Umivanje las
Posted 11 January 2006 - 04:17 PM
Posted 11 January 2006 - 04:29 PM
Posted 11 January 2006 - 04:42 PM
Jaz sem se prej na blond štrihala, pa mi je to izsušilo lasišče, da nisem mela tak mastnih.Zdaj pa mam tak mastne, da bi si jih lahko vsaki dan prala.Popizdla bom počasi

ej vem kaj pomenjo mastni lasje

un tonik se pa kup v lekarni (promocijo pa dela ena ženska, če greš na brezplačni pregled lasišča)... pride pa neki čaz 4 jurje. Jst sem si polet enkrat to kuro nardila, zdej sem si pa novo kupla.
Tanjci, še eno vprašanje..Kak se to uporabi?Pa kak pogosto?Na mokre ali suhe lase?Maš dolgo ta tonik?
Sarah točno ta šampon sem misla predlagat.

Posted 11 January 2006 - 05:29 PM
Jaz sem se prej na blond štrihala, pa mi je to izsušilo lasišče, da nisem mela tak mastnih.Zdaj pa mam tak mastne, da bi si jih lahko vsaki dan prala.Popizdla bom počasi

Tanjci, še eno vprašanje..Kak se to uporabi?Pa kak pogosto?Na mokre ali suhe lase?Maš dolgo ta tonik?
Sarah točno ta šampon sem misla predlagat.

dobiš ga v lekarnah 100%, ampak v unih, kjer imajo te preglede (torej ne glih kakšne lokalne majhne lekarnice)
Uporaba:
sta 2 možna principa (ne morem rečt ker je boljši)
1. na sveže umite lase vmasiraš 5ml tonika (označeno na flaški)
2. nekaj ur pred pranjem (5-6h, recimo preden greš spat, zjutri si jih pa opereš)
point tonika je, da topi maščobo.
Terapija traja en mesec, tolk je tud tonika notr.

Posted 11 January 2006 - 05:51 PM
Estera takole ti bom povedala ... če na lase ne daješ v veliki količini nobenih res težkih oblikovalnih preparatov (kakšen močen vosek in podobno) potem so navadni šamponi več kot dovolj čistilni in odstranijo pene za lase in tud lak, sploh če dvakrat šamponiraš ker vsebujejo večinoma vsi šamponi sodium laureth sulfate, ki je zanesljiv čistilec in zelo dobro očisti lase/lasišče.
Če pa uporabljaš res zelo težke oblikovalne preparate, potem pa ti je na voljo tako imenovani čistilni šampon, ki pa je precej agresiven in ga jaz na tvojem mestu ne bi uporabljala pogosto ... enkrat na mesec je več kot dovolj. Ima pa tak čistilni šampon Pantene.
Posted 11 January 2006 - 06:20 PM
vem pa, da ga imajo v Mullerju zagotovo.
vidim da nisem edna ki ima tak problem ki mi greni življenje...mastni lasje. imam ravno take kot je ze ena pred mano opisala ..ravne, tanke, brez volumna, ki se zmastijo takoj naslednji dan ko si jih operem, obup. tako da si morem lase prat takorekoč vsak drugi dan, če hočem da je res tako kot mora biti. probala sem že nešteto šamponov pa nobeden mi ni nevem kako pomagal. ta ki ga omenjamo, čistilni Pantene je še kar uredu za mastne lase, ampak ga ni za uporabljat pogosto, tako da sem ga opustila, sicer pa tako tudi ta na koncu ni več deloval.
Tanjci, ta tonik ki ga omenjaš, a res deluje? če je to res ..ga takoj kupim pa sprobam, čeprav sem že skoraj obupala nad mojimi lasmi :sad3:

če sem prau razumela, si ga naneseš na lase vsakič, ko si jim umiješ (a neglede na to kako pogosto si jih umivaš?) in potem pustiš to kar gor, brez sprat, in to počneš en mesec? Fajn..se bom pozanimala v lekarni če imajo to reč. aja še nekaj

