Jump to content

Photo

IKEA

• Please log in to reply
501 replies to this topic

#121 Felicity

Felicity

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3216 posts

Posted 24 November 2009 - 09:45 AM

Jaz sem bila prejšnji teden v Vilesseju, pa kot Baby, ne morem primerjat, ker sem bila prvič v Ikeii. Se mi zdi pa kar v redu, sploh tista stanovanjca opremljena (tukaj so 30 mm2, 40 mm2, 50 mm2), pa precej uporabnih idej. thumbup.gif
Všeč mi je da je veliko opreme za dojenčke/otročke, pa še igrače. (Seveda nisva mogla mimo). Pa novoletnih reči imajo veliko. thumbup.gif

• 0

#122 sovicaOKA

sovicaOKA

sramežljivec

• Člani
  • 23 posts

Posted 24 November 2009 - 11:46 AM

Ja torej kot vidim so tudi skeptiki med nami glede IKEE.. Do sedaj še nisem srečala koga ki bi podal kakšno resno kritiko na IKEO pa vidim, da tidi to obstaja smile.gif Čeprav meni se pa zdi, da kar se tiče kvalitete, jasnosti navodil (kar je za punce full pomembno), designa pa tudi cen je IKEA še vedno top. Vsaj zame no. So pa okusi seveda različni... cool.gif
  • 0

#123 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts

Posted 24 November 2009 - 12:06 PM

Ma v Ikei se najde vse od v redu zadev do neuporabne robe, tako kot povsod. Imajo veliko zanimivih idej, prakticnih resitev, starsa imata njihovo pohistvo ze kaksno leto in ni ene pripombe.
Sem pa sama se vseeno skepticna, ker sem na splosno skepticna in, ce se le da, kupujem slovenske izdelke. Pohistvo recimo najraje v Lesnini, me niso se niti enkrat razocarali (super svetovanje, dostava, montaza, kvaliteta, ...).

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#124 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 24 November 2009 - 07:53 PM

Men se tud nekak ne zdi, da bi blo cenovno in kvalitetno tolk boljše od tega, kar dobiš pri nas; ne vem, ni ravno extra ugodno, predvsem to sem opazila.
  • 0

#125 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 24 November 2009 - 08:05 PM

QUOTE(Oakland Raider @ 24. 11. 2009 - 9:42) View Post

Drugače pa poleg polomljenih steklenic, plastičnih hrenovk in hrvatic v trenirkah ne vidiš kaj dosti.

laugh.gif thumbup.gif

Meni imajo te slovenske štacune večinoma nikakvo pohištvo, sej kej jim tu in tam rata, ampak znajo bit cene absurdne. Pa tudi sam izgled trgovin, vse je nametano, nič se ne potrudijo, meni izgleda ful socialno in me že to grozljivo odbija. Mi je ni čez Ikeo, če bi pa imela ful keša, bi pa itak kupovala dizajnersko pohištvo, ki ima pravo estetsko vrednost in gre v bistvu za art kose, ki niso iz masovne proizvodnje. Samo kdo ima denar za to? Tistih par procentov najbolj denarno obloženih.

Ikea je super, ampak je treba ornk sestavit stvari, pri nas vedno uporabimo še lepilo za les in zelo ornk pošraufamo vse. Nismo imeli še nikoli z ničemer problemov, pa imamo res ogromno stvari iz Ikee. Jaz sem dobesedno zaljubljena v pohištvo v moji sobi (sploh omara je super funkcionalna), pa starša imata krasno spalnico, tudi Dragičina kuhinja bo zelo lepa.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#126 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 24 November 2009 - 08:09 PM

QUOTE(DiLeMa @ 23. 11. 2009 - 0:05) View Post

Ja, vem da glede reklamacij ful ne komplicirajo in grejo stranki zelo na roko, samo mislim pa, da pravila niso tako ohlapna, da bi kupil v eni državi in vrnil v drugi.

V Zari se pa to da. biggrin.gif
Jaz mam komplet novo sobo iz Ikee in sem ful razočarana. Sej vem, da ni masiva, samo vseeno, vse je majavo, iz predalnika se barva kar kruši in odpada, najhuj je pa postla, kej tazga pa še ne. ohmy.gif Namreč, na začetku se je kar vdirala, zdej smo dal spodi neke dodatne letvice samo vseeno cvikam kdaj se bom/bova ponoč sam na tleh znajdla. down.gif
  • 0

#127 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 November 2009 - 08:11 PM

A res? To pa je totalna smola. cry.gif Katere zadeve točno pa imaš? Pa zlepili ste dobro vse skupaj? Uglavnem škoda, verjamem, da si besna.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#128 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 November 2009 - 08:15 PM

Ne vem jaz kaj dela ona na tej postelji. twisted.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#129 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 24 November 2009 - 08:19 PM

^^Nič, ker ne upam! laugh.gif
Ja ja, sestavljeno je vse pravilno, sta dva mojstra delala. biggrin.gif
Mam tole (pa še belo je, se vse še tok bolj pozna):
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
Pa še lučko, samo lučka je kul, taka stabilna. laugh.gif
IPB Image

Mali ma tud Ikeino sobo, njegova je boljša kvaliteta vseeno, samo so pa taki "trdi" predali, ne grejo zlahka not pa ven, morš mal na silo. oops.gif
Starša sta zdej dobila spalnico delano po naročilu, čis druga pesem. cry.gif Ko bom mela svoje stanovanje bom tud dala vse delat pa ma da je iz masive. sleep.gif
  • 0

#130 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 24 November 2009 - 08:25 PM

Očitno kvaliteta niha od izdelka do izdelka, jaz in starši imamo podobne stvari in je vse trdno, pa predali in omara se odpirajo kot pesem.

Lahko, da tvoja kolekcija ni tako dobro narejena, je pa to ful zoprno in bi tudi mene ful razbesnelo.
  • 0

#131 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 24 November 2009 - 08:32 PM

Ja, verjetno res, v starem stanovanju smo mel celo dnevno iz Ikee (+ nešteto dodatkov, od luči, stolov itd.) pa je čis kul, v bistvu jo mamo še zdej k čakamo novo. biggrin.gif Sicer mi ni taka panika, zdele mogoče zato še tok bolj žalostno zgleda k mam prazne bele stene, sej bo pol vse lepše zgledalo, ko bom mela pobarvane stene pa to, pa pač ne bom več loputala z vrati od omare a ne. laugh.gif Itak ne vem kok časa bom še tle, če bom še dolgo bom pa tud jaz dobila boljšo sobo. Tamal jo ma tud, zdej se mu bo še sestrica pridružila pa ko bo ona stara kakšno leto, dve bosta tud novo dobila, tako da je to bolj za prehodno obdobje. Lepo je pa ful, to pa res.
  • 0

#132 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 November 2009 - 11:59 PM

Meni je večina stvari iz Ikee sicer lepih, omarice, postelje in razno pohištvo, ampak mi res deluje, kot da je v resnici iz kartona in se bo vsak moment sesulo. Tako.. kaj pa vem, nekvalitetno mi deluje. Ne vem, nasploh imam nek predsodek do te znamke (aja, zanimivo pa je, da mi posteljnine in podobne zadeve delujejo ful kvalitetno, lol). Res pa je, da teh zadev še nisem videla v živo, le na slikah in bi znala mnenje spremeniti.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#133 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 25 November 2009 - 07:26 AM

Plain Jane, zakaj pa ne reklamiraš?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#134 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 25 November 2009 - 02:12 PM

Ja valda, vse nej nazaj tovorim, zato da mi bodo ponudil isti crap oz. denar s katerim si pa potem ne moram kupit niti ene spodobne omare pa še brez sobe ostanem.
  • 0

#135 sovicaOKA

sovicaOKA

sramežljivec

• Člani
  • 23 posts

Posted 25 November 2009 - 05:37 PM

Ja čist kisla tale, da ti cela soba potem neki ne štima. Se pa čist strinjam, da je res bedno da bi vse mogla rastavit pa potem nazaj tovorit in bi dobila isto. Škoda res. ČEprav stvari so pa res lepe.. Kakšne maš pa stene v sobi če ni preveč osebno? blush2.gif
  • 0

#136 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 25 November 2009 - 06:22 PM

Zaenkrat še bele, bom mela pa verjetno eno steno bolj žive barve (melancana, bordo rdeča, malinasta, kej tazga), ostale pa vse v eni nežni barvi.
  • 0

#137 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 November 2009 - 06:29 PM

Sovica oka, na tem forumu je ena enkrat svoje zizike pokazala (ok, she was a mental case.. hmm.gif ), barva sten je še najmanj osebna stvar, ki jo je kdaj kdo povedal tukile laugh.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#138 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts

Posted 25 November 2009 - 06:45 PM

^^

laugh.gif Ni tako dolgo nazaj, ko sem po nakljucju naletela na tiste zizike. laugh.gif Hihi biggrin.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#139 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19981 posts

Posted 25 November 2009 - 07:38 PM

Po naključju, ja sleep.gif tongue.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#140 Limona

Limona