Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma
Posted 07 November 2012 - 03:09 PM
Zanima me kdo bi mi znal najbolje svetovat kako naj to naredim in kaj naj sploh kupim.
Problem je, da bo izhodna cev imela 3-4 kolena (navpično do stropa in potem po stropu naprej) in tudi kakšno napo kupit, da bi bil izkoristek kar najboljši.
Pri nama res nenormalno smrdi po stanovanju, samo da štedilnik prižgem.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 14 November 2012 - 02:02 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 14 November 2012 - 03:18 PM
Tak je bil tudi najin prvotni plan, vendar sva si premislila, ker se nama je kar malo mudilo, tista parcela pa še vedno ni zazidljiva in vprašanje, kdaj bo.
Stroškov sva imela do zdaj okrog 50.000 €, rečeno tako zelo na grobo. Sva pa hišo dobila ugodno, tako da sva trenutno nekje na 140.00 €. Varianta, da kupiš nedokončano novogradnjo, se mi zdi mogoče še malo boljša kot ta, da kupiš starejšo hišo, ker tukaj imaš precej dela že samo s podiranjem in odvažanjem materiala.
Je pa seveda odvisno tudi od cene in od lokacije. Pač narediš nek kompromis med vsem, kar imaš na razpolago.
Posted 14 November 2012 - 03:21 PM
Posted 14 November 2012 - 03:32 PM
Posted 14 November 2012 - 06:16 PM
Posted 14 November 2012 - 07:47 PM

Posted 14 November 2012 - 10:11 PM
Posted 15 November 2012 - 07:41 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 November 2012 - 07:49 AM
.
Posted 15 November 2012 - 01:50 PM
Ja, vem, da je večje stanovanje dražje.Ker nimajo denarja za večjega?

Posted 15 November 2012 - 01:54 PM

Posted 15 November 2012 - 02:06 PM
Posted 15 November 2012 - 02:30 PM
Večinoma ej težava, da imaš prenizko plačo, da bi lahko dobil višji kredit in posledično večje stanovanje.Ja, vem, da je večje stanovanje dražje.
Ampak ga itak kupijo na kredit in a ni potem vseeno, če že na začetku kupiš nekaj večjega, če veš, da boš v roku dveh let imel najmanj enega otroka.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 November 2012 - 02:31 PM

Posted 15 November 2012 - 03:31 PM
Posted 15 November 2012 - 04:21 PM
Se sicer strinjam, da nikoli ne veš kam te življenje popelje in tudi to, da si lahko dom ustvariš povsod... Ampak v Sloveniji, kjer večina ljudi ostane v istih službah skoraj vse življenje se mi nakup stanovanja/hiše vseeno zdi boljša investicija kot pa najem. Pri nakupu se res zakreditiraš za več desetletij, vendar je nepremičnina na koncu tvoja, medtem ko pri najemu mesečno plačuješ pb. enako vsoto (lahko večjo, lahko manjšo) za najem stanovanja, ki ne bo nikoli tvoje. Slovenija ima pač specifične pogoje, v tujini pa ljudje bolj pogosto menjavajo službe, se selijo. Niso vezani na nek kraj, kot so ljudje pri nas... Čeprav se situacija tudi pri nas počasi spreminja...Nasploh je kupovanje nepremičnin tipično slovensko, v tujini ljudje celo življenje rentajo. Meni se je to včasih zdelo neumno, zdaj se mi pa zdi balzno pametno, ker nikoli ne veš kam te življenje pripelje, nakopat si na glavo kredit za 30 let patudi ni smotrno.
Dom si lahko ustvariš pa povsod.
Sama si sicer trenutno ne predstavljam, da bi šla v nakup stanovanja, ker je moje življenje preveč negotovo. Kdo ve, kam me bo pot zanesla. Bi pa nekoč rada imela svoje stanovanje ali hišo. Ker v najemu si sicer lahko stanovanje urediš po svojih željah, vendar kljub temu si ne morš kar tako zmislit in npr. prebarvat sten, ker jih boš preden se boš izselil moral prepleskat nazaj na prvotno barvo...
Posted 15 November 2012 - 06:39 PM
.
Posted 15 November 2012 - 06:46 PM
Nobene "varnosti" nimaš, lahko te danes vržejo ven (to lahko pomeni tudi tiste 3 mesece oz kolikor je pač že napisano v pogodbi), ker se pač odločijo, da bodo stanovanje prodali ali pa ga potrebuje njihova hčerka, čist banalen primer. In taka negotovost bi mene ful motila. Pa vse se moraš dogovarjat z lastniki, kar ti sčasoma postane ful odveč. Sama imam drugače čist kul odnose z lastniki te hiše, kjer sva v najemu, vidim pa pri fantu, da mu to ful ne ustreza, ta odvisnot od njih.
Po drugi strani sem čist realna in se zavedam, da lahko eden od naju alipa oba, nikoli ne veš, ostaneva brez službe, vendar vem, da imam v tem primeru določene možnosti pri banki, na kar so naju ob jemanju kredita jasno opozorili. Lahko se dogovoriš za začasno zamrznitev obrokov, nekatere banke pa celo ponujajo zavarovanje za primer brezposelnosti, kjer zavarovalnica plačuje kredit.
Posted 16 November 2012 - 10:15 AM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users