Posted 11 January 2006 - 07:28 PM
Estera takole ti bom povedala ... če na lase ne daješ v veliki količini nobenih res težkih oblikovalnih preparatov (kakšen močen vosek in podobno) potem so navadni šamponi več kot dovolj čistilni in odstranijo pene za lase in tud lak, sploh če dvakrat šamponiraš ker vsebujejo večinoma vsi šamponi sodium laureth sulfate, ki je zanesljiv čistilec in zelo dobro očisti lase/lasišče.
Pravzaprav uporabljam samo silikon Klas in olivno olje...razen kadr me frizerka kaj našprica. Aja, pa včasih, če se zlikam, ful poredk-toplotno oljno zaščito. Pa mam filing, da se je tega že kr neki nabral na lasih. saj bi uporabljala sam enkrat na mesec, kaj takega.
Posted 11 January 2006 - 07:30 PM

Posted 11 January 2006 - 07:38 PM
agresivni šamponi ti sigurno načnejo lase, če ne lase, pa vsaj lasišče

Posted 11 January 2006 - 07:40 PM

Posted 11 January 2006 - 07:54 PM

Posted 11 January 2006 - 09:23 PM
Posted 11 January 2006 - 10:27 PM
jaz pa že velikokrat-predvsem tistim, ki uporabljajo ful laka. Npr. moja mami, k porabi skor tretjino flaše naenkrat

Posted 12 January 2006 - 09:04 AM

Posted 12 January 2006 - 01:45 PM

če sem prau razumela, si ga naneseš na lase vsakič, ko si jim umiješ (a neglede na to kako pogosto si jih umivaš?) in potem pustiš to kar gor, brez sprat, in to počneš en mesec? Fajn..se bom pozanimala v lekarni če imajo to reč. aja še nekaj

ja men deluje...
mir imaš za dalj kot samo un 1 mesec... sam je pa pomembno tud ker šampot uporabljaš zraven. A veš, če imaš Fructisovga, k ful masti... pol je itak kr neki. Morš met tud taprav šampon, ki ti odgovarja. Ta tonik služi kot teparija, da si odpraviš trdo maščobo, ki je nastala na lasišču. Te s samimi šamponi ne moreš več odpravit, je pa ful škodljiva (zamaši lojnice pri lasu, ta pa prepreči, da bi las dobil hrano in tak las odpade - v najslabšem primeru iz te čebulice nikol več ne zraste las

Enako je če ne odpraviš tud razlogov, zakaj se ti masti lasišče, pol morš čez čas terapijo ponovit. Jst sem jo nardila recimo polet, pol sem pa zdej še enkrat... tko da jst bi lahk zase rekla, da 2x na leto. Sam razlog za moje mastenje las je bil defenitivno stres (pisanje diplomske), tko da to je zdej mim, pa še dober šampon sem si najdla.
Vedno je pa treba upoštevat, da se lasje mastijo tud zarad:
- notranjih vplivov (stres, hormoni, kontracepcijske tablete, ščitnica, prehrana z veliko maščobe) in
- zunanjih vplivi (smog pozimi, vročina poleti, športne aktivnosti - potenje, preparati za oblikovanje pričeske,...)

Posted 12 January 2006 - 01:49 PM
kar se tiče šampona, vem ja da morš imet tudi šampon ki ustreza mastnim lasem, fructisa pa ziher ne uporabljam k je zanic

drugače pa tnx za informacije

Posted 12 January 2006 - 02:08 PM

Posted 13 January 2006 - 01:10 PM

hvala dilema in ostale! :wav:
drugače bo pa naslednji nakup (ko malce zaloge porabim) tigi oatmeal&honey! me res zanima, ker ga vse tako hvalite!

Posted 13 January 2006 - 01:16 PM
Posted 13 January 2006 - 01:19 PM

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users