Si ga kar predstavljam 
Midva sva včeraj končala s prvo sezono in sem res navdušena kako so uspeli spremenit knjigo v film!
Moj je sicer komentiral, da mora biti pisateljica precej sick, da kaj takega sploh napiše, ampak je pa vseeno vse pogledal in vedno komaj čakal nadaljevanje.
Mešane občutke mam glede druge sezone. Zaenkrat me še ni toliko navdušila kot prva, mislim da je problem tudi v tem, da bo mnda isto število delov, dogajanja pa je ful več in posledično precej ven izpustijo. Sploh če si knjigo prebral ko so nekatere stvari res v detajle opisane, doživljanja enega in drugega karakterja, občutja. Posledično eni karakterji sploh ne pridejo prav do izraza na žalost.
Midva sva končno uspela pogledat drugo sezono no 9. dela in lahko samo rečem, da me je zelo razočarala. Kakor je bila prva sezona res fantastično povzeta po knjigi in je počasen tempo pripomogel k sami zgodbi, je v drugi sezoni ravno nasprotno - dolgočasna je!
Kot si že omenila, veliko so ven izpustili, veliko so pa kar sami dodali in kradejo minutažo (sva ravno pogledala del z urjenjem). Škoda in nepotrebno.
Prav tako se mi zdi, da Jamie (Sam Heughan) aboslutno ni dovolj karizmatičen za tako vlogo. V prvi sezoni ni bil toliko v prvem planu in tega sploh opazila nisem; zdaj se mi pa zdi, da mu vsak ukrade kadre (sploh Dougal, Colum, zdaj sem gledala starega Simona Fraserja,... da o Randallu ne govorim). Ne oddaja tiste energije, ki jo je čutit v knjigi in je daleč od človeka, ki bi mu drugi sledili. Prav tako se mi ne zdi dober igralec - za moje pojme preveč gledališki.
Mi je Caitriona bistveno boljša.
Zdi se mi, kot da bi šlo za popolnoma drugačno priredbo knjige - bleda senca prve sezone, le like so obdržali iste.