Dokumentarci
Posted 30 June 2012 - 10:23 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 16 July 2012 - 08:50 AM
Skrivna Azija: Sobe za umiranje. Tale dokumentarec me je pa kar malo pretresel.
http://www.youtube.com/watch?v=AE-U_Pq80OA
Ostali deli pod predlogi na desni, če koga zanima.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 18 July 2012 - 09:20 PM
http://www.dailymoti...an-coast_travel
Fantastična reklama za Hrvaško. Ko sem nehala gledat, sem si šla najprej iskat za jest.
Edino ljubiteljem živali odvsetujem ogled (sploh pri tuni)
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 July 2012 - 04:08 PM
Zadnje čase sem si ogledala ogromno dokumentarnih filmov o serijskih morilcih. Najbolj me je pritegnilo gradivo o Jeffreyu Dahmerju. Najprej zaradi šokantnosti zločinov (žrtve je ubil, hranil doma, imel spolne odnose s trupli, jih razkosal oziroma "raztopil" v sodu s kislino ter zlil v odtok, kakšne dele pojedel, mumificiral včasih glave žrtev ali pa genitalije, delal pa je tudi nekakšne poskuse v smeri, da si ustvari spolnega sužnja, ki ne bi imel svoje volje. zato je nekaterim žrtvam izvrtal luknjo v lobanjo in v možgane vrbizgal kislino ali pa vrelo vodo. seveda so se vsi poskusi končali s smrtjo), potem pa zaradi morilca samega. Namreč skoraj vsi serijski morilci, ki umore priznajo, so arogantni, ne pokažejo kesanja, vesti, obžalovanja, niti ne skušajo pomagati policistom pri iskanju trupel itd. Jeffrey pa ne samo, da poda priznanje dolgo skoraj 200 strani, ampak se tudi trudi razumeti, zakaj je drugačen. Kako in zakaj je postal serijski morilec, kateri dogodki so sprožili, da se je odločil prvič ubiti človeka.
Mogoče se sliši grozno, ampak jaz sem skozi gledanje sojenja in dokumentarcev našla dovolj empatije za Jeffreya samega, tako kot za njegove žrtve.
(Če bo katera pogledala posnetke sojenja, imam eno vprašanje. Zakaj ne dovolijo prihologinji/psihiatrinji imenovati uspaval točno po imenu, ampak jih mora imenovati kar uspavala? Sicer mi to niti ne bi padlo v oči, če je ne bi na to prej izrecno opozorili. Mislite, da je to zaradi prisotnosti javnosti? Da ljudje pač ne izvejo, katera zdravila imajo takšen učinek? Čeprav se mi ta razlog ne zdi ravno pravi...ne vem)
Posted 19 July 2012 - 04:20 PM
Posted 19 July 2012 - 04:21 PM
Posted 19 July 2012 - 10:38 PM
(Če bo katera pogledala posnetke sojenja, imam eno vprašanje. Zakaj ne dovolijo prihologinji/psihiatrinji imenovati uspaval točno po imenu, ampak jih mora imenovati kar uspavala? Sicer mi to niti ne bi padlo v oči, če je ne bi na to prej izrecno opozorili. Mislite, da je to zaradi prisotnosti javnosti? Da ljudje pač ne izvejo, katera zdravila imajo takšen učinek? Čeprav se mi ta razlog ne zdi ravno pravi...ne vem)
Pomoje, ker gre v tem primeru vseeno za reklamo. Uspaval je itak veliko različnih.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 July 2012 - 11:12 AM
Drugače se ta opazka o poimenovanju zgodi ob 13:20 v klipu. Če bi katero samo to zanimalo, da ne bo cel posnetek gledala. Ene stvari so res opisane čisto v podrobnosti in verjamem, da marsikdo tega noče poslušat.
Posted 20 July 2012 - 04:11 PM
Ostali deli pod predlogi na desni, če koga zanima.
Skoraj sem bruhala. To je verjetno najbolj bizaren dokumentarec, kar sem jih kdaj gledala. Slabo mi je od tega, česa so ljudje sposobni. Tista punčka na koncu....Prisežem da sem komaj lovila želodec, ki je že fino žongliral.
Grozljivo, grozljivo, grozljivo. Boljše, da bi jih vse takoj po rojstvu skenslali.
Ne vem kaj naj sploh rečem, tako sem šokirana.
Posted 22 July 2012 - 06:42 PM
Deep Water: A documentary about the disastrous 1968 round-the-world yacht race. IMDB ocena: 7,8
Touching the Void: The true story of two climbers and their perilous journey up the west face of Siula Grande in the Peruvian Andes in 1985. Ocena: 8
Senna: A documentary on Brazilian Formula One racing driver Ayrton Senna, who won the F1 world championship three times before his death at age 34. Ocena: 8,6
Posted 23 July 2012 - 07:45 AM
Zgodba o prijateljstvu med Draženom Petrovićem in Vladom Divcem.
S skupnimi močmi sta veliko dosegla na področju jugoslovanske košarke, oba pa sta dosegla vse, kar se je dalo doseči na področju evropske košarke. Svoj odtis sta pustila tudi v ligi NBA. Smrt Dražena, ki je pri 29. letih umrl v prometni nesreči, pa je označila konec ere.
Gre za zgodbo o prijateljstvu, ki se je končalo v plamenu vojne.
Put A Kilt On It!
