Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#121 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 31 March 2010 - 09:49 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 31. 3. 2010 - 22:46) View Post

Boš jo imela v MB?

Joj, ko bi le lahko rekla za zihr. cry.gif Če mi jo rata dobit, jo bom imela v Mariboru, ja. Jo bom pa kak teden pomoje tudi doma pustila, ker jo bosta zihr ati in Matej hotla kdaj imet pri sebi čez teden, sploh ati je totalni oboževalic mačkonarjev, že od nekdaj, prav s takim občudovanjem jih gleda. smile.gif Sem si pa zdej delala spisek, kaj je vse treba met in me glava boli, kakšni stroški so to na začetku. Praskalniki so ful dragi, kvalitetna ležišča tudi precej, pol pa še vse ostalo, od glavnikov do igrač, posodic, stranišča, ščipalnik za krempeljce, pa to daš 150€ v momentu.

Ko pridem v petek domov, bom mami tak zatežila, da bo pomoje migreno fasala in se bo mogla vdat.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#122 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 March 2010 - 09:54 PM

Držim tudi jaz pesti, da ti uspe prepričat matero. Po moje ti/vam jo bo ... če združite moči. x)
Ja, stroški za žival, če hočeš za njo kvalitetno in dosledno skrbeti, so pa kar visoki ... skoraj, kot če bi imel
enega družinskega člana poleg.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#123 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 31 March 2010 - 09:56 PM

Dilema, midva sva prek bolhe kupila in sva dobila vse skor novo, prejsnjim lastnikom je mucka umrla in so potem prodajal in sva dala za zaprt wc pa krempalnik, pa polno igrac, pa česalnikov pa nevem česa še vse za 30e. Tko da se ti splaca pogledat.Pa une skarje za kremplje so bol tko-tko, ful jim hitro zraste nazaj, bi mogla vsak teden ji striz, ce bi hotla da ma skos postrizene. Pa macke naceloma to moti in si jih pol se posebi rade hodjo brusit, tko da je praskalnik a must.
  • 0

#124 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 31 March 2010 - 10:07 PM

A drugač mačke dobr prenašajo transport? Pa "dva domova"?
  • 0

#125 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 31 March 2010 - 10:11 PM

Baje je zelo odvisno od posamezne živali, bolje naj bi transport prenašale mirnejše živali (kar tale moja Kuštrica je), s tistimi zelo živahnimi je baje kar hudič. Jaz poznam kar nekaj ljudi, ki redno vsak teden vozijo živali iz enega konca na drugega, pa ni nobenih problemov. Recimo bivša sošolka tako vozi iz Celja v Ljubljano shi-tsuja, kolegica pa zajca in nimata nobenih problemov, edino na začetku sta se morala malo navadit. Je pa res, da odpadejo neke strašno dolge vožnje (jaz imam od Celja do Maribora 30 minut po avtocesti, tako da niti nekih hudih ovinkov ni). Kar pa se tiče menjave okolja, baje ni tolk panike, če sta to res dve konstantni stanovanji, ne recimo 5 različnih, pa seveda je treba vedno sabo vzet njeno ležišče, najljubše igračke, njeno posodo za hrano, itd.

Midva s fantom sva recimo do zdej našla dva brezdomčka (dve psički) in ju strpala v avto ter horuh v zavetišče, pa je bila kar dolga pot in precej ovinkasta, ampak nista psički kazali nobenih znakov preplašenosti/slabosti, whatever. Prva je dremala med mojimi nogami, druga pa se je v prtljažniku igrala s piksno doručka. biggrin.gif Pa zagotovo nista bili navajeni vožnje z avtomobilom od prej...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#126 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 31 March 2010 - 10:14 PM

...
  • 0

#127 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 31 March 2010 - 10:15 PM

No, naša pa tistih 1krat na dva meseca izpusti ene 10% dlake od stresa, globoko mjavka in se pr veterinarju ljubeče stiska okol vratu, ko jo vzamemo iz transporterja/to pomeni, da ti zarije kremplje v kožo in to vseh 18 najbrž. Skratka, prevažanja ne prenaša najbolje. Je pa res, da potuje sam tja in točno ve, kam jo peljemo, tako da je najbrž tud zarad tega tolk iz sebe zmeri.. laugh.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#128 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 31 March 2010 - 10:15 PM

Ene živali celo uživajo v vožnji. : )

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#129 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 31 March 2010 - 10:16 PM

Glede menjavanja stanovanj, imamo mi našo Lolo včasih pri nas, včasih pa je pri babici. In mamo tukaj svoje igračke, svoje dekce, pri babici pa svoje. In ji nič ne manjka, je povsod čist zadovoljna biggrin.gif Pa vožnjo ma ful rada, še posebaj s kolesom (v košarici laugh.gif ). No, mačka nad tem verjetno ne bi bila navdušena biggrin.gif Nam je pa Lola kot mladiček pobruhala avto na tisti prvi poti (smo jo kupili v Celju mz), in na poti domov ji je bilo zgleda slabo, revčki. Ampak po tistem pa nikoli več, pa vedno je ful navdušena ko kam gremo smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#130 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 31 March 2010 - 10:17 PM

Ja, zagotovo ne prenašajo vse živali vožnje super dobro, sej tudi ljudje ne. Drugače pa bi jo jaz pomoje probala imet v naročju, pomoje bi jo to ful bolj pomirjalo, kot pa če jo bi imela v transporterju. Kolegica zajca med transportom ne more imet v kletki, ker se mu strga, če ga ima v naročju, pa je popolnoma miren in zadovoljen. Samo ne vem kako je z varnostjo, no, v vsakem primeru bi sedela na zadnjem sedežu, se mi zdi boljše.
  • 0

