Jump to content

Photo

Živite skupaj s partnerjem?

• Please log in to reply
303 replies to this topic

#121 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 14 January 2008 - 03:06 PM

dilema, saj jaz te nisem napadala, samo vprašam pač, ker je pri nama, bi se lahko reklo da identična situacija; on živi zraven mene in moje mame, tudi čist nenačrtovano. zdaj bo skoraj dve leti. ker on ne hodi skoraj nič v trgovino, da moji mami na mesec 60€, pa tudi če se kaj pokvari vedno on popravi, pa pucat sem ga tudi že navadla za sabo biggrin.gif je malo drugače, ker je moja mama sama, pa ni dveh plač pri hiši. saj je plača vzgojiteljice čist povprečna, samo je tudi moj fant reko, da bi ji nekaj dal, četudi nebi nič rekla, ker še ne misli tak hitro odit od tu. takrat, ko bo, boma šla oba biggrin.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#122 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 14 January 2008 - 03:26 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 14. 1. 2008 - 13:59)  

hehe to me spominja na izjavo mojega dragega, ki pravi, da za kuhinjo ne bova dala več kot 2000€, ampak za TV je pa vredno dat 1000€. Včasih se mu res fino nasmejem smile.gif Še dobro, da bodo moji starši opremili kuhinjo v najinem bodočem stanovanju.

Poznam ja, za vso pi****** bo dal okol 4k€ ker je treba met naj naj zvočnike, pa snemalec, pa tv.......
Ampak bo kuhinja tud stala okol 4k laugh.gif , the best of the best biggrin.gif

Pa, errol te moram pohvalit, sem vedla da lah računam nate kiss1.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#123 temida

temida

sramežljivec

• Člani
  • 97 posts

Posted 02 February 2008 - 05:47 PM

zanimivo, ker vas je toliko ki ne bi nikoli živeli skupaj s starši od partnerja ali pri svojih starših skupaj s partnerjem.
jaz sem sicer še premlada, da bi živela stalno skupaj s fantom, samo sem pa skoraj 100% da bom ostala doma pri starših. hišo imamo veliko, res da bi imeli skupen vhod (mogoče tudi kuhinjo), samo se mi zdi pa brezveze da bi se odselila iz hiše in bi potem morala živeti v bloku, na slabšem.
mislim da če se partnerja dobro razumeta s tistimi starši pri katerih živita ni nobenega problema tudi če žvijo skupaj celo življenje.

moj stric živi z ženo nad hišo dedka in babice pa nimajo nobenih problemov čeprav imajo skupen vhod. pa sta tam že več kot 15 let.
  • 0

#124 *Destiny*

*Destiny*

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 04 February 2008 - 12:59 AM

QUOTE(temida @ 2. 2. 2008 - 17:47)  

zanimivo, ker vas je toliko ki ne bi nikoli živeli skupaj s starši od partnerja ali pri svojih starših skupaj s partnerjem.
jaz sem sicer še premlada, da bi živela stalno skupaj s fantom, samo sem pa skoraj 100% da bom ostala doma pri starših. hišo imamo veliko, res da bi imeli skupen vhod (mogoče tudi kuhinjo), samo se mi zdi pa brezveze da bi se odselila iz hiše in bi potem morala živeti v bloku, na slabšem.
mislim da če se partnerja dobro razumeta s tistimi starši pri katerih živita ni nobenega problema tudi če žvijo skupaj celo življenje.

moj stric živi z ženo nad hišo dedka in babice pa nimajo nobenih problemov čeprav imajo skupen vhod. pa sta tam že več kot 15 let.