Posted 23 July 2012 - 07:51 AM
Posted 24 July 2012 - 11:16 AM
Sex Crimes and the Vatican is a documentary film by Colm O'Gorman, who was raped by a Catholic priest in the diocese of Ferns in County Wexford in Ireland when he was 14 years old. Father Sean Fortune was charged with 66 counts of sexual, indecent assault and another serious sexual offence relating to eight boys but he committed suicide on the eve of his trial. Colm started an investigation with the BBC in March 2002 which led to the resignation of Dr Brendan Comiskey, the bishop leading the Ferns Diocese. Colm then pushed for a government inquiry which led to the Ferns Report.
Pogledala, in je zelo dober. Sicer pove že tisto kar se ve, ampak vse je drugače ko žrtve zlorab dobijo obraz in opisujejo
svoja doživetja. Kar se mi je pa zdelo najbolj zanimivo je to, da obstaja dokument posebne vrste, ki se imenuje Crimen sollicitationis.
V tem dokumentu je zapisano, kako je potrebno postopati ko pride ko zlorab, in seveda ni nič govora o tem, da je potrebno pomagati žrtvam,
ampak samo glede tega, kako bodo škandal prikrili. Vse spolne zlorabe se tudi rešujejo izključno preko Vatikana. In uganite kdo je tisti
kardinal, ki se je najbolj zavzemal, da se vse obtožbe utišajo - Joseph Ratzinger, sedajšnji papež.
V glavnem - odvratno in dokaz za dokazom, da imamo opraviti z največjo kriminalno združbo, ki je kdajkoli obstajala.
Priporočam.
Amen.
Posted 24 July 2012 - 11:30 AM
odličen dokumentarec...ene 3x sem si ga že ogledala.
mene je sicer par stvari presenetilo. Kot npr. pred leti sem bila na grobu Petrovića in bi prisegla, da je bil drugačen. Zdaj, ali so ga spremenili ali pa Divac sploh ni bil na njegovem grobu. Ali pa sem si narobe zapomnila.
Jaz sem ob ogledu jokala ko dež. Čeprav razumem obe strani, mi je on deloval res tak ogromen, neškodljiv medo, ki bi ga samo tolažila.
In tista izjava na koncu "četnik" mi je bila tako ogabna. Folk je res zaslepljen.
In če sem našla prave podatke, je bil Petrovićev oče srb.
Put A Kilt On It!
Posted 24 July 2012 - 03:45 PM
Posted 25 July 2012 - 08:18 AM
Danes na sporedu (čeprav sem si jih ogledala že veliko od scientologije):
http://www.youtube.com/watch?list=PLE69BAD0B374DEF05&v=QuJlZ_f1594&feature=player_embedded
Del 2, 3 in 4 pod predlogi.
Ta je tudi zanimiv, sem si ga danes ogledala (tistega zgoraj pa enkrat prej, sem zamenjala):
http://www.youtube.com/watch?v=Cr2BijIprqg&feature=player_embedded
Če potegnem črto: ---------------------------------------

Scientologija je odvraten kult, čeprav sami sebe imenujejo za religijo. Novačijo ljudi, ki so čustveno nestabilni,
jih zaslišujejo, snemajo - njihove najbolj temačne skrivnosti (ki jih kasneje uporabijo proti njim, če se člani
odločijo, da bojo kul zapustili), izsiljujejo. Želijo, da ko postaneš član njihovega kulta, prekineš vse stike
z ostalimi ljudmi, ki jih poznaš (seveda tudi družino), obstajajo ljudje, ki po 10 let ali več niso videli
svojih očetov, otrok, itd.
V glavnem - grozljiv dokumentarec; niti pod razno mi ni jasno, kdo bi se pri zdravi pameti (LOL) odločil in
v ta odvraten izkoriščevalski kult, ki pere možgane, prostovoljno vstopil. Prav na kozlanje mi gre, dobesedno.
Posted 25 July 2012 - 01:06 PM
Posted 25 July 2012 - 03:56 PM

Pogledala sem še:
Dolg pol ure, ne pove sicer nič novega, a ga to ne dela nič manj zanimivega.
Američani in hitra prehrana, kako je vsem najlažje dosegljiva, najcenejša, in kako za vsem tem stojijo lobiji,
organizacije, velike korporacije, ki na račun zdravja ljudi služijo mastne denarce.
Drugi dokumentarce je pa bil o kultih.
Tega sem pa dobesedno požrla, čeprav sem že predhodno vedela veliko o teh stvareh (iz knjig, drugih dokumentarcev, ipd).
Zgodba o Charlesu Mansonu mislim, da nam je vsem - bolj ali manj - znana.
Kot večina vodij kultov je tudi on imel 'nesrečno' otroštvo, rodila ga je mati pijanka, ki je večino let Charlijevega otroštva preživela po zaporih.
No, več v dokumentarcu, kar je pa še posebej zanimivo (oziroma je bilo meni) je bilo to, da je ime lastnega kulta povzel po pesmi Helter Skelter
od Beatlov, ter da je Sharon Tate (žena Romana Polanskega) umrla v pokolu, ker je njeno hišo NAKLJUČNO izbral. Kasneje so 'njegove' ženske
izvedle še en hladokrven pokol ....
Izredno zanimiv in odličen dokumentarec, ni samo o Mansonu, to je samo ena od zgodb.
Posted 25 July 2012 - 04:41 PM
Posted 25 July 2012 - 07:13 PM
Ja, tudi meni Ekaterina.
Sedaj pa vprašanj ZA VSE:
zakaj mislite se določeni ljudje pridružijo kultom in kako da tako slepo sledijo nekaterim, da za njih ubijajo ali celo storijo samomor?
Zelo (meni najbolj) zanimiva zgodba je meni sicer o Jimu Jonesu, vodji kulta, ki je skupaj s sabo v smrt popeljal na STOTINE LJUDI.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users