#131 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 31 March 2010 - 10:31 PM

ja dilema jaz sem tut to mislna, ko sem ga glih dans pelala k vetu in je blo grozno, nikol vec brez transporterja.Skos je silil iz naročja dol, pa prasku in mjavku, sam cakala sm da mi kje skoc iz narocja, nevzdrzen je bil. Če je pa v transporterju je pa lepo mirn notr, sicer mal mjavka ampak ne skače po košari sm pa tja ampak lepo čaka.
Odvisno od živali očitno.
  • 0

#132 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 31 March 2010 - 10:32 PM

Če jo dobim, bom pač oboje probala in bomo vidli, kaj bo dami bolj ustrezalo.
  • 0

#133 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 01 April 2010 - 08:44 AM

kolikor vem, se mačkurine veliko bolj kot na človeka, navežejo na prostor in zna bit kakšna težava pri tem, da ga maš tri dni nekje pa tri dni kje drugje. za vse naše mačke so ble vožnje kamorkoli zelo zelo stresne, ko smo se pa selili, pa sploh cel revolt in ni prilezel par dni izpod omar/pojstle, nič jedel, pil, nič na wc. vsekakor je za premislit glede vozakanja sem in tja.
Kazo ma full rad obične plastične zamaške za 'fuzbal' špilat, še zmeri najraje ponoči spi pod mojo pojstlo na prazni prevleki za odeje, sicer pa čez dan obožuje poležavanje po namiznih pogrinjkih.
ko se ti bo mačketina navajala na nov prostor in če bo šla npr. za omaro ali kej, jo pustite tam, nikarte jo bezat ven, ker zna svojo evil naravo takrat pokazat. ko bo lačna/žejna, bo že našla skledico, brez skrbi. ta prva stvar, ki jo je Kazo naredu, ko sta ga starša pripeljala, se je zapičil direkt v skret. laugh.gif vse najdejo, brez skrbi. naj se sama navaja na nov prostor, ne je ti tišat v skledico s hrano, češ, tuki maš hrano al pa v skret, da se tam lula, bo že vse sama najdla.
pa držim pesti, DiLeMa!

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#134 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 01 April 2010 - 10:31 AM

Dilema, ti muco prinesi kar domov, kdo se ne bi omehčal ob tahi puhiki? wink.gif Sploh, ker ne gre za neke težje vzroke, zakaj je mam ne bi mela (ni vmes nobene alergije, nobene nestrpnosti do živali, itd), foter kolikor razumem bi jo ful imel, ti pa tudi. Mama se pomoje samo ne more navadit na dejstvo, da bi imela žival v hiši. Pa dokler bi za muco skrbel kater drug član družine (ti in foter), bi ji blo čisto ok samo crkljat se z muco, ne pa da takoj mat zadolžiš ne vem, za pucanje wcja mački in to je to laugh.gif .

Mislim... Ko je nam prva muca poginila sva z fotrom par dni kasneje že razmišljala o novi, mat pa ni hotela slišat o tem in je stalno govorila "ne" al pa "ne vem". Pol ko smo pa mulce pripeljali domov, je pa samo za njimi letala.

QUOTE(DiLeMa @ 31. 3. 2010 - 22:37) View Post

Pa zdej sem tu še gledala, da imajo posebaj spreje za čiščenje ušes, posebaj za čiščenje oči, itd. A to vse rabi specialno ali ni treba? hmm.gif

Ej nič ne kupovat vnaprej. Če ima muca dolgo dlako le kak glavnik. Če bo začela bljuvat hairballs pa se dobi ful dobra in okusna pasta za mačke, ki jim pol v želodcu to dlako razvozlja in mačke jo lepo skenjajo ven.

Naše sicer te paste ne jejo (jo pa imam doma), ker nekak niso navajena takih zdrizastih zadev in pri kaki pašteti niti ne vejo, kako to pojest. Pa sploh ne bljuvata dlak recimo.

Glede prevoza se pa strinjam z ostalimi in sicer, da bi bil za mačko ful stresen.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#135 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 April 2010 - 10:36 AM

...
  • 0

#136 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 01 April 2010 - 10:37 AM

Mi imamo enega italijanskega, pa je tudi zelo dober. Tak v oranžni vreči ali pa v zeleni.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#137 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 April 2010 - 11:09 AM

Pisal mi je še lastnik stanovanja in rekel, da nima nič proti, če jo imam tle. Kar se vožnje tiče, pa bo seveda še treba ugotovit kako in kaj, nekatere živali jo super prenašajo, druge sploh ne. Pa bomo pač potem videli kako bo, če sploh bo, počakajmo na sodbo vrhovnega sodnika.
  • 0

#138 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 01 April 2010 - 12:55 PM

Kaj, a si zmehčala mam'co. ermm.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#139 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 April 2010 - 05:43 PM

Jutri šele pridem domov in se pol pomenimo, preko telefona ne bo šlo. =)
  • 0

#140 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 April 2010 - 10:48 PM

QUOTE(Plain Jane @ 29. 3. 2010 - 22:22) View Post

Omg! wub.gif cry.gif wub2.gif
IPB Image
IPB Image

Jaz bom jutri poklicala za to muco. wub.gif