Jump to content

Photo

Francija - Pariz

• Please log in to reply
347 replies to this topic

#121 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 18 February 2011 - 01:01 PM

Imamm eno vprašanjce. V Parizu so zastonj ogledi do 25/26 leta (?) in me zanima, če je čist dovolj ta naša študentska, ali si moram dat delat "univerzalno"? Vem, da nekaj takega obstaja, ker si je sošolka rihtala za Peru, samo ajd, to je res drug kontinent, pa raje vprašam.
  • 0

#122 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 19 February 2011 - 10:06 AM

Dovolj je osebna izkaznica ali potni list, študentske sploh ne rabiš!
  • 0

#123 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 19 February 2011 - 04:50 PM

Jup, sveže info. tongue.gif

Torej, da se na hitro javim. Malo prej sem prispela nazaj v SLO, ful prehitro je minilo. Vsak dan sem se ene 5x spomnila na Ano biggrin.gif Precej prav so mi prišle tvoje informacije (Restaurants du monde zmagaaa!). Sem se pa madly in deeply zaljubila v Pariz, še sama ne vem kako, ker sem še pred kakim letom po mojem gojila precej negativna čustva do njega - tak zguljen mi je deloval. Ampak je daaaleč od tega, res je popoln, redka mesta se me tako dotaknejo.

Kaj več o ogledih itd v naslednjih dneh, ful sem utrujena, ker smo ogromno prehodile/prevozile (z metrojem).
  • 0

#124 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 February 2011 - 04:53 PM

Meni je Pariz tudi FUL všeč, takoj za Londonom najljubše mesto, poleg Madrida.
  • 0

#125 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 February 2011 - 09:00 PM

http://www.stumbleup...gpano/paris.htm

Jokajmo skupaj! wub.gif

Jaz grem 24. marca, s fantom bova spala pri couch surferju (še nevem katerem), ker boma poskusla pač to opcijo. smile.gif
Komaj čakam!
  • 0
Viens, reste ici!

#126 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 20 February 2011 - 09:21 PM

Ana, jaz grem tut 24 marca! blink.gif laugh.gif ampak ti greš verjetno v lastni režiji ane, jaz grem s Palmo. biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#127 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 February 2011 - 09:32 PM

Jaja smile.gif. Grem pa iz Ljubljane, z Easyjetom.
  • 0
Viens, reste ici!

#128 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 20 February 2011 - 09:33 PM

Jaz pa takrat pridem domov biggrin.gif
  • 0

#129 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 February 2011 - 10:45 PM

Ana, s tole panoramo me boš res v jok spravila. cry.gif

Jaz že iščem načine oz. izgovore, da grem spet nazaj asap. biggrin.gif

Nincha, če še nimaš rezervacije, ne hodi z agencijo, ker boš 2x preplačala vse.
  • 0

#130 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 February 2011 - 10:48 PM

Freya lahko malo napišeš v katerem hostlu ste bile in kako je blo ? Pa tut glede cene ?
  • 0
Viens, reste ici!

#131 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 20 February 2011 - 10:48 PM

Jah pa pač grem, ker z avijonom ne morem, ker se mami boji, z avtom tja/nazaj sami ne greva, plus mogla bi se sama zafrkavat z rezerviranjem in iskanjem vsega skupaj. Pa 220€ za 5 dni se mi tut ne zdi tok velik. + želim vodene oglede, da še mal povejo, pa še nobena ne govori francosko in mi je lažje, če gre skupina slovencev.

Je bolj komot tako, v samostojni režiji bom šla mogoče kdaj drugič s fantom in avijonom. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#132 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 20 February 2011 - 10:51 PM

Ampak od teh 5 dni bosta vidve v Parizu največ 3 dni.
  • 0

#133 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 20 February 2011 - 10:57 PM

Ja, bova. Jst točno vem, kako to zgleda, ker smo na identično verzijo tega že šli v 2. letniku s šolo, program je čist enak, število dni, ogledi, vse, s tem da smo mi takrat dali 450€ za enega. Sej sem že napisala, da tega ne delam zase ampak za mami, pač te ponudbe je ona večkrat gledala, ful jo mikajo, ne greva se pač enih avantursistk, sama nisem še nikoli česa rezervirala prek spleta, pa tudi če bi želela bi rabila njeno kartico. Bo pa to presenečenje za rojstni dan in vem, da bo noro navdušena. Ona ni bila še NIKJER, če izvzamemo Trst in Pag. Tko da bo kul, hvala za nasvete.

Vem da agencije precej več zaračunajo, ampak mene vseeno ful pomirja dejstvo, da mi vse oni zrihtajo in da nisem tam prepuščena sama sebi. S fantom brez problemov, z mami pač ne. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#134 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 February 2011 - 11:05 PM

Ana, bile smo na Montmartru v Vintage hostlu, za 4 nočitve z zajtrkom nas je prišlo 116€ (torej malenkost pod 30€ na noč). Imele smo svojo sobo, imajo tudi privat sobe za 2 osebi. Soba je bila sicer ful majhna za 3, ampak ni bilo panike, ker smo itak samo spale not. Bilo je tudi dokaj čisto, tako da glede tega nimam nekih pripomb. Je bil pa ponoči precej glasen, stene so fuul tanke in se je vse slišalo, ampak jaz sem imela sabo čepke in sem še kar dobro spala.

Lokacija je bila fantastična - Gare du Nord 10 min stran, 2 metro postaji 5 min stran, tako da so povezave s strogim centrom in ostalim Parizom (ter letališčem) odlične. Prvi večer smo šle do Sacre coeur in na večerjo ter se na poti nazaj izgubile (falile smo eno ulico), kar je bilo taaaako freaky - v tem času je ful malo turistov, po ulicah je bilo pa polno nekega čudnega folka, vsak tretji je pristopil do nas in nas nekaj ogovarjal, res nas je bilo pošteno strah. Smo na srečo naletele tudi na par prijaznih ljudi, ki so nas potem usmerili do hostla.

Če greš s fantom, po mojem ne bo panike, sploh pa marca, ko je že več turistov (čeprav je bilo pomanjkanje turistov povsod drugod prednost - nobenih vrst in gneče). Na Montmartru je nasploh ogromno hostlov za precej razumno ceno, jaz sem se med enimi tremi odločala, ko sem iskala primernega. Drugače se pa po mojem tudi v bližini Eiffla dobijo kaki poceni hostli, vsaj kolikor sem takrat gledala.

Aja, da ne bo pomote - izkušnje s tem čudnim folkom smo imele samo ob večerih na Montmartru (ko smo se izgubile in 2 večera, ko smo šle iz metroja okrog 20h), drugače imam FANTASTIČNE izkušnje s Francozi. Sploh ne razumem, odkod izvira fraza "narediti se Francoza", ker tako prijaznih in odprtih ljudi še nisem srečala. Kot na Balkanu, resno. biggrin.gif

Aja še za Nincho- 220€ res ni veliko, kolikor sem gledala ponudbe ostalih agencij, pod 400€ skoraj ne prideš za 5 dni. Tako da le uživajta. smile.gif
  • 0

#135 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 20 February 2011 - 11:10 PM

QUOTE(Freya_ @ 20. 2. 2011 - 23:05) View Post

Sploh ne razumem, odkod izvira fraza "narediti se Francoza", ker tako prijaznih in odprtih ljudi še nisem srečala. Kot na Balkanu, resno. biggrin.gif
Iz časov, ko so Francozi lomastili po naših tleh in jih povprečen Slovenec tistega časa ni zastopil niti besedice. wink.gif (hint: Napoleon & Ilirska province)

• 0

#136 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 February 2011 - 11:10 PM

Hvala!
Veš kaj me še zanima - katere moje "nasvete" ste upoštevale in kak se ti je zdelo ? smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#137 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 February 2011 - 11:25 PM

Upoštevale smo predvsem nasvete glede hrane - jedle smo v t.i. "brasserie" in na ta način zapravile ful malo za izjemno okusne obroke (še zdaj se mi cedijo sline, ko se spomnim na naša kosila/večerje, njam), pa šle smo v "Restaurants du Monde" v Louvru, kar se je tudi izkazalo za odlično izbiro.

Potem kar se tiče šopinga, smo šle na Elizejske poljane (sicer smo vse skupaj bolj preletele, ker smo imele natempiran urnik), v Galerie Lafayette nam pa žal ni uspelo it. Zadnji dan smo čisto po naključju odkrile eno šoping uličico z xyz trgovinami blizu Les Halles, jaz sem odnesla domov 2 kompleta spodnjega perila in 2 nova para čevljev, pa oboje je bilo ful poceni. biggrin.gif Po dolgem in počez sem preiskala tudi Etam, ampak me je razočaral, vsaj kar se oblek tiče. :/

Ful mi je žal, ker nam ni uspelo v Cafe de Flore (smo načrtovale, pa nas je čas prehitel) in na pokopališče Pere Lachaise. Ampak po drugi strani sem pa vesela, imam vsaj izgovor, da spet grem. tongue.gif

Vozile smo se z metrojem (kupile smo paket 11 vozovnic za 12€), drugače smo pa fuul prehodile, ker je bilo precej lepo vreme in ker na ta način najboljše začutiš mesto. smile.gif

V glavnem, res hvala za vse nasvete, ta forum mi je olajšal organizacijo vsega skupaj. smile.gif Pa resno me je vsak dan prešinila misel "waw, Ana se je res z razlogom tako zaljubila v to mesto" biggrin.gif Suuuper je!
  • 0

#138 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 February 2011 - 11:28 PM

Ok super! smile.gif

Aja še to, jaz mogoče bolj kot ta carnet 11 kart, priporočam Navigo. Ker si dosti bolj mobilen, razlika v ceni pa ni pretirana. Mislim, da je Navigo 16 eur, pa imaš pač neomejeno voženj en teden.
  • 0
Viens, reste ici!

#139 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 21 February 2011 - 09:29 AM

QUOTE(Ana @ 20. 2. 2011 - 21:00) View Post

Jaz grem 24. marca, s fantom bova spala pri couch surferju (še nevem katerem), ker boma poskusla pač to opcijo. smile.gif
Komaj čakam!

Ana, dej mi sporoči, kako bo z iskanjem CS za pare... sem slišala od kolegice, da je ful težko najti CS za par pa bi naju tudi zanimalo.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#140 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 21 February 2011 - 12:05 PM

Ja, Ana daj še napiši možnosti glede kart za metro. Jaz še nisme ziher kaj bom vzela, ker vem, da ena sicer ugodna opcija odpad,e ker bom tam od sredine tedna pa do nasl. sredine tedna.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users