 - 01:38 AM
Jina: Ma meni je rekla mama od ene, ki je bla v srednji na oblikovni, da njena hčerka ni mogla it direktno študirat pol oblikovanja, ampak je mogla it na gimnazijo delat maturo or smthng in je komaj pol lahko se vpisala naprej.

Razmišljam če bi šla študirat tuki al v Beograd (muahaha, mišn imposibl, ni šans da me sprejmejo.)

Pablo Picasso
Posted 10 February 2007 - 11:36 AM
na živilstvu niso povedali nič posebnega. zvedla sem samo, da bomo(do) imeli drugačen način predavanj. nakaj tednov bodo predavanja iz recimo dveh predmetov in pol izpit, pol pa predavanja še iz dveh in izpit itd. a se vam zdi OK?!
na kemiji je blo smeh, ker je tip mešal neke kemikalije in zlival tekoči dušik po mizi

mislim, da bo še vedno ostalo: 1. živilstvo in prehrana 2. kemija 3. nič?!
Posted 10 February 2007 - 11:43 AM
Posted 10 February 2007 - 01:25 PM
Zgodovina ja bla še kr fajn, prijetni profesor, mal na hece. O prospektih ali letakih ali čem podobnem ni bilo ne duha ne sluha. Večina študentov je delovala navoleno.
Potem pa pridem dans na Filozofsko v MB-ju pa čist druga pesem. Komaj si stopa skoz vrata že si dobo cel kup map, letakov... Povsod študenti, ki si jih lahko kaj vprašal ali pa so sami prišli do tebe pa če še kaj rabiš. Izredno prijetni profesorji. Všeč mi je bila fakulteta kot taka. V glavnem zlo navdušena nad Mariborskim FF.
[Napoleon]
Posted 10 February 2007 - 01:51 PM
Sem bila pa včeraj zgrožena, ko sem gledala Odmeve. Kako se ljudje z Univerze sploh niso pogovarjali z ministrstvom. in obratno. To, da so se morali srečati na TV-ju, da so se dogovorili glede prostih mest na fakultetah, to je kriminal. Namesto da bi se že prej srečali, povedali svoje argumente in na ta način določili število vpisnih mest.
Ta država je čisto v ku*** in še bolj tone.
Danes sem zelo kritično razpoložena. Še sploh ko vidim te kekce, kako delajo z državo.
Posted 10 February 2007 - 02:28 PM
Posted 10 February 2007 - 03:22 PM
Jaz sem šla gledat biotehnologijo na bf, slovanske jezike na ff, faks za kemijo in kem. tehnologijo in danes še ekonomsko. Sm izkoristla vse šanse

Ahja, vseen mi to še nč ne pove kaj sploh vpisat...

you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 10 February 2007 - 03:25 PM
na kemiji je blo smeh, ker je tip mešal neke kemikalije in zlival tekoči dušik po mizi

to je že lan delal... je kr vsak let isto očitn

pa una ženska k ji je mikrofon zafrkavu popoldne

Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!
Posted 10 February 2007 - 03:38 PM

@kalypsa: pri biotehnologiji naj bi ble ful male šanse za zaposlitev ...
Posted 10 February 2007 - 03:52 PM
Jaz pa sm u dilemi če bi šla ang pedagoško al nepadagoško. Upam da bojo na informativcih kej pametnega povedla, da se bom lažje odločla
Ti kr vzami pedagoško, tudi če se v tem poklicu ne vidiš. Imela boš kaki izpit več za nardit, na koncu pa vendarle kako možnost več pri zaposlitvi. Da se ne boš na stara leta po glavi tolkla...
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 10 February 2007 - 05:12 PM
Posted 10 February 2007 - 05:29 PM
Ampak vsaj če gre študirat dvopredmetno angleščino na mariborskem faksu, bo morala še en predmet zraven vzet... Ravno zato sem jaz na enopredmetni smeri, ker se nisem ne videla v pedagoškem poklicu in ker nisem vedla kaj naj še zraven izberem. Pedagoške izpite pa bom še tudi lahko naredila. Če ne tekom šolanja pa si jih lahko kasneje plačaš in dodatno narediš.
Oba programa je mogoče študirati po enopredmetnem ali dvopredmetnem programu. Pri enopredmetnem študiju pedagoške smeri slušatelji poleg predmetov s področja anglistike vpisujejo še pedagoške predmete, ki jih usposabljajo za poučevanje. Pri enopredmetnem študiju nepedagoške smeri pa v 2. in 3. letniku vpisujejo še drugi tuji jezik.
vir: http://www.ff.uni-lj...ika/splosno.htm
Jaz to drugače razumem kot ti. Res pa je, da se nisem nekaj blazno poglabljala v to, tak da...
Kar se pa tiče tistih izpitov na stara leta... Se mi zdi, da jih je dosti lažje nardit takrat, ko si še v "švungu" po domače. Ko si v učnem obdobju svojega življenja. Poleg tega niti niso tak poceni se mi zdi...
Sama sem tudi razmišljala kot ti, pa sem si pol na prehodu v drugi letnik vendarle premislila in šla na pedagoško. Videla sem, kake težave je mela mama pri menjavi službe, zaradi pedagoške neusposobljenosti. Še zdaj je v isti...
To je seveda samo moje mnenje/nasvet. Odloča pa se itak vsak za sebe. A ne?

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 10 February 2007 - 05:32 PM

Posted 10 February 2007 - 06:01 PM
Jina: Ma meni je rekla mama od ene, ki je bla v srednji na oblikovni, da njena hčerka ni mogla it direktno študirat pol oblikovanja, ampak je mogla it na gimnazijo delat maturo or smthng in je komaj pol lahko se vpisala naprej.

Razmišljam če bi šla študirat tuki al v Beograd (muahaha, mišn imposibl, ni šans da me sprejmejo.)

Jaz sem itak na Umetniški gimnaziji (likovna smer). Za vpis moraš met pa vsaj poklicno maturo in izpit iz enega od maturitetnih predmetov.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users