Nevem, jaz si ne predstavljam, da bi živela do konca življenja doma... Raje garam celo življenje za lastno stanovanje pa imam vsaj doma kaj od življenja in predvsem svobode, brez zakonskih nasvetov, brez vtikanja v osebne zadeve.
Kaj šele, da bi živela s taščo, ki bi mi govorila, kako vzgajati otroke in kako se pomiva posodo...
ZNORIM!
  • 0

#125 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 04 February 2008 - 08:10 AM

Men bi blo pa idealno, da bi s svojo familijo živela v isti hiši. pač usak ma svoje nadstropje pa je. Upam, da bo enkrat res tko.

edit: mogoče bi loh tud z njegovimi tko živela
  • 0

#126 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24550 posts

Posted 04 February 2008 - 02:34 PM

QUOTE(*Destiny* @ 4. 2. 2008 - 0:59)  

Nevem, jaz si ne predstavljam, da bi živela do konca življenja doma... Raje garam celo življenje za lastno stanovanje pa imam vsaj doma kaj od življenja in predvsem svobode, brez zakonskih nasvetov, brez vtikanja v osebne zadeve.
Kaj šele, da bi živela s taščo, ki bi mi govorila, kako vzgajati otroke in kako se pomiva posodo...
ZNORIM!

definitivno podpis ...

moji starši imajo stanovanje, katerega dajejo v Kamniku v najem. In sva šla raje v nakup svojega stanovanja (ne ustreza nama lokacija, oni ga pa nočejo prodat, da bi si lahko kje drugje kupila večje ...). Tako da sva sedaj na svojem in sem sam svoj gospodar.
Vedno se lahko postavim zase, povem jima kar mi paše (seveda z vsem spoštovanjem, ampak ni mi pa treba ene hinavščine zganjat) in jih obiskujem kolikor mi paše ... in nimam nobenega občutka krivde (čeprav dostkrat poskušata na to noto igrat), pa nič mi ne moreta naprej metat.

Jaz še v istem kraju ne vem če bi bila ... moje življenje želim imeti ločeno od življenja mojih staršev (in da nikakor ne more do niju pridt do kdaj smo ga žural, kako hrupni smo bili, kaj vse smo počeli, koliko krat se skregava z mojim, kako bomo otroke vzgajal,....)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#127 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 04 February 2008 - 02:40 PM

še en podpis

raje živim v eni luknji kot s starši (pa imam najboljše na svetu-to itak skoz pišem biggrin.gif )ali od fanta s starši.Nikoli! Stari in mladi nismo za skupaj, pa mislim da se šika da gremo vstran in tudi njim damo mir. Vsaj tolko moramo bit narazen da en do drugega ne moremo s copati.
  • 0

#128 *Destiny*

*Destiny*

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 04 February 2008 - 02:49 PM

To je slovenski fenomen... nikjer po Evropi ne vidiš, da bi otroci do konca življenja ostali pri mamici in očku...

Verjetno ni stvar samo v financah ampak tudi v razvajanju, da ti tudi potem mamica pere in kuha in seveda pazi otroke... Nikoli se ne osamosvojiš...

• 0

#129 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 04 February 2008 - 05:47 PM

Mi zdaj živimo v isti hiši s babico in dedkom - vsaki imamo stanovanje v svojem nadstropju in skupen vhod. Tako je pač naneslo, ker hišo zgradit ni mali strošek in s skupnimi financami je vse laže. Ampak ne vem, če je vredno. Babica in dedek sta vedno doma - če ju ni doma gresta samo v trgovino za pol ure, za ves dan gresta enkrat na leto kam ali pa še to ne. Res je, da urejata okolico, vendar bog ne daj, da bi kar kateri izmed nas po svoje naredil. Mami je enkrat, ko si je na prazno gredico posadila solato, ji je to solato babica šla na drugo gredico presadit. rolleyes.gif Da ne rečem, če si je kdaj ali jaz ali brat pripeljal kakšnega prijatelja domov. Sta vedno imela pripombe, pa tudi sama se nisem najbolje počutila, ko smo se punce zunaj recimo kopale v bazenu ali karkoli igrale (ko smo še bile manjše), babica in deda pa sta zraven sedela. Ni fajn. Ali pa vedno ko se je brat skregal z mamo je pobegnil k babici, ki mu je potem potuho dajala. Da ne omenjam sesanja v zgodnjih urah, ko bi človek še spal ali pa nalaganja neuporabne krame v kleti, ki smo jo že nastavli za smeti, a jo deda shranjuje, češ morda bo pa še kdaj prišlo prav in podobne zadeve. Saj sicer sta dobri osebi, ampak medgeneracijska razlika in različen ritem življenja nikakor naredijo svoje.
Zdaj če samo pomislim kakšne finte imata mojadva in kakšne finte imata starša od mojega fanta, ni šans, da živim kdaj z njimi. Pa so sicer obojni super ljudje, ampak enkrat hočem čisto zares zapustiti gnezdo in živeti čito po svoje.
  • 0

