Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#121 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 08 July 2012 - 08:55 PM

ja, sej to je jasno, ampak ne bi se pa rada piflala boga in pol na pamet - najlažje je itak sproti med delom spoznavat različne ravni in polja delovanja, vsaj meni, no, ker maš te stvari enkrat konkretno pred sabo.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#122 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 08 July 2012 - 08:56 PM

ja, sej to je jasno, ampak ne bi se pa rada piflala boga in pol na pamet - najlažje je itak sproti med delom spoznavat različne ravni delovanja, vsaj meni, no, ker maš te stvari enkrat konkretno pred sabo.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#123 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 July 2012 - 09:00 PM

Mene je enkrat na enem razgovoru, študentskem sicer, vprašala katere dneve v tednu oni dobivajo robo, ha ha.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#124 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 09 July 2012 - 07:07 AM

Nujno!!

Na razpisu, na katerega se prijavljam, želijo izjavo o znanju uradnega jezika!!
Kaj sploh je to? :oops: Pač moja lastna izjava (v smislu: "Spodaj podpisana izjavljam, da ....")?
In če je, kako naj to oblikujem?

Hvala za pomoč!!

Pokliči tistega, ki je objavil razpis in sepozanimaj, kakšen dokument hočejo. Če ne boš imela v pirjavi tega papirja, bojo tvojo prijavo imeli za nepopolno in te izključili iz nadaljne selekcije.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#125 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 11 July 2012 - 08:49 AM

mene so ponavad vprašali, od kje je to podjetje, kdo je direktor...take zadeve
  • 0

#126 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 16 July 2012 - 10:59 AM

Špela - Odvisno za kakšno delavno mesto se prijavljaš.
Če greš "za tekoči trak" te o podjetju sigurno ne bodo spraševali.
Ti pa (kakor sem razumela) ciljaš na adimistracijo in je pa fajn vedt kaj o podjetju (s čim se ukvarja, kako uspešno posluje, če so bile kakšne večje novice/članki o njih v zadnjih letih, pomembni mejniki, dogodki). Da jim znaš odgovorit "zakaj te zanima delo ravno v njihovem podjetju" - da si jih kao spremljala in da se res vidiš v njem ... take "puhlice" menda znajo tehtnico prevagat v tvoj prid.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#127 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 16 July 2012 - 11:04 AM

hvala, Kami - nekak tko sem mislila, ja.
zaenkrat še nič sreče, pridno pa spremljam oglase in se tut kr prijavljam, čeprav mi kdaj kak pogoj za zasedbo 'zmanjka', pač probavam.
dans sem našla en kul oglas, mi je pa malo čudno, da prijave sprejemajo le po navadni pošti. bom za vsak slučaj priporočeno poslala, da mam dokazilo, čeprav ni napotitev z ZRSZ.
  • 0

#128 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 16 July 2012 - 11:12 AM

Jaz sem enkrat (sicer pred leti) celo zasledila, da je moral biti napisan NA ROKE!!!!
Verjetno tja pošljejo res samo tisti, ki si tega želijo ... edino če verjamejo v obliko pisave.
  • 0

Put A Kilt On It!

#129 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 July 2012 - 11:21 AM

Pazite ta oglas:

Naziv delovnega mesta oziroma dela POSLOVNI ASISTENT - M/Ž

Opis del in nalog SKRB ZA CRM PROGRAM IN BAZO STRANK (PREVERJANJE, AŽURIRANJE, DOPOLNJEVANJE...), PRIDOBIVANJE NOVIH STRANK PREKO TELEFONSKEGA KLICA IN BONITETNE BAZE, PRIPRAVLJANJE NOVIH BAZ ZA TARGETIRAN MARKETING (NPR. TWF DEDEK MRAZ, SEJMI, KONFERENCE...) Upravna enota delovnega mesta oziroma dela LJUBLJANA Poklicna strokovna izobrazba DIPLOMIRANI TEOLOG

LOL
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#130 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 16 July 2012 - 11:26 AM

ali so se zmotili pri izbiri ali pa imajo že točno določeno osebo (ki ima točno to izobrazbo) in morajo pač javno objavit, da zadostijo politiki podjetja.
So pa pri meni delale tri študente iz teologije in ne moreš verjeti kako so bile različne. Z eno sva sploh ostali prijateljici (pa najprej jo zaradi faksa sploh nisem hotela poklicat na razgovor :whistling: ). Ona je pa potem pripeljala še dve.
  • 0

Put A Kilt On It!

