Priporočam vrečke z nastavki, z navadnimi vrečkami je sama packarija. Te vrečke se dobijo povsod, v vsakem Sparu, Mercatorju. Ampak meni so najboljše tiste za enkratno uporabo, jih dobiš 20+nastavke (te seveda niso za enkratno uporabo). Ker tisto plastično pomit je... obup.
Led je pa narejen iz beljakov in sladkorja ali pa vode (tudi limone) in sladkorja. Mora bit pa res ful gosto za pisanje po piškotih.

Praznična peka
Posted 18 December 2012 - 10:08 PM
Posted 18 December 2012 - 10:09 PM
Jaz imam tale dva recepta, prvi je Icing - to je za napise, okraševanje, etc, drugi pa je prav preliv.
Royal Icing
2 cups confectioners’ sugar
2 tablespoons plus 2 teaspoons water
4 1/2 teaspoons meringue powder
1/4 teaspoon cream of tartar
Food coloring (optional)
In a small mixing bowl, combine the confectioners’ sugar, water, meringue powder, and cream of tartar; beat on low speed just until combined. Beat on high until stiff peaks form, 4-5 minutes. Tint with food coloring if desired. Keep unused icing covered at all times with a damp cloth. If necessary, beat again on high speed to restore texture.
To decorate, place icing in a pastry bag. For border decorations and dots, use #3 round pastry tip. For small detailed decorations, use #1 or #2 round pastry tip. Makes: about 1 cup.
Confectioners’ Sugar Glaze
2 cups confectioners’ sugar
2 tablespoons plus 1 teaspoon water
1/2 teaspoon clear vanilla extract
Food coloring (optional)
In a bowl, combine the confectioners’ sugar, water and vanilla; stir until combined and smooth (mixture will be thick). Tint with food coloring if desired. With a butter knife or small metal spatula, lightly spread glaze on cooled cookies. Let dry for 1 hour.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 December 2012 - 10:12 PM
Meringue powder? Česa mi vse nimamo.
Posted 18 December 2012 - 10:15 PM
Ja, jaz uporabim kar beljake, ali pa čisto spustim to.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 December 2012 - 07:14 PM
Jaz sem kupila silikonske modelčke (ful dobri, lepo grejo ven), ampak se bojim, da res niso primerne za darilo, ker se takoj začnejo topit. Je pa ful dobro, sem uporabila brusnice, marelice, kandirano pomarančo in pražene mandlje. Notri sem vsula še nekaj Sweet Rub mešanice od 1001 Dar.
Posted 19 December 2012 - 07:21 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 19 December 2012 - 07:25 PM
Imaš tudi slikovno gradivo na FB.
Posted 19 December 2012 - 08:56 PM
Ja, jaz bi rabila za delat vzorčke, ne prav preliva. Meringue powder so beljaki v prahu? Kaj je pa cream of tartar?
Za vrečke bom pa naslednjič pozorna.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 20 December 2012 - 01:28 PM
Marmelada, Dr. Oetker ima nekaj podobnega.
Meni se običajno ne da ukvarjat še z dodatnim packanjem in sem nabavila čokoladno različico (bela, temna in mlečna čokolada).
Posted 21 December 2012 - 10:56 AM
Five-Minute Coconut Fudge (vegan)
Jina, si že delala? Zanima me, če lahko v trgovini najdem flaked coconut, toasted ali moram sama pripraviti? Pa recept navaja dutch process cocoa powder - je običajen kakavov prah v redu? : )
SG, zakon tradicija s hiško iz medenjakov!
Posted 21 December 2012 - 10:59 AM
Kokosov čips samo na hitro prepražiš v ponvi brez maščobe, dutch cocoa je pa navaden temen kakav v prahu (ne Benko, Nesquick ipd.). Dobiš pa prav nizozemskega v Mercatorju, taka modra vrečka je, gor so pa eni mlini.
Posted 21 December 2012 - 11:53 AM
Jina, si že delala? Zanima me, če lahko v trgovini najdem flaked coconut, toasted ali moram sama pripraviti? Pa recept navaja dutch process cocoa powder - je običajen kakavov prah v redu? : )
SG, zakon tradicija s hiško iz medenjakov!
Je PJ fajn povedala Sicer pa priporocam - kot pri vseh ameriskih receptih - zmernost pri doziranju sladkorja
Posted 21 December 2012 - 12:26 PM
Posted 21 December 2012 - 01:08 PM
Hvala Kalypso, bom pozorna, če bom videla to od Oetkerja.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 December 2012 - 11:49 AM
Moja prva potica (kokosova) je pa ful dobra drugače, testo je ful mehko, sem delala s kozjim mlekom.
Posted 22 December 2012 - 04:40 PM
škodaaa!
A si s čim premazala šarkelj???
Posted 22 December 2012 - 04:42 PM
Si premalo pekla?
PS Slika je narobe.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 23 December 2012 - 11:06 AM
Sem namazala pekač, pekla dovolj dolgo, sem jo pa hotla takoj, ko sem vzela iz pečice, vzeti iz pekača, verjetno bi morala počakati, da se ohladi. Vem za drugič.
Slike ne znam obrnit.
Posted 23 December 2012 - 11:53 AM
Jaz bom pekla v šarklju danes, pa sem že izprašala mami, s čim naj namažem, pa mi je rekla, da je takšne modele najbolje mazat z mastjo... :s Pa ko se speče, se ga naj bi obrnilo "na glavo" in postavi na rešetko in se ga pokrije z vlažno krpo in potem baje sam odstopi... samo dvigneš model in imaš na rešetki pečen šarkelj.
Joj, upam, da mi rata to danes, ker bo šlo drugače milijon sestavin v nič :s
Posted 23 December 2012 - 11:57 AM
A se da kateri pomagat najt recept za čokoladne razpokančke? Prisežem, da ne najdem z iskalnikom, edino kar mi najde v zvezi s tem receptom, je Kinkyjin komentar... pekla sem jih med lanskimi prazniki in bi jih zdele spet. Hvala.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users