#130 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 04 February 2008 - 06:22 PM

Meni se tudi zdi absurdno, da bi živela celo življenje v isti hiši kot starši (jebeš svoj vhod - isto sranje, drugo pakovanje). Kar se tiče izkušenj, so moje zelo slične Kalypsinim, ker smo tudi mi živeli z babico, dedek je pač umrl dokaj hitro, in so ble neprestano neke zdrahe, obsojanja, kregarija zavoljo takih in onakih nepomembnih rečeh.
Sicer dopuščam možnost, da obstajajo tudi taki, ki skupaj živijo in se imajo dobro, ampak to je imo bolj redkost in izjema.

• 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#131 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 04 February 2008 - 07:20 PM

QUOTE(Kalypso @ 4. 2. 2008 - 17:47)  

. Da ne omenjam sesanja v zgodnjih urah, ko bi človek še spal ali pa nalaganja neuporabne krame v kleti, ki smo jo že nastavli za smeti, a jo deda shranjuje, češ morda bo pa še kdaj prišlo prav in podobne zadeve.

LOL laugh.gif biggrin.gif A veš da sta moja dva ista, ko kaj vržemo v smeti(pa res neuporabne stvari) od starih vtrganih dežnikov do kakih bednih spominkov) potem to najdemo čez čas nekje , ker je deda vzel iz koša. To je po moje posledica tega, da so pač v tistih cajtih živelih v pomanjkanju in tako šparajo za hude cajte. Seveda to ne opravičujem, me tudi moti ampak smo vzeli v zakup. Zdaj mi je to smešno,
pa ko sem enkrat enega plišastega 100 let starega medvedka vrgla v koš, pa ga najdem v sobi pri babici, je rekla, da ga je vzela ven, ker se ji smili. biggrin.gif huh.gif
  • 0

#132 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 February 2008 - 08:18 PM

QUOTE(*Destiny* @ 4. 2. 2008 - 14:49)  

To je slovenski fenomen... nikjer po Evropi ne vidiš, da bi otroci do konca življenja ostali pri mamici in očku...

Verjetno ni stvar samo v financah ampak tudi v razvajanju, da ti tudi potem mamica pere in kuha in seveda pazi otroke... Nikoli se ne osamosvojiš...

A si slišala ti kdaj za Italijane? laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#133 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 04 February 2008 - 08:45 PM

QUOTE(TiTa @ 4. 2. 2008 - 19:20)  

Zdaj mi je to smešno, pa ko sem enkrat enega plišastega 100 let starega medvedka vrgla v koš, pa ga najdem v sobi pri babici, je rekla, da ga je vzela ven, ker se ji smili. biggrin.gif huh.gif

lol1.gif lol1.gif

Ful mi je smešno, sori. laugh.gif

Drgač ja, Italijani so en tak primer- "hotel mama". biggrin.gif

Si pa tud jst ne predstavljam, da bi živela celo življenje v hiši skupaj s starši. Vrjetno bi se mi zmešalo. huh.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#134 saska

saska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 388 posts

Posted 04 February 2008 - 09:49 PM

men se tut tk zdi, tk ko je že ena napisala, da tut starši rabijo svoj mir in mi misel da bi živela skupi z njimi tud ko bi začela s fantom skup živet, niti najmanj ne diši. takrat še sam na obisk k njim pa čisti računi pa srečno.
  • 0
Popijem štirideset kav na dan, da sem lahko buden in mislim, mislim, mislim, kako premagati tirane in idiote.
Voltaire

#135 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 05 February 2008 - 09:20 AM

QUOTE(saska @ 4. 2. 2008 - 21:49)  

men se tut tk zdi, tk ko je že ena napisala, da tut starši rabijo svoj mir in mi misel da bi živela skupi z njimi tud ko bi začela s fantom skup živet, niti najmanj ne diši. takrat še sam na obisk k njim pa čisti računi pa srečno.