#131 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 July 2012 - 11:27 AM

ali so se zmotili pri izbiri ali pa imajo že točno določeno osebo (ki ima točno to izobrazbo) in morajo pač javno objavit, da zadostijo politiki podjetja.

Aja, nisem pomislila. Nisem presenečena.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#132 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 16 July 2012 - 11:33 AM

kar je Kami napisala. bivša firma je tut enkrat dala, da iščejo za direktorja marketinga univ. dipl. francista in rusista, ker je imela tako izobrazbo ženska, ki je to delo že opravljala pri njih, pustila tam službo in se po dveh mesecih vrnila. :lol:
oglasi za delo na ZRSZ so bolj kot ne sami sebi namen, ker je potrebno izpolnit PD-1 obrazec za novega delavca pač.
  • 0

#133 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 17 July 2012 - 10:44 AM

Jaz pa tega ne razumem, saj po zakonu v resnici ni določeno, da mora vsako podjetje dat ven oglas? To je samo za javno upravo, saj drugim pa ni nujno. Ali?
  • 0

#134 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 17 July 2012 - 11:47 AM

men se tud zdi, da za gospodarstvo to ne velja, mogoče samo toliko, da dajo interni razpis, samo v okviru firme, tako kot delajo pri nas, recimo, ko se kader najprej išče znotraj firme...
  • 0

#135 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 17 July 2012 - 05:10 PM

Ja, pa še to je verjetno zgolj politika podjetja.
  • 0

#136 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 July 2012 - 06:05 PM

Tudi pri nas se kader išče najprej znotraj firme.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#137 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 17 July 2012 - 07:00 PM

Toliko za info, javna objava prostega delovnega mest je zakonsko predpisana tudi za zasebni sektor, razen par izjem. Se pa šteje za javno objavo tudi, ko zavod vodi prosta delovna mesta v posebnem fasciklu za katerega se ve, da je delovno mesto že vnaprej dogovorjeno. Zakon tudi predpisuje, da mora delodajalec v primeru, ko zaposluje za nedoločen čas o tem obvestiti delavce znotraj podjetja.
  • 0

#138 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 21 August 2012 - 09:09 PM

Kako ve v prošnji napišete reference?

A prav s kontakti vaših bivših šefov in vse to? Kaj pa če ti ljudje več niso na istih položajih oziroma jih sploh več ni v vaših bivših podjetjih?
  • 0

#139 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 21 August 2012 - 09:18 PM

Jaz sem prijavo nazadnje pisala pred 6 leti in sem omenila določeno podjetje, kjer sem delala kot študentka, pa vem, da so iz "mojega" podjetja sami poiskali kontakt omenjenega prejšnjega delodajalca in jih poklicali ter povprašali o meni.
A zdaj je potrebno reference navajat eksplicitno al kaj?
  • 0

#140 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 21 August 2012 - 09:26 PM

Pri tem delovnem mestu ja, prav posebej zahtevajo, piše, da prošenj brez referenc ne bodo obravnavali.

Pa sploh ne vem, kak se naj zdaj tega lotim, nikoli še nisem pisala tega...itak, da imam v CV-ju napisana vsa prejšnja delovna mesta, nazive podjetij, kraj itd. in bi že po tem lahko koga poklicali, če imajo namen, ampak ni to to. Oni hočejo prav reference.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users