Dokumentarci in zanimivi posnetki, slike, info o hrani
Posted 04 April 2013 - 03:48 PM
Posted 11 April 2013 - 09:24 AM
Posted 11 April 2013 - 07:42 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 14 April 2013 - 07:39 PM
Posted 14 April 2013 - 08:02 PM
Jaz pa dvomim, da je ta alternativa toliko bolj zdrava, glede na to, da je (prečiščen) sadni sok en sam sladkor, ki je pa dosti bolj problematičen od kakavovega masla.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 April 2013 - 09:02 PM
Sladkor, tudi tisti iz sadja + maščoba nista najbolj zdrava v kombinaciji. Maščoba blokira absorbcijo sladkorja v kri in zato posledično dviguje raven sladkorja v krvi.
Če pojemo samo sadje/sveže stisnjen sadni sok, pa se sladkor takoj spremeni v energijo in hitro izgine iz krvi.
Posted 14 April 2013 - 09:05 PM
Maščoba blokira absorbcijo sladkorja v kri in zato posledično dviguje raven sladkorja v krvi.
Tole se mi ful cudno slisi. Ce blokira absorbcijo, potem je v krvi kvecjemu manj sladkorja.
Posted 14 April 2013 - 10:29 PM
Tole se mi ful cudno slisi. Ce blokira absorbcijo, potem je v krvi kvecjemu manj sladkorja.
Malo sem se nerodno izrazila. Maščoba zadržuje sladkor v krvi, ker upočasnjuje absorbcijo sladkorja iz krvi v telo.
Posted 16 April 2013 - 10:47 AM
Po sendvičarni Subway v Slovenijo prihaja še druga največja veriga s hitro hrano na svetu, ameriški Kentucky Fried Chicken (KFC), ki slovi po ocvrtih piščancih.
Po Burger Kingu sedaj še to. Jedla sem ga samo 1 krat, pred mnogo leti. V Londonu, in kaj tako ogabnega še ne, olje se je dobesedno cedilo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 16 April 2013 - 10:52 AM
Jaz sem KFC jedla sedaj v Pragi... Dejansko so imeli dobre "Twisterje" - piščanec na žaru (res nič masten) v tortilji z veliko zelenjave in omako. Verjamem, da je bila omaka vse prej, kot nedolžna. Ampak nisem se pa počutila, da bi bilo kaj mastno in bi mi zaradi tega delalo težo v želodcu.
Sem probala še 1 spicy chicken wing... - preveč spicy...in preveč mastno. Sicer se olje ni cedilo, ampak naročila pa ne bi (več).
Posted 16 April 2013 - 10:53 AM
Aha, mogoče sem imela jaz nesrečo s tem, ker sem naročila kar tisti navaden meni, ne vem. Imam v slabem spominu, v glavnem.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 16 April 2013 - 10:57 AM
Ja, saj počasi bo vse pri nas. Sigurno pa bo restavracija v Ljubljani. Jaz osebno nisem in nikoli ne bom jedla v KFC, ker že ko sem jedla meso nisem sploh mogla jest perutnine, ker meni to tak nagraužno smrdi, da ne morem povedat. Tudi žive kure in nasploh perjad mi ful smrdi in mi ni najbolj pri srcu.
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 16 April 2013 - 11:00 AM
in kaj tako ogabnega še ne
V KFC je mene fantu zvleku v Parizu in sem imela še cel dan prebavne motnje. Never ever again. Za Subway sem pa vesela.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 April 2013 - 11:02 AM
Ne vem kako bo šlo KFCju, Burger King je vedno na pol prazen, kadar grem mimo v City Parku. Mogoče sem pa ob nepravih urah tam, tudi možno!
Da niti ne omenjam, da včasih smrdi še celo spodnje nadstropje po cvrtju.
Posted 16 April 2013 - 11:04 AM
Ampak nič ne omenjajo v članku kje bo, kaj pa za Subway, se morda že ve?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 April 2013 - 11:05 AM
Lokacija za KFC še ni znala, za Subway ti pa ne znam povedat, ampak mislim, da bo oboje LJ, tako kot sade predvideva.
Posted 16 April 2013 - 11:07 AM
Ja ja, oboje bo v LJ itak, zanimalo me je, če se morda že ve ali BTC ali center Verjetno center.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 April 2013 - 12:55 PM
S Subwayem ni načeloma čisto nič narobe, za tu pa tam it na sendvič, če mene vprašaš. Itak si ga narediš popolnoma sam, po željah. Ni pa za vsak dan, jasno.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 April 2013 - 01:04 PM
Se strijam s Sarah, Subway je IMO dobra alternativa McDonaldsu, Burger Kingu in ostali hitri prehrani. KFC pa sem bila trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več. Bolj mastnega krompirčka še nisem v življenju jedla, da ne omenjam, da se je iz chicken nuggetsov cedilo olje. Fuj!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users