S tem se tudi jaz strinjam. Jaz si niti ne morem predstavljat, da bi bilo to tako. Mojim bi pa tut šlo v nos, da bi enga domov prpelala in da bi se k nam ugnezdu. Sploh, ko čujejo razne zgodbice, kako se k puncam tipi kr preselijo, pa niti njene starše za to ne vprašajo, ter živijo na njihove stroške. Sicer pa vem, da je to problem drugih in ne nas, ker do tega pr nam ne bo prišlo.

• 0

#136 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 05 February 2008 - 06:33 PM

Strinjam se z vsemi, ki ne bi celo življenje pri starših živeli oz. živeli v isti hiši.
Jaz živim s fantom in moram rečt, da se imata moja starša ful fajn, ko sta sama. Pa ne zato, da me ne bi marala (daleč od tega, še zmeraj kdaj fasngo dobim ali greva s fantom k njim na kosilo, rada vidita, da pridem tja na obisk).

• 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#137 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 05 February 2008 - 06:58 PM

Men je pa to ful dobr ideja, da bi živela skupaj s svojimi starši v isti hiši smile.gif , sem se o tem z njimi tud zgovarjala in sta bla ful vesela, da tko razmišljam.
  • 0

#138 callista

callista

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1498 posts
  • Interests:šport, glasba, zabava

Posted 05 February 2008 - 07:24 PM

v-i-k-i, jaz pa tega ne bi hotela nikoli. smile.gif Kajti že sedaj vidim, da tako različne generacije nikakor ne grejo skupaj. Živimo skupaj s starimi starši in to ne gre skupaj. Morda na začetku še ni večjih problemov, ampak čez leta in leta pa pride do mnogih trenj.

• 0
IPB Image

#139 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 05 February 2008 - 07:35 PM

QUOTE(_v-i-k-i_ @ 5. 2. 2008 - 18:58)  

Men je pa to ful dobr ideja, da bi živela skupaj s svojimi starši v isti hiši smile.gif , sem se o tem z njimi tud zgovarjala in sta bla ful vesela, da tko razmišljam.

Res je pohvalno se strinjam. Ma jaz bi lahk živela z atom, sam z mamo pa ne. Že imam zdaj različna mnenja.
  • 0

• Guests

Posted 05 February 2008 - 07:41 PM

Js bi pa z mojimi se nekak zivela, z njegovimi pa nikakor smile.gif Cuje se grdo ampak tk je.. doma lahk recem, ce mi kaj ne pase, ce mi mama kaj dela po sobi, ji recem, bejz ven, daj mi mir, ne morem pa njegovim starsem tk govorit. Ze tk zdaj kr naprej nekaj ponujata, pa sklede, pa koce, pa kovtre, pa ne vem kaj se vse bi nama zdajala, ne vem zakaj, kaj bi blo sele ce bi skup ziveli. Ne bi pa zivela niti z mojima dvema, pac hotla sem poudarit, da CE ZE, pol bi mi blo lazje.
Se mi zdi, da morjo otroci stran, na svoje, zazivet svoje zivljenje, domov pa hodit na obisk in otroke nosit varvat smile.gif Ne bi bla niti v istem mestu, ker bi me blo groza prepogostih obiskov. Pa ne od mojih dveh, ona dva mata svojih stvari polno, mama pravi, da je vesela, ko pridem za vikend domov, pol je pa vesela tut ko grem laugh.gif
Njegova dva pa ga ze kliceta cisto vsak dan in se menijo pol take bedarije da sploh ni za poslusat. In ce bi blizu skup stanovali dam roko v ogenj, da bi bla nonstop tam.Ker nimata kaj delat, dolgcas jima je, nic kaj prida se jima ne dogaja, pa se radovedna sta. Joooj, zdaj pa ze obrekujem. Sam saj veste kak je tipicen odnos punce in njene tasce ;)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users