Posted 23 March 2012 - 07:09 PM
Posted 23 March 2012 - 07:52 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 24 March 2012 - 12:08 AM
Vsi na volišča, držimo pesti.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 25 March 2012 - 08:22 PM
Po neuradnih izidih referendumskega glasovanja o družinskem zakoniku je
proti njegovi uveljavitvi glasovalo 55,22 odstotka volivcev, za pa 44,78 odstotka. Preštetih je 97,31 odstotka oddanih glasovnic.
Kaj naj sploh napišem? Zelo sem žalostna in razočarana; očitno se mora zamenjati še kakšna generacija,
ki bo spremenila svet na boljše, zaenkrat nam še ne bo uspelo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 25 March 2012 - 08:36 PM
Ena stara koza je svojo opredeljenost proti argumentirala z 'jaz sem
proti, kam pa pridemo, če bo vsak delal, kaj če'.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 25 March 2012 - 08:44 PM
Vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc je izrekel "čestitke vsem, ki so glasovali proti".
Prepričan je, da državljanke in državljani v veliki večini spoštujejo materinstvo in očetovstvo in da si ne želijo, da bi njihove otroke v šoli vzgajali kako naj postanejo homoseksualci.
Posted 25 March 2012 - 08:46 PM
Posted 25 March 2012 - 08:50 PM
In še izjava, ki mislim, da sploh ni vredna komentarja:
Vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc je izrekel "čestitke vsem, ki so glasovali proti".
Prepričan je, da državljanke in državljani v veliki večini spoštujejo materinstvo in očetovstvo in da si ne želijo, da bi njihove otroke v šoli vzgajali kako naj postanejo homoseksualci.
Jst sem tudi kar zazijala, ko je tale zadnji stavek izrekel, ja

Posted 25 March 2012 - 09:13 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 25 March 2012 - 09:22 PM
Pablo Picasso
Posted 25 March 2012 - 09:51 PM
Posted 25 March 2012 - 10:30 PM
Posted 25 March 2012 - 10:34 PM
Zakon ima 304 člene in njega bistvo sploh niso drugače usmerjeni.
Meni sta najbolj všeč člena, kjer ob sklenitvi zakonske zveze nisto potrebne priče
in pa kjer lahko partner posvoji otroka svojega partnerja.
Recimo na ta način, bi kar nekaj znancev, ki živijo z ženskami, ki imajo otroke, ki niso njihovi...lahko postalo družina.
Ampak ja, najboljše je vse zavrzet okrog gejev in lezbijk.
Mislim da njihovega položaja zakon niti kaj dosti ne bi izboljšal, drugače. Saj sami otroka ne morejo posvojiti - no ja, lahko pa posvojijo biološkega otroka svojega partnerja.
Posted 25 March 2012 - 10:39 PM
Posted 26 March 2012 - 12:15 AM
Ampak ja, najboljše je vse zavrzet okrog gejev in lezbijk.
Mislim da njihovega položaja zakon niti kaj dosti ne bi izboljšal, drugače. Saj sami otroka ne morejo posvojiti - no ja, lahko pa posvojijo biološkega otroka svojega partnerja.
Tukaj te moram samo popravit, v zakoniku nič ne piše o tem, da ta otrok mora biti biološki, vsaj kolikor sem jaz brala tisti člen.
Mene ne žalosti toliko samo dejstvo, da je zakonik padel, bolj me žalosti res izjemno nizka volilna udeležba. Vemo pa, kdo se je danes največ prikazoval na voliščih -
starejša populacija, ki jo je bilo lahko zmanipulirati.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 March 2012 - 06:31 AM
Nad izidom nisem presenečena, sem pa razočarana.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 March 2012 - 07:23 AM
tudi kdo vmes, se razume. Sem se pa ves čas spraševala - kje so mladi, na katerih svet stoji, in ki ga razumejo, in želijo spremeniti?
Starejši volijo iz dveh razlogov, ker so še iz časov, ko so dejansko imeli občutek, da njihov glas nekaj pomeni, ter ker vse napotke dobijo
pri maši uro preden volijo. Zdaj mi pa lepo povejte, lepo vas prosim, mar to ni kršitev volilnega molka????
Sally, včeraj si imela možnosti izraziti svoje mnenje, in sicer bi to lahko naredila s preprostim
ZA ali PROTI. Izgovor, da itak ne bo nič drugače je prazen, kajti če bi vsi tako razmišljali, res ne bi bilo.
Vsi imamo svoj glas, ki nekaj tehta, in jaz ga vedno previdno vnovčim. Glede na to, da so nam dali možnost
sami se odločiti (in ja, res je tudi, da se ta referendum sploh ne bi smel zgoditi) se je za vprašati: mogoče
si pa zaslužimo bedo, v kateri živimo? Stanje v Sloveniji ni že dolgo bilo tako slabo, enako s stanjem duha . . .
Je pa tudi res, da je desnica tista, ki ima vedno močnejše kampanje, in najbolj umazane.
In zdaj bodo Primc in ostala srednjeveška karavana pomagali sestaviti nov zakonik. Saj ne rečem,
se ga ne da še izboljšati, ampak upam, da vam je jasno, da ne bodo sprejeli nikakršnega kompromisa v
povezavi z istospolno usmerjenemi - izrabljam ravno ta primer, saj se je o tem mnogo pisalo. To jim
bo vedno trn v peti, in bodo ta člen izrabljali, da bodo vse verzije zakonika spodbijali, vse dokler
ne bodo dosegli svojega. Pa bi jim lahko na tem referendumu povedali kam vse si lahko
vtaknejo trhle argumente in laži (v čemer bi Primc nedvomno užival), ampak je narod ali prelen,
ali preveč apatičen, da bi sodeloval. In v tem, dragi moji, leži pravi problem.
Mogoče bo res en dober zakonik stopil v veljavo, ampak mislim, da ne pred 20 leti.
Posted 26 March 2012 - 08:30 AM
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 26 March 2012 - 08:35 AM
Je res, da mi določene stvari v zakoniku niso bile všeč ampak sem mnenja, da je lažje popravljat novega, kot starega.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 26 March 2012 - 08:39 AM
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users