Jump to content

Photo

Virus prašičje gripe

• Please log in to reply
173 replies to this topic

#121 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 November 2009 - 08:24 PM

Ravno danes so spet paničarili v oddaji Svet, da je zdej že sedem bolnikov, ki imajo zaradi nove gripe respiratorne težave. Wau, SEDEM, si moraš mislit. blink.gif Ok, sej valda mi je bad za njih, ampak ta številka NI visoka, niti slučajno, samo en klinčevi preplah delajo. Zakaj kar naenkrat o obolelih poročajo tako natančno, zakaj vsakega posameznika tak izpostavijo? Samo zato, da nabijajo nerazumen strah. Če bi tako posamično izpostavljali vse bolnike, ki vsako leto umrejo zaradi navadne gripe (sploh stari in kromični bolniki), bi lahko o tem poročali 24/7.

Flafi, upam da se kmalu pozdraviš!

Jaz pa imam spet grlo vneto, pa nekaj me trga po kosteh, če se mi bo še pomij zaluštalo, bom vedla, da sem v riti. biggrin.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#122 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28607 posts

Posted 30 November 2009 - 08:33 PM

Ta, ki je zadnji podlegel gripi je imel predhodno pljučnico, a ni imel? hmm.gif Govorit o respiratornih težavah pri gripi se mi zdi nekako tako, kot zadnjič ko je ena po radiu govorila o ringitisu, kot da je smrtna bolezen rolleyes.gif . Tako, da med respiratorne težave gre tud kašelj, pa vse tja do smrtnega hropenja. Sem skeptična in verjetno bom, dokler ne bom vedla za nekoga, ki je res bil popolnoma zdrav, pa je umrl.
  • 0

#123 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15868 posts

Posted 30 November 2009 - 08:54 PM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 11. 2009 - 20:24) View Post

Jaz pa imam spet grlo vneto, pa nekaj me trga po kosteh, če se mi bo še pomij zaluštalo, bom vedla, da sem v riti. biggrin.gif

lol1.gif lol1.gif

Pozdravi se Senko moja. kiss.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

• Guests

Posted 01 December 2009 - 11:39 AM

QUOTE(ora @ 30. 11. 2009 - 20:33) View Post

Govorit o respiratornih težavah pri gripi se mi zdi nekako tako, kot zadnjič ko je ena po radiu govorila o ringitisu, kot da je smrtna bolezen rolleyes.gif .

Tu se malo motis, navadna gripa recimo ni problematicna za dihala, ta nova pa je - je enak podtip kot je bla spanska influenza, ko ti udari na pljuca in ti lahko v najslabsem moznem primeru tudi odpovejo. (tak je primer tega 44 let starega, ki je v sg bolnici - je bil popolnoma zdrav, dobil gripo, je sla na pljuca in je na zdaj na umetnih pljucih, umetnih ledvicah, ker je vse odpovedalo, in je vprasanje, ce bo prezivel vse skup...)

Pa ja, se pa strinjam, da se tudi meni zdi totalno panicarjenje - men se zdi ok, da so se sli cepit kronicni bolniki, ampak ja, kolk ljudi umre vsako leto od normalne gripe, konc koncev se ti vsaka obicna bolezen lahko zakomplicira in se konca s smrtjo, zdaj pa tooolk govora o tem, zraven pa sploh ne povejo, kolk ljudi je ze zbolelo in se cist normalno pozdravlo. Blesavi mediji. Manj ko jih berem ali gledam, boljse je.

Tole

http://www.theflucas...n...=64&lang=en

je pa cisto zavajanje. Malo kriticnosti pa le, no, prosim.
  • 0

#125 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 December 2009 - 12:38 PM

^Pa saj nisem napisala, da verjamem temu, dala sem link, da pokažem, kako se informacije po Internetu razlikujejo, pa da mi laiki sploh več ne vemo komu naj verjamemo.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#126 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28607 posts

Posted 01 December 2009 - 02:36 PM

QUOTE(izabela @ 1. 12. 2009 - 11:39) View Post

Tu se malo motis, navadna gripa recimo ni problematicna za dihala, ta nova pa je - je enak podtip kot je bla spanska influenza, ko ti udari na pljuca in ti lahko v najslabsem moznem primeru tudi odpovejo. (tak je primer tega 44 let starega, ki je v sg bolnici - je bil popolnoma zdrav, dobil gripo, je sla na pljuca in je na zdaj na umetnih pljucih, umetnih ledvicah, ker je vse odpovedalo, in je vprasanje, ce bo prezivel vse skup...)

Pa ja, se pa strinjam, da se tudi meni zdi totalno panicarjenje - men se zdi ok, da so se sli cepit kronicni bolniki, ampak ja, kolk ljudi umre vsako leto od normalne gripe, konc koncev se ti vsaka obicna bolezen lahko zakomplicira in se konca s smrtjo, zdaj pa tooolk govora o tem, zraven pa sploh ne povejo, kolk ljudi je ze zbolelo in se cist normalno pozdravlo. Blesavi mediji. Manj ko jih berem ali gledam, boljse je.
Tole

http://www.theflucas...n...=64&lang=en

je pa cisto zavajanje. Malo kriticnosti pa le, no, prosim.

Meni je vedno vse potegnil na dihala, tudi pljučnica. Zaradi neke čudne deformacije v grlu baje.
  • 0

#127 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 December 2009 - 02:43 PM

To sem danes dobila na mail, nisem še pogledala:

Prvi del:
Tretji del: http://www.youtube.c...feature=related

Drugi del:
Četrti del: http://www.youtube.c...feature=related

Mi je pa čisto brezveze, ko po tvju npr. Miklavčič, Pahor in ostali govorijo, kako so se cepili. Ja, kako pa naj jaz vem, da so se res? In predvsem, da so s s tem ta istim cepivom, kot ostala uboga raja?

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

• Guests

Posted 01 December 2009 - 02:45 PM

QUOTE(Kinky @ 1. 12. 2009 - 12:38) View Post

^Pa saj nisem napisala, da verjamem temu, dala sem link, da pokažem, kako se informacije po Internetu razlikujejo, pa da mi laiki sploh več ne vemo komu naj verjamemo.

Sori. oops.gif

QUOTE(ora @ 1. 12. 2009 - 14:36) View Post

Meni je vedno vse potegnil na dihala, tudi pljučnica. Zaradi neke čudne deformacije v grlu baje.

Eh. smile.gif
Pljucnica -> pljuca -> dihala... ? smile.gif sori, smesno mi je blo. smile.gif
  • 0

#129 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28607 posts

Posted 01 December 2009 - 03:06 PM

Opala, tla sm verjetn napisat gripa. Mela sem jo enkrat in sem bla skos pr dohtarju, ker se nikakor nisem pozdravla, neki so suml tud na bronhitis. Pa ravno zadnjič mi je zdravnik reku, da je gripa nevarna zarad pljučnice (preden je to v slo prišlo). Torej sem mislila, da je to povezano, priznam pa, da nisem iskala podatkov. Od kje podatki tebi?(me zanima)
  • 0

#130 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 01 December 2009 - 04:31 PM

^^

Ora, sej se veliko o tem v medijih govori, kako nova gripa onesposobi pljuca in, ker pljuca ne delujejo v redu oz. sploh ne delujejo so posledicno prizadeti tudi vsi ostali organi v telesu. Hocem rect, da nisi narobe mislila, da sta gripa in pljucnica povezani. In tudi Izabela je enako napisala. ;) Edino tvoj prvi post na tej strani, v katerem si napisala, da ni na mestu govoriti o respiratornih tezavah pri gripi ne gre v kontekst. smile.gif OK gre, ce govorimo o navadni gripi, ceprav tudi meni vse tovrstne bolezni najbolj prizadenejo na dihala, tudi navadna gripa, bolecin v mišicah in kosteh minimalno, vrocine minimalno, pljuca me pa hitro zacnejo "boleti", muci me kaselj.. Drugi hvalezni odjemalci malih zelenih so pa moji mandlji (angina; ampak to je bakterijska okuzba, ne virusna, tako kot gripa).
However ... hvala bogu za timijan! worship.gif

QUOTE(Adriane @ 30. 11. 2009 - 19:41) View Post

Točno tako in noben ni nikoli pisal o njih. Sedaj pa panika svetovne razsežnosti. Nemrem si predstavljat kaj bi blo, če bi jih 200 umrlo za to kao novodobno. Po moje bi se vsi pozaprli v zaklonišča.
Hvala lobistom in medijem.

Podpis!! Hvala se z moje strani.

QUOTE(DiLeMa @ 30. 11. 2009 - 20:24) View Post

Ravno danes so spet paničarili v oddaji Svet

Svet je oddaja, ki bi jo morali z zakonom prepovedati. Ne prenesem je. bruh.gif

Dilema LOL smile.gif

Fluffy, drzi se! Upam, da se kmalu ohladis. ;)
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#131 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 December 2009 - 05:39 PM

Jaz nisem zastopla Ore v tem smislu, da na splošno ni smiselno govorit o respiratornih težavah, ampak je omenila zgolj to, da je ''respiratorne težave'' zelo širok pojem in še ne pomeni kar totalne odpovedi pljuč. Je treba brat v kontekstu - omenila je, da je ena po radiu govorila o ringitisu, kot da je smrtna bolezen, tle pa se govori o respiratornih težavah kot o koncu sveta. Torej na obeh straneh je pretiravanje - ringitis ni smrten, respiratorne težave pa so lahko tudi samo kašljanje, ne pa nujno že kar odpoved pljuč. Tako sem jaz njo razumela, češ da totalno napihujejo te respiratorne težave in preveč posplošujejo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#132 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 01 December 2009 - 06:17 PM

^^

No, ce je tako mislila, potem gre vse v kontekst. ;)
  • 0

#133 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28607 posts

Posted 01 December 2009 - 06:26 PM

Ja Dilema me je prav razumela. Ringitis pa je prehlad, po domače biggrin.gif
  • 0

#134 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 01 December 2009 - 06:33 PM

Okej smile.gif

Vnetje nosne sluznice a ne? smile.gif

• 0

#135 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28607 posts

Posted 01 December 2009 - 06:34 PM

Itak biggrin.gif
  • 0

#136 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 01 December 2009 - 06:37 PM

Vedno imam probleme preden pri oto-rino-laringo locim, kaj je kaj. smile.gif
  • 0

#137 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28607 posts

Posted 01 December 2009 - 06:39 PM

oto-laringo-logija jeeej biggrin.gif
  • 0

#138 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 01 December 2009 - 06:40 PM

Mene so od malega doma hecali z izgovarjavo besede otorinolaringologija. biggrin.gif
  • 0

#139 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28607 posts

Posted 01 December 2009 - 06:42 PM

haha rino mi je nekam spi***
  • 0

#140 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 01 December 2009 - 06:43 PM

